- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
-
San398
őstag
válasz
Chris0321 #21726 üzenetére
Sajnos a sima tologatós fűnyíró nem lenne megfelelő a terület felén lenne használható mert itt ott vannak járólapok amelyek kiemelkednek a talajból kb 5cm-t igy ott nem használható a sima fűnyíró. A vezetékes se lenne tökéletes (bár megoldható lenne) a gyümölcsfák és a szőlő virágoskert stb. között.Barátnő nem szívleli a benzines cuccokat a kertben így az is kiesik. Maradt tehát az akkus. a keret max 150k
Melyik Bosch-t használod most?
Semmi einhell cuccom nincs így nem nagy érvágás ha nem ebből a márkából veszek fűkaszát.
Köszi az infókat -
Brandynew
őstag
válasz
Chris0321 #21726 üzenetére
Én próbáltam sokféle márka sokféle gépét. A Makita, Bosch az már nem az, amiről a legendák szólnak, mondhatni kifejezetten silány minőségűek. Az Einhell nem rossz, de az abszolút legjobb mindenből a Black+Decker. Tele vagyok gépekkel, gyakorlatilag minden márka megjárta a szervízt legalább egyszer, viszont soha egyetlen Black+Decker sem adta meg magát. Van belőle fűnyíróm, kaszám, sövényvágóm, sarokcsiszolóm, csavarbehajtóm, ütvefúróm, rezgőcsiszolóm és láncfűrészem. Elnyűhetetlenek és nagyon jól működek. (Szerk.: a B+D-ből is többféle kategória van, ami szinte teljesen narancssárga, az az alap, az nem tudom milyen, de a fekete design a magasabb kategória, nekem abból van minden.)
-
-
-
-
Brandynew
őstag
válasz
Chris0321 #21434 üzenetére
Valóban nem tudod elkerülni. Itt viszont nem is arról beszéltünk, hogy teljesen el akarjuk kerülni, hanem a mennyiségét akarjuk csökkenteni, ugyanis az ártalmassága egyenesen arányos a mennyiségével. És nagy különbség van egy műanyag ablakpárkányról lemosódó mikroműanyag mennyisége és a fűkasza műanyag damilja között. Az utóbbiról néhány mikrogramm mosódik le 40 év alatt, az utóbbi 1,8 km műanyag damilt jelent egy 300 négyzetméteres területen (ahogy levezettem korábban). Ráadásul nagyon egyszerű elkerülni: nem használod, és nem lesz tőle rosszabb az életminőséged.
-
totron
addikt
válasz
Chris0321 #21434 üzenetére
Természetesen az élet egy kötéltánc, így benne ez a téma is. A fogyasztóiság sokmindenkivel elhitette, hogy végállapotokban, diplomákat kiváltó bulvárcikkekkel el lehet lavírozni egy életen át és tulajdonképpen igazuk is van, mert mindent popó alá tol az ipar, egyedül az ár nem mindegy.
Aki próbál mérlegelni és a lehetőségekhez képest okosan élni, az nem feltétlenül a bulvárból tájékozódik és nem feltétlenül végletes hülye, aki generalizált szorongását a témába vetíti bele. El-e tudsz-e képzelni egy olyan verziót, amikor az objektív körültekintés, a felelős jövőbe látás munkál és generálja valakiben ezeket a mondatokat?
Olyan formulákat követve jutottunk idáig, melyek nem épp egyszerű helyzetet teremtettek, ettől függetlenül nem gondolom, hogy eljött volna az ideje struccpolitikának/sakktábla galambként való lerohanásának, hiába csábító menekülőutak ezek.
Iszonyat mértékű az aprózódás, külön fejezet lesz a kint hagyott fóliák darabjainak összeszedése, pedig csak eseti jelleggel maradtak itt-ott. Valaha ezeket is mezőgazdaságiként vettem... -
totron
addikt
válasz
Chris0321 #21419 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ez a létező legkárosabb hozzáállás? Nézz szét kicsit a világban, s annak helyzetét illetően, semmi nem mutat arra, hogy a szőnyeg alá söprésnek lenne bármilyen helye az élhető előmenetelünkben. Nem az a menő, ha kritikátlanul és kényelmesen átveszed az ipar innovációit, hanem ha gondolkodsz.
#214316030D, örülök a sikerednek. Nem is vártam el, hogy te nézd, magamra gondoltam, hogy visszajelzések alapján mit érdemesebb, de lehet, hogy semmit. Az adott/összes önkormányzat megoldásai nem tudhatók a távolból, de egy általános kortünetként jelen van a vegyszeres a gyomtalanítás intézménye, ugyanez az autóutak mentén is.
Ha kérhetem egyébként hagyjuk már ezt a kérdezőre való kihegyezést, honnan tudod, hogy nem nyitottak a szemeim? Hogy mik a viszonyok, lehetőségek helyileg? Automatikusan ugyanazok mindenhol? Ezek a körök már meg vannak futva, de mondom, király, hogy neked beválik. -
válasz
Chris0321 #21213 üzenetére
Baromi forró volt, nem bírtam megfogni a motort. Most nem mentem rá semmire.
Nedves volt a fű, meg nagy. De vágtam már vele ennél nagyobb füvet is.
Szerintem simán túlmelegedett. 10+ éves a masina, még az előző tulajé volt. Pótoltam már kereket, kapcsolót, kést, ezek nem drágák hozzá. Most is 3000 egy kés, szinte olcsóbb, mint éleztetni.
Azt nézem, hogy az Agrimotor fűnyírókhoz, mármint az újabbakhoz minden van, ház is. Ránézésre a motor ugyanúgy néz ki. Holnap szétkapom mindenesetre, megnézem vissza lehet-e tenni a helyére. Ha nem, akkor körbe fotózom, írok az Agrinak, jó-e hozzá az újabb ház.
Egy ház 6000 körül van, +felső burkolat. Akkor is 20e alatt marad.
Nézem az új fűnyírókat, hát... kisebb teljesítmény, 40-50e az alja. Akkor inkább megmentem az öreget. Szerintem ezek a régi villanymotorok elpusztíthatatlanok. -
ncc1701
veterán
válasz
Chris0321 #21198 üzenetére
Ez nálam elv kérdése. Nyilván teljesen nem lehet kizárni, de amennyire tudom, elkerülöm. Ha valami kaja műanyag csomagolásban jön, otthon kikerül belőle. Kaját üvegbe teszünk, szűröm a vizet, ha minden jól megy, jövőre lesz hepa filteres központi légtisztítóm is. Ami műanyagot lehet, azt paterolom a környezetemből elfele. Laminált helyett valódi tölgy parketta, az is csak olajozva, plö.
Hogy ez mennyit számít, azt nem tudom. De az ilyen agyi dolgokat megpróbálom vele elkerülni, amennyire csak a képességeimből tellik. -
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #21094 üzenetére
Le írom ahogyan én csinálom , minden fa virágzás közepén kap egy gombaölőt ( Score , Topas , stb ) , utánna elviragzas után kis gyümölcsös állapotban még egy gombaölő, és az őszibarack az még kap egyet cseresznye szedés után , azért akkor mert a cseresznye fa miután letermett igényel egy gombaölőt és akkor abból kapnak az őszibarackok is !
A cseresznye légy ellen sárga ragasztos lapokat teszek ki , 4-5 darab egy fára , és az elég jól kivédi , általában kétszer meglepi a fákat a levél terű és akkor utánna olvasok és ha rajzik valami ( szilva moly , alma moly , keleti gyümölcs moly stb ) akkor Mospilan vagy Coragen , de ha nincs rajzás akkor Teppeki megy rájuk , tavaly próbálkoztam az alma megmentésével , négy rovarölő permetet fújtam ki kisebb sikerrel ( még kellett volna egy augusztus végi védekezés és az elmaradt , úgyhogy elég sok férges alma lett ) nagyjából ennyit szoktam permetezni , és elég jól megmarad minden !!
Az idén feromon csapdákkal próbálkozok az almával , de az sem olcsó! -
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #21089 üzenetére
"Le tudná írni valaki emberi nyelven, hogy mikor kell permetezni monillia ellen Mospilannal? "
Én le írom Soha
A Mospilan egy nagyon jó rovarölő, monilia ellen növényvédő ( gombaölő ) szerek kellenek , Topas , Score , Tebukonazol hatóanyagú készítmények stb és virágzás elején , közepén és a végén javasolt , de a minap írtam , hogy én virágzás közepén adok nekik egy permetet és jó szokott lenni néha ha összejön akkor elviragzaskor kapnak még egy permetet !!
-
H-Zol
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
Chris0321 #20812 üzenetére
Valószínűleg rosszul olvastad
"A készítmény 25oC feletti hőmérséklet estén perzselést okozhat."
Nem a lemosó-jelleg miatt van meghatározva hőmérsékleti limit, hanem a kéntartalom miatt.Irritáció: enyhén szemirritatív és közepesen bőr szenzibilizáló hatású készítmény.
Méhekre és vadakra nem veszélyes. -
fila
senior tag
válasz
Chris0321 #20784 üzenetére
Nem tudom milyen állapotban vannak a fák nálad, olvasd el melyik fánál mit ír, meddig lehet használni. Csonthéjas gyümölcsök esetén van már nagy rizikó. Az ilyenkor ajánlott dózist ne lépd túl.
A Thiovit Jet nem drága, vegyél 1-2 csomaggal, kajszit, őszibarackot már azzal permetezd.(Nem vagyok szakértő, csak van 2x gyümölcsfám)
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #20676 üzenetére
Lessz rajta
, a Clap kedveltje rendszeresen és bőven terem ( nekem is van két fám ) , arra vigyáz , hogy őt központi tengelyre kell metszeni , másképp kunkorodni fognak az ágak mint a birka szarva , én az egyiket váza koronára akartam és nem megy , vesztettem három évet mire át állítottam központi tengelyre de itt [link] egy jó kis segítség !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #20550 üzenetére
Nincs mit , ezeket ismerem !
Nem tudom a Vilmos miért száradt ki nállad. , de ha sokat áll a fa iskolában , a nem anyira nedves földben , érdemes hazavinni , a vastagabb gyökereket vissza vágni ( egész addig , hogy szép fehér legyen a vágási felülete ) , és egy 24 órát vízbe tenni , hogy a gyökerek szívják meg magukat , és csak ezután el ültetni!! -
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #20548 üzenetére
Nekem van Clap kedveltje , ő egy nyári körte , nem sokáig lehet tartani ( pálinkának viszont nagyon jó
) bőven és rendszeresen terem !
Kilós körtét tavaly hoztam , ő egy téli vaj körte és ősrégi igénytelen fajta , nekem a Vilmos körtém vagy 25 éves és most az idén ültettem utánpótlást, van még Conference körtém ő négy éves , tavaj volt rajta először 4 darab körte , jó jó de a Packhams körtét nem körözi le egyik sem !!
Vegyél egy kilós körtét , én az idén is vettem kettőt, amit tavaly hoztam azon már lesz virág egy két körtét kíváncsiságból hagyok rajta , de két évesen vettem , úgyhogy most három éves ) !! -
btraven
őstag
válasz
Chris0321 #16717 üzenetére
Ja ez a selyemakác? Környéken van egy, és valami csodálatos illata van a virágának.
Én most is eszem a kefét a falocsolás miatt. Idősebb meggyfának is jó pár levele elsárgult. Közben meg most látom hogy rengeteg meggysarj jelent meg a fűben a közelben. Most akkor mégis van elég vize erre? Vagy hogy gondolja ezt?
-
kavalkád
senior tag
válasz
Chris0321 #16281 üzenetére
pont nem megy rá a 3/4"-es cső
közben bementem a helyi "tüzép"-be, mondták, hogy létezik 3/4"-es gyorscsati is, venni kell egy idomot ami 1" belső menetet alakít át 3/4-es gyorscsatira valamint a slagra egy 3/4-es gyorscsatit 3/4-es slagra átalakítót és azzal megoldható. pont nem volt nekik, úgyhogy nem tudtam megvenni. -
kavalkád
senior tag
válasz
Chris0321 #16278 üzenetére
vettem egy olcsó szivattyút, hordókból átnyomni a vizet a kútba, ilyen a csatlakozója:
azt írja a kézikönyv, hogy 1" és 6/4"-os a két menet amivel csatlakozni lehet. (le kell vágni a z idomot a kivánt helyen, vagy teljesen le kell venni az idomot a 6/4"-eshez) 3/4"-os locsolócsöveim vannak, ezt szeretném összehozni ezzel, de gyorscsatlakozóval, mert a locsolócsövek fix helyeken lesznek letéve a hordóknál, a szivattyút szeretném odavinni, a locsolócső húzogatása nélkül.
milyen szerelvényeket kellene vennem, ha az a cél, hogy a lehető legkevésbé szűkítsem le a rendszert?
előre is kösz a választ.
-
totron
addikt
válasz
Chris0321 #16018 üzenetére
Ez meg a másik, a Pedrollóval szép kis spirálba kerültem, talán harmadszorra lesz szerelőnél? Mi az a pont, ahonnan le kell nyelni a békát és másikat venni... Ezért is merült fel a más árkategóriában való nézelődés, de annak sem biztos, hogy van annyi értelme mint amennyivel többe kerül.
Rive + User_2: köszi & köszi.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #15680 üzenetére
Nállam a diok rendben vannak , meg idáig , csak a sárgabarackok levelei , nem tetszenek , kétéve egy cseresznye lett ilyen sodort levelű , meg össze vissza ált , mondtam is , hogy ki fog menni , és nem , az alsó képen van a sárga ragasztóval , ő neki volt olyan a levele !
De láttam levél tetűt is több fán , mégis rendeltem , itteni ajánlásra a Teppekit ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #15671 üzenetére
Az jó döntés volt
, nállam a kajszín fáknak pöndörödik a levele az alja felhajtott , vagyis megfordultak a levelek ,de 10 különböző fának , több fajta , és 2 és 20 évesek , nem tudom a szomszéd szerint a naptól , egyik nap 1 fok éjjel nappal is 10 fok alatt , és két nap múlva még közel 30 fok !
Ma nem láttam őket , későn értem haza ! -
btraven
őstag
válasz
Chris0321 #15282 üzenetére
Minimum 4 cm törzsátmérőjű vagyis 12-14 törzskerületű fát kellene vennem. De ilyeneket alig találni a weben a kereskedőknél.
Gömbkőris leírásából:
A talaj ph tartalmára nem igényes, száraz, meszes helyre való.
Akkor fenyő helyére, savas talajba is lehet ültetni? Vagy csak meszesre (lúgos)? -
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #14977 üzenetére
Így értettem én is , hogy vigye magával
, én amikor csináltam a kutat nem vittem , de tudtam a meneteket , nállam is kellett ez , az mert jött üresen a pompa és én még tettem rá ilyen nem tudom a nevét pontosan de nyomásra kikapcsolja a motrot ( nyomás kapcsoló) !
Lassan tíz éve megy !
Rá kerestem , egy ilyet [link] -
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #14965 üzenetére
Erre én is gondoltam , sok öreg kérges törzsű fám van , arra hiába teszem rá , elmennék a kérés és a szallag közti hejen !
Akkor marad a célzott permetezés , megvárom míg minden elviragzik és ha kell akkor lessz egy permet , nem vagyok én sem a túlzásba vitt permetezés híve , de évente egy , két rovarölős permetezés az nélkülözhetetlen ! -
Toobee
veterán
válasz
Chris0321 #13824 üzenetére
Volt egy eresztés, akik inkább sólymok voltak, mint csirkék. Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem, hogy kábé 40 métert repült (vágtuk mi is a tollat). Azt a szériát menesztettem is már
Majdnem 100 méter hosszú a telek és 19 méter széles. Ezt a 19 méter szélességet felezném meg kábé a hálóval. Homokos/földes talaj, sajna vegyesesen. Az érdekelt volna leginkább, hogy ez a fajta megoldás jó-e, megfelelő tartás biztosít-e, illetve van-e értelme a villanypásztoros verziónak.
más.: 1 hónap eredménytelenség után végre besétált a patkány az élvefogóba. Majd most kiderül, hogy csak 1 db volt-e (sajna szomszédnál ideális körülmények vannak). Van felvétel is róla, meg kép a döglött jószágról, ha nem ütközik szabályba az ilyesmi.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #13678 üzenetére
Egy kicsit néha meg kell huzatni , hogy ki égjen a katalizátor de két kocsim van az egy 2000 - ből az ritkábban van használva a másik ami az utcán áll az 2005 -ből való az napi használatban van , mind a kettő katalizátoros.
A szomszédé akit büntettek a 80 -as évek gyártotta dákszekér( Dácsja )
-
H-Zol
senior tag
válasz
Chris0321 #13669 üzenetére
A szomszéd a múltkor December végén le takarta a szélvédőt , bele pattant el indult , minden ablak körbe fagyva , ahogy rá liheget az első szélvédő is csak be fagyott és két sarokkal odébb egy jó kis büntetést fizetett a rend őreinek
másnap ő is járatta , hogy meg engedjen és úgy lekaparta !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Welock Touch 51
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged