Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz User_2 #17284 üzenetére
Kiásod tövestül az árokparton, hazaviszed, és beülteted. A magtokja hasonló a porcsin rózsáéhoz. Virágzás után kis zöld kupak, amikor beérik akkor beszárad - elsárgul a magtok, és alatta vannak az apró fekete magok. De szerintem egyszerűbb ha tövestül begyűjtöd, otthon elülteted, és majd szaporítja magát.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Tudja valaki, hogy hol lehet Pesten venni 1 literesnél kisebb kiszerelésben Fa ecetet?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
És hány év alatt nem lyukad át az a fólia a talajban? Én bambusz esetében csak egy 10 cm vastag betonban bíznék. Métereket elmegy a föld alatt a gyökere. Itt nálunk kb 5 méterre a bambusztól a viakolor közt tört fel tavaly. Nem beszélve a szomszéd öröméről, amikor nála is megjelent.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz f4lcon #17351 üzenetére
Ha eljössz a 15. kerületbe akkor vihetsz, csak ki kell ásnod.
Van ilyen idei, tán magról kelt link
Meg tavaji hajtású is link
Ez utóbbiak még tán csak 4 méter magas körüliek.
Télen behavazva így nézett ki link
Le is kellett róla rázni a havat, hogy tudjunk a sufni iránába menni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz btraven #17359 üzenetére
Én megpróbálnám az átültetést Mikorrhiza gombával megtámogatni. Nagyobb esélye lenne a sikeres megmaradásra.
Ugyan nem átültetés de pár szó róla link TikTok allert!
Még pár marketing szó a mikorrhizáról linkMondjuk ha valaki konkrétan használta már, érdekelne a tapasztalata!
-
Van bambusz a kertedben? Ha a válaszod az, hogy nincs. Akkor csak okoskodsz.
Igen vannak 10 cm-es törzsű bambuszok is, viszont azok rügyei már a rizómáról kihajtva is olyan vastagok, és nem később, évek alatt vastagodnak meg. Ne téveszd össze egy suháng cseresznye fával. A bambusz egy fűféle, több mint ezer változatban létezik. Színre, növekedési magasságra, télállóságra (fagytűrésre), szár vastagságra.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
A magoncnak még nincs kifejlett rizómája, ezért nem is növeszt a növényre jellemző szárat. Csak kb gyufaszál vastag és fél méter magast. Viszont erőst növekszik a felszín alatt, és amikor már elég erős a gyökérzete, kifejlődött rizómákkal akkor hozza az adott növényre (bambusz fajtára) jellemző rügyeket a rizóma. Tehát ha az adott fajta 10 cm-es szárú, akkor már a feltörő rügy is olyan átmérőjű, és képes napi szinten akár 30 cm is nőni. Nem az átmérője, hanem a magassága. Tehát a fajtára jellemző szár vastagságot nem 5-6 év alatt éri el, hanem már eleve úgy nönekszik. Továbbra sem a magoncról beszélek.
-
válasz totron #17373 üzenetére
Csak utána kellene olvasni, hogy hogyan ültessünk úgy bambuszt hogy az ne vegye át az uralmat a kertünkben, na pláne a szomszéd kertjében.
Én egyébként hasznosítom a bambuszt. A beérett (sárguló) szálakat tőben kivágom. Az itt növő fajtából kijön átlag 2 db 2 méteres karó. A többit komposzt aprítóba teszem. A darálék egy része megy a komposzt ládába, a többivel mulcsozom a talajt.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
-
-
-
-
válasz hiperFizikus #17484 üzenetére
Ezekre link
-
válasz totron #17492 üzenetére
Amikor valaki mondja, hogy nincs étvágya és csak csipeget mint egy galamb. Mindig eszembejut, hogy egy galamb a saját sulyának a kétszeresét képes egy nap elcsipegetni.
Egy seregély csapat azért ronda munkát képes a gyümölcsösben végezni. Nem véletlen voltak a szőlészetekben a karbid riasztók.
Ifjú koromban még lehetett úgynevezett seregély patront is venni. Valami rém nagyot durrant.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz mokus1 #17537 üzenetére
A fakivágás úgy rémlik engedély köteles még saját kertben is.
Fügéből ha nem ismernéd én a Babits Fügét ajánlom. link
Egybiránt egy szép Vilmos körte is jól tud teremni, és finom is, állítólag lekvár is főzhető belőle. Na pláne van Piros változata is.
-
válasz Z.É.T. #17552 üzenetére
A paradicsom levél ázalék az rovarok ellen jó, enyhén mérgező, mint a zöld paradicsom is. Azért tiszta haszon, hogy a savanyitás lebontja, különben nem mehetne a csalamádéba.
A mészhidrátos beöntözés inkább megelőző jellegű, ja és a paradicsom mellett a paprikánál is működik.[ Szerkesztve ]
-
-
Kajsziból legutóbb két éve főztem lekvárt, kicsit elnéztem az adagot és sok pektin ment bele, mondhatni késsel jól vágható lett.
Tavaly új kecóba költöztünk, itt csak a tavaly cserépből kiültetett füge csemete van mint gyümölcs, már 4 db beérett rajta. Amit megettünk, de van még egy rakás éretlen is, ami talán még beérik, ez az első termő éve. Illetve júniusban kaptam egy Babits füge ágat, már jönnek a gyökerei, de az még pár év míg termést hoz.
Bár van aki a paradicsomot is gyümölcsnek nevezi, na abból vagy 10 kilót már megettünk a kertből.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
válasz User_2 #17568 üzenetére
Anno mikor a '80-as évek közepén építkeztünk, akkor Tüzép telepen vettük 15 kg-os zsákban. Most Gazdaboltban veszem 1 kg-os zacskóban. Igen a száraz mészhidtátot értem rajta.
-
válasz Stylewars_kp #17579 üzenetére
Ja, valami jó kis Üveg meggy.
-
Apróbb gyermekkoromban a nyarakat mindig Kecelen töltöttem a nagymamámnál. Sokat jártam az unokatesómmal a helyi strandra. Mindig vittünk zsíroskenyeret és Nyári Borízű almát. Valamikor Július - Augusztus-ban ért. Sárgászöld színű tán picit lapított gömb alakú termése volt. A húsa olyan kásás volt, az ízeére most azt mondanám, hogy egy édeskés alma cíder szerű. Hogy volt-e fajta neve nem tudom. Mi csak borízű almának hívtuk.
-
Újra van Faecet a gazdaboltban, állítóag elriasztja a poloskákat link
Szerintem egy 0,25 literessel kioróbálom én is.
-
-
Lehet hogy mégsem zöldessárga volt, az emlék bő 50 éves, hiszen még pár nap és 64 leszek.
A Google barátom ezt dobta Nyári Csíkos Borízű link
Régi Magyar fajta, nem szereti a metszést, talajra igénytelen. Ahogy nézem sok kerészetben kapható.Itt olcsóbb, majd a fellvel link
[ Szerkesztve ]
-
Nem vagyok a vegyszerek híve, de valamit kénytelen leszek hasznélni. Megjelent nálunk ma délelőtt a hátsó szomszéd, és szépen kérte, hogy a kert végében növő Vadászkürttel kezdjünk valami. Ugyanis az ő oldalán lévő kis ház cserepeit kezdi emelgetni. Tavaly tavasszal a tető síkjáig vissza lett vágva, de azt gyorsan visszanőtte. Én meg egyre inkább nem vagyok abban az állapotban, hogy a létra tetején nyújtózkodva egy hosszú nyelű ollóval évente akár 2x is nyesegessen ezt az átkot. Jelen pillanatban így néz ki a helyzet
link link A faház mögé módjával még be lehet hatolni. Ott van kb 40 cm a szomszéd faláig, de a bal oldali hullám tetős sufni háta és a szomszéd fala közt csak pár centi hézag van. Arról nem beszélve, hogy a kertben kb mindenfelé találok fiatal feltörő Vadászkürtöt, ehhez képest a Bambusz terjedése, kutyafüle. Szóval mivel tudnám kiírtani ezt az átkot?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz soldi3r #17659 üzenetére
Pehá hogyne. Hátamon a 20 literes permetezővel a létra tetején forróvizet permetezek. A karton meg a tartály és a hátam közt hőszigetel.
Amim még van és nem vegyszer: Pb palack és 5 métr slag végén disznó perzselő, de légszáraz faház mellett nem szeretném használni. Nem akarok a hírekben szerepelni na. 😅
[ Szerkesztve ]
-
válasz soldi3r #17669 üzenetére
A Trombita folyondár írtására különféle oldalak az őszi levélperzselést javasolják. Glialka és vagy Glifozáttal.
A Total 0,2 literes glifozát gyomírtó 4 ezer valahányszáz és kb mehet is be a 10 liter vízbe. A Fozát 480 az kb 1 ezressel drágább, de már 1 literes. A hígítása ugyan az 1,5 - 2 dl 10 liter vízbe. Ja és némi tapadás fokozó is ajánlott. Kezdők vehetnek Nonitot, a haladók meg kezet mosnak Flóra szappannal a Fozát bekeverése előtt a permet tartályban.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Macska van? Nekünk anno az hozta be. Sőt tavaly egeret engedett el a konyhában. Pedig csak egy 5x3 méteres macska ketrece van az ablak előtt, és ott fogta.
-
-
Legutóbb Boxer párom volt, a kan mindig behozta a kertből a sünt és letette a kutya ágyra, hátha bent is lenne kedve labdának lenni a sünnek. Nem ugatra, nem bántotta, csak rendre behozta.
-
Erről van valakinek tapasztalata? link fb allert!
-
-
válasz its_grandpa #17778 üzenetére
Tuti gyomirtó volt.
De jó 30 éve volt vagy több.
Vagyis biztos, hogy több, mert még Kecelen hallottam, és nagymamám '94-ben meghalt, és ez még előtte volt[ Szerkesztve ]
-
válasz its_grandpa #17778 üzenetére
Közben beugrott a neve: Gramoxone. link
[ Szerkesztve ]
-
válasz soldi3r #17781 üzenetére
Összekevertem, na. Bár azért érdekelne egy tényegesen független labor elemzése a terményekben fellelhető szermaradványról a deszikálás után. Mert nem mind1, hogy mit eszünk meg.
-
Idén a Magnolia is 2x virágzott.
A talán már említett Vilmos körte fámmal is előfordult párszor, hogy a már érő körték mellé hozott pár virágot.[ Szerkesztve ]
-
válasz ncc1701 #17817 üzenetére
Tavaly májusig Soroksáron laktam kb 4-5 utcányira a Kis Dunától.
Egy a '30-as években épült házat béreltünk. Hajdan borkereskedő építtette. A pincében még ott voltak a hordó fogadók. A lényeg, hogy a pincében volt az ásott kút is. Hét gyűrűt számoltam a víz felszínéig, és összesen 13-at. Ugyanis a költözést megelőző nyáron volt olyan időszak, hogy 2 egész percig tudott menni a locsoló szivattyú, utána elfogyott a víz a kútbólAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
-
Sima Vilmos körtém volt, finom! Egyesek szerint pálinkát is lehet főzni belőle, de lekvárnak is gyorsan fogyott. Nem savanyú! Van egy érdekes édes-fanyar íze, jó megfogalmazás rá, hogy pikáns. Bármikor csukott szemmel felismerném az íze, és az illata alapján. Egyébként mindkettő régi magyar fajta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz f4lcon #17843 üzenetére
Én vettem 1 üveggel, de többet nem költök rá. Inkább pár zsák érett marha trágya meg némi dolomit por amit őszre beások.
Az tény, hogy ilyenkorra a Primula már kisárgul, most meg olyan mint egy kis kelkáposzta. link
Az hogy a 2 hónapja vízben lévő füge hajtás, a befújást követően hozott két kb 2 cm-es gyökeret meg 1 pici levelet az szép, de lehet hogy fújás nélkül is hozott volna. Kontroll hajtásom meg nincs. A befújt paradicsomokon sem látok érdemi változást a befújatlanokhoz képest. A befújt komposzt sem korhad gyorsabban mint szokott.
A cserépbe ültetett Csicsóka sem virágzott ki tőle, sőt a levelein megjelent foltok, talán lisztharmat (?) sem tűnt el róla. linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Xbox Series X|S
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Le Mans Ultimate
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Maps
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó Teljesen új Bontatlan Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete színben
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Ciclosport CM 4.21HR kerékpár computer
- Hófehér Delonghi Dinamica ECAM 350.35.W automata kávéfőző
- Xiaomi Mi Smart Antibacterial (wifis) hideg párásító
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest