- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Peter Kiss: Cockpit
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Untappd lista
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
totron #21022 üzenetére
Végül is még igazad is lehet.
Idén a terv az, hogy a komplett ásást hanyagolom. Csak azt a csíkot fogom ásóvillával lazítani, ahova a palántákat rakom. Az a csík villázás előtt még kap egy adag Marhajót és Riolittufát. Illetve minden palánta kap 1 csipet Mikorrhiza gomba spórát. -
Essejó
veterán
Igazából a giliszta komposzthoz még vödör sem kell.
Keresel a kert végében egy árnyékos helyet, ásol egy kb 1 m² területű 1 ásónyom mély lyukat, a földet kiteszed körben a lyuk szélére, és el kezded oda öntögetni a konyhai zöldhulladékot a lenyírt füvet és akár az ágágdarálékot is. Előbb utóbb megjönnek a vörös giliszták. Ha gyorsítani akarod, akkor horgász boltban veszel 2-3 doboz trágya gilisztát és beöntöd őket a kupacba. Egy dolgod van még vele, nedvesen kell tartani, de ne tocsogjon a víztől csak nedves legyen. -
Essejó
veterán
válasz
totron #20762 üzenetére
Nekem is van a kert végében komposzt láda. Igazi gyári műanyag.link Jobbra tőle az a kupac amit a benne élő giliszták gyártottak. Nekem nem elkorhadt komposztom van, hanem giliszta komposztom. Igazi vörös trágya giliszták élnek benne, és nem vettem őket hanem maguktól költöztek bele. A természet megoldja. Mondom, hogy nem kell ezt túl gondolni.
-
Essejó
veterán
Azért az erdőkben minden évben lehullik a falevél aztán szépen elkorhad a fák alatt. Mindenféle zöld és barna hulladék arányos keverése nélkül.
Szóval ez a komposztálás, nem kicsit túl van spilázva, a hulladékok keverési arányával.
A természet megoldja magának mindenféle keverés és forgatás nélkül is.
Egyébként az elvitetett ágdarálékot simán keverhetnéd a levágott fűvel.
Vagy készíthetnél Hügel ágyást a levágott ágak és fűfélék egymásra halmozásával.
Vagy az is megoldés lenne, ha a lenyírt füvet nem zöldhulladék zsákba tennéd, hanem fekete sitt zsákba amit megszúrsz vagy 2x és elteszed árnyékba, kb 2 hónap alatt elrohad a tartalma amit aztán beáshatsz a kertbe -
Essejó
veterán
válasz
Dorian #20731 üzenetére
Ergo ha veszek egy 1 méter szélest, és el akarom felezni hosszában. Akkor a vágás helyét megfújom hőlégfúvóval, úgy hogy két oldalról 1 - 1 deszkával takarom a nem kezelni kívánt részt. Aztán a 600 C°-os hőkezelés után ha még foszlani tud, akkor átkeresztelem MacGyvernek.
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #20736 üzenetére
Akkor már értem, hogy miért volt olyan drága a palántája a Kertészeti Egyetem Tangazdaságában, ha ilyen jó a kelési aránya.
-
Essejó
veterán
Azt értem hogy nagyüzemileg termel gyümölcsöt, de akkor is gusztustalan látni, hogy ennyire közel ülteti egymáshoz a fákat. Ez magával hozza az erős vegyszerhasználatot is. Szerintem minimum 2 de inkább 3 méter köz kéne két fa közé.
Maga a metszési módszerével sem értettem egyet. Bár ez abból lehet, hogy nekem még azt mondták, hogy a közel vízszintes vázágakon hozza a körte a termést. Anno még le is kötöztük a jó irányba növő, de felfelé indult ágakat.
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5 #20702 üzenetére
Ha van egy PB palackod, akkor egy gázperzselővel tudsz némi vegyszer mentes rendet vágni a gazban. link
-
Essejó
veterán
válasz
krizmo_ #20654 üzenetére
Tavaly csak 1 cserépnen volt balkon paradicsom, a többi szabadföldben volt. Levéltetűt nem láttam rajtuk. Na de poloskát azt már igen. Elméletileg a Káliszappanos víz hat rájuk, de sosem próbáltam. Nálunk a poloskák mellett a csupasz csigák a jelentős tényezők a kert pusztításában. Bárhova is felmennek egy falatért. Velük idén akarom kipróbálni az összetört fokhagymát áztatni 1 napig vízben, és azt kiszórni. A poloskákra tavaly nagyot ment a Fa ecet, viszont elég vegyes véleményt olvastam róla. Van akinél használt, de ha a polos orra el van dugulva, akkor meg nem. Ha nem használ, akkor még mindig ott a Karate, ok az nem hagyományos hanem vegyszer.
-
Essejó
veterán
válasz
hiperFizikus #20616 üzenetére
Hol voltál idáig, hogy hálisten nem olvastunk!
-
Essejó
veterán
válasz
szotyika77 #20606 üzenetére
Van erre "vegyszer" ami segít átvészelni a fáknak az ilyen hőmérsékletet. link
-
Essejó
veterán
válasz
totron #20430 üzenetére
Tudod amíg épülnek az úgynevezett biomassza erőmüvek, ahova napi szinten tízen sok kamion szalmát visznek elégetni. Ahelyett, hogy ha már nem az állatok alá teszik akkor össze szecskázva a talajon hagynák. Vissza pótolni az egyre kopó humuszréteget, és életet vinni a kizsigerelt termő talajba. A múltkoriban volt a tv-ben egy riport film ahol még látványosan örültek is ennek, hogy így nem marad kint szemét a földeken.
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #20418 üzenetére
Az kicsit sűrűn lenne, csemegeszőlő optimális tőketávja kb 3 méter. Ha csak 2 méterre teszed akkor is max 3 tőke fér oda.
-
Essejó
veterán
válasz
Csabroncka #20416 üzenetére
Januárban azért volt itt hó is, leginkább éjszaka, aztán pár nara rá elkzdett délután esni az eső, és abba nem hagyta másnap hajnali 3-ig, ha akkor hideg is lett volna áshattuk volna ki magunkat a méteres hóból.
-
Essejó
veterán
Itt az öreg utólagosan juttat Mikorrhizát a gyökérzónába
-
Essejó
veterán
Nem tudjátok véletlenül, hogy Pesten vagy Pest megyében, hol kapható ilyen link vagy hasonló 25 kg-os pelletált?
Távoli Webáruházban találtam, de a szállítás kb a zsák fele ára.
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #20358 üzenetére
Nagy konténerben tudsz venni már termő fát is, de kb heroin árban van.
-
Essejó
veterán
A totális gyomirtó csak a levélen felszívódva hat, tehát nem levágni hanem bepermetezni és megvárni míg elsárgul. A gyomok sok magot elszórhattak a talaj felszínén ha beforgatof csak megóvod és 5-6 évig is csíra képes marad. Én gázperzselővel szoktam a talaj felszínén gyéríteni az elszórt magokat, de még így is van mindig ami kikel.
Minden évben sok bambuszt vágok fel késes komposzt aprítóval, azzal szoktam mulcsolni. Idén úgy döntöttem az ásást is kihagyom. Van kerti komposzt ládám, abban gyűjtöm a levágott és kigyomlált füvet és a konyhai zöldhulladékot. + Idén akarok venni 1 zsák ilyet és a palánták alá teszek majd symbivit mikorrhiza gombát. -
Essejó
veterán
Érdekes megoldás, már ha működik. [link]
-
Essejó
veterán
Bírja a tavaszi fagyokat , de a tűző napot és az aszályt nen link
-
Essejó
veterán
válasz
soldi3r #20140 üzenetére
Ebben az a fájdalmas, hogy az összes amit szeretnék mind fogékony rá. Az meg hab a tortán, hogy ha a szomszédnak van akkor a beporzók a pollennel is átvihetik a fertőzést, nem beszélve a levéltetvekről amik szintén. Illetve ez a vírus fertőzi még a kajszit, őszibarackot, cseresznyét, és a meggyet is.
-
Essejó
veterán
Én is olvastam a videók alatt kommenteket, volt akinek 13-ból 11 sikeres lett, volt akinek x db-ból egy se, lehet az se mind1, hogy az 5 $-os kínait veszed meg hanem a 6000 Ft-ost.
Én úgy vagyok az ilyennel, hogy meghallgatom más véleményét, de úgy is az van és az az igazi, amit magam tapasztalok meg.
Illetve van egy régi Zsidó közmondás miszerint: Nem vagyok olyan gazdag, hogy a legolcsóbbat vegyem meg, mert az olyan is. -
Essejó
veterán
válasz
soldi3r #19821 üzenetére
Azért ha a Pedrollo rá meri írni, hogy maximális emelési magasság 100 méter akkor elhiszem és persze csövet kell rákötni, különben csak zúgna.
De tessék egy csőszivattyú ez sincs még 100 K és majd 12 m³ tud óránként
-
Essejó
veterán
válasz
f4lcon #19799 üzenetére
Aztán pont a lényeget felejtem el beszúrni, ne öregedjetek meg!
Electric Pump Pedrollo Model Pkm60 Item 41pnk60a1 : Amazon.de: Business, Industry & Science
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #19539 üzenetére
Mekkora az a nagy Láda és milyen fajta a koktél 🍅?
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #19167 üzenetére
Soroksáron is és itt a 15. kerületben is járt idén a kerbe rendszeresen
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #19150 üzenetére
Bezzeg a permetezö hosszabbító csövemet (2m-es) belakta valami dög, alig bírtam kiebrudalni
-
Essejó
veterán
válasz
Szilágyi84 #19143 üzenetére
Fúrj bele még pár lyukat és kész is a príma rovar hotel.
-
Essejó
veterán
válasz
totron #18859 üzenetére
Befújod felszívódórovarölővel, ameddig éri a permet addig a magasságig megvédted a termést. A rajzási időben cirka 3 hetente ismétled. Ha a fa magasabb mint ameddig fel tudsz permetezni, akkor csak a permethatár feletti dió fertőződik, máris lényegesen kevesebb mint ha a teljes fát tudná fertőzni.
Persze üzemszerűen 1xűbb mert oltott fákkal termelik a diót, nem nőlnek 6-10 méteresre mint a házikertekben szokásos magról kelt diófák.A betonkeverőről csak annyit, hogy ha megkötött az a cement akkor akár nyalogathatod is. Ha nem így lenne akkor nem készítenének beton konyhapultot, sőt az ipari méretű krumpli pucolók nem beton bélésűek lennének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- BMW topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Mini-ITX
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest