Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geripapa
aktív tag
Tudtok ajánlani olyan objektívet ami olcsó full manuális nagy fényerejű és a gyújtótávja 15 és 40 mm közötti? Nem kell hogy zumos legyen.
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Balinov
titán
válasz fulemuless #33103 üzenetére
Már miért nem? Minden ország vám és áfa tételei publikusak, regeleskor meg ugye megadod az országot...
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
catroot
veterán
válasz Geripapa #33104 üzenetére
Mennyire olcsó?
Így hirtelen a Nikon 35mm f/2.5 Series E obit mondanám.
De ott van még a 28mm f/2.8-as tesója is, bár az drágább.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
chipi-85
senior tag
válasz fulemuless #33091 üzenetére
Ezt ugye nem komolyan írtad?!?!
Miért balhéznának a kínaiak?Látom vakon vagy a kereskedelemben, a vámtételekben, áfában stb.
Szerintem inkább ne szólj hozzá, ha baromságokat írsz! -
fulemuless
csendes tag
nem írta oda pontosan hogysmint, ezért lett zűrzavaros zivataros
Amúgy meg Nikkor 55-200 VR II. ügyben, Írországban a kacsák gyalog járnak, mert így olcsóbb
-
Geripapa
aktív tag
válasz catroot #33107 üzenetére
Nagyon
Érdeklődnék hogy szerintetek ezek közül melyik ér legalább egy fabatkát:
Ez a legolcsóbb:
Hanimex Automatic 1:28 35mmEz jól néz ki képről:
Beston MC Auto 1:2.8 f=28mmEz is egy lehetőség:
Ricoh, 1:2,8/35mmEzt személyesen is el tudnám hozni (kipróbálni nem mert nincs hozzá adaptergyűrűm):
Porst Weitwinkel Auto 2,8 / 35Szóval kb ezekből tudok válogatni, vagy inkább spóroljak a nikon e seriára mert ezek semmit sem tudnak hozni csak meg ideget visznek???
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
catroot
veterán
Mivel elment a 18-55-ös kitobim a D3300-al, így szükségessé vált, hogy beszerezzek egy nagylátót, mivel a fix 35 (DX) azért na...
Kinéztem a TOKINA AF 12-24mm f/4,0 AT-X Pro (IF) obit, amit a D7100-ra cuppantanék fel.
Van erről az obiról valakinek személyes tapasztalata?
Olvastam róla teszteket, nézegettem képeket flickr-en is, de érdekelne egy személyes tapasztalat is.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
forceberg
veterán
válasz gergo5991 #33113 üzenetére
"de a képek nagy rész szerintem elég gyér minőségü. "
Ez legtöbb esetben a felhasználókat minősíti.
Sokkal-sokkal több az idétlen felhasználó, mint a xar objektív.Az, hogy valaki birtokol egy adott eszközt, vagy rendszert, akár évek óta és van hozzá húszezer fórumhozzászólása, akkor sem jelenti azt, hogy bármiféle megfelelő tudása is van hozzá.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Geripapa
aktív tag
-
Carlas
senior tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek egy kérdésben.
Van egy Nikon D5200+ 35mm 1.8G DX ED obim. Nagyon imádom de a kérdésem hogy olvastam előfordulhat Backfocus/Frontfocus baj. Néha amikor fotoztam vele mintha backfocus lenne kb 4-5mm-el. De ugyan akkor sokszor nem látok ilyet. Lehet hogy túl közel voltam és oda már nem tudott fókuszálni és ezt néztem backfocusnak? vannak tesztképeim amiken én hibát nem látok, ezeket most csináltam és arra gondoltam ha backfocusos akkor az mindenhol latszik és mindig előfordulna a hiba.
Itt a teszt kép 01
Teszt kép több elemmel
Teszt kép több elemmel felülről az elrendezésNagyon szépen köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
m3ss
veterán
válasz Carlas #33123 üzenetére
valszeg tul kozelrol tesztelsz ezzel az obival. probald messzebbrol is, de nagyobb legyen a tavolsag az elemek kozott, igy sose tudni, hogy mikor fokuszal veletlen a masik elemre a gep.
az elrendezesed is eleg randomnak nez ki. amikor azt nezed, hogy ugyanannyira eles-e a hatso elem, mint az elso, es azt probalod megallapitani, hogy +6-on vagy +8-on lesz pontosabb, akkor par mm kulonbseg is felrevezeto lehet.
sztem az elem tul kicsi nagyobb targytavu tesztelesre, nem lesz eleg konzisztens...nagyobb temat valassz. es csinalj minel tobb kepet adott tavolsagbol, ugyanis szorni is fog a pdaf.
en kozelre ilyesmivel tesztelek...bar elemek helyett mar a szelen is inkabb dobozokkal. nagyobb targytavra meg 5l-es olajos kanna.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz Carlas #33125 üzenetére
minden elem a tema elott van? miert?
termeszetes fenyben csinaltad? mert nikonoknal ugy hallottam az sem mind1, lehet bizonyos megvilagitas mellett mashova fog fokuszalni
ilyen targytavra nem tunik hasznalhatatlannak, talan hangyanyit frontos, de ilyen tesztekbol ezt nehez megmondani. en meg mindig nagyobb targytavval tesztelnem ezt az obit.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
-
Carlas
senior tag
válasz aleister #33128 üzenetére
Pl egy dobozos monster fotoztam akkor középen a felirat picit homályos volt a széleinél nem, ott élesebb. Ezért gondoltam én csesztem el ezeket és simán túl közelről fotóztam. Ezért érdekel hogy ha az optika jó akkor én vagyok a béna és még sokat kell gyakorolni
Új képek kint, nagyobb tárgyak.
F/8
Ugyan az a kocsi
Távoli kép01
Távoli kép02Akkor ezek alapján obi okés? Sztem én csesztem el mert itt én nem látok hibát.
Köszönöm mindenkinek előre
[ Szerkesztve ]
-
Carlas
senior tag
válasz aleister #33132 üzenetére
No megvan. Rendes fénynél tökéletes a fókusz VF-en át, minden helyzetben. Viszont este, kevés fénynél nem találja rendesen viszont LCD-n at tökéletes. Csak ha kevés a fény, minden más esetben tökéletes a fókusz. Jah 1.8-on használva próbáltam most csak.
[ Szerkesztve ]
-
Carlas
senior tag
válasz Carlas #33134 üzenetére
Jo sokat fotóztam este es csak ha tényleg kevés a feny akkor jon elo a backfocus (pl utca este lampafeny, szobaba kis fény stb.). Ekkor átkapcsolok lcd es megoldva a gond tű éles a kép. Ha nincs sötét tökéletes mint amiket mutattam teszt képek. Sztem ezzel együtt lehet élni. Nikonnal kalibrálható a szervizben? Ha igen mennyibe kerül?
-
-
Carlas
senior tag
válasz bandigno #33136 üzenetére
Akkor ez nem hiba? Kontraszt alapon lcd-n tökéletes, és nappal is egy hiba sincs VF használatánál. Akkor megnyugodtam este úgy is az lcd-t jobban szeretem mert állványon van a gép Bocsi csak ezt annyira nem vágom de jó hogy segítetek, tenyleg.
-
Carlas
senior tag
válasz Carlas #33137 üzenetére
Igen es javitom nem backfocus van hanem siman nem eles keves fenynel. Sokat tanultam jo hogy van aki segit.. Kozben kaptam privatot is hogy keves fenynel siman lehet ez nem hiba mint ahogy irta bandigno.Ha fbackfocus vagy front lenne akkor azt nappal is csinalna.
Nah jo alszom. Mara[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Szenzortisztítással kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1 A szervizt sokan nem ajánlják, általában rosszabbul kapták vissza mint amilyen volt, legalább is ilyen jellegű hozzászólásokat olvastam több helyen is.
2 Én egyenlőre nem szívesen állnék neki otthon, mert nincs hozzá megfelelő eszközöm. Vásárolni meg nem szeretnék, mert egy szenzortisztítás azért nem mindennapos dolog. Árban egy ilyen tisztításhoz való jó minőségű eszköz, gondolom több tízezer forint is lehet
3 Tudna valaki ajánlani valakit, aki precíz munkát tud végezni ezen a téren? Örülnék ha a Dunántúlon lenne, de ha kell akkor felmennék akár Budapestre is.
Esetleg ilyen jellegű dologgal valakinek valami saját tapasztalata?
Üdv Robi
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
szmayer1
senior tag
válasz anaqer #33140 üzenetére
Ez valóban nem a világ vége, én amiket néztem videókat, ott 20-30000 forint körüli értékeken mozogtak a tisztító eszközök. Pedig az is Lenspen volt, meg valami atomerős világítós cucc.
Otthoni körülmények között nem szívesen esnék neki egy ilyen műveletnek, szívesebben bíznám olyas valakire, akinek már több tapasztalata van ezen a téren.iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
szmayer1
senior tag
válasz catroot #33142 üzenetére
Köszi.
Igazából most vettem észre a szennyeződéseket, de ezt is csak akkor láttom meg, mikor nagyon le van rekeszelve az obi. Így viszont eléggé zavaró, most meg álladóan a piszkokat keresem az elkészült képeken
[ Szerkesztve ]
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
veterán
-
szmayer1
senior tag
válasz r.levente75 #33147 üzenetére
Akkor lehet hogy bevállalom, de még alszom rá egyet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OLED TV topic
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok