- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- svajcsik18: email csere
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz
ncc1701 #21193 üzenetére
Most csináltam a magaságyást raklapmagasítóból. Elgondolkodtam, mivel legyen bélelve, mert a műanyag, az műanyag (bár nem zárjuk ki az életünkből, szóval nem ezen fog múlni). Én arra jutottam, hogy inkább rakok, mert a raklap (és a -magasító) is olyan anyaggal van kezelve, hogy ne támadja meg a rovar, gomba. Az meg előbb oldódik ki a vizes ültetőközegbe/komposztba.
-
Chris0321
veterán
válasz
Dorian #21196 üzenetére
Már alapból benne van a földben és a talajvízben is. A fa amire ennyire vigyáz, hogy direkt ha komposztálót épít, már rég tele van mikroműanyaggal. Így a gyümölcs is amit megeszik.
Én sem vagyok hajlandó állandó rettegésben élni mikor épp mi öl meg, mert már a lélegzéssel mérgezem magam, arról nem is beszélve, hogy amit megeszem akármi is az pedig rákkeltő. -
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #21193 üzenetére
Dehogynem megy. Még az akác(!) karóim is már 3 év után már kezdenek használhatatlanná válni, némelyik beletörik kihúzáskor, láthatóan nagy mértékben korhad el a földben lévő részük.
Azért veszek műanyagból, mert sem kedvem sem időm ilyesmiket fabrikálni és nem parázom túl annyira ezt a témát, mint te. Van egy hipochonder ismerősöm, arra emlékeztetsz, csak ő a fertőzésektől és betegségektől retteg.
-
ncc1701
veterán
válasz
Dorian #21191 üzenetére
Nem megy tönkre semmi jó 5-10 évet. Fogsz 3 raklapot, teszel rá dróthálód, beszóród a matériát, elejét megcsinálod nyithatóra. Colos fenyő zsalu deszkából. Elég soká bírja. Ha azt akarod, h tovább bírja, akkor desznyó perzselővel adsz neki, pont 10 perc meló.
A műanyag komposztálóval van egy másik elvi hiba, miszerint ha valamit meg lehet csinálni természetes anyagból, ami lebomlik, nem szennyez, természetazonos, akkor mi a pék f@száért használna bárki is műanyagot? Tudom, szemlélet kérdése.
Ad abszurdum, az is működik, h ásol egy ásónyom mély gödröt, beszórod a cuccot vegyesen, és otthagyod. -
ncc1701
veterán
válasz
Dorian #21187 üzenetére
Tudod, mikor megvoltak fizikában a newton törvényei, akkor kimondták, h már mindent tud a tudomány.
Mikor kitalálták, h a nap körül forog a föld, nem fordítva, akkor megégették az emberkét.
Mindkét esetben ugyanolyan emberek voltak biztosak az igazukban, mint te.
Közben meg nem tudunk lófaszt sem. Nagyon irígylem az egyszerű életszemléleted, mert az számodra egy biztos pont. Sajna nekem ilyen nincs. -
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #21187 üzenetére
Uptake and transport of micro/nanoplastics in terrestrial plants: Detection, mechanisms, and influencing factors
Meg kep is van hozzaSZERK: hehe, most nezem ugyanazt hozta marcra is
-
Balázs Z.
tag
válasz
Dorian #21185 üzenetére
Így kerül bele: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8618759/
1. Talajon keresztüli felvétel
A műanyagrészecskék elsődlegesen a talajba kerülnek különböző forrásokból, például műtrágyákból, komposztból, szennyvíziszapból, hulladéklerakóból vagy közvetlen műanyag-szennyezés révén. Innen a növények gyökerein keresztül képesek bejutni a növényi szövetekbe.
A nanoméretű részecskék (<100 nm) különösen veszélyesek, mivel képesek áthatolni a gyökér külső rétegein.
Ezek a részecskék az apoplasztikus úton (a sejtfalak közti térben) haladnak, mígnem elérik az endodermiszt. Itt a Caspary-csík megakadályozhatná a továbblépést, de ha a NP-k elég kicsik, átjuthatnak.
A xilém (vízszállító edénynyaláb) révén eljuthatnak a szárba, levelekbe és más növényi szervekbe.
2. Levélen keresztüli bejutás
A levegőben lebegő mikroműanyagok a levelek sztómáin (gázcserenyílások) keresztül is bejuthatnak a növénybe.
A sztómákon keresztül a levelek belsejébe kerülve ezek a részecskék tovább terjedhetnek a növényen belül.
A levegőből származó szennyezés elsősorban a városi vagy ipari környezetben jelentős.
3. Sebzéseken keresztül
Mikroműanyagok bejuthatnak a növénybe akkor is, ha a gyökerek vagy levelek megsérülnek (például mechanikai behatás, rovarrágás vagy betegségek miatt kialakuló sebek révén).
4. Kockázatok és hatások
A növényekbe bejutó mikroműanyagok fiziológiai stresszt válthatnak ki: gyökérnövekedési zavarokat, oxidatív stresszt, víz- és tápanyagfelvételi problémákat okozhatnak.
A fotoszintézis gátlása is előfordulhat, amely csökkenti a növény teljesítményét és terméshozamát.
Mivel ezek a részecskék a növényi szervekbe beépülhetnek, továbbjuthatnak az élelmiszerláncba, az emberi fogyasztásra szánt növényeken keresztül. -
ncc1701
veterán
-
H-Zol
senior tag
Csak kimondottan a kajszit és az őszi barackot vágom így vissza , az őszi az lent is marad , mert innen egy nyitott szétterűlő koronát nevelek nekik , de ők még soha nem fagyot el
, a kajszit meg újabban 8-10 karágra nevelem erősen feltörő korona formára , 4-5 méteres karágakra , ami a termés alatt egy kicsit szét terül !
Az őszi barackjaim mind így vannak metszve , az öregebb kajszijaim metszési tapasztalat hiánya miatt össze vissza vannak , két három váz ágak , rá erősödött karágak és hatalmasak , és most mégis minden elfagyott, ennyire nekem még soha nem fagytak el mint most !!
-
ncc1701
veterán
válasz
szotyika77 #21173 üzenetére
Elvi hibás. Műanyagot nem teszünk kaja közelébe, komposzt forrósodik is, ilyenkor a műanyagból 50-60x annyi mikroműanyag oldódik ki. Ha a komposztból kaját csinálsz, akkor azt még meg is eszed.
Tessék fából csinálni. -
H-Zol
senior tag
válasz
btraven #21160 üzenetére
Ha vissza vágtad és bekented seb kezelővel akkor jó lessz az ( a szilva fa sokat kibír ) , szilváról jut eszembe , itt az egyik Stanley szilva fám
majd ütök mellé nagyobb karót, hogy húztam egyenesbe a tetejét , sudaras kialakítás lessz ág emeletekkel , most 5 éves , már tavaly termett egy negyed vödörrel , most ha nem viszi el a fagy lessz rajta szinte egy 10 literes vödörrel !
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #21172 üzenetére
Itt [link] az alapoktól kezdik a kajszit , de az őszi barack is ezen az elven működik , csak őt jobban szétfelé kell terelni !!
Korrigálni bármikor lehet , én az idén vágtam vissza egy három karágas kajszin fiámat ami négy éves ( bántott is a dolog , de így hogy elfagyott , már nem bánt ) ! Így a három karágból számítok 8-10 szép veszőre , amiből már jövőre karágak lesznek és szépen teremni fognak , ha el nem fagy !! -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Láttam téma volt a múltkor a komposztáló, nem láttam még élőben ezt a Lidlös fajtát, de ha valaki ilyet szeretne, akkor ennyiért lehet megéri a 7000ft-ot. -
modflow
veterán
"Az már eleve rossz a másfél , két méter magas őszibarack és a nektarin is :D , úgy kellett volna kezdjed , hogy 60-70 centi , és onnan szétterűlő 4-5 karág van"
Amikor vettem 1 éve, már akkor gyárilag magasabb volt, mint 60-70 cm az ellágazást illetően.
Ezen lehet még korrigálni, nem? -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #21165 üzenetére
Az már eleve rossz a másfél , két méter magas őszibarack és a nektarin is
, úgy kellett volna kezdjed , hogy 60-70 centi , és onnan szétterűlő 4-5 karág van
, az idén ültetett barackot és nektarint is fél méterre vágtam vissza ( és a nektarin 3 éves )
ez ha jó velekszem 5 éves barack fám , 60 centis törzs magassággal ( ezt egy kis parázsal könnyű megmenteni ) !
Másik , hogy másod éves fán nemhogy kettő, hanem egy gyümölcsöt sem hagyunk , hogy erősödjön a gyökere és a váz ágak és utánna lehet terhelni , már három évesen maradhat 2-3 gyümölcs , én ezen az ötévesen úgy tervezem , hogy olyan 10 centinkent hagyok egy gyümölcsöt , de akkor azok nagyok lesznek !! -
Beni2360
félisten
válasz
Stylewars_kp #21163 üzenetére
19500 ft
-
modflow
veterán
Van két pici fám, tavaly tavasszal ültettem, egy barack és egy nektarin fa. Kb. 1,5 - 2 méter magasak.
Már ma elkezdtek virágozni. Jó lenne, ha lenne rajta legalább 2 - 2 db gyümölcs, hogy lássam milyen lesz. A többi virágot leszedném majd.
Viszont most hallom, hogy jövő héten jön a tél 1 héten át akár mínusz 7 fok is lehet.Hogy lehet megóvni a fagytól?
Ha betakarom a lombját egy pokróccal/pléddel az jó?
Ti mit tanácsolnátok? -
Beni2360
félisten
Sziasztok !
Egy kis metcési útmutatú kellene?
Vettem egy Himalája nyirfát és a kertészetben kérdeztem, hogy vissza kell e vágni ültetés után. [kép] 2,5 M magas
Szombaton lett kiültetve a kis konténeréből. Alul kapott érett marhatrágyát, egy réteg földdel takarva. Én úgy hallottam, hogy vissza kellene vágni. De a kertészetben azt mondták, hogy csak ültessem el és hagy erősödjön gyökérre.
Ha metszeni kellene kérném a képen pirossal bejelölni hol és alsó vagy felső rügynél metszem.
Segítséget előre is köszönöm. -
btraven
őstag
Köszönöm szépen. Most megtanultam miért nem jó az Y elágazás. A szilvafán több ág van így összenőve, az egyik kiszáradt, ami pont középen van és most nem tudom mennyire mélyen vágjam ki. Mert ugye egy rendes ágnál levágod tőből és kész. Ráadásul az is meglepett hogy visszavágtam a száraz ágat, barna színű a vágási felület, de aztán elkezdett nedvesedni, mintha mégis lenne benne élet? 35 éves fa.
-
Dorian
félisten
Most látok rá esélyt, h megússzuk. Időkép -2-t mutat és nálunk az időkép legkisebb hőmérsékleteitől 2 fokkal szokott több lenni.
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok. Bár jön a fagy, előtte / utána permeteznék Chorussal. Most virágzik az őszibarack, jövő héten már a meggy/cseresznye fog. Újdonsült permetezőként még nem tudom, egy bekevert permetszer meddig áll el - a ma bekevert Chorus használható még jövő héten is, vagy inkább majd újat csináljak?
-
Rive
veterán
válasz
Csabroncka #21147 üzenetére
...ez nem talaj menti fagy, de reménykedjünk, nem is mertem még kinyitni a nyaralóban a vizet.
Határeset... meglátjuk.
A nyaralót illetően: kinti csapokat most el kell zárni de a napi átlag már jóideje pozitív, szóval épületen belül nem lesz gond. -
Csabroncka
addikt
válasz
ncc1701 #21141 üzenetére
Most néztem én is -3
hát srácok... Rive: az összes ezen az elven működik (rügyt virágot összehúzza és fokozza cukortermlést, hogy védjék az embriót). A nagyobb bajom, hogy -3 vagy alatta már ezek meg a füstölés/gyertya... halottnak csók ez nem talaj menti fagy, de reménykedjünk, nem is mertem még kinyitni a nyaralóban a vizet.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Csabroncka #21140 üzenetére
Egy próbát megér ( mert minden fagy elleni csodaszer Bór , és mellette egyikben ez másikban az van , ebben molipdén ) !
De amúgy bízok hozzá , hogy ez nem egész éjszakás fagy lessz mint a múltkori , hanem csak egy kis talajmenti fagy és ha a lenti gyümölcsök el is fagynak , de fentebb megmaradnak , de ez nemsoká kiderül ( sajnos ) !! -
Rive
veterán
válasz
Pl. a Frigomax ígéret szerint virágra is jó.
-
beci
őstag
Köszönöm mindenkinek, akkor visszavágom a zöld részekig.
Remélem rendbe jön.
Esetleg permetezni mivel kellene? -
ncc1701
veterán
válasz
Neki nagy területe van, ott nehéz mást csinálni. Akinek van mondjuk 5-10 fája, az simán tud vödrökben parazsat hordani alájuk.
-
H-Zol
senior tag
Már ha cseresznye akkor itt van egy közel 20 éves fám , a tudatlan metszés eredményeként még egy S kanyar is van benne ( olyan mint egy lefolyó gége cső
)
9 fokos létra van mellette , most vissza vágtam a tetejét ( elég drasztikusan ) , több mint két métert vágtam le , amit már tavaly sem bírtam leszedni , és csak ott rohadt , és fertőzött !! Több vágást nem is csináltam rajta , ez nagyon elég volt , lehet jövőre kivagom az S kanyart is , és lessz belőle egy sudaras cseresznye ami a génjeiben benne van , de így is lessz rajta rengeteg , ha a hét elején el nem fagy , ő majd most kezd virágozni ! -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21121 üzenetére
Én is csak lopom a szakmát
, és csak most tanultam , hogy a cseresznye legjobban sudáron megy ág emeletekkel vagy orsós ág rendszerrel , a múltkor posztoltam a két sudaras cseresznye fám , de itt van még egy mai kép , ő a leg világosabb a többi jóval hátrább van
elmaradt a metszés a sok eső miatt , de ha letermett akkor befogom pótolni ( egy kis igazítás lessz , a tetején a villás elágazaásokat igazítom meg és a második, bal oldali sudárt kifelé terelem !!
Na ki mit mond milyen fajta cseresznye -
H-Zol
senior tag
válasz
ncc1701 #21128 üzenetére
Olvastam amit írtál , és a leoltást is
Ide vasárnapra havazást mutat és éjelre -3 fokot , az fasza lessz , szinte minden virágzik!
Most neki készültem és szombaton az összes gyümölcsfát lepermetezem molipdénes bórral az állítólag segít a fagytürésben és még rengeteg mindenre jó , úgyhogy szombaton megy rájuk a csodaszer ( majd írom , hogy mi lett az eredmény , mert két szomszéd nem foglalkozik ilyesmivel , így lessz összehasonlítási alap ) ! -
H-Zol
senior tag
-
6030D
őstag
Elfagyott?
Nyírd vissza a zöld részekig. Úgyis formára kell nyírni, és hozza az új hajtást. Én szeptemberben ültettem, eleve úgy kaptam, hogy kb 20 centis hajtásokra vissza volt vágva. Most szépen megindult, 40-60 cm új hajtásai vannak, vissza is vágtam mindet 40 cm-re, hogy legyen formája, meg kezdjen elágazni.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Japán fűz.
Múlt év őszén lett ültetve,a régi levelei le sem hullottak teljesen. Miért csak tőben zöldül? Az ágak közepétől nem.
-
pjen
félisten
Szevasztok. Rendesen megcsináltam a lemosást bordói lé+kén. Az alma fám egérfüles, de mar lisztharmatos.
-
válasz
eldoble #21126 üzenetére
szerintem a korábban linkelt időjárás kép alapján közel lehet a gyümölcsösünk a tiétekhez. ott nálunk is cseresznye (germersdorfi és carmen) meg meggy (érdi bőtermő) a fő irány, de van még vagy 20db barack középen a homokosabb részen
amit mondasz, az a mostanában elterjedt úgynevezett szálvesszős metszés. próbálkoztam vele, de nekem nem voltak elég erősek az egyéves vesszők, és a végén ugyanúgy 2-3 barackot neveltem rajtuk, mintha elvágtam volna 3 rügyre -
eldoble
aktív tag
válasz
f4lcon #21125 üzenetére
Nem vagyok benne szaki (nekünk cseresznyésünk és meggyesünk van), szóval biztos így a jó, csak, ha kevés tavalyi vessző van és az is elvágva az okozhat sok vízhajtást.
(A cseresznyésben nekünk is van egy két barack, azt úgy metszik nálunk, hogy sokkal több 1 éves vesszőt hagynak és nem vágják el mindet három rügyre.) -
válasz
eldoble #21119 üzenetére
én még így tanultam 25 éve, hogy minden ágat elvágok legkésőbb a harmadik hármas vegyes rügynél. így is rengeteg barack marad rajta, ha minden virág megköt. ezek Suncrest-ek, a vessző teljes hosszán hoznak termőrügyeket, így egy-egy vékony ágon már 2-3 barack is azt eredményezi, hogy az ág letörik, mert nem bírja el.
a vizhajtások mennyisége tavaly a kötések alacsony számából is adódhatott, hiszen sok virág elfagyott.#21113 soldi3r gugliznom kellett egy ideig, mire megértettem, mit mondasz
de nem, ezeket a tüneteket nem tapasztalom rajta, simán csak eldobálja a barackot. a levélen semmilyen foltok nem jelennek meg (max. tafrinával találkozom) érdekes egyébként, hogy mivel a kertnek azon a részén van, ahol pázsit is van alatta, rengeteget locsolom. de lehet nem eleget, és a pázsit elvonja a vizet a nyári szárazságokban. egyelőre ezt okolom a hullásért.
-
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #21119 üzenetére
Igen a túlmetszés generálja a rengeteg vizhajtást , de az őszibarackot túl kell metszeni másképp rengeteg gyümölcsöt kel kézzel leszedni , de viszont nem szabad minden ágát vissza vágni , sőt egyáltalán nem kell rövidíteni és akkor már nem generálja a sok vizhajtást , de itt egy pár napos kép az egy 5-6 éves őszibarack fámról
Vasárnap hózáporok , hétfő szerda -3 -1 fokokat jósolnak
, meglátom , hogy mi marad és annak arányában még fogok metszeni rolla de a váz karok végeit nem bántom és akkor nem lesz tele vizhajtással !!
Na itt látszik a sok tyukhúr de ez inkább a füves része a kertben -
eldoble
aktív tag
"rengeteg új ágat hajtanak"
ez általában olyankor történik, ha túl van metszve.
Itt a kolléga szerintem nagyon túlmetszette #21063 , bár nem látszik annyira jól a kép, de ezen az idén termés nem lesz, hanem jönnek majd az új hajtások tömegesen.
Én ugyan a cseresznyét meg a meggyet ismerem jobban, de egyik fát sem szabad csonkig metszeni, ha termést akar az ember (persze, ha mondjuk fiatalítás a cél az más dolog). -
H-Zol
senior tag
válasz
f4lcon #21107 üzenetére
Őszibarackon sokat szoktam hagyni és ha látom , hogy sok kötődött akkor még májusban metszek le rolla , és a többit kézi gyümölcs ritkitassal oldom meg ! Általában rengeteg új ágat hajtanak , pláne a Redhaven (Vadőszi alanyon van) azokat nyár elején kiritkitom, hogy szépen süssön be a nap a fa belsejébe !!
-
H-Zol
senior tag
Ezen jót mosolyogtam , de lehet sírni kellene , mert ez így igaz
, ma repcét fújtam ( a világon nincs ennyi fény bogár mint amit ma láttam a repcéinken
) a repcéink korai fajták , és elkezdődött egy egy virág látszani , na ilyenkor a leg veszélyesebb a fény bogár ( repce bolha ) mert már a bimbonak is van egy sárga árnyalata és ő szétragja a bimbót , hogy bejusson a virág porhoz , ezzel tönkretéve azt a virágot , úgyhogy ilyenkor meg kell egy kicsit fékezni őket de nem hosszú hatású felszívódó szerekkel , mert ő az egyik legfontosabb biológiai porzó, ha már nyílik a repce akkor nem rág hanem virágról virágra száll és poroz !!
Erre én ma KarateZeont használtam , kontakt szer de van neki egy pár nap tartamhatása , 4 literrel lefujtam 35 hektárt és a szomszéd Józsi bácsi is használta , de nem azt a PICI ampullát vette ( mondjuk abból kínkeservesen jön ki ) , hanem azt a 200 miliset és csepegtet a permetezőbe , hogy had pusztuljonak a roh@dékok( és ez valós eset volt , sajnos már nem él az öreg szomszéd, különben nem abba halt meg , 92 évesen combnyak törés vitte el , nagyon rendes szomszéd volt ) !!
-
btraven
őstag
Szilvafán beszáradt csonkokat most is levághatom vagy inkább nyáron? Olyan 5 centi átmérőjűek. Valami fúrja is.
Még nem virágzik, de a zöld rügyek már kezdenek nyílni. -
válasz
Csabroncka #21108 üzenetére
A faluban a "traktorostól" bármit beszereznek, hidd el...
-
válasz
Prémvadász #21073 üzenetére
Tehát fölösleges átültetni nagyobb cserépbe?
Elég a folyékony táp, aztán májusban lehet kiültetni? -
6030D
őstag
válasz
Dorian #21103 üzenetére
Azért ha valaki végigolvassa az elmúlt két hét hogyan permetezzek kommentjeit, akkor nem az jön le belőle, hogy ez egészségesebb, mint a bolti.
Anno megmondta a mg-i szemlézéssel foglalkozó "nagybátyám" is, hogy a piacon a bácsinál kapható zöldségben lehet, hogy több a méreg, mint a boltiban, mert a Pista bácsi csak egy kupaknyit löttyent a háti permetezőbe abból, amiből a nagy gazda kimér 3 decit egy hektárra... utóbbinak biztosan sikerül a helyes keverési arány, az előbbinek meg lehet, hogy a szomszédban sem lesz kártevő 2 évig.
-
Dorian
félisten
Na ezért akarták betiltani a Mospillant, mert a sok fogalmatlan fújja össze vissza ész nélkül
-
H-Zol
senior tag
A Teppeki levél tervek ellen nagyon jó , de már a molyok , darazsak ellen nem , a KarateZeon egy ősrégi kontakt szer aminek van 2-3 nap tartamhatása ( az Uv bontja ki az idő kapszulákat ) , repcében szoktam használni a fény bogár megfekezésére , de gyümölcsösben egy elhúzódó ( esős idő ) rajzás esetén nem igazán hatásos !
Az a baj , hogy sokan tényleg csak a Moszpilánt fúják ágyba főbe !! -
H-Zol
senior tag
Én tavaly vettem Coragent akkor még lehetett szabadon venni , de itt nállunk Romániában több minden szabadon kapható , hozzátok képest !
Az baj , hogy ennyi mindent szigoritanak és meghagynak egy két jó szert a kis embernek és akkor azzal fújja , és nem az ajánlott kétszeri jújás szerint , hanem ahányszor szükséges mert nincs más, és akkor előbb utóbb kialakul a rezisztencia a rovaroknál !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest