Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
v-man
őstag
válasz
btraven #20995 üzenetére
Van bizony néhány nekünk is tetsző viselkedés formájuk is 😄
Tegnap már volt bundás bogár is, de akár a poloskát is szívesen eszik, mondjuk azt is jobb egy vízzel töltött tejfölös pohárba összeszedegetni és úgy beönteni nekik, mert nyáron volt hogy a paradicsommal együtt ették
(Erre kérdezte is egy ismerős, nem lesz e poloska ízű a tojás?)
Egyébként ha 1 max 2 tyúk van kint, akkor lehet őket nagyjából "terelni", de akkor is folyamatosan figyelni kell rájuk. Plusz szinte mind más egyéniség, van amelyik jön az emberrel, azt pl könnyen kézbe lehet venni áttenni ahol tetszik, na meg olyan is, akit komoly feladat visszatenni a helyére mert nem kezes. -
Chris0321
veterán
Egyáltalán nincs a téma túltolva, csak sajnos sokan nem értenek hozzájuk. Vagy felügyelni kell őket, ha olyan helyre engeded ki ahol nem szeretnéd, hogy mindent szétkapirgáljanak, vagy el kell keríteni az adott részt és így csak oda tudnak menni ahova te szeretnéd. A repülésről pedig annyit, hogy egyébként sem árt a szárnyukról levágni a tollat és akkor nem nagyon repülgetnek fel sehova.
-
v-man
őstag
válasz
eldoble #20987 üzenetére
Hát igen
Ez a tyúkokat kiengedni téma (is) túl van most tolva/romantizálva a youtube kertészeknél, a tyúkok max ott nem csinálnak jelentős kárt, ahol csak koros fák és bokrok vannak, de egyébként semmilyen évelő, vagy áttelelésre vetett zöldség féle nincsen. Tavaly tesztelve lett
Gyakorlatilag mindent kikaparnak, felcsipegetnek, így a gyommagvak mellett gyönyörűen kiszedik a fokhagymát, vöröshagymát (ezeket persze nem eszik meg), az évelő virágok föld alatt lévő részeit vagy az avar kupacokat ahol a katicák is telelnének, gilisztak és egyéb rovarok után kutatva az egész komposztdombot lebontják stb.
Ilyenkor tavasszal meg végképp semmi földbe tett mag, borsó, dughagyma nincs tőlük biztonságban, amit elérnek azt teljesen szét kapja 5-6 tyúk pár óra alatt. Magaságyásba is simán felreppennek, Főleg akkor nem járható ha mélymulccsal vagy egyéb talajkímélő módszerrel próbálkozunk.
Juci néni persze nyugodtan ki engedheti őket tél végén, tavasz elején mert nála minden fel lesz rotálva indításként, majd kétnaponta ki van kapálva minden egyes fű, aztán pedig mehet a panaszkodás, hogy mekkora szárazság van, de ez a rohadt fű nő, hiába van kapálva -
Balázs Z.
tag
válasz
Dorian #20988 üzenetére
Ez sem rossz felhasználás, próbáltam, finom:
https://gyogyfuveskertem.hu/tyukhur-pesto/ -
ágdaráló témában: a nagyobbik Parkside-al van valakinek tapasztalata?
meg kellene vágnom a sövényünket (leylandi ciprus), de rendesen, tehát akár 5-6 centi átmérőjű ágak is leesnének a tetejéről. sok lesz, gondoltam összedarálnám -
eldoble
aktív tag
válasz
Stylewars_kp #20986 üzenetére
Azért nem úgy van az, hogy kiengedem őket a kertbe, majd rájuk se nézek, csak két hét múlva kinyitom a kaput, hogy most már hazamehettek ...
-
btraven
őstag
válasz
Stylewars_kp #20983 üzenetére
Környéken van egy ház ahol tollaslábú törpetyúkok vannak. Abban a kertben egy szál zöld sincs.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #20983 üzenetére
Be engedném de nincsenek
, a párom mozgássérűlt ( egyik lába térd fölött amputálva van ) , amúgy megcsinál mindent , kertészkedik rendesen , kis fólia , magaságyások ( az neki pont jó mert a kerekes székkel körbe tudja járni őket , rá ül a szélére és tudja rendezni ) , szárnyasokat meg az öcsémék tartanak a részünkre is !! Úgyhogy marad a motoros kasza , de most is szakad az eső !
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #20969 üzenetére
Fentebb írtam , hogy sötétben néztem be a kertbe , de szerintem hébe hóba fog egy egy kajszi lenni ( így vagy 4-5 éve fagyott el ) ! Holnaptól már ithon vagyok és ha nem esik a kerté lessz a főszerep , majd csinálok egy két képet ! A kajszinon kívül , minden gyümölcs sokat mutat , és a szőlőkön is megvannak a rügyek duzzadva.
Még van egy pár alma és körte fám metszeni , közbe megjött a két penges metsző ollóm [link] , saját gyümölcsössel rendelkező ismerősöm évek óta ezt az ollót használja , nagyon megvan vele elégedve ( itt nincs olyan , hogy nem vág , mellé vág , lehúzta a haját stb ) , de nem is olcsó !! -
H-Zol
senior tag
Kajszirol , reggel mentem későn este jöttem , nem igazán jutottam be a kertbe a héten , de most zseblámpával bementem és azt kell mondjam , hogy ránézésre a kajszik 90 % elfagyott
, még van egy egy utó virágzás , de hideg van esik egyfojtában az eső és nem járnak a méhek , bogarak , úgyhogy nemsok kajszi lessz , de azok ijenkor jó nagyok lesznek ! Az őszi barack most kezd virágozni , a cseresznyéken is ki nyílt egy egy virág , két fajta szilva komplekt virágba van de a többi is kezd nyilladizni , a körtéken almákon rengeteg virág mutatkozik , legalább más legyen ha kajszi nem lesz !!
Egy ilyen [link] kopasz barackot hoztam , soha nem vonzott de ennek megtetszett a színe , de figyelni kell a moniliát , lisztharmatot és tafrinát is de hoztam mellé egy Paraszt barackot is , az igénytelen fajta!
-
btraven
őstag
Ilyen egyszerű a permetezés? Nem is kell védőfelszerelés? Kutya is ott lehet a fa alatt? [link] Macskákat esetleg tegyem fel a fára közben?
-
Balázs Z.
tag
Köszi mindkettőtöknek, így érthető.
A szőlőre akkor majd visszatérünk, amikor eljön az ideje!
-
Balázs Z.
tag
Szerintetek a Chorus menjen az őszibarackra, amint elkezd virágozni? Majd a többire is sorban? (meggy, szilva, később szőlő)
Ezt írják az útmutatóban:
Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, őszibarack, kajszibarack, szilva, mandula) a moníliás virág és hajtáspusztulás elleni védekezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel a virágzás kezdetén szükséges elkezdeni és a virágzás végéig két alkalommal javasolt megismételni. A moníliás termésrothadás ellen szükségessé váló kezelés a termésérés kezdetén végezhető. -
Dorian
félisten
válasz
szotyika77 #20968 üzenetére
Hagyd
-
soldi3r
veterán
Le kell csipni folyamatosan a nem tetszo agakat, nem varok vele tobbet, ilyenkor mar csak roviditeni kell majd.
A -6.9 fok ellenere nem nagyon latszik semmi. Tegnap 1-2 viragot szedtem le. Igazabol olyat talaltam, ami beporzatlan maradt, olyat viszont nem, ami megbarnult volna a hidegtol.#20968szotyika77, Ha mar latszik a viragszirom, akkor en azzal mar nem tennem.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok! Múlthéten nem volt időm lemosó permetezni, holnap és holnapután lenne rá időm, viszont ahogy láttam, az őszibarackunk már virágba van. Vegesollal permeteznék.
Ilyenkor lehet még permetezni, vagy már hagyjam? -
btraven
őstag
Itt [link] mondja hogy van ez a csodaszer, ez a hákettőo ami kell a fának. Ez milyen csodaszer?
-
btraven
őstag
Gömbkőrisem körül idén megjelent valami növény, jó vastagon takarja a talajt több négyzetméteren. Google Lens-sel megnéztem mi az. Hát tyúkhúr! De hiszen 40 éve ismerem
Az a baj hogy parasztcsaládból származom, mindig termeltünk a kertben és a zöldségek között/körül csak a csupasz föld lehetett. Tyúkhúrt is tűzzel/vassal irtották. -
den89
tag
Kajszit az utóbbi 1-2 évben már én is így metszettem. Tavasszal alig-alig metszem, mert általában 70-90%-ban elfagy. Simán lehet, hogy ott marad termés, amit amúgy levágtam volna. Szóval érés után, nyár végén metszem jobban.
Őszit és kopaszt is elég rendesen meg kellett metszenem zölden, nyáron. Ott is inkább hagyok rajta többet, hogy több termés legyen. Kicsit annak is oda szokott vágni a fagy, meg hogy nem porzódik be, nem köt meg. Szóval annál sem esek túlzásba ilyenkor. Nyilván az más kategória, mert alapból erőteljesebben kell vágni, mint pl. a kajszit.
Kopasznál figyelj majd oda, nagyon érzékeny a tafrinára, legalábbis az enyém az, de úgy olvastam, hallottam, hogy mindegyik fajtája érzékenyebb, mint az őszi. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #20960 üzenetére
Azzal én is úgy vagyok ( írtam is ) , hogy fele kajszi se nincs megmetszve , de nem is baj , majd látom , hogy mi fagyott el , ha sok marad akkor még bele nyúlok ollóval egy kicsit de ha kevés matmrad akkor majd ha leterem utanna igazítom meg őket ! Még egy pár alma , körte nincs megmetszve , ( egyfolytában esik
) , de rajtuk csak egy kis igazítás lesz !
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #20956 üzenetére
Nem a szépet kell benne látni , hanem a jót
, vegyük példának az őszi barackot , azt általában 4-5 karágra kéne metszeni és az volna a jó ha ezek arányosan egyforma távolságra vannak egymástól , de ez nem mindég jön össze
, de metszésel lehet irányítani , több metszési teknika van a korona alakítására !!
Három napja csináltam valakinek ezt a képet5 éves őszi barack fám , 4 karágas , erősen nyitott katlan korona ( 2,5-3 méter az átmérője ), 75% ban meg metszettem , de hagytam rajta ipszilon elágazásokat , két éves letermett veszőket , mert nem tudtam , hogy fog elfagyni , de szerencsére még idáig megúszta ( remélem nem lesznek már fagyok ) , úgyhogy még a hétvégén ha nem esik bele nyúlok még a metsző ollóval és még úgyis sokat fogok rajta hagyni , azért mert a múltkori hideg miatt ( és most se nincsen meleg , reggeli ködök ) sok lessz az iker barack és a kézi ritkitásnál azokat fogom leszedni !!
Egy öreg 15 éves őszi barack fám van , két darab 5 éves , kettő három éves ( azokon már hagyok egy pár szemet , nem sokat ) és az idén ültettem még egyet Paraszt barack névre hallgat és egy nektarint ( mert az még nincsen ) ! -
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20952 üzenetére
A dió fát augusztus szeptemberben szabad metszeni ( nagyobb ágakat levágni ) , mert akkor a legkisseb a gyökér nyomás és még jól tud védekezni ! Metszettem már tavasszal is , de nagyon elkezdett csöpögni belőle a víz és nem bírtam sebkezelni , de ahogy el ált a csöpögés , rögtön sebkezeltem és szépen be fortak a nagy sebek !
-
totron
addikt
Ne hagyjatok ki semmilyen műanyagot huzamosabb ideig, egyre durvább UV-ket kapunk.
-
H-Zol
senior tag
Így van kajszit őszi barackot csak akkor ajánlatos metszeni ha elindult a nedv keringés és tud a fa védekezni és a seb kezelés is fontos dolog !! A kajszi tele fog lenni vizhajtással ( fatyu veszőkkel ) azért mert elfagytak a virágok ,es azzal válaszol rá a fa , azokat nyáron ki kell vágni , az őszi barackokat is nyáron meg kell metszeni a felfelé és befelé növő veszőket ki kell vágni , hogy jusson be több fény a korona belsejébe !
-
den89
tag
válasz
Dorian #20950 üzenetére
Azért ez nem kicsit túlzás, hogy fagyon kívül mindig lehet metszeni. Kajszit, őszit pl. egyáltalán nem ajánlott, nem szerencsés télen metszeni, sokkal nagyobb rá az esély, hogy elkapja valami betegség (pl. gutaütés). Ezeket pirosbimbós állapotban ajánlott (esetleg virágzás környékén), vagy a szüret utáni/nyár végi metszés is jó. Sőt valaki szerint pl. a kajszi esetében még jobb is.
Azért egy almát, körtét sem metszenék karácsonykor, még akkor sem, ha 15 fok van. Szerencsésebb azokat is tél végén, február-március körül.
Valamint ugye van a zöldmetszés is, amelyiknél szükséges (pl. őszibaracknál). -
totron
addikt
válasz
Szevam #20949 üzenetére
Hektikus időket élünk, pontos dátumot ne várj. A szőlőt például még zártrügyű állapotában, közvetlenül az első permetezés előtt szoktam metszeni, a nedvkeringés megindulta környékén. Célszerűbb az előbb, hiszen hamarabb tudja merre differenciálódjon a metszés szerint, de nem dől össze a világ, ha pont a "léküszöbön" kezdesz el vagdalkozni. Metszéstípus-függő, van olyan fix mód, ahol mindig ugyanaz a séma, van viszont mikor nem árt pontosan tudni merre érdemes továbbindítani az adott tőkét az adott szezonban, egyben az elkövetkezendőkben. Ebben segít az, ha tudod mi száradt el és mi él, precízen lehet eljárni.
-
Dorian
félisten
válasz
Szevam #20949 üzenetére
Felesleges. Fagyon kívül mindig lehet metszeni, virágzásban "nem illik."
Régen ezt azért tették tél végére, mert akkor értek rá a legjobban.
(Egyedül a diónál kell foglalkozni ezzel a nedvkeringés témával, de annál sem okozott nálam semmi problémát, amikor máskor vágtam le róla karnyi ágakat) -
Szevam
senior tag
Köszi...
Tudomásom szerint, ha elindul a nedvkeringés a fákban, akkor nem célszerű már metszeni. Mivel elmaradtam a metszéssel, így csak azt szerettem volna megtudni, hogy ha márciusban még metszek, akkor az okozhat-e valamilyen problémát? Vagy legkésőbb meddig metszhetek még?
Mikortól alatt ezeket értem egyben:
- Dátum (Mely naptól?)
- Időjárási körülmény (Mely időszak?)
- Nedvkeringés kezdete (Mely időszak?) -
Szevam
senior tag
Mikortól nem szabad metszeni?
-
H-Zol
senior tag
válasz
enginev3.0 #20942 üzenetére
A webshop könyen lerázza az embert ( most jött nekem is négy szerszám , két profi metsző olló és az egyiknek a karosollónak sérült az elé , egy drótot vaghattak el vele két helyen
, és másik két szerszám nem az amit rendeltem , egyik drágább a másik olcsóbb , írtam nekik várom a választ én is ) , szerintem ott van valami tömítés O gyűrű, vagy öntési hiba is lehet , nem tudod kicsavarni és megnézni
-
enginev3.0
félisten
Rendeltem ilyet PGV-101MM-B, van már belőle 3, ez most a 4. ennél viszont itt ereszt a víz, ezzel mit lehet kezdeni?
Írtam a webshopnak, azt írták túl nagy nyomás miatt lehet, de a többi 3nak nincs ilyen baja
-
H-Zol
senior tag
Nállam több féle fajta alma van csörgő, starking , Golden ( delicius , rezisztens , Gibson ) , Daru Sóvári, de mind megvan indulva és szerintem pár nap és némelyken lessz virág is ! Estefelé értem haza és az első udvarban van két cseresznye fa és láttam rajta egy két fehér szirmot , a hétvégére biztos fél viragzasba lesznek ők is !
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #20915 üzenetére
egy két lámpmának megy a másfél , két kilométert is , de itt bemérhető ( érzékelhető ) fényről beszélünk , de távcsővel utánna nézve egy kilométer messze lévő telefon antennán felismerhető a bagoly , hogy gyöngy , vagy füles stb
( ezekkel a lámpákkal a traktorosokat nem bántjuk
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Dorian #20914 üzenetére
340 méterre a kulcstartó lámpám világít
, de komolyra fordítva a szót én használom is őket , az melett , hogy hobbi , és egy kicsit túl szaporodtak
[kép] a két literes pepszis palack a méretviszonyitás kedvéért van a sorba ! Este a földeken , tanya , sokszor migránsok olalkodnak a földeken tanya körül , vadak kihajtasa a napraforgó táblákból stb , de ezek a lámpák már okosak ( komolyabb programok is futnak nemeiken , nem a méret számít , egy kis falat lámpa is csodákra képes , de ennek van topija , ez [kép] egyik kis kedvencem Wurkkos TS11 névre hallgat és egy állat ahogy világít [kép] a telefon antenna 250 méterre van , de akit érdekel a zseblámpák vikaga itt [link] mindenki megtalálja a magának valót !!
-
v-man
őstag
Gyümölcsfa metszése és gondozása - Elméleti oktatás és gyakorlati bemutató
Előadó: Kosztka Ernő kertészmérnök, kertépítő és növényvédelmi szakmérnök, favizsgáló és faápoló szakmérnök
[link] -
Szevam
senior tag
válasz
hiperFizikus #20930 üzenetére
Jesszum, sosem gondoltam volna hogy kitiltanak bárhonan, azt hittem beépített troll vagy.
-
v-man
őstag
válasz
Dorian #20926 üzenetére
Csak érintem a hsz. témáját, nálunk az összes gyümölcsfa (szilvák, cseresznyék, barack, meggy) megindult már, de az alma (Egri piros) továbbra se mocorog
Ez még csak a 2. tele volt nálunk, így sok tapasztalatom nincs vele, de kicsit aggaszt, mert tavaly előbb indult, mint a körte, ami most már zöldel picit és kb egy hete is már látszott h felkelt...
Akiknek van, hol tartanak az almafák? -
Dorian
félisten
Almafa-ügyben totál vakon vagyok.
Van egy almafánk, amiről fogalmunk sincs milyen alma, de legvalószínűbb, hogy Idared.
1 db almafát akarok mellé ültetni.
Van ahol azt olvasom, hogy az Idarednek az Idared is a porzópárja, máshol meg nincs a felsorolásban. Most akkor mi az igazság?
(Jonatán is szóba jöhetne, de úgy tudom az kifejezetten érzékeny a lisztharmatra és a meglévő fa is mindig tiszta lisztharmat. Lehet azért, mert füvön van, amit a locsolórendszer öntöz) -
soldi3r
veterán
En is megtettem, igaz, nem fumagot, hanem a Mindent here! fantazianevu kevereket.
Ha itthon a 2 szolosoron jol viselkedik, akkor ez megy majd a birtokra is.#20903H-Zol, Nalam jovore jon a kajszi, iden a szolo eleg lesz. Ahogy olvasom nagyjabol mar ott is megvan a bevalt modszer, nem kell ott sem kitalalni.
Erdekes, hogy ennyire kulonbozoek az eloirasok. -
én a hétvégén is fújtam egy kis lombtrágyát, 15 fokban (levegő hőmérséklet) ez már hasznosul. szerencsém is volt, szombat reggel kezdtem és délután négyig nem esett az eső, szóval a legutolsó cseppnek is volt vagy 5 órája felszívódni. amit meg véletlenül lemosott az eső, az majd a talajból felszívódik... ha már ott voltam, akkor egy kis huminsavat is toltam a Plantafol 30-10-10 mellé. ártani nem árt, meg legalább látom mire fújtam már
-
Szevam
senior tag
Óóóó te is fiam BlueTooth' ?
10-15 éve még fullon ment a zseblámpázás. Fekete zseblámpaházból csináltunk sárgaréz és narancssárga színűt is a gáztűzhelyen. Trowerrel rohangáltunk a faluban, és volt példa arra is, hogy az éjjel szántó traktorra villogtunk ő meg vissza.
#20914Dorian: "Ki akar 340m-re világítani?" - Aki még szeret ökörködni
Lepkecsapdának tök jó éjszaka, ha egy fehér lepedőt megvilágítasz. Különféle rovar jelenik meg rajta. Gyerekeknek lehet mutatgatni. -
H-Zol
senior tag
válasz
eldoble #20912 üzenetére
Igen ez most végkiárúsítás ( nekem is van kettő, de másik kolléga lámpás oldalról 4 darabot vett
) , ha kettőt veszel akkor már ingyen posta van ! Ez egy két laki lámpa , közelre is megfelel , de viszont van egy jó kis hatótáv is , 3000mAh 18650-es aksi jön velle , egy nagyon jó SFt40 LED -el szerelt lámpa , részemről ajánlott ( ezt úgy mondom , hogy 40+ lámpám van
) !
-
-
-
darkrock
aktív tag
Vegesollal lehet permetezni tafrina ellen, ha már vannak kisebb levelek? 50ml/10l víz arányban?
-
H-Zol
senior tag
Ezzel én is így vagyok , ha valamit meg kell csinálni arra szakitok időt és megcsinálom ! Az almafa szurkálás estébe nyúlt , egy szblampa az egyik kezemben a másikban a drót ( másnap meg is kérdezte a kert szomszéd , hogy mit világítottam ott a fa tövében
, de nállam a szomszédok meg vannak szokva , hogy sokszor késő este érek haza a földekről és kimegyek gyümölcsöt enni egy jó zseblámpával ( az egyik hobbim a lámpák , fény nélkül nem maradok
) !
-
H-Zol
senior tag
A permetre fogok rá menni a kajszinál mert a 10 fa tíz fele van ( nállam is házi kert , csak jó nagy ház és jó nagy kert , sőt az ősök a szomszéd kertjét is megvették az ezerkilencszázas évek elején ) ! Nállunk itt Romániában a Score engedejeuve van kajszinra ( sárgabarackra ), itt egy képernyő kép , le fordítattam googleval
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- Linux Mint
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ford topik
- V-pro, AMT, Intel Management Engine és társai
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Syncro EVO Lightbox kerámia védelem (50+50 ml)
- iScooter i9 elektromos roller, ÚJ (0km-es) 2025. évi modell, 30km/h maximális sebesség, 350W
- SecretLab TITAN Evo - Medium - SoftWeave Plush Pink - Garanciás, gyönyörű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest