- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
AssAssynn #23402 üzenetére
Gőzöm sincs, csak erről a 310-esről tudok mit mondani, már az 5. szezonját kezdte.
Random helyről szedsz földet, amit beletöltesz egy szappanos vizes kólás flakonba. Jól összerázod és az majd rétegződni fog homokra, agyagra, iszapra. Valamelyik kemencés oldalon olvastam.
-
soldi3r
veterán
válasz
San398 #21725 üzenetére
18V-os BL Milwaukeerol tudok velemenyt mondani, kb 10m2/Ah. (igazabol 6db 9Ah akku birt ki 500m2-t)
#21730H-Zol, Nekem az 53ccm rezgescsillapitos Kawasaki van. Nem sokat hasznalom, de eddig nincs vele gond. Igaz, mar nem lehet itthon beszerezni, de regen a Stiga es a OleoMac is arulta ugyanezt, csak mas szinben.
#21732btraven, Van 2, meg 4 utemu is. Elobbibol talan csak Honda meg Makita motorral.
-
soldi3r
veterán
válasz
Csabroncka #21385 üzenetére
Akkor a fóliasátrat is mellőzni kell a kertben.
-
soldi3r
veterán
Mivel mar nincs Oregon Biotrim, igy en a HQ Whisper Twistet hasznalom 2.7-es meretben.
Van otthon egy par fele, de eddig ez a legjobb, erdemes kiprobalni. -
soldi3r
veterán
A szolo ujra kihajt, sot, masodtermes is lesz rajta. A hetvegen en is korulnezek.
#21321ArthurShelby, Szerintem damilos lesz.
#21332Szevam, Fustoles, vizpermet, legkeveres. A mostani idoben szeirntem az elso es az utolso nem mukodott volna, azok csak talajmenti fagynal hatasosak.
-
soldi3r
veterán
válasz
Viperator #21223 üzenetére
Ha ilyen magasan van vizado reteg es van talajviz is, akkor nem megoldhatatlan. 40-es csovet szuroznek be es ragasztanam.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
f4lcon #21002 üzenetére
Egy ilyen hengerkessel azert meglepned a kesest.
-
soldi3r
veterán
Le kell csipni folyamatosan a nem tetszo agakat, nem varok vele tobbet, ilyenkor mar csak roviditeni kell majd.
A -6.9 fok ellenere nem nagyon latszik semmi. Tegnap 1-2 viragot szedtem le. Igazabol olyat talaltam, ami beporzatlan maradt, olyat viszont nem, ami megbarnult volna a hidegtol.#20968szotyika77, Ha mar latszik a viragszirom, akkor en azzal mar nem tennem.
-
soldi3r
veterán
En is megtettem, igaz, nem fumagot, hanem a Mindent here! fantazianevu kevereket.
Ha itthon a 2 szolosoron jol viselkedik, akkor ez megy majd a birtokra is.#20903H-Zol, Nalam jovore jon a kajszi, iden a szolo eleg lesz. Ahogy olvasom nagyjabol mar ott is megvan a bevalt modszer, nem kell ott sem kitalalni.
Erdekes, hogy ennyire kulonbozoek az eloirasok. -
soldi3r
veterán
Lehet, a Score hatoanyaga difenokonazol, azt meg nem csak a Syngenta, hanem semmilyen masik gyarto valamiert nem engedelyeztette kajszira.
Topas meg 2-es lett, igy azt mar kerulom. Iden meg Chorus meg Score, nyaron megnezem a tenkesi barackultetvenyen hogy szerepeltek a Hortiservice termekei, aztan a szolo utan finomitok valamennyit a kajszin is. -
soldi3r
veterán
Ha az en elrendezesem nezem, akkor nekem 3 ilyen kellene a 8 fahoz, ami kicsit tobb, mint 15000Ft/ejjszaka. Iden 4 ejjszaka volt fagy a viragzas alatt.
Ilyenkor jellemzoen mar csak talajmenti fagyok vannak, ezert inditom en a kajszit 120cm-en. Igen, magas lesz a fa, igen, kell letra is, igen, nem jo permetezni. Mar mutattam az osztrak kajszi ultetvenyrol a kepet, ennek a kialakitasnak biztosan oka van. -
soldi3r
veterán
Nincs olyan kajszi, ami joval kesobb viragzik mint a korulotte levok, egy adott teruleten rovid idon belul leviragzik az osszes. Persze termesidoben lehet nagyobb kulonbseg. Olyan van, ami kicsit nyujtottabban viragzik, vagy kicsit jobban birja a hideget. Nehez a fajtavalasztas, de egyre fontosabb.
Igen, osszel is kap lombtragyat 1-2 alkalommal. -
soldi3r
veterán
válasz
Dorian #20837 üzenetére
Egy cirka 20 ev koruli Oleo Mac van a szoloben, eddig nem sok baja volt. Igaz, nem sokat van hasznalva, 1000m2 az egesz. A fukasza miatt nekem tuzeloanyagot keverni kell mindenkepp. A minap neztem helyette egy SR430-ast, de 230 ezer plusz 52 a szivattyu. Mivel azert eleg kenyelmetlen, foleg a takaritasa, igy erosen gondolkodom, hogy a 40V-os Makita lombfuvora teszek egy porlasztot es rakotom az akkus permetezot.
-
soldi3r
veterán
válasz
bringasisti #20796 üzenetére
Kajszit mar igen, meggyet meg nem. Mondjuk az nalam amugy is rezisztens ra. De ez annyira fajta es helyseg fuggo, hogy erre nem lehet mit mondani, meg kell nezni.
#20797H-Zol, Valoszinu, de nem biztos, hogy ez baj, hogy idonkent van vazag csere. -7-et en is mertem, de egyelore csak a kinyilt viragszirmok bantak. Lehet tenyleg jol birja a roman kajszi.
#20798Dorian Talan inkabb mar kicsit estefele. Mielott meglatod a viragszirmokat, azokat mar perzselheti.
-
soldi3r
veterán
Nalam alma, korte. Cseresznyet sok vazaggal meg lehet oldani maskepp is.
-
soldi3r
veterán
válasz
Intruder2k5 #20700 üzenetére
Mekkora terulet, mekkora sorkoz? Nem biztos, hogy permeteznem, egyszeruen csak maceras. 100m2 alatt gyorsabban vegzek egy ilyen reg elfeledett szerszammal.
-
soldi3r
veterán
A cseresznyet lehet nevelni vazara. Illetve nemreg olvastam en is, hogy cseresznyenel a masodik es harmadik szem biztos, hogy konkurens lesz, azt le szoktak torni.
Elsore nem biztos, hogy toben vagnam el, lehet csak az elso vagy masodik agemelet felett. Kerdes, hogy mennyire lenne ugy feloldalas a fa. -
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #20610 üzenetére
Ha valami bor tartalmu lombtragyat talalsz otthon, akkor azzal talan erdemes lehet tenni egy probat, de szerintem ilyenkor a fagyok ellen ez csak placebo, viszont a viragzasban artani nem art.
-
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #20606 üzenetére
Igen, ha tavaly kapott eleg tapanyagot, akkor eleg jol atveszeli a 3-4 fokos hideget. Persze azert iden is adhatsz mar nekik kicsit.
-
soldi3r
veterán
válasz
WiZARD #20591 üzenetére
Az a gep eleg eros lesz, de attol is fugg milyen melyen akarod megforgatni. Kb nehany ora alatt azert megvagy, de en 2 nekifutast kalkulalnek, mert az elso kor utan lehetnek benne nagyobb darabok. Annak meg kell majd 1-2 eso. Esetleg ha adnak hozza sarabolo adaptert, akkor azzal meg 1 kor, de az meg gyorsan megy.
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz
Balázs Z. #20553 üzenetére
Oszibarackot, szilvat az esos ido utan azonnal fujnam Vegesollal, aztan rugypattanaskor Chorussal. A szolot csak kb a honap vegen, szinten Vegesollal, de ott valaki a Bordoi lere eskuszik. Viszont ekkor, vagy lehet mar elobb a csonthelyasoknak kellhet egy Signum. Aztan utana kozvetlen a szolonek egy Thiovit + valami lombtragya.
#20554H-Zol, Nem olyan, mint a vilmos, de joizu, sokkal jobban eltarthato es kevesbbe igenyes.
#20555Mika1227, A kajszi meg a mandula mar megindult, de meg nem mindenhol viragzik.
#20558Chris0321, Eleg 1-1db egy fajtabol, jo lenne tudni mi volt a masik, de jo esellyel bosc, a vilmos melle az szokas. Meg kell nezni mi a porzoja a fentiekbol.
-
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #20451 üzenetére
Van keszre szerelt, de akar KPE csobol is csinalhatsz magadnak.
-
soldi3r
veterán
válasz
bringasisti #20439 üzenetére
A jovo heten nem erek ra, igy en a hetvegen egyszer megcsinalom, aztan majd meglatjuk, hogy kell e ismetelni, vagy majd csak monilia ellen kell fujni valamit legkozelebb.
#20449 szotyika77, Mukodni fog. Esetleg erdemes szivoszalban gondolkodni.
-
soldi3r
veterán
válasz
bringasisti #20433 üzenetére
Nalam itthon egyedul a kajszin latszik a tavasz. Fenn a szoloben meg egyelore semmi nem indult meg.
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz
Szilágyi84 #20418 üzenetére
8 meterre 6 to sok lesz.
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
Szerintem mind erlelt, ami zacskozott.
ajánlott felhasználása: szántóföldi kultúrákban: 2-3 t/ha, zöldségfélék esetében: 2-5 t/ha (2-5 kg/m2), gyümölcsfák telepítésekor: 2-5 kg/ültetőgödör, díszfák, díszcserjék telepítésekor: 1-3 kg/ültetőgödör.
En asnek egy melyebb godrot, a gyoker kornyeki reszbe bekevernem az emlitett 1-3kg-ot. A noveny ala pedig raknek boven, ugy, hogy legyen rajta 30cm fold. -
soldi3r
veterán
Ezek helyett en vennek 2 zsak marhatragyat es mindegyik kapna egy fellel. Egyszer tudsz a gyokerzet ala tapanyog juttatni. 100% tobbet er mint ez a sok csodaszer.
-
soldi3r
veterán
válasz
Essejó #20378 üzenetére
Az amazonhoz mar eleg komplex permetezesi terv kell es ne jojjon kozbe semmi. Kaptam en is 100%-ban bio permetezesi naptart szolohoz, 9 alkalom, de ott folyamatosan figyelni kell, erteni hozza, aztan azonnal beavatkozni.
Nekem nincs ennyi idom, sem szakertelmem, de most mar csak egyedul a feketerothadas ellen kell komolyabbnak mondhato szer. -
soldi3r
veterán
Rezisztensebb fajta valasztassal eleg is, de nekem azert vannak nagyon kenyes fajtaim, igy ez inkabb 7-8 alkalommal oldhato csak meg, de pl a konkordia csak egy lemoso permetet kap, annak eddig eleg volt, viszont azert az nem az a tipikus csemegeszolo.
Mondjuk az oreg szerint szolonel sokat szamit a zoldmunka.
Molyokra vannak mar AKG-ban hasznalhato szerek, azt evente 8 alkalommal is ki lehet fujni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- 3D nyomtatott versenypályák, versenyzői aláírások
- Mapei Keracolor fugázó anyag eladó több színben is (bontott)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával