Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlas
senior tag
válasz chipi-85 #33350 üzenetére
Persze 50-60 között használtan nem éri meg max 40-45 szerintem is. 76 az új. Van amikor elszánlak. Icipicit De ettől még mászkálós obinak nagyon frankó, szép képen van, satabi is elég jó benne. Tamronnak vannak még jó alternatívái de soknál a kép nem olyan szép. Amivel én szemeztem még a F/2.8-as tamron 17-50. De amióta megvan a fixem nem tudom letenni
[ Szerkesztve ]
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
fulemuless
csendes tag
Még egy utolsó képet beteszek. Lényeg: nem olyan rossz ez az "ócsó" Tamron, mint sokan írják, gondolják. A cropolt 18-55-nél jobb, hiába tesznek rá egy rahedli réteget, effektet - szerintem. Az összevetéssel csak arra akartam rámutatni, hogy a gyári kit obit jól kiegészíti, de nem helyettesíti. Az egyiket erre, a másikat arra használjuk. Az alacsony felbontás itt sem véletlen(még a honlapokon sem szokás megapixelhegyeket mutogatni), mivel a hétköznapi valóságot fényképeken, nem (lenne)szabad, nem ildomos, nem etikus(ha emberek vannak rajta, akkor személyiségi jogok), stb., a legnagyobb felbontásban mutogatni, mivel olyanok is látszódnának rajta, aminek nem kellene - aki nem tudná. Más lenne a helyzet, mondjuk egy természet fotónál.
-
gergo5991
őstag
válasz Carlas #33349 üzenetére
én 18-105 el nem nagyon vagyok megelégedve, Nem fényerős, 105mm-nél már nem olyan éles, netes tesztek alapján 35-50mm között a legélesebb az obi. Meg hát nagyon közelről fotókat nem lehet vele nyomni merrt nem tudok vele ráfokuszálni a tárgyra. Én azt mondom hogy inkább alap zoom obit vegyél fixekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz gergo5991 #33354 üzenetére
"Én azt mondom hogy inkább alap zoom obit vegyél fixekkel"
A 18-105 is alap zoom obi, mondhatni kitobi. Egy 18-55 miért lenne jobb?Azt is figyelembe kell venni, hogy a 18-105 nem teljesen mindenes, pl "nagyon közelről fotókat nem lehet vele nyomni" makrózni nem lehet vele.
szvsz
-
chipi-85
senior tag
válasz Throme #33356 üzenetére
Mert 18-55 P-s verziónak 0,25m a közelpontja...
Megint olyan összehasonlításokat csinálunk, aminek semmi köze egymáshoz.A 18-105VR (és társai 18-55, 18-70, 18-135, 18-140VR) alap objektívektől ne várjunk csodát.
Ezek annyit tudnak mint amennyi az áruk.Egy fix 35/50mm persze hogy szebb képet ad, hisz fix. teljesen más kategória.
Egy alap obival ne akarjunk makrózni, persze hogy nem nem 10mm a közelpontja és nem 1:1 leképzést tud. -
t.imi
addikt
Köszi mindenkinek!
Sorry,egy neo v-ről gépelek,nem egyszerű.
Kicsit még kavarom a lét
Szeretnék rágyúrni a képminöségre. Ha egy 30-s fixet egy 40-60 körüli makróval párositok, nem fedné le a portré, beltér, utcai esetleg tájkép fotókat? Ezek mellé egy drágább 18-300, 270,etc? Tudom, a nagy átfogás miatt lent,fent lesznek hordók, stb,de az általános minőség is jobb lesz egy ~100 k-s obin,mint egy 70k-on. Nincs sok kedvem 4-50obit magammal cipelni -
Carlas
senior tag
válasz fulemuless #33353 üzenetére
Amúgy miért rakod rá a rengeteg effektet. Kevesebb több.
-
Carlas
senior tag
válasz gergo5991 #33354 üzenetére
Az lehet de most ár/értéket néztünk. Flickr oldalon brutálisakat tolnak 18-105-el csak állad kapargatod. Szóval jó obi az az új árában nem nagyon van jobb megoldás. Én mivel imádom a fixet azt vennék+ egy alap zoomot fix fényerővel mászkálni. Mondjuk a Tamron f/2.8 17-50-et vagy hasonlót. Ha nagy zoom kell akkor meg fix + mellé valami elfogadható árút 55-200 vagy 55-300-as tamront vagy nikont. A lényeg tudd miket szeretsz fotózni, mire kell, azt milyen minőségben akarod. A cél adja meg hova indulj.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz Carlas #33360 üzenetére
Szerintem egy nagyon jó objektív a 18-105. Ha nem lenne ráakasztva a "kitobi" jelző, sztem jobban értékelné a fotóstársadalom. Az sem teljesen igaz, hogy nem lehet vele makróféle képeket készíteni, ha valaki arra vetemedne, absz. nem arra van. Persze meg lehet venni a teljes sort fixekből (mennyiből is? ki az, aki tényleg kihasználja?) Inkább meg kellene próbálni kitölteni tartalommal.
Azt észrevettétek, ha van egy jobb képetek, hirtelen jobb lesz a szemetekben az adott objektív?https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Carlas
senior tag
válasz fulemuless #33365 üzenetére
Sok Kontraszt, szaturáció van, világosítás. Kicsit már erős HDR fotókra hajaz az aurásodás is már megjelenik. Felesleges és teljesen rossz lesz tőle a kép. Ennyi nem kell csak óvatosan.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gergo5991 #33364 üzenetére
A zoom tartomány befolyása a képminőségre egy bizonyos határ alatt nem számottevő. Egy 18-55 meg egy 18-105 az ugye 3x vs 5.8x , oszt' kefét eszek, ha valaki azonos gyutávú ABX teszten a kicsit hozza ki élesebbnek.
(De ha valaki mindenáron különutazni akar, a Sigma 17-70 C-t elég jónak szokták mondani. Mondjuk nagylátón azt is - mint minden normálzoom obit - le kell rekeszelni 5.6-ra, hogy a sarkok ne legyenek tragikusak, de tele végen még fullra nyitva is oké, jobban össze van rakva, mint a 18-105 és a "makró" se 1:5 hanem 1:3 ... de hát persze meg is kérik az árát.)
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Throme
veterán
válasz anaqer #33367 üzenetére
Pedig ilyen obikat hoznak fel kitobi után előrelépésként. Aztán f2.8-on a szélek lágyak és jobban ca-znak. Megoldás az említett rekeszelés, no de f5,6 megy a sötét kitobinak is. 17mm nem rossz, de a lágy szélektől ha megszabadítjuk, akkor lesz 18-24mm-nek megfelelő kivágás, ezt megint tudja a kitobi....
Ettől független kipróbálnék egy s17-70 "C" obit
-
fulemuless
csendes tag
válasz Carlas #33366 üzenetére
Szaturáció és vilagosítás nem volt az effektek között, de holnapra átnézem pontosan, hogy mi okozta. A probléma az, hogy laptopon keszült, betekintési szög, más színek, szóval jobb lett volna a nagy moncsin vagy az ócska Crt-én, mert ott legalább látni az eredeti, a normális színeket, kontrasztot, stb.
-
Carlas
senior tag
válasz fulemuless #33369 üzenetére
Ha nem raksz rá semmit az a legjobb. Semmit ne módosíts. Rakd fel úgy, ha az obi jó az úgy is jó lesz. Sztem ezt várja mindenki.
-
veterán
válasz Throme #33368 üzenetére
Elég korrekt cucc - csak fél órára volt időm kipróbálni, de nagyon okés volt 70/f4-en. Majdnem el is csábultam, amikor év elején travelzoomot kerestem... de hát 70mm az sajna nekem túl rövid ilyen mindenes lencsének, úgyhogy maradtam az olcsóbb 18-200-nál.
(De még az is tényleg minőségi kiszerelés. Hiába nem A, csak C (ami csak hivatalosan Contemporary, de mindenki tudja, hogy ez Consumer-t takar ), Sigma mostanában nagyon odatette magát, hogy ne lötyögős teszkóműanyagból hányja össze az obijait. Manuálozásra még mindig nem ajánlanám az ellenségemnek se a C vonalat (valahol csak kellett spórolni)... de a build qualityről csak annyit mondanék, hogy vertem már a 18-200zal pofán wannabe tolvajt, és kutya baja. )
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz Carlas #33370 üzenetére
Engem pl nem zavar az utómunka. Sokszor több van egy obiban, mint amit sokan kihoznak belőle, és az alapján valóban egyszerűen leírható az adott típus. Sokat nézelődök makró témában, és eléggé túrni kell a netet, mire az ember talál kiemelkedően jó képeket egy adott darabbal (mit is lehet abból kihozni alapon); egyszerűen hozzátartozik az utómunka. Meg amit forceberg is szokott írni, sokszor fókusz probléma miatt húzzák le, nem a valós teljesítmény miatt. Érdekes dolog ez. Persze ez csak egy vélemény.
Vagy: teljes pontméretben kell kérni a tesztfotót, és utódolgozni.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
quby
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az létezik hogy egy 6. hóban kiállitott váznak a gar jegyén még 'fóti út' van a fejlécén?
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
#Morcosmedve
veterán
Szép cica!
© asszongya'hogy
-
Throme
veterán
válasz anaqer #33371 üzenetére
Én még csak ezt a videót néztem róla (többek közt) [link] és csak annyi bajom van, amit leírtam - Te is - hogy azért rekeszelni kell. Középen szép éles tág rekeszen. Igaz, ha nem pixelkukkol valaki, akkor talán ezzel se kell foglalkozni. Cserében mégis csak f2.8 az eleje és a végén az f4 se sok.
Valamelyik jutyub videóban a faszi azt mondta, hogy nikonra nem olyan jó ez a sigma 17-70 C, mint canonra... Nem tudom van-e valóságalapja..."vertem már a 18-200zal pofán wannabe tolvajt" ... veszélyesen élsz
-
veterán
válasz Throme #33376 üzenetére
Hát annyi alapja biztosan van, hogy a zoom és a fókusz is (tudtommal) minden Sigmán Canon irányba mozog, nem Nikonba... nyilván ez egy elég könnyen túlélhető probléma, ha nem gyors akciófotózásról van szó, de akkor is furi egy hozzáállás.
-
Throme
veterán
válasz anaqer #33377 üzenetére
Nem is a kezelésre értette, inkább a képminőségre... ha megtalálom linkelem...
Kicsit furi a fordított zoom. Akkora gondot nem jelent, ilyen a sigma 10-20 amit nagyon szeretek.
Ezért is néztem utána a 17-70-nekszerk: [link]
talán a második felében beszél erről ha jól emlékszem. Régen láttam...[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz fulemuless #33379 üzenetére
Szeretnem arra értette, ha már két obit hasonlítasz egymáshoz, akkor egyik képen se legyen utómunka.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
aleister
veterán
De nem tesztképnél bakker!
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
veterán
Üvegek objektív (top kek) összehasonlításánál éppen piszkosul nem. RAW or GTFO.
-
John_Deere
tag
Sziasztok!
D3200-hoz keresek valami olcsóbb ár-értékű intervalométeres távkioldót, segítségeket szeretném kérni, milyen irányban érdeme nézelődnöm (a gyári Nikont drágállom hobbifotózáshoz ).
Szerk.: nem írtam, olyan 30-50ezer Ft környékén keresgélek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz John_Deere #33383 üzenetére
Legolcsóbb (0 ft), ha a telefonodban van IR jeladó. Ha nincs, akkor átpasszolom a kérdést a kollégáknak.
-
John_Deere
tag
válasz John_Deere #33385 üzenetére
Phottix TR90 N10, amit találtam, ipon-ról 18,000 HUF-ért.
-
veterán
válasz John_Deere #33385 üzenetére
Esetleg WU-1A + qDslrDashboard ? Huszasból kijönne, és többet is tud.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
30-50k környékén? Vegyél egy használt D200-at. Megvan 50k körül, és beépítve tudja.
-
fulemuless
csendes tag
Na, akkor egy úcsó úcsó kép, aztán tényleg befejeztem. Akit nem győz meg, az cropolgassa csak a 18-55 obikat. Ezért az árért, nagyon is jó vétel. Ha meg lesz több felesleges pénzem, akkor jöhet, a kb. háromszor annyiba kerülő VC-s, VR-es, majd a még drágább f2.8-as obik - eladom a lakást Ja: az aurásodás, a lekonvertálás és Jpeg formátum miatt van!
[ Szerkesztve ]
-
Geripapa
aktív tag
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Geripapa
aktív tag
Ezek a nikkor1 obik milyen gépre valók?
http://www.nikonusa.com/en/nikon-products/product/nikon1-lenses/1-nikkor-10mm-f%252f2.8.html
[ Szerkesztve ]
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
atok666
őstag
válasz fulemuless #33389 üzenetére
Azt kaptad, mint amennyit fizettel
Atok
-
catroot
veterán
...és valaki tényleg nem érti.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
aleister
veterán
válasz fulemuless #33389 üzenetére
Hogy lenne már a jpg ecport miatt?!
A túlzott kontrasztváltoztatás miatt van az.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
veterán
Azt jól látom, hogy a WU-1a pont abba a csatiba megy, amibe a timer shutter is d3300on?
-
fulemuless
csendes tag
Nem lenne jobb, olcsóbb, venni egy régi Cannont? Például egy három megapixelest, mert a régi lencsékhez, a bukhéjhoz, ez is elég, nem plakátot nyomtatsz. Erre egy egyszerű, sima, nem lencsés átalakítóval rámennek a régi m42-es obik. Ha jól számolom, akkor 1db régi obi és az átalakítási költség árából kijön egy ilyen dslr, vagy még olcsóbban, csak ki kell fogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Formula-1
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Battlefield 2042
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BMW topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest