Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Itt is ugyanaz , és az az érdekes , hogy cseresznye maradt egy pár szem de a 11 kajszi fámon egy szem nem sok de annyi sem maradt
, szilva is kevés , de maradt , körte is elég kevés de viszont alma az elég sok maradt Golden és Starking almám van ami terem és remélem az idén a Daru Sóvári is megmutatkozik !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Se beporzó rovat , meg ahogy "ncc1701" kolléga írja a tavaszi fagyok , nekem nincs birsalmám de több ismerősöm is panaszkodik , hogy esetleg egy egy termést hozott , de viszont van naspolyám ami minden évben szépen terem ( 6-7 éves fa ) , de az idén őt is érte a fagy mert itt ott látok rajta egy egy gyümölcsöt !
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Na le esett 6 mm az éjjel
, déltől vetettek az emberek ( az elvetett terület a magágyig nem ázott be ) !!
Egy öreg Arabitka körtém van , 20 + éves , nem szeretem , de sajnálom kivágni , és vagy három Klap kedvelte , az jó nyári körte és ami fölösleges megy a cefrébe
, a többi mind őszi körte , de hazudok mert az idén ültettem egy Kedves körtefát , de arról majd később nyilatkozok !! -
User_2
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
a beszélő bácsit hegybíróként mutatja be a kisfilm,
most hogy mondod rákerestem és hát tényleg örökölt 23 hektárt.
Ennek ellenére nem tudja saját szavaival bemutatni a tüneteket, nem tudja elmondani a fertőzés mitigációs lépéseket.
Amit elmond az mind a hivatalos sajtóanyag.
a teendőket felsorolásként említi, azaz:
- védekezés
- rovarölőszeres kezelés
- ellenőrzés
- szemlézés
- kivágás
-kiszedés
-elégetés.
konextus nélküli főnévi igenevek, anélkül, hogy mondatba foglalta volna.
Nekem ez így azt jelenti, hogy önálló tapasztalat nélkül adja elő a fickó.Ez a hibás kommunikáció egyik pontja: nem hiteles arcot választottak.
A megoldás:
megoldásnak tekinti a rovarölőszeres kezelést, nem említi, hogy ez évi 3-4 alkalmat jelent.
azaz gyakorlatilag sterilizálja a teljes rovarállományt. évente 3-4szer.
mindent kiöl, a hasznos rovarokat is.
Eddig is a szőlészet volt a legnagyobb vegyszerhasználó, most akkor még több mérget fogunk használni az a megoldás?
És akkor most bepermetezzük a szőlőparcellák 3km-es körzetét is? mindent? mert ott laknak a kabócák?
Egyszeri alkalommal feloldjuk a korábban már betiltott vegyszert, az a megoldás?
Most ősszel állami költségen egyszer végigpermetezünk minden szőlőültetvényt, ez a megoldás?
Következő évben is?
Hogyan fenntartható ez? mitől megoldás ez?Az, hogy olyan megoldást reklámoz, ami tulajdonképpen nem megoldás, ellehetetleníti a valódi megoldások keresését. Zsákutcába kergeti azokat, akiknek azt súgja a fülébe, hogy megmentelek.
Valószínűnek tartom, hogy az idei akció egy választási osztogatás. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szerintem a szőlő simán eljön , esetleg ha felakad a vámon tesznek rá áfát és vámot ( nállunk most az új kormány minden kis kínai csomagra tesz valami 2000ft adót , ez mindegy ha pár Ft értékű a csomag ez az ár minden csomagon rajta van , lesz nem tudom végülis , hogy már működik e ) !! [link] ,
-
-
válasz
soldi3r
üzenetére
igazából nem a szőlője miatt ültettem őket, hanem "térelválasztóként" funkcionál a kiskertet választja el az egyik oldalán a kert maradék részétől. szóval ha most nem lesz rajta 2-3 évig még szőlő, akkor nem fogok eret vágni, mert most lett egy halom, de 90%-a ment a kukába. megették a darazsak, a madarak, a kutya (!) .. stb.
szóval úgy döntöttem, hogy ha ennél több energiát áldozok a szőlőbe, akkor az már legyen olyan, ami jó. a másik opció, hogy nem lesz szőlő
-
6030D
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Múlt héten voltunk az ország keleti felében "nyaralni", a szomszéd bérelhető nyaralóban nem volt egy tenyérnyi szabad földfelület sem. De úgy képzeljétek el, hogy minden egybefüggő térkő, hátul egy sütögető van, de ott is minden térkő. Nyilván nem kell gondozni a kertet, csak beszedni a pénzt, aki meg ebbe a városba megy, az pancsolni megy, nem a kertben üldögélni, de azért durva.

-
its_grandpa
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Érthetted volna jól is :)
Kézzel kevert,kétes minőségű és általam teljesen feleslegesnek itélt betonozás sehol nincs.De amúgy van beton.
A ház alapja is az, a vízóra akna meg a 3*3*2,60-as föld alatti csapadékvíz tároló.
És vannak előregyártott beton elemek is aminek az oka az, hogy a ~ 22m széles telkemben több mint 3 méter a lejtés.
A #17227-ben van 3 kép ahol a lejtés miatt különböző magasságú "támfalak" láthatóak, egyiknek sincs - építész szemmel nézve - beton alapja.
Ezekből a középső bukszosos támfal ami igazán érdekes mert az több mint 2 méter magas.
Túrtam a régi fotók között, 2007. 08. 24, készül az "alap" 40*40*6-os sima járdalap, a földmunkához vésőgép kellett, a csákánytól jobbra lévő hőmérő 42 fokot mutat.
Itt már majdnem kész, 2007. 09. 02.
-
Gabesz87
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Ja, amúgy köszi a tippet, mármint nem a faátültető gépet
Mert hát igen, ahogy írtad is, az nyilván nem a megfizethető kategória. Na meg amúgy az is probléma, hogy kb. a törzstől két oldalon is 10cm-re (vagy még talán annyi sem) már padka, szegély van. Úgyhogy szerintem nem is igazán lehet kiásni. -
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem vagyok nagy szöllő termelő ( pár tőkém van ) , de 2-3 permet az kötelező , másképp nem megy , sajnos , ugyanígy a gyümölcs fáknál , tavasszal a monilia , tafrina ellen muszály és utánna egy két rovarölő is kell , de csak a nagyon indokolt permeteket szoktam kifujni !!
Újabban már ellenálló , rezisztens fajtákat próbáltam ültetni ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Vannak itt mutatós fajták , még egy két tőkét ( szorúltságból ) kerítésre futtatva tudnák ültetni !
A mini kivit is a kerítés mellé ültettem de mind a kettő kiszáradt , és egy ismerősömnek is hoztam kettőt de nálla is kiszáradtak , megindult meglevelesedett egy kis futást is hoztak és szépen elszáradtak !!
Az idén próbálkozok megint velük ! -
Szilágyi84
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ja erről jut eszembe, hogy pont ezen volt 1 fürt szőlő kb 1 hónapja, de akkor még nem volt semmi baja most utána kb 2 hete. Szóval akkor inkább a drágább Folicur solo az a tuti ami helyre hozza még? Amúgy a gazdaboltos csak vigyorogva mondta a rézgálic szinte semmit nem ér még folyamatosan adagolva sem. Nem tudom akkor ezt a másikat miért ajánlotta, pedig tisztán elmondtam mi a helyzet csak a szára feketedik. Lehet hogy csak, ha sokkalom a másikat csak azért egy olcsóbb lehetőségként. Vajon felbontva ez eláll jövőre is jó lenne esetleg?
-
-
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az a baj hogy én nem értek a szőlőhőz és gugli se segít. Tavaly a "nemtudommilyenfajta" borszőlőm filoxérás lett. Soha nem volt a 45 év alatt. Ilyen lett jó sok levele.
Jobb híján azokat leszedtem és elégettem, meg jól visszavágtam a szőlőt hogy na majd az idén fokozottan figyelem hogy a kezdeteknél elkapjam. Erre nincs semmi, pedig augusztus vége van. Most elnéztem valamit? Azt nem hiszem hogy ettől meggyógyult. Vagy jelentkezhet jövőre újra? -
Szilágyi84
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem ragaszkodom semmihez csak idén kezdtünk először szőlőzni eddig nem volt soha és mivel muszáj valamivel fújni jó lenne tudni, hogy akkor mivel is. Azt hittem idén nem kell még majd ősszel lemosóval elég lesz amikor a többit is mivel májusban lett ültetve és Palatina a többi nem ilyen.
-
San398
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Eddig Vegesol eReS -el kapott a szőlő mindig ősszel és tavasszal és mindig visszajött, sőt a szőlő szemeknél is látszik.
Már azon gondolkodtam, hogy kivágom, mert felesleges nevelgetni, ha nem lesz ép a termés.
Köszi akkor lombhullás után kap Folicur solo-t, vagy mehet rá most leveles állapotban is már?pjen [link]
Eddig ezt a szőlőt ami nekem van (nevét nem tudom) soha nem permeteztem lemosózáson kívül.Azt mondták rá rezisztens, eddig annak is tűnt az elmúlt 10 évben, se lisztharmat se perenosz) Két éve elkapta ezt a nyavalyát és azóta kínlódás van vele.(volt aki azt mondta rá fekete rothadás) -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nállam csak sünök vannak a kertben de én itatom őket rendszeresen ( eső már lassan ritka mint a fehér holló, és nem jutnak vízhez ők sem ) , egy kis macska kaját is teszek nekik , mert minden kiszáradt , se giliszta , se rovar és még gyümölcs se nincsen ( a kajszit nagyon szeretik a sünök de az totálisan elfagyott ) !!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az az érdekes, hogy ez a 3. vízszintes sor szinte legvégén szóval nem is a tőke föld közelében, hanem szinte a legmesszebb tőle. Nem szívesen,vágom le, mert olyan szépen benőtte a neki szánt helyet, de remélem tavasszal újra folytatja onnan tovább a dróton mint fő szál hajtás. Ősszel le is permetezem. Hihetetlen már mindent kell semmit nem lehet megúszni vagy kikerülni hanyagolni sajnos.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Közbe pont ma jött meg az emelt villanyszámla , idáig 89 bani ( fillér ) volt egy kilówatt és az új ára 1,41 lej ez azért húzós !! A kinai csomagokkal még nem tudjuk , hogy mi a helyzet mert ez nagyon új , itt egy cikk rolla [link] , de ha úgy adódik én megtudom rendelni hozzátok ( egy félóra és ott vagyok nállatok
) ! -
totron
addikt
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nállunk a kézi munkával baj van , ha kell egy jó napszámos az .már ritka mint a fehér holló ( és még meg is válogatják a munkát , előbb mind megkérdezi , hogy mit kellene csinálni
) !! Dinnyés ismerősöm panaszkodott a tavasszal , hogy nem talált embert és elment olyan fiatalokhoz akiknek jól jönne a pénz , és még f@szra is vették , hogy mit képzel magáról ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Az lessz az a Csengödi [link] ( itt Bosnyák néven arulják ) , egy ellenálló fajta , újabban azokra törekszem !!
Akkor úgy metszem ahogy írtad
.
Tegnap voltam egy ismerősömnél mert hoztam neki három éve Daru Sóvári almát ( elfelejtett régi fajta ) , és magamnak is , na az nem nagyon bírja ezt a klímát , megvannak égve , peezselődve a levelei , nálla jobban , nállam egy fokkal szebb , de én rendesen locsoltam ( de nem a víz hiány miatt , hanem a nap miatt ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
20+ éve metszem a gyümölcsfáimat és még mindég nem tudok mindent , mindég tanulók valami ujjat
Például az idén ültettem két Bosnyák megyfát , és olvasom , hogy a metszésre nagyon erős növekedéssel válaszol ( látszik is rajta , mert suhángra metszettem vissza őket és 5-6 darab méteres karágat hoztak , nagyon szépen mennek ) , de körte fajta és körte fajta között másetszesi igények vannak , vannak fajták amik csak sudáron ( ág emeleteken ) érzik jól magukat ,van ameiknek mindegy !
Például az újonnan ültetett sárgabarckokat 5-6 karágra metszettem ( rosszul indított 4-5 éves sárgabarackjaimat is az idén , hogy nem teremtek vissza fűrészeltem és most van 8-10 karág amiből válogatok ! -
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ha van sok ideje videókat nézni. Én nem sokat értettem belőle ahogy mutatja, na, neki áll egy nagy cseresznyefának, itt vágja, ott vágja, kész. De hogy mit miért az nem derül ki. Az én fámon meg másképp nőttek az ágak, szóval sokra nem megyek vele.

Most nagy fáról beszélek, mert egy új facsemeténél az első metszés az egyszerűbb. -
modflow
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Aha, nézem.
Ez pl. mi, hogy nem kompatibilis a hagyományos gyorscsatlakozóval?
Mit csatlakoztatok az általad linkeltre, hogy 3/4" maradjon a belseje és rá tudjam kötni a 3/4"-os slagra?
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én is készre akarom csinálni nagy részét , az öreg kajszi fákról ( be vannak sűrűsödve ) nagyobb ágakat is akarok kivágni , és van egy öreg 20+ éves Arabitka körtefám azzal nem is tudom , hogy mit csináljak , sűrű , sok csüngős ág , az idén telistele lett vízhajtással , de tavasszal nem bántottam mert itt ott maradt rajta körte , de most napok óta csak nézegetem , és tanácstalan vagyok , majd lövök rolla egy két képet !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Pedig most indokolt a zöldmetszés , pláne azoknál a fáknál amelyiken elfagyott a virág !
Kajszi őszi barackok nállam tele lettek vízhajtással ( így reagáltak a tavaszi fagyokra ) , az őszi már megvan metszve és már egy pár kajszit is rendbe raktam ( most is volna rá időm , de közel 40 fok van kint
) !
Estefelé meg fontosabb lessz a locsolás , de hátha valamikor felénk is bír esni , igaz ide nagyon sok víz fog kelleni ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szép
, az idén én is ültettem egy árkádiát , de ebben a szörnyű szárazságban nem igen jól ment !
Más a Stanley szilván a fagyok , hideg miatt alig maradt , a szokásos mennyiség 15-20 %-a , ő amúgy is egy nagyszerű szilva de most , hogy ilyen kevés maradt rajta és rendesen locsoltam , hatalmasak , már szinte tyúktolyás nagyságuak , majd lefotozom ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem egy Szevafém ( Szegedi ) gyártmányú , lánchajtásos kapálógépem van a 80-vanas évek szülötte, a kert lett vele művelve amíg nagyanyám élt , és az asszony bírta , de utánna be lett gyümölcsfákkal ültetve minden és lassan 15 éve pihen ( nem adtam el , mert ragaszkodó típus vagyok ) , nemsoká muzeális darab lessz
!! Ezekkel az újkeletű tömeg gépekkel , nem is lehet egy napon említeni , ebbe még van anyag , és az 5 lovas B&S motor is úgy ment mint egy Svájci óra , mindég készülök , hogy kitakaritom a karburátort es a benzin tartájt és beinditom ( leállitas után egy pár évig cseréltem benne a benzint és évente egyszer kétszer beindítottam , de 10-11 éve már nem volt beindítva ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Elmennék , de a távolság is nagy , az idővel is rosszul állok , és a szárazság okozta anyagi hiány miatt oda kell figyeljek , hogy mire költök ( mert ha így halad tovább , ez csak fokozódni fog ) ! Másfél méter mélyen száraz a föld és egy hónap ( legfeljebb másfél ) el kéne vetni a repcét !!
-
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Megpróbálom. A fa másik helyén is kikezdte a harkály, 3 ág van egymásba nőve, az egyik kiszáradt. Ilyenkor látszik hogy nem igazán jó amikor nem oldalirányban nő ki egy ág, hanem 3 egymás mellett, nagyjából egy irányban és összenőnek. Ha teljesen kivágom a száraz részt akkor egy jó nagy sebfelület keletkezik.
Nagy szárazságban a rózsám nekiállt bimbókat hozni, úgy nőnek mintha húznák. Columbo-ban is volt rózsabimbó.
-
-
totron
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Hogy stilszerű legyek, szakad a plafon. Mi a baj a vályog energetikájával? Nem az van, hogy igen szépen temperál, szigetel? Ideális, ha keveset szeretnél fűteni. Komolyan...
#23420Rive, az a baj az elvárásokkal, hogy nem fenntarthatók. Az is a baj még, hogy nem szükségszerűen rosszabb a vályog, bár annak van beállítva. Ezekkel függ össze a szakemberhiány is, az teljesen valós. Ezt az elvárás szót úgy használod, mintha minden egyes elváró tudatosan várná el az elvárni valót és tudja is, hogy mit csinál. Nem, az emberek birkák, a kivitelezők kóklerek, a szemét meg egyre csak növekszik, a hiteltörlesztőkkel együtt. Tényleg minden élére van állítva és optimumon ketyeg...
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Én nem oltottam szőlőt , de az öreg szöllőim szerintem előre vannak , de a vásárolt két oltványom nem fejlődött jól ( 50-60 centis hajtás van rajtuk ) !
De viszont egy 11 éves árpával erő körte fát ki akartam vágni , és láncfűrészel levágtam a koronáját , de törzsből volt egy tavaji előtört hajtás és gondoltam , hogy beoltom , be is oltottam ( életem első oltása ) , na annak már egy méteres hajtás van és tele van oldalthajtásokkal ( a hétvégén megmerszettem ) , majd csinálok rólla egy képet ! -
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Meg tudod mondani percenkent mennyi vizet szallit a szivattyu ezen a 30m-es tomlon keresztul?
Na megmertem:Ha csak az 1 meteres Kék csovon keresztul nyomja a szivattyu, akkor 17 sec = 15L, azaz 0.9L/sec. Durva!
Ha hozza van kotve a 30 m tomlo is, aminek a vegen van egy gardena fej, akkor 51 sec = 15L, azaz 0.29L/sec. Kicsit lassu mar.
Kiprobaltam azt is, hogy a KEK csore atraktam a fejet, ugy leesett 38 sec = 15L, azaz 0.4L/sec.
Na most legyunk okosok

Az biztos hogy az a locsolo fej nagyon sokat lefog, hisz a kek csovet is lefogta tobb mint felere
Nem lehet azt szetszedni vajon, lehet el van tomodve. Vagy ennyit tud? -
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem jobban tetszik (szögletes az ágyás is mellette), ráadásul egyik van, másik nincs.
- másik gond, a rögzítés, mert ebbe a vízkonnektorba ha beletekerek egy 45 fokot, meg egy menetes csövet a végére meg a csapot, akkor az nem áll meg a levegőbe, mert alul ez minden lesz csak nem stabil. Szóval a rögzítést azt így is úgy is meg kellene oldanom.6030D
Igen az aknás van nekem, abba ott lakik a csiga, nem mintha különösebben zavarna.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem ez
a TJ45 , tehát a 45 köbcentis van 10+ éves , de két gyertya és levegő szűrő cserén kívül nem kellett hozzá nyúlni , még a damil fej is évekig elment , a Stihileke sokkal gyengébbek a damil fejek , most Tecomec ( Olasz ) damil fejet használok rajta , az bevált !! -
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Sajnos nálam van olyan "fű" ami már combig ért tegnap. 1 héttel előbb kellett volna vágni, de nem értem rá. Ilyenkor én előveszem a kézi sarlót. De komolyan kellene vennem egy fűkaszát. Akkor akkus nem lehet, mert min. 500 nm "fű" van.
De ha a testmozgásra gondolunk akkor nem jó a sarló?
-
btraven
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Nekem már most olyan halovány barnás a többség. Nem figyeltem tegnap még milyen volt. Csak ma reggel fagyott. Az bosszant hogy egyik egy ilyen magától kikelt szilva vagy alma, most megint nem tudom melyik az ha nem lesz rajta termés. 2 éve találtam rajta pár nagy darab finom szilvát, de már nem tudom melyik fa volt az akkori dzsumbujban.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Egy próbát megér , habár nem kimondottan látod a hatást , mert csak gyériti a levél terveket nem úgy mint mondjuk a Teppeki , Mospilan amelyik után senki nem éli túl ! Egy picit deres lett a kocsi , 0 fok volt kint , de az éjszaka már egy órára 0 fokot mutat és szépen hajnalra -3 fokra lemegy , nem tudom , elvirágzott cseresznye , szilva , és a javában virágzó körték , szilvák , almák, őszibarackok mit fognak szólni hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- OpenMediaVault
- Flint 2 OFF topik
- Motoros topic
- Autós topik
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galax A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, szilva is kevés , de maradt , körte is elég kevés de viszont alma az elég sok maradt Golden és Starking almám van ami terem és remélem az idén a Daru Sóvári is megmutatkozik !!
, déltől vetettek az emberek ( az elvetett terület a magágyig nem ázott be ) !!
, a többi mind őszi körte , de hazudok mert az idén ültettem egy Kedves körtefát , de arról majd később nyilatkozok !!
, én most innen

.
) !
a TJ45 , tehát a 45 köbcentis van 10+ éves , de két gyertya és levegő szűrő cserén kívül nem kellett hozzá nyúlni , még a damil fej is évekig elment , a Stihileke sokkal gyengébbek a damil fejek , most Tecomec ( Olasz ) damil fejet használok rajta , az bevált !!