Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8283) simico válasza daninet (#8279) üzenetére


simico
aktív tag

> ivóvízzel miért szabad lehúzni a wc-t esővízzel miért nem

Komolyan el kell magyarázni? Mivel szennyvízmérőd nincs, vízórád viszont igen, ezért a szennyvízterhelésed csak a fogyasztott víz alapján tudják kiszámlázni. Ugye se a csatornarendszer, se a szennyvíztisztitó nincs ingyen, ezért használatarányosan fizetned kell ezek használatáért (is). A budiba kötött vezetékes víznél kifizetted a szennyvízközmű használatát (is), a budiba vezett esővíz után viszont nem. Azaz olyan szennyvizet kell elvezetni és feldolgozni amit senki sem fizetett meg. Ugyanaz mintha nem fizetnél a szemétszállításért, csak behajítanád az úton elmenő kukásautóba a szemeted. Egyébként meg olvasd el a szerződésed, a szolgáltató ÁSZF-t és a vonatkozó jogszabályokat.

Egyébként a tisztes esővíz rendszer telepítők ezt el is mondják az ügyfélnek és nem is hajlandóak rákötni a szennyvízhálózatra csatlakozó eszközökre.
Ja, nem csak füstöléssel lehet lebukni...

Az összegyűjtött esővíznek egyébként is van jobb helye a budilehúzásnál és mosógépnél. Egyébként meg ahogy valaki fentebb már írta, jó móka az esővíz gyűjtése és hasznosítása locsolásra, de ha nem baromi nagy földalatti tárolóban vagy kerti tóban tárolod, akkor tényleg csak fűszerkertnek elég. Forró nyári napon több köbméter is elmegy locsolásra 500-1000 m2-es kertben, ilyenkor egy IBC tartály meg a barkácsáruházi egy-kétszáz literes vackok hangyafingot érnek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.