Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
aleister
veterán
válasz gergo5991 #33250 üzenetére
Ezt már használtan vettem, és én is nyüstölöm már 2-3 éve. Eddig nem volt vele baj. Mástól sem hallottam még hasonlót.
(#33247) anaqer
Kétlem, hogy általánosítani lehetne, és ki lehetne jelenteni, hogy a nagylátók en bloc jobban CAznak, mint a telék. Egész egyszerűen jeleztem, hogy a Tokina eléggé.
De a kérdés még továbbra is nyitott. Tudsz valami forrást adni, hogy a CA remove élességvesztéshez vezetne?
Legjobb tudomásom szerint az LR lencseprofil alapján keres a program CA-t a képen, és csak azt eliminálja. Nyilván a kontúrokon lehet némi információtorzulás, hisz a környező pixelekből kalkulál a szoftver, de ez a kép többi részét erősen kétlem, hogy érinti.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
*Ropi*
félisten
válasz gergo5991 #33250 üzenetére
Az a szalagkábel, ami meg tud törni. Nekem 2 db olyan obim volt / van de egyikben sem szakadt meg pedig kapnak rendesen (persze ez nem jelenti azt, hogy másnál nem szakadhat meg).
Az tény, hogy a legközelebbi Tokina szervizközpont Hollandiában van és ~12.000 Ft oda kiküldeni a hibás darabot, valamint ha nem kéred a javítást akkor 100 EUR a bevizsgálási díj (ha kéred akkor természetesen beleszámít az árba). Legalább a visszafelé postázást már ők állják.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
veterán
válasz aleister #33255 üzenetére
Tudsz valami forrást adni, hogy a CA remove élességvesztéshez vezetne?
Szerinted miből áll a CA korrekció? Lokálisan jól lehúzza a szaturációt (tehát ami eddig lila vagy zöld halo volt, az szürke fos lesz). Ahogy te is említetted - ez nem egy különösebben szofisztikált algoritmus.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
veterán
válasz Carlas #33259 üzenetére
Eh, én csak arra akartam utalni, hogy ne bagetizáljuk el a CA-t - hiába nyomsz akármilyen gombra Lightroomban, szarból az se fog várat építeni. Nagyon is számít egy obi natív CA-ja, amit szoftverből csak úgy-ahogy tudsz korrigálni.
(Hell - nemtom az LR-t miben fejlesztik, de mondjuk C-ben ez egy max 500 (szerk: tévedtem, jobban utánaszámolva akár 1500 is lehet) soros téma...valaki csináljon kickstartert jópízér, aztán lehet rámászok a témára ).
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz anaqer #33258 üzenetére
"ha nagyon durván CA-zik egy obi, akkor a korrekció az élességre és kontrasztra is komoly kihatással van."
valamint
"akkor már eleve nem arra hajtasz, hogy saroktól sarokig éles legyen minden"Ebből nekem az jött le, hogy az egész fotóra érted az élességvesztést, ami nem igaz.
Ha meg csak rosszul fogalmaztál, és szintén a kontúrokra gondoltál, akkor miért aggódsz, hogy kontrasztot és élességet veszt az a terület, ami alapvetően egyébként is veszne, mert semmi másból nem áll, csak lila vagy zöld CA-ból?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
fanti
addikt
Ne vitázzatok ezen annyit
Lényeg az, hogy a Tamron és a Sigma ócsó 70-300-as obijaival is szép fotókat lehet lőni, és ahol van egy kis CA, és akit ez zavar, az pár klikkel kiszedi, oszt jóccakát!
Ja, és ettől persze SEMMIT nem fog romlani egy kép.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz energomatt #33266 üzenetére
Lightroomba legfelső csúszkának! Default 100%
-
Geripapa
aktív tag
válasz anaqer #33244 üzenetére
Nem tudtam, hogy neccesek a fényviszonyok.
Igazából sütött a nap de az árnyékban csináltam mivel ha valakit fotozok azt is ott fogom, hogy ne legyenek durva árnyékok,. Ez volt a gondolatmenet...És abben az esetben ha úgy gondolom akkor a Tamron- vagy a Nikon szervizet keresem hogy nem tetszik a fokusz ás nézzék meg...?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
*Ropi*
félisten
-
fulemuless
csendes tag
Lehet majd teszek fel képeket, hogy milyet készít az ócsó Tamron 70-300-as. Lényeg: egy "nem annyira jó" tele, még mindig jobb, mint egy semmilyen Hiányzik a VC, de annak az ára háromszor annyi, állvány meg van, de fényes nappal kézből is jó képeket lehet vele lőni, még 300-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Mosógép meg búsképű bajszoshuszár!
Nem kell azért kritizálni valamit, mert az a ti igényeiteket nem elégíti ki.
Valószínűsítem, hogy a ti vázaitoktól és az obiparkotoktól más nívós külföldi fotós oldalak tagjai kapnának röhögőgörcsöt.
Imádom az ilyen önjelölt "nagy fotósokat" és észosztogatókat.Van egy igazi profi fotós barátom, nagyjából húsz milla a műterme és amikkel dolgozik.
Ő a kereteimhez képest ad tanácsokat, és nem gúnyos megjegyzésekkel illet, hanem esetleg építő kritikával.Nektek nem CA-znak az obijaitok? Igen, ez lehet, az enyém meg igen. Nekem ennyire futja, nektek meg annyira. Mindenesetre nem kell lenézni az olcsóbb dolgokat használókat, pláne nem gúnyos véleményeket nyilvánítani.
Mondjuk rég nem a segítségről szól zömében ez a topik, hanem a drága cuccok fetisizálásáról, és az olcsók kiröhögéséről. Értem ezt rátok elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Sziasztok!
Tokina 11-16 nak van valami tipushibája amire érdemes figyelni vásárláskor? (most volt szó a szalagkébelről de azt ugye nem tudom megnézni)
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Geripapa
aktív tag
válasz Geripapa #33268 üzenetére
Most megnézem a kitobival is amit kaptam hozzá... az 18mm es álláson ott is frontos 55mm en semmi baja.
Szóval akkor nikon szerviz gondolom.
Érdemes elvinni ilyenkor a Tamron obit is? És beállítják azt is vagy csak egy objektivhez lehet beállitani?Hogy hogy egyik állásban jó a másikban nem?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
nagyúr
én találkozok igazi fotósokkal
bármivel jó képet tudnak csinálni,
hiába nem százas a kép minősége, a művészi hatás azonnal látszik, vagy max egy képkivágás utántehát hiába van felszerelésed, ha nincs gyakorlatod és/vagy tehetséged és/vagy tudásod
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
fanti
addikt
Nem, dehogy!
Pont azt mondom, hogy olcsó cuccal is lehet brutál jó képet lőni!
Én soha nem akaszkodok bele abba, hogy pl. egy olcsóbb obi így meg úgy torzít, CA-zik, stb...NEM ezek hiányától lesz igazán JÓ kép egy JÓ kép.
Én D3300-as alap vázzal, és mostanában kizárólag egy Helios 81H-val lövök mindenre, a stabis Tamron 18-200 VC, és a síma Tamron 70-300 macro meg szépen pihennek. Nyilván mindennek megvan a maga felhasználási területe, és ha teleobi kell, akkor van kettő is a szekrényben, jók, sőt szuperek!
Olcsók és nagyon is jók, a kisebbik Tami még TIPA díjas is, hoppá! Pedig olcsó!Helios 81H olcsó? Naná! Vagy a Carl Zeiss Jena Pancolar 50 mm f/ 1.8? Az is olcsó!
Helios 44M-6? Szintén zenész!
És a kis D3300-ammal társítva nagyon jó képeket lehet velük lőni! -
freeep
csendes tag
Sziasztok.
Nikon D3200 gépnél ha a matt üveg nem jó pozícióba kerül vissza, az okozhat gondot később?
-
*Ropi*
félisten
Nem a konkrét váztól, hanem a rendszertől (hirtelen az objektíves topikba hallucináltam magam, de itt egyértelmű, hogy csak Nikonok vannak ), ugyanis a Nikonos II. verzióban már el tud romlani az a fókusz motor (vagy a hozzá tartozó szalagkábel), ami az I. verzióban még nincs benne (a Canonos verzióban alapból van AF motor, mert ott ismeretlen a vázból meghajtott, "csavarhúzós" megoldás).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
quby
őstag
válasz *Ropi* #33288 üzenetére
Aha értem (csodálkoztam is hogy a nikonos topikban miért kérdés ez?) Arrol nem sok mindent találok hogy a sima DX és a DX II között optikailag van e különbség, vagy csak a fókuszmotor. Nekem nem hiányzik a fókuszmotor, de eladáskor jol jöhet.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Salex1
őstag
Szerintetek melyik a jobb választás, a Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR vagy a 70-300 f/4.5-5.6G ED VR?
-
Sziasztok!
Nem olyan régen feltűnt a facen egy hírben (valami *rumors oldal, de most így nem találtam meg hogy melyik), hogy 20% körüli drágulás várható a piacon (értsd: legalább a Nikon, Canon, Sony hármasnál) a yenhez képest gyenge font+euró miatt. Érdemes lehet várni 1-2 hónapot a használt eladásokkal is?
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
fanti
addikt
válasz #65675776 #33284 üzenetére
Miiii?
Pont az mondom, hogy nekem a Tamron 18-200 VC 75k volt, a másik Tamron 70-300 meg 36k.
Nem nevezném félelmetesen drágának, de egy kis CA miatt nem szaroznám le a nagyobbat.
Illetve nem gúnyolódnék az ilyet használókon.
Úgy sem engedek az igazamból, jöhetsz te is a véleményeddel. Meg bárki más. -
Throme
veterán
válasz Salex1 #33290 üzenetére
Képminőségről már meccseltünk itt a fórumon, nincs közös nevező, ezért ezt hagyom.
Az 55-300 nagyobb átfogás, kisebb könynebb.
A 70-300 stabija tud csak függőleges irányban stabilizálni (pl svenkelésnél jöhet jól) és persze teljes stabilizációt is tud, ff vázon is használható (bár ez nem sok embernek számít), AF-ra - kategórián belül - gyorsnak mondható (ezzel is lehet majd vitatkoznak mások), nagy és nehéz.Ha nem ragaszkodsz nikkor-hoz, akkor a tamron 70-300 VC-t jöhet szóba, ezt szokták ajánlani. Itt a fórumon is használnak tamront. Sőt az előttem válaszoló (Ali) full frame nikon vázon.
-
Carlas
senior tag
válasz fulemuless #33296 üzenetére
Nem szar ez. Jó kis képek. Bár ennyi szerkesztést nem raknék rá
[ Szerkesztve ]
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
-
fanti
addikt
válasz fulemuless #33296 üzenetére
Igen, jó képek.
Jó az az obi! -
fulemuless
csendes tag
Most összehasonlítás következik, a Nikon gyári 18-55 VR II kit obival(nem pontosan ugyanaz a hely, mert nem ott álltam méterre pontosan, elnézést érte, de meleg volt, sokan is voltak, obit meg ilyenkor macerás cserélni, stb.), ahol is képkivágást alkalmaztam(az adatokat felesleges lenne ráírnom és centiméterre pontosan ugyanolyanra nem tudom kivágni) és a kézből, állvány használata nélkül készült telével 300mm-en. A különbség látható. Erre írtam azt, hogy egy olcsó, "nem annyira jó minőségű" tele, még mindig jobb, mint egy semmilyen - tudom, hogy a drágább jobb. Mint már írtam, csak egy mezei szerkesztést kaptak, semmi mást(CA, művészi hatások, stb.) és csak szemléltetésnek teszem be azért, hogy akiknek nincs teléjük, azok lássák a különbséget, hogy még a legolcsóbb telével is jobb minőségű a kép, mint a kivágott 18-55 kit obival készülttel. Elnézést, hogy sokat írtam és eltértem a témától.
A Nikon Nikkor 18-55 VR II kit obival, képkivágást alkalmazva:
A kézből, állvány használata nélkül készült telével 300mm-en:
[ Szerkesztve ]
-
Carlas
senior tag
válasz fulemuless #33299 üzenetére
Szerintem ez a teszt nagyon nem fer.
01. Az alsó képen jóval több szerkesztés van, ez egyértelmű (szaturáció, kontraszt, stb) a másikon semmi
02. Még jó hogy egy obi 300mm-en jobb képet csinál mint egy 55-ön kivágva. Jobb lett volna egyiket 55-re a másikat 70re állítani. akkor is nagyobb a különbség de nem akkora.
03. A nyers fájlokat felrakni esetleg RAW-ba.
04. A kettő obi tök más célra van szerintem össze se lehet hasonlítani[ Szerkesztve ]
Több mint 15 éve a Hardveraprón!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Futás, futópályák
- EAFC 25
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest