Hirdetés
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulemuless
csendes tag
Hadd kérdezzem már meg azt, hogyha én veszek egy Nikon terméket akárhol(külföld, Ebay, stb.) és a dobozban benne van a világgarancia, a szállító levél, stb., akkor ezt a magyarországi Nikon miért nem fogadja el(úgy tudom nem), miért kell visszaküldeni? Ez nekem nem logikus.
-
fulemuless
csendes tag
nem írta oda pontosan hogysmint, ezért lett zűrzavaros zivataros
Amúgy meg Nikkor 55-200 VR II. ügyben, Írországban a kacsák gyalog járnak, mert így olcsóbb
-
fulemuless
csendes tag
Lehet majd teszek fel képeket, hogy milyet készít az ócsó Tamron 70-300-as. Lényeg: egy "nem annyira jó" tele, még mindig jobb, mint egy semmilyen Hiányzik a VC, de annak az ára háromszor annyi, állvány meg van, de fényes nappal kézből is jó képeket lehet vele lőni, még 300-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
fulemuless
csendes tag
Most összehasonlítás következik, a Nikon gyári 18-55 VR II kit obival(nem pontosan ugyanaz a hely, mert nem ott álltam méterre pontosan, elnézést érte, de meleg volt, sokan is voltak, obit meg ilyenkor macerás cserélni, stb.), ahol is képkivágást alkalmaztam(az adatokat felesleges lenne ráírnom és centiméterre pontosan ugyanolyanra nem tudom kivágni) és a kézből, állvány használata nélkül készült telével 300mm-en. A különbség látható. Erre írtam azt, hogy egy olcsó, "nem annyira jó minőségű" tele, még mindig jobb, mint egy semmilyen - tudom, hogy a drágább jobb. Mint már írtam, csak egy mezei szerkesztést kaptak, semmi mást(CA, művészi hatások, stb.) és csak szemléltetésnek teszem be azért, hogy akiknek nincs teléjük, azok lássák a különbséget, hogy még a legolcsóbb telével is jobb minőségű a kép, mint a kivágott 18-55 kit obival készülttel. Elnézést, hogy sokat írtam és eltértem a témától.
A Nikon Nikkor 18-55 VR II kit obival, képkivágást alkalmazva:
A kézből, állvány használata nélkül készült telével 300mm-en:
[ Szerkesztve ]
-
fulemuless
csendes tag
Még egy utolsó képet beteszek. Lényeg: nem olyan rossz ez az "ócsó" Tamron, mint sokan írják, gondolják. A cropolt 18-55-nél jobb, hiába tesznek rá egy rahedli réteget, effektet - szerintem. Az összevetéssel csak arra akartam rámutatni, hogy a gyári kit obit jól kiegészíti, de nem helyettesíti. Az egyiket erre, a másikat arra használjuk. Az alacsony felbontás itt sem véletlen(még a honlapokon sem szokás megapixelhegyeket mutogatni), mivel a hétköznapi valóságot fényképeken, nem (lenne)szabad, nem ildomos, nem etikus(ha emberek vannak rajta, akkor személyiségi jogok), stb., a legnagyobb felbontásban mutogatni, mivel olyanok is látszódnának rajta, aminek nem kellene - aki nem tudná. Más lenne a helyzet, mondjuk egy természet fotónál.
-
fulemuless
csendes tag
válasz Carlas #33366 üzenetére
Szaturáció és vilagosítás nem volt az effektek között, de holnapra átnézem pontosan, hogy mi okozta. A probléma az, hogy laptopon keszült, betekintési szög, más színek, szóval jobb lett volna a nagy moncsin vagy az ócska Crt-én, mert ott legalább látni az eredeti, a normális színeket, kontrasztot, stb.
-
fulemuless
csendes tag
Na, akkor egy úcsó úcsó kép, aztán tényleg befejeztem. Akit nem győz meg, az cropolgassa csak a 18-55 obikat. Ezért az árért, nagyon is jó vétel. Ha meg lesz több felesleges pénzem, akkor jöhet, a kb. háromszor annyiba kerülő VC-s, VR-es, majd a még drágább f2.8-as obik - eladom a lakást Ja: az aurásodás, a lekonvertálás és Jpeg formátum miatt van!
[ Szerkesztve ]
-
fulemuless
csendes tag
Nem lenne jobb, olcsóbb, venni egy régi Cannont? Például egy három megapixelest, mert a régi lencsékhez, a bukhéjhoz, ez is elég, nem plakátot nyomtatsz. Erre egy egyszerű, sima, nem lencsés átalakítóval rámennek a régi m42-es obik. Ha jól számolom, akkor 1db régi obi és az átalakítási költség árából kijön egy ilyen dslr, vagy még olcsóbban, csak ki kell fogni.
-
fulemuless
csendes tag
???
[ Szerkesztve ]
-
fulemuless
csendes tag
válasz fireman123 #33636 üzenetére
Igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android játékok topikja
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest