- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #22092 üzenetére
Szintén vagy 2 hete kint. Már ilyen 40cm magasak.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #22091 üzenetére
Melyik részen? Amúgy kicsit irígykedek.
-
válasz
totron #22095 üzenetére
He? Ez egy őzike nem látod?
#22091its_grandpa: Budapesten?
Há' nem fél? Van a cserépben 1-2 jó dolog amit meg tud csócsálni
.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Wow!
-
totron
addikt
válasz
Laskafülű rétimlutyuj, rugóláb funkcióval.
#22092Szilágyi84, a kérdés jó, akadályok vannak.
1. tárcsázás június első napjaiban, akkor már késő kirakni, nem szokott beérni
2. képtelen vagyok elvonatkoztatni a permetezettség tényétől - szőlő, gyümölcsös. Turbulensen kering, messzire is el a bordói+kén. Még úgy is, hogy tiszta sor, ami külső forrásból jön minimum ennyit, de inkább többet kap. Hogy hogy lesz ebből a felállásból termés, na azt nem tudom. -
válasz
Napközben kint vannak, éjszaka ha 5 fok alatti hőmérsékletet jósolnak akkor beviszem. Terv szerint hétvégén ültetem ki a paprikákkal együtt.
-
Dorian
félisten
válasz
2 hete kint a paprikákkal, cukkinikkel, uborkával.
-
Szilágyi84
senior tag
Paradicsommal ki hogy áll, mármint a kiültetés procedúrát tekintve?
-
its_grandpa
tag
Vendégünk volt ma reggel az exif infó szerint 2025. 05. 14. / 05:45:35-kor (Budapest).
Az 1.50-es kerítés nem volt akadály.
A bagoly és a törpapa is kerek szemekkel nézte a hintaágyról -
AssAssynn
addikt
válasz
ncc1701 #22080 üzenetére
Igen, megtud nőni ilyen kisebb/közepes fenyő méretűre is. Mondom, amikor a rokon visszavágta, voltak ilyen 5-8 centi átmérőjű ágak is, amik persze nem lettek lekezelve, mégse lett kutya baja. Csak ez szerintem idő volt, amíg megnőtt, meg néha csinál olyat, hogy egy részt nem tölt ki az agaival és ott lesz egy átláthatóbb folt a sövényben.
-
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #22062 üzenetére
Ha vedocsobe teszed a villanyt, akkor gyakorlatilag szabalyos, ha nem, akkor 0,5m. Mivel kutrol van szo, sokat nem foglalkoznek vele.
-
Nekem Pesten DNy-i fal mellett dézsában van 4 hatalmas leander, vagyis már csak 3, mert 1-et idén elajándékoztam. 2017-ben Krétán szedtem a hajtásokat a chaniai reptér mellett. Minden évben kint telelnek, néha van pár viseletes levés, de eddig mindig bírták. Semmiféle takarást stb. sem kaptak soha.
-
btraven
őstag
Lilába borult a kert, itt a [szöszös bükköny]
-
6030D
addikt
Igen, de pont ezt mondják a kertészek, hogy amíg vannak -5 -10 fokos telek, addig nem lesz el kint. Vagy nem mindegyik fajtája. Ugyanilyen az olajfa is. Szomszédban kifagyott mindkettő friss telepítés takarással, 60 m-re az utcában meg vígan elvolt a szintén friss telepítés, takarás nélkül.
-
Rive
veterán
Leanderrel vigyázni kell
Minden mediterrán növénnyel vigyázni kell még az ország nagyrészén. Nem is annyira a telek, hanem a tavasz eleji hidegbetörések miatt: amíg nyugiba vannak, elvisel mindent -5-ig, aztán amikor megindult a kora tavaszi melegekkel, akkor már az első -1 elviszi...
-
ncc1701
veterán
-
AssAssynn
addikt
Szomorú a helyzet. A rokonaimnál tudjátok az a "régi" fajta tuja van, amit 20-30 évvel ezelőtt ültettek. Nem smaragd, nem leylandi. A levele sötétebb színű, és ilyen érdes, többalakú, sötétzöld termése van... nem tudom ennek mi a neve. Ezek nagyon bírják nekik. Egyszer volt, hogy a rokonom annyira visszanyírta, hogy kb egy darab levél sem maradt rajta, csak az ágak, de kihajtott újra és él az összes. Lehet ez ilyen combos fajta. Valami öreg néni termesztette a kiskertjében, tőle vették.
-
totron
addikt
válasz
Vismajor01 #22072 üzenetére
Nézz rájuk akár most ősszel majd, vagy 1-2-3 év múlva. Nem túlzóak a beszámolók, a trend létező. Mi is 26-ot szedtünk ki meg látom is, nehéz úgy közlekedni az országban, hogy ne.
-
6030D
addikt
válasz
ncc1701 #22069 üzenetére
Leanderrel vigyázni kell, mert valahol megmarad, valahol nem. Ahol márciusban volt reggel -10 pár napig, ott simán kifagytak. Máshol meg vígan megél. Azt kell nézni, miből van a szomszédban egészséges több éves példány, az működni fog, főleg, ha abból van dugványozva.
A tujából is a nyugati sínylődik, a keleti elvan. Nem is a szárazság a fő bajuk, mert az vízzel és pénzzel orvosolható, de a kártevőkkel (díszbogár, lepke) nem tudsz mit tenni, mint puszpángnál sem. Ezért nem ajánlják az új telepítést. -
ncc1701
veterán
válasz
Lehet olyan területe az országnak, ahol még bírja. Valameddig. Mondom, nálunk maglódon horror pénzeken vágatnak ki komplett tuja sorokat.
-
Dorian
félisten
válasz
"Hazánkat három különböző éghajlati hatás éri, ezek a kontinentális, mediterrán, és az óceáni éghajlat. Nyugat felől az óceáni, északkelet felől a száraz kontinentális, és dél felől a mediterrán éghajlat fejti ki hatását, ennek köszönhető, hogy Magyarország 3 éghajlattípus ütközőzónájában található."
Ezen kívül az Alföld jó része mára már félsivatagnak minősül. -
Vismajor01
addikt
válasz
ncc1701 #22069 üzenetére
Magyarországon van óceáni éghajlat is, nedves és párás
És egséz magyarország éghajlata nedves kontinentális, tehát ezis már félig jó elvileg. Én rengeteg kertet rákok csodaszép tujákkal, akkor nemtudom azok hogy lehetnek így. Én is nagyon szerettem volna de letettem róla mert ezt olvasom róla amit te is irsz, de gyakorlatilag nem látok haldokló tujákat a közelemben
-
ncc1701
veterán
válasz
szotyika77 #22062 üzenetére
Én egybe raknám, ne bonyolítsd. Ha a kpe cső kilukad, a kábel még mindig duplán szigetelt.
-
ncc1701
veterán
válasz
AssAssynn #22052 üzenetére
Elszárad, gombásodik, beteg. A párás, nedves éghajlatot kedveli, nem a mediterránt. Te tudod, érdemes-e a széllel szemben pisálnod, de sztem felesleges erőfeszítés. Nálunk maglódon plö nagyon vágják kifele őket.
Ha így megy tovább, leandert is ültethetsz körbe, az q nagy bokor lesz, sövénynek is vágják délebbre. -
pjen
félisten
válasz
Vismajor01 #22064 üzenetére
persze az egyéb feltételek akkor is megvannak, Pl; nem lóghat át stb.
-
6030D
addikt
válasz
Vismajor01 #22063 üzenetére
Dárda tiszafa, most van róla videó is. 40 cm kerület, 2 m magasság. Nyírni sem kell.
-
válasz
kiszáradt nálunk 2x 30 méter, pedig volt csöpögtető öntözés alatta.
lehet a kiszáradt nem a megfelelő szó, inkább elszáradt - okozhatta bármi, simán megdöglöttek.
ami a két ház között volt árnyékban, azok még élnek... a helyükre én is leylandi ciprust vettem, 80 centinként van, 1 métereseket vettünk 2023-ban, már tavaly vágni kellett, hogy ne lógjon túl a kerítés magasságán (1,80) mert abban a szintben akarom tartani. -
Vismajor01
addikt
válasz
btraven #22060 üzenetére
Nálunk pedig
a) belterületen:
aa) szőlő, valamint 3 méternél magasabbra nem növő gyümölcs- és egyéb bokor
(élő sövény) esetében 0,50 méter,
ab) 3 méternél magasabbra nem növő gyümölcs és egyéb fa esetében 1,00 méter,
ac) 3 méternél magasabbra növő gyümölcs- és egyéb fa, valamint gyümölcs- és
egyéb bokor (élő sövény) esetében 2,00 méter -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült a földbe telepíteni egy műanyag aknát melyben a fúrott kút lesz, mellette van egy beton akna, amiben az öntözőrendszer és az áram van.
A két akna fala között van 4cm rés.Vihetem az egyik aknából a másikba egy nagy PVC csőben a szivattyú kábelét és a KPE csövet vagy inkább fusson két kisebb PVC csőben, egymástól függetlenül?
-
Z_A_P
addikt
"Az elmúlt napokban hazánk időjárását is szokatlanul alacsony hőmérséklet jellemezte, több régióban hajnali fagyok is előfordultak, így az igazi tavaszra még várnunk kell. "
Igazi tavaszra?? 2 hét múlva nyár! Milyen tavasz?
-
btraven
őstag
válasz
AssAssynn #22053 üzenetére
Nálunk ebben van [link]
9. § (1) A lakóépülettől vagy ingatlan határától
a) a 2 méternél alacsonyabbra megnövő cserjét, illetve sövényt legalább 1 méterre,
b) a fa termetű örökzöldeket, a 2 méternél magasabbra megnövő cserjét, illetve sövényt legalább 1,5 méterre,
c) fát legalább 3 méterre kell ültetni. -
6030D
addikt
válasz
AssAssynn #22054 üzenetére
Ha csak a takarás a cél, akkor húzz fel egy oszlopsort fél méterre, drótozd be, és futtass rá valamit. Vadszőlő, iszalag... ami tetszik. Folyondárt ne. Borostyán véleményes, ha rossz a szomszéd házfal. De ha figyelsz rá, akkor egy sövénynyíróval be tudsz menni a ház és a növény mögé, és végignyírod, hogy ne érjen hozzá.
-
den89
tag
válasz
Akárhol látom szárad el. Nem bírják már a mi éghajlatunkat, illetve kártevője, betegsége is van. Locsolni, tápozni, permetezni kellene. Kinek van erre ingerenciája egy sövény esetében... és még így sem valószínű, hogy megmarad. Ha nullárol indítasz, eszedbe ne jusson tuját ültetni.
Én a leylandi előtt tujával indítottam, konkrétan 2 évet bírták!
Olvasnivaló a témában: [link] -
AssAssynn
addikt
válasz
totron #22048 üzenetére
Persze, az lenne a legjobb, ha mindenhol 2-3 métert elhagynék, de ahhoz nem elég nagy a telek, hogy úgy is jól nézzen ki, másréstt, mivel 1 méter eltolással oldalhatáros a telek, így például a házfal oldalára hogy ültessek? Ott muszáj lenne a telekhatár közelében, különben a nappaliból nem az udvarra, hanem a szomszéd kertbe nézek majd át.
-
den89
tag
válasz
Vismajor01 #22049 üzenetére
Egyszer volt erről a témáról itt egy kisebb "vita". Nálunk a szomszéd kb fél méterre ültette a leylandikat (sima, nem az oszlopos, tehát, ha nem nyúlnék hozzá egy jó 1-1,5 métert biztos átnőne). Át is nő, nem kicsit szokott átlógni. Egy részen nekem is van sövény, ott nem gond. De egy 6-8 méteren a málna fölé/közé nő be, évente 1-2x le kell vágnom. Kicsit zavaró, de nem fogok ezért összeveszni vele. Igen, tudom, nekem meg a málnám nő(het) át hozzá. 1-2 tövet láttam is nála a leylandik alatt, de nagy többségében elnyomják a málnát, nem sok esélye van a sövényben iperedni.
Én még az oszlopos leylandi esetében is figyeltem rá, hogy 1 méterre ültettem (azt mondják, és így is látom, hogy max bő 2 méter szélesre nő), nem is nagyon nő át hozzá, talán ha pár tíz centire 1-1 ág.
Azért a legtöbb ember (vagy legalábbis a normálisabbja), ha szeretné normálisan kordában tartani, 2-3 méter magasan tartja a sövényt, az nem okoz gondot napelem, vagy bármilyen árnyékolás témában. Én olyan 2,5 méteren tartom, nem is tervezem feljebb engedni. -
totron
addikt
válasz
AssAssynn #22033 üzenetére
Előzd meg az akár jogi vitákat, ha rontod a házának falát - talajpára párolgásának lassítása-bezárása, légmozgás és napfény leredukálása - állagát, az sehogy sem jó. Ha van kutya, macska, lesz nekik amolyan alagút, szeparált tér.
#22038ncc1701, ha valami, hát ez összefoglalóért kiált, sokadszorra merül fel, de nem történik semmi.
#22033AssAssynn, tűztövis.
#220356030D, na meg a metszés, ritkítás. -
den89
tag
válasz
AssAssynn #22033 üzenetére
Oszlopos leylandii (green rocket). Nekünk ilyen fajta van, nem nő olyan ész nélkül mint az alapfaj, sokkal könnyebb kordában tartani. "Csak" 1,5-2 méter szélesre és 6-8 méter magasra nőhet (mondjuk ez sövény esetében nem releváns). Az alapfaj durván a duplájára nő egyébként. De ez is nő évente 50-60 centit. 3-4 év alatt a 30-40 centis növényekből szinte már egybefüggő sövény volt nálunk. Évente 2x nyírom, de akár elég lehet egyszer is. Ismert betegsége úgy tudom egyelőre nincs. Első 1-2 évben locsoltam, azóta a nyíráson kívül semmi.
Babérmeggy, korallberkenye sem rossz. Bár korallberkenye hajlamos levélfoltosságra, illetve a babérmeggynek is van több fajta gombás betegsége, meg kártevője is (saját tapasztalatból is tudom).pjen: igen, azért ilyesmire illik figyelni.
-
den89
tag
Ezt van ahol betartják/ellenőrzik? Mert akárhol belegondolok szülőknél, anyósnál, tesóméknál, barátoknál, szomszédainknál, sőt még nálunk is, mindenhol van valami növény a telekhatáron vagy max 1 méteren belül. (Különböző településen) Nyilván egy gyümölcsfát, vagy 5-10 méterre növő fát nem ültetsz be a kerítés mellé, de az orgonától, málnán, szedren keresztül, meg persze sövényt én látok mindenfélét a telekhatár közelében.
-
6030D
addikt
válasz
AssAssynn #22034 üzenetére
Leylandi lesz az első, ami szembe fog jönni. Gyorsan nő, de 10-20 év múlva is gyorsan nő, és ha nem nyírod, akkor jó nagyra tud nőni minden irányban. [link]
Babérmeggy, korallberkenye, magyal, ezüstfa, tiszafa... sok lehetőség van, mindegyiknek több fajtája, ami meghatározza milyen magas és milyen széles lesz. Ettől függ, mennyire kell a házfaltól ültetni (meg egymástól).
Jó ár: mennyi időd van?2-3000 Ft/50-60 cm magas egyedek, amiket 80-100 cm távolságra kell ültetned, minden évben visszavágni, hogy sűrű legyen,és így 5-6(-8?) év múlva lesz egy 2-2,5 m magas sövényed. De azt évente egyszer (max 2x) nyírod, és szép.
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Milyen tuját érdemes most venni? És mi számít jó árnak? Sajnos nem értek hozzájuk, csak azt tudom, hogy sokféle létezik. Kerítés mellé menne körbe, tujasorba. Ár számít. Nem baj, ha nyírni kell. Ne rozsdásodjon, ne menjen tönkre néhány év alatt. Gyorsan nőjön meg. Nem baj, ha locsolni kell.
Másod jellegű kérdés: telekhatáros építés esetén milyen közel rakhatom a tujákat a szomszéd házához? Sajnos nagyon csúnya és hosszú a házfala, nem akarom azt nézni.
Köszönöm.
-
válasz
totron #22029 üzenetére
He?
Ismerős mesélte olyan beleéléssel, hogy elhittem. Nem vagyok még dög, majd ha elpusztulok, akkor leszek.
Nála az istálló melletti szénakazalban csináltak fészket. Nem is értette, hogyan sikerült nekik. Át akarta pakolni, és azt vette észre, hogy a lába kapott vagy 4-5 szúrást. Meg bele harapott az egyik. Ezután kb Dorian módon fújták le ismerősével (fúj-szalad-fúj-szalad) a fészket. Rá egy évre újra volt fészkük.
Állítólag ott kell hagyni a kisuszított fészket, mert akkor jövőre nem jönnek, mivel úgy érzik van ott már egy csapat. -
6030D
addikt
válasz
totron #22029 üzenetére
Az vagy nem lódarázs volt, vagy jó a fájdalomtűrő képességed. Pár éve volt egy bringás verseny a Börzsönyben, ahol felvertünk egy lódarázsrajt. Én az elején mentem, egy csípett meg a seggemen. Fájt, de azt hittem sima darázs volt (nem láttam), de fura volt, hogy jobban zsibbad a lábam emelkedőn, mint szokott. Estére már egy kemény csomó volt a csípés helyén, ami kb 10-14 napig meg is maradt, mellette pedig nagyon viszketett. Haveromat 3 helyen csípték meg, ő ugyanezt mesélte. Egy srác leszállt a bringáról, mert nem tudott tovább menni, őt a hegyimentők hozták le, 15 csípése volt. 2 nappal később mondta egy fb posztban, hogy jól van, de azért nem volt jó élmény.
-
totron
addikt
válasz
Szevam #22027 üzenetére
Belőled?
Dög-e vagy? A biopszia eredményét meg később küldik faxon? Volt dolgom velük, nem egy afrikai vadméh-szint azért, sőt, inkább nyugis döngicsélés volt. Ne költsünk rémmeséket. Méretüknél fogva persze könnyen megy át az ember kvazimódóba hátcsípés esetén, velem ez történt, a nagyobb méret több méreganyaggal is jár. A teljes jobb félhát emberesen bedagadt, de lefolyásában nem volt bestiális. Mikor már épp az utolsót is elimináltnak hittem, hátradőltem a párnára, hát nem ott volt? Gondoltam előtte is rá, hogy komikus lenne belefeküdni, megnéztem, sehol, 3 sec múlva meg de, nulla hang mellett ott termett, van, ami meg van írva, hiába na.
Minden eset valamennyire egyedi, spektrumon mozognak az alakulások. Emberként is több arcunk, árnyalatunk van, teli- vagy épp üres gyomor és szitu függvényében. Tényleg rámennek a dögre is, de magunkat ne temessük. -
válasz
Dorian #21999 üzenetére
Elpusztul a spraytől vagy csak fogócskázok?
Pont reggel hallgattam egy storyt, hogy a lódarazsak dögöt esznek, és minden féle bacit összeszednek a rothadó dögökről + agreszívek is, tehát ha nem is piszkálja őket senki akkor is neki megy az embernek + harapnak is, és amit kitépnek belőled elviszik. Ismerőssel történt. -
H-Zol
senior tag
Két reggelre is 2 fokot mutat erre , gondolom a paradicsom nem fogja díjazni
, a füge és a kiwi már a 4 -5 fokot nem szerette , elég sárga színük lett , meg a földeken a kukoricák is nagyon gyalázatosak ( fehér , sárga , lilás minden színben kimutatják a nem tetszésuket ) !
-
H-Zol
senior tag
Nem tudom nem-e ez az ami valami madzagot tekerget fel , itt fórumon valakinek volt vele baja , a szakszerviz sem segített és akármit tett bele nem tartott !!
Nekem egy két aksis kínai is van de ezt a két élűt használom előszeretettel
nagyon kényelmes , mindenhová odafér és könnyedén vág a két vékony penge miatt !
-
6030D
addikt
válasz
Szilágyi84 #22022 üzenetére
Például most nyílik a macskamenta és a macedón varfű, már döngicsél az ágyás. Előző hónapban a szirti ternye volt tele. Úgy kell összeválogatni, hogy mindig virágozzon valami.
-
6030D
addikt
válasz
Szilágyi84 #22013 üzenetére
Inkább rakd tele a kertet méhcsalogató virággal, és jönnek maguktól.
-
pruzsi
őstag
Üdv. Egyik magnolia fám ilyen ,metszem le ?
A többi ilyen
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz
Dorian #22017 üzenetére
Szemre lehetnek ugyanazok, valójában meg a méhek az egyik legjobb indikátor. Akár a szomszéd faluban valaki több szert löttyintett az adott évben, minden kis mikrorezdülés elég ma már az eltűnéshez.
#22016Szilágyi84, talánnak drága, de lehet, hogy másnak meg pont aprópénz ez az összeg. Mindenképp hiteles lenne az eladó részéről egy jelen valóságot is dinamikusan lekövető sikerlista megmaradásilag, működésileg. Ennyiért már illik tudni felmutatni is valamit. A mai alapképletet ugye nem feledjük: adjunk el jó áron jó sokat, garancia meg nem sok semmi, minek, ha befolyt a pénz. Elég épp eggyel az össznépi felzúdulás szintje alatt maradni. FB-on kell valós véleményeket begyűjteni, tehát tematikus csoportokban feltenni a kérdést, kiemelten a tartós működésre vonatkozóan* nem a forgalmazó oldalán kamukommenteket komolyan venni. Muszáj sajnos megvastagított szkepticizmussal járni-kelni a világban.
*ott is történhet menet közben valami, helyi eset, ami nem feltétlenül a termék hathatósságáról szól. Nem lehet mindent termékesíteni különben is! Az igény persze teljesen érthető, csak a minden is van eladó morálja nem feltétlenül találkozik a jóhiszemű vásárlóéval, meg a természet működésével.Egy vadréti fűmag-keverékkel behozni az udvarba a ~természetes réti kultúrákat 1 lépésnek jó. Ha meg sikerült megágyazni nekik, jönnek maguktól. Izgalmasabb elemeiben, önállóan felfedezni a folyamatot, hogy oda mi és hogyan válik be, a készen vett termék mindig hordoz magában egy nagy adag általánosságot is az azonnali és teljes siker nyilvánvalóan hamis, de legalábbis merészet állító ígérete mellett.
-
totron
addikt
válasz
Szilágyi84 #22013 üzenetére
Mi az ár? Környezet függvénye, hogy megmaradnak-e, keskeny tartomány az, ahol betelepítés jelenti a segítséget, lévén ahol vannak, ott ideális a létkörülmény, ahol meg nincsenek, ott nem véletlen nincsenek. Tehát a próbát megérheti, de kizárólag nem drágáér'. Ha ez ilyen egyszerűen hordozhatóan üzemeltethető lennem, sehol nem pacsmagolnának ecsetekkel, emberi erővel. Ezen felül megkívánja a precízen és érzéssel alkalmazott szemléletet, hiszen hiába telepít be valaki méheket, ha 2 nappal később meg az első kemikáliával kinyírja azokat, akár közvetetten. Igen szenzitívek ők az ezekre, helyesen. Ilyenkor szokott jőni a méltatlankodás, hogy de hát működnie kell, fizettem érte. A rendszerben gondolkodásnak és a többszörös áttéteken át való egymásra hatások átlátási képességének kell működnie, ha egészen őszinték akarunk lenni.
-
Szilágyi84
senior tag
Hallotatok már vásárolható poszméh család akár kis kertekben is ahol nem igazán vam méh segít a porzásban állítólag ott is marad télire föld alatt megpihenve tavasszal újra belendülnek. Mi a véleményetek?
-
-igu-
veterán
soldi3r es 6030D
Koszonom a Parkside-os ajanlast!
Tegnap este lekattintottam a kedvenc webshop-omban a kis Bosch Easyprune-t, foleg, hogy a parom szeme is felcsillant, hogy ez de jo lesz a rozsaihoz is. -
soldi3r
veterán
Arra boven eleg egy Parkside, nekem is olyan van. Rakivantam a boltban a Bluebirdre, de en ezt is csak a karos ollo helyett hasznalom. A pinceszomszednak egy hatizsakos Felcoja van, az mar nem jatek.
Ma belefutottam az akkus permetezojukbe is, egesz vallalhato. Kicsit elszomorit az IPX1 felirat rajta es szerintem nem tudja a rairt 6 bart sem, de ennyiert ez sem rossz.
-
6030D
addikt
válasz
DeathAdder #22006 üzenetére
Már csak 40 g/m² sebességgel kell sétálnod
-
San398
őstag
Ha kis súlyú metszőolló kellene akkor én ezt venném 490g [link]
Ha esetleg nagyobb súlyt is tudsz fogni akkor ezt ajánlom ilyenem van [link] Két akku van hozzá és hosszú az üzemidő, a 2-3cm ágakat is viszi. Ennél ha elengeded a nyomógombot akkor nem zár össze hanem vissza kinyílik. Most megmértem, ennek a súly akkuval együtt 956g
Jobbulást a kezednek. -
6030D
addikt
válasz
DeathAdder #22001 üzenetére
Kb a 40 g/m² jó, de nehéz pontosan szórni. Vedd meg az 5 kg-t, mert biztos, hogy lesznek lyukak, ahol elfújja a szél, vagy szétmossa az eső, és felül kell vetni a lyukakat.
-
DeathAdder
veterán
milyen sűrűn szórjuk a fűmagot?
a kis füvesítésbe úgy beleástam magam, hogy felszabadult 136 négyzetméter felásott föld.. napokban még talajelőkészítés aztán vetés
1 kg-s barenbrug dry & strong fűmagon azt írja 20-40 m² (ezt hogy? +-100%
) az 5 kilós kiszerelésen azt írja 200 m², az ötöd akkora kiszerelésen meg 20-40.. ezzel az erővel a nagyon is írhatná hogy 100-200 m²
gondban vagyok hogy vegyek-e 4db 1 kg-s dobozt vagy egy 5kg zsákot. nem szeretném ha maradna, nem akarom tárolni, de túlszórni se akarom (ha lehet olyat), vagy spórolni vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged