- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
veterán
válasz
Dorian #21596 üzenetére
en a sajat szomszedaimat emlitettem, es ok igy gondolkodnak
de te jobban tudod onnan
nalunk is vannak irott szabalyok es mindenkire ervenyes onkormanyzati rendeletek, de ebben a konkret esetben az egyutteles iratlan szabalyait alkalmazzuk onkentes alapon, amik - bar nem kotelezoek - kevesebb teret engednek a vasarnapi zajongasra -
totron
addikt
válasz
Brandynew #21589 üzenetére
Az konkrét számokban, azaz nem kamu dB-ekben kifejezve mit jelent? Ami a fülvédőt illeti minimum 27dB csillapítású kell, de inkább 30+dB egy 80+dB hangerejűnél. Egy 1200Wattos alap kivitel volt ami jól szolgált és halkabb volt, most egy masszívabb, nagyobb kaliberű dong 92dB-en, az azért már nem kevés, főleg többszáz négyzetméterre. Van, hogy füldugó és fülvédő játszik egyszerre, az a legjobb. Az elektromosok között érdemes nézelődni, a benzines közül mind állat.
#21598enginev3.0, pedig a betonkeverés az ASMR-kategória, nem egyenlő azért a többi említettel. -
enginev3.0
félisten
válasz
tothjozsi96 #21591 üzenetére
Annó pesten minket is fel akartak jelenteni mert reggel 730kor elkezdtünk betont keverni, igaz hogy az ő saját portájukat csináltuk (társasház), de na, szerencsére nálunk ezeket a hangokat ismerik az emberek
Itt még légkalapácsolni is lehet vasárnap reggel
Vidék <3 -
Dorian
félisten
Nem biztos, ha szomszedod is úgy gondolkodik ahogy te. Ha zsidó akkor szombaton esik neki rosszul, ha muszlim akkor ramadankor, ha ejszakás akkor nappal... Ezert vannak mindenkire ervenyes szabályok, azt kell betartani.
A problémas szomszéd azóta szerencsére szivrohamban meghalt, a többivel semi gond. -
btraven
őstag
válasz
Nálunk rendesebbek a közterületfelügyelők, először csak figyelmeztetnek. Ismerősnél eldugott mellékutcában vasárnap megjelentek, mert fűnyírás esetének fennforgása állott fent. Lehet ott is valamelyik szomszéd jelentette. Vagy pont arra jártak.
Felesleges almát június közepén kell leszedni, miután ledobálta a fa már a felesleget? Most már próbálok odafigyelni, nehogy megint letörjön az ág a túl nagy súly alatt.
-
Chris0321
veterán
válasz
krisi047 #21584 üzenetére
Hello.
Haverom is vett kompresszort és fűnyírót is a Lidlből. Mindkettő feladta a harcot egy éven belül, soha többet nem vásárol onnan. Tegnap beszélgettünk, mert az én MTD benzinesem is megadta magát, kb. 8 év használat után. Holnap hívom majd a szerelőt, hogy mit tud vele kezdeni, ha más nem veszek egy újat. Szerencsére van egy kis Black & Decker elektromos fűnyírónk is, azzal tudtam egy kicsit nyírogatni tegnap de az is elég hangos. -
-igu-
veterán
válasz
nekem nagyon rosszul esne, ha valamelyik szomszed vasarnap zajongana, eppen ezert en se teszem
szerencsere a szomszedok pont ugyanigy vannak vele, igy akkor tok jol elvagyunk egymassal -
Dorian
félisten
válasz
Meg kell nezni a helyi szabályzatot. Nálunk pl. lehet vasár- és ünnepnapokon is ilyesmit csinalni 9-12 és 15-19 óra közt.
Szomszed fenyegetőzött, h kihívja a rendőröket, mondtam hívja nyugodtan, azok meg nem jöttek, majd megütötte a gutaTavaly pl húsvetkor került sor a fűnyíras - gyepszellőztetés - fűnyíróval összrszedés kombóra es minden máj 1-én a kapalógépezesre
-
tothjozsi96
addikt
válasz
enginev3.0 #21590 üzenetére
Egyik ismerősünket a múltkor megbüntették a vasárnapi fűnyírózásért. Ott se szóltak a szomszédok, hívták egyből a rendőrt.
-
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Most a heti Lidl akcióban sikerült lőni egy 20 ezer forintos Parkside elektromos fűnyírót. Simán van 20 éve, hogy utoljára fűnyíróztam, de emlékeim szerint az elektromos fűnyírók baromi csendesek (mondjuk egy benzineshez képest), ellenben ez a Parkside a traktorokat is megszégyeníti. Ez normális? Ha fontos a halk működés, mit lenne érdemes helyette beszerezni? Kb. 100 m2 területről van szó.
-
Dorian
félisten
válasz
ncc1701 #21582 üzenetére
Nincs error, takarom a talajt így nem pusztul le, szélvedett is + a talajtakarás (nyírt fű) is beleépül + a füvön a vakondtúrasokat oda hordom. + az utakat ugye taposom, járom a veteményest meg nem.
Most pedig kerül rá még 3/4 m3 komposzt.Amikor most délutan szétbontottam, megtalátam a vakondjáratot ahol bejött a komposzt alá. Azert nem volt benne pajor meg giliszta, pedig eddig minden évben csurig.
-
Rive
veterán
válasz
Dorian #21580 üzenetére
Az lesz, h az ágyásokba belerotálom a komposztot, ültetéskor meg kapnak a palánták helyileg trágyát.
Fordítva. Most kapjanak helyileg komposztot, ősszel meg majd rotáld be a trágyát.
...a veteményesben nem elkopik a talaj, hanem egyre csak duzzad.
Na igen: az utat tömöríted, az ágyást lazítod... Nálunk is ez van
-
totron
addikt
válasz
Dorian #21578 üzenetére
A kiinduló elemek összetételétől és az eltelt időtől függ, a házikomposztok nem tartanak örökké, a pár év passzív állás természetesen még oké. A talaj sem mindegy. Rossz talaj minden évben kéri a trágyát, a jobbnál nem kötelező/kis turbó elég, ami itt a komposzt tud lenni. Ismerni kell a saját viselkedéseket, van területünk ami tök jól elketyeg magában, de nem ad annyival több pluszt turbó esetén, mint a trágyázásba fektetett idpőpénzenergia szerint várnánk. Ilyen értelemben van, hogy "jobb" is, ha szar egy talaj, ott nincs választás, mert első rangú trágyával úgy is feljavítja az ember. Befektetés-hozam arányok vannak. Szerintem ültess trágyázott helyre is és komposztáltra, meg kezeletlenre is, így lesz kontrollcsoportod, jobban megismered a talajod.
-
Dorian
félisten
Szerintetek ha lett bazi sok komposztom, akkor palantaültetéskor kell egyaltalan marhatrágyát is hasznalnom?
Par eve nem foglalkoztam a 800 l-es komposzttarolómmal mostanra az egesz fullon volt kesz komposzttal. Furcsa volt, h semmi giliszta meg alig pár lárva volt benne, vagy azert mert mar njnden ehetőt megettek, vagy a vakond zabalta fel öket, mert volt benne feltúrás. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
enginev3.0 #21571 üzenetére
Többen is panaszkodnak rá a gyepápolásos fb csoportban. Meg sokaknak ki se kelt.
-
totron
addikt
-
6030D
addikt
válasz
enginev3.0 #21574 üzenetére
Ezt a csomagot vette mindenki. [link]
-
6030D
addikt
válasz
enginev3.0 #21568 üzenetére
Ősszel apósom vett ilyet egy kis területet befüvesíteni, illetve az egyik szomszéd kb 300 m²-t. Egyik sem lett sikerélmény, most kezdenek beindulni. Nekem (+ öcsémnek és a másik szomszédnak) a Johnson mag bevált, mindenhol megindult, és szépen fejlődik. 11 hónapos gyökér. [kép]
-
H-Zol
senior tag
válasz
btraven #21567 üzenetére
Gondolom , hogy kiugráltak.a fiókák és féltették őket ( mert a rigó kis fészket rak és a fiókák kiugrálnak és még hetekig a földön etetik őket ) , nállam a múlt héten ürült ki a fészek , de kis rogót nem lehet látni , bujkálnak
, de sok rigó ez miatt áldozatul esik !!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Stylewars_kp #21570 üzenetére
Nálam is szar a föld, tiszta homok, viszont ahol árénykot is kap nyáron a fű, nem csak telibe tűzi a nap, ott mindegyik szép, de ahol nagyon napos, ott eddig az összes szárazságtűrő elpusztult .... a gazok bezzeg bírják
Ezért reménykedem ebben, hátha -
Stylewars_kp
őstag
válasz
enginev3.0 #21568 üzenetére
Én ősszel vetettem el. Iszonyat lassan kel ki. Eddig jónak tűnik. Mondjuk nálam elég hulladék a föld. Kb 3-4 cm gyökere van. Szerintem nem rossz. De a nyár megmutatja gyorsan, hogy mit bír!
-
H-Zol
senior tag
Az asszony mostmár második évben itt nállunk ( Románia ) fajta paradicsomokat vett egy kistermelő állítja elő a magokat , Ökör szív , Zorianka , Alexandru , Secueni , ezek mind leves édes javarészt nagy a termesük , az ökör szív már volt régen is nekünk de kimentünk belőle , majd beszámolok róluk!
Kimentem a kertbe és szomorúan láttam , hogy körte , alma , cseresznye kezd levéltetves lenni , és két hete már fujnom kellett ellenük, új vásárolt körtéken megjelent a gubacs atka ( de több helyen olvastam , hogy szinte minden termelőnek fertőzöttek a fa csemelelyei ) , és a tavaj és tavalyelőtti körtéken is látok , nállam az atka egy pár éve jelent meg de most beszereztem rájuk minden szert
!
-
enginev3.0
félisten
Ezzel van tapasztalat?
Barenbrug Water Saver
[link]Gondolkodom rajta, ha tényleg ennyire ütős a gyökere, akkor azért csak jobb lehet mint a sima fűmagok, talán még a gyomokat is elnyomja
-
btraven
őstag
Csináltam videót, de nagyon rosszak lettek a fényviszonyok benne.
Egy macska mosakodott a kertemben a legnagyobb nyugalommal, mellette az almafán meg egy rigópár rikoltozott egyfolytában hogy "Vigyázat macskaveszély!". Már kinéztem az ablakon hogy mi ez a ramazúri.
Aztán a macska elkezdett engem figyelni miközben kameráztam. Gyanakodott hogy fel akarom tenni a Youtube-ra. -
v-man
őstag
Vásár v piac is tele van ilyenkor palántával, a kertészeti áraknál sokkal olcsóbban (kb fele, harmada áron) juthatsz növényekhez. Nálunk falun még a bolt előtt is árulnak a helyi nénik nagyon szép nagy palántákat ezekben a hetekben bizonyos reggeleken. Nyilván ha valami különleges fajta kell, akkor a kertészet a megoldás, de ha csak paradicsom termelés és fogyasztás a cél, akkor sokat lehet spórolni és általános fajtából (koktél, befőző, friss fogyasztásra típusúak) még választék is van. Tavaly kb 4 héttel előbb termett mint a saját magos próbálkozás az ő fóliában előnevelt paradicsoma.
-
6030D
addikt
Végül nem csináltunk nagy vásárt, annyira nem voltak jó árak ebben a kertészetben (viszont a dísznövényeik nagy része barna volt a fagyástól). Két koktélparit, meg 3 fűszernövényt vettünk. A magaságyásba meg elvetettük a gyerkőccel az uborkát, cukkinit, hagymát, petrezselymet, salátát, szabadföldbe meg borsót. Cukkinit raktam a díszágyásba is, van felette 5 cm levél, kíváncsi vagyok elindul-e. Tavaly amikor elástam a konyhai hulladékból maradt darabokat egy ásónyira a földbe, az is kihajtott, szóval szerintem nem olyan érzékeny.
Btw, a lidlis magok ugyanúgy nem indultak meg a palántázóban.
-
totron
addikt
A korai órákban lehet jól kaszálni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
btraven #21560 üzenetére
Ma néztem a kertben a fákat a Stanley szilvám ami úgy mutatta , hogy nagyon elfagyott , de nem , kellemes csalódás volt , nagyon sok szilva lessz rajta , de a kajszikon egy szem sem maradt ( azt két ízben is elvitte a fagy , ami maradt az első fagyok után , azt a következő elrendezte ) !
a második fagyok előtti kép , ő a Szokolyai fekete cseresznye , ezen egy szem sem maradt , de van még három cseresznye fám , kései ropogós , egy a kertbe azon sokat elvitt a fagy , de maradt is rajta , és két fám van az első udvarban ( védett helyen ) azokon szinte nincs is fagy kár !
Úgyhogy mindent egybevéve , amilyen fagyok voltak ahhoz képest sok gyümölcs lessz ( reméljük a májusi fagyok kimaradnak ) ! -
btraven
őstag
Leesett egy rakás mandulavirág az éjszakai szélben. Végülis nem baj ha megritkult? Még talán maradt a fán.
-
its_grandpa
tag
válasz
totron #21544 üzenetére
>>Ki mikor tervezi kitenni ...
Már kinn vannak, a kép most készült.
Saját palánták,februári magvetés, a téli kertben voltak kb. 2 hónapig.A felsőben paprikák, tavaly őszi póréhagyma magról és pár napja hónapos retek szintén magról.
Nemrég (04.05) elkészült a második emelt ágyás a paradicsomok és dughagyma van benne.
Rendes eső volt, egy pár napig nem kell locsolnom. -
btraven
őstag
Szívós növény a mezei juhar. Az ősszel kivágtam mert rossz helyen volt. De a megmaradt kis törzsét minimális gyökérzettel elültettem, elég nedves, puha földbe. Kapott akkor egy vödör vizet és kész. Ma néztem hogy kihajtott. Most kapott még egy vödör vizet ennek örömére.
-
6030D
addikt
válasz
Szilágyi84 #21542 üzenetére
Láttam róla videót, annyira nem fogott meg. Sokkal nagyobb a szervesanyag tartalma, mint a többinek, viszont egy masszát kapsz, amit nehéz bedolgozni, így inkább higítva, trágyalénak ajánlják. És 5 kg többe kerül, mint 25 kg Tribu.
-
totron
addikt
válasz
Szilágyi84 #21542 üzenetére
Nincs konkrét tapasztalat, de alapvetően nincs bizodalmam ezekben ettől neked még lehet. Ha nincs állat, egy megfelelőre érlelt saját zöldtrágya/lé inkább. Gondoljunk csak bele a ma uralkodó alomtisztítási gyakorlatba, nem cicóznak, ott bizony fertőtlenítő vegyszer kerül bevetésre, annak maradványa is vagyon nem kis mértékű, az szépen belekerül a következő kör szarszettbe. Azt alkalmazod aztán te magadnál. Ez persze úgy is értelmezhető, hogy a paranoid totron már megint riogatja népet, ráér, leállni nem bír, szegénynek így kell leélnie egy életet. Mindenki lássa be a belátnivalót belátása szerint.
Lidl-s paradicsomból 2 ezer értékűt kellett kidobni!!!, olyan elvetemült mértékű és eltüntethetetlen plasztik szaga volt, pont, mint a szatyruknak már egy ideje. Áztattam több kör vízben, mostam, dörzsöltem, forgattam, nem javult meg. Hogy átvette ilyen szinten a szatyor leeső molekuláit vagy ugyanúgy botrányosak, az jó kérdés, de ez tarthatatlan. Termékkritikusért kiált, de mi van, ha az ő kezébe nem ilyen jut.
Szerk.: ja, instant migrént és szédülést okozott a szagként is megjelenő vegyszertartalom. Egyetlenegy bogyónál éreztem klasszikus paradicsom illatot, azt is csak egy bizonyos pontján.
-
totron
addikt
Ki mikor tervezi kitenni a paradicsomot/paprikát? Helyre vetés lesz vagy saját palánta vagy vásárolt palánta?
-
Szilágyi84
senior tag
Próbált használt már valaki ilyen halas trágyát? Pelletes tyúkanyó és marhajó helyett vajon mennyivel jobb?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #21470 üzenetére
Megvettem a járgányt, nem semmi súlya/mérete van. Nem hiába került 3x annyiba mint előző.
Előző 1 locsolót tudott stabilan működtetni. Erre jelenleg csak kettőt tudok kötni de értelmetlen mert olyan nyomást csinál h valamit szétlő a rendszerben
Majd ha megjön a 4 helyes akkor kipróbálom
-
User_2
tag
válasz
totron #21536 üzenetére
nincs szép logika,
csak ugyanaz ami 200 éve is volt, amit schams ferenc is leírt.lisztharmatra nem jó a bordói lé, csak peronoszra. lisztharmatra a kén a bevett szer, bár keverhetőek.
kiskertben ezek mindig ott lesznek, mert a többi kerti növényből mindig lesz olyan, ami gazdája valamelyiknek, mint pl a citromfű, kakukkfű, varjúháj, egyéb gyomok is, meg sok ilyenek.
tehát otthoni körülmények között az irányított köztes vetés nem megoldható és nincs is értelme.
ipari körülmények között viszont, ahol a szőlő alatt mesterséges sivatag van ott lehet beszélgetni a hasznosságáról - ragadozó rovarok elszaporítása és vízmegtartás, mikrobiom beállítás vagy hátrányairól- gombás betegségek gazdája lehet, víz pazarlás.
ez leírva olyan mintha egy jó állna szembe egy rosszal, pedig nem: a jó és nem annyira jó hatások erejét nem befolyásolja a szavakhoz használt betűk mennyisége.
ipari körülmények között sok más körülményt is figyelembe kell venni, amire az egyszeri gazda nem feltétlen képes, sokszor az sem akinek 100 hektárja van.
ez leginkább azért van mert az aktuális év terméshozamára bármiféle technológia módosítás nem sok befolyással van, adó és pályázati változások sokkal inkább, ami elviszi a figyelem középpontját. -
totron
addikt
válasz
User_2 #21535 üzenetére
Ami itt van: pár bokros, de 95%-ban magasművelésű, ~120 cm. Homok, de nyírt fű a tényleges formátum már jó ideje. Rotakapa lenne bele az ideális -> homok, ahogy régen, de annyi bika erő nem biztos, hogy szorult belém.
Nem tud kiderülni ez így önmagában, mennyire tudna prosperálni, mert a 2 alapbetegség, a lisztharmat és a peronoszpóra miatt a bordói lé játszik, nem lehet nem rendszerben gondolkodni. Ha erre így és erre érted, hogy nem tud működni önállóan, akkor egy a gondolatunk.
Miért gyomirtózna bárki vetés után? Nem mintha meglepődnék bármin is, csak érdekel a logika. -
User_2
tag
válasz
totron #21532 üzenetére
nem tud működni önállóan,
a vadvirág keverék akkor tud hasznosulni, ha a talaj és a csapadék azt megengedi. és ha a gazda megengedi. azaz nem írtja gyomírtóval vetés után. nem vicc.
talaj úgy mint homok? vagy termőtalaj? vagy sziklás talaj?
milyen műveléssel? a szőlő törzsön milyen magasságban van az első termőalap? 50cm vagy 120cm? azaz a fűvekről felszálló reggeli harmat milyen magasságban találja meg az első leveleket és fürtöket?másrészt:
a füvek nemcsak az atkáknak otthona, hanem az atkapredátoroknak is. mint pl fülbemászó vagy a katicabogár, ami rovarok szeretnek a tőketörzsön és tőketőben is élni. ha a tőke a réti füvek miatt nincs megküldve "kémiai metszéssel" - nem vicc a kifejezés, és nincs átmosva kénnel és olajjal, azaz nincs kilúgozva a tőke a fülbemászoktól és katicáktól az atkáknak is több az ellensúlya.más forrás, ami nem biztos hogy egyezik a fentebb írtakkal:
Környezetkímélő szőlőtermesztés a Fertő-Hansági Nemzeti Park
előterében különös tekintettel a ragadozó atkákra
https://phd.lib.uni-corvinus.hu/200/1/nemeth_krisztina.pdf -
totron
addikt
Említi az atkákat. Szőlő sorközeibe vadvirág-réti keverék, nem tudom van-e még divatja, pár éve nagyot ment sok fejben. Amennyire meg tudom ítélni ebből annyi tud hasznosulni, hogy az atkák élőhelyeit át lehet tenni egy beállt, diverz virágközösség felületére, így a szőlőlevelek tehermentesítve vannak, ezen felül a ragadozóatkák behamizzák azokat, amik a leveleken majszolnának egyébként, így nincs levélpúposodás. Ennek a gyakorlatáról be tud számolni valaki?
-
btraven
őstag
Egyik fiatal almafán tavaly nem volt 1 alma se. Idén tele van virággal. A másikon tavaly pár alma volt, most pár virág van. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
-
totron
addikt
Értem, ez becsülendő, hogy ennyi sziszifusziságot áldozol erre. Gondolná az ember, hogy nem tesz hozzá semmihez semmit az a pár száradt tarack.
#21525totron, úgy értve eleve megfogni is nehéz nedvesen, sok négyzetméteren összeadódnak az ilyen, elsőre apróságnak látszó invesztálások is, nem árt mindent optimalizálni. -
totron
addikt
válasz
User_2 #21524 üzenetére
[link]
#21522Dorian, ja, csak így 2x nyúlsz hozzá, ütögetni meg nagyságrendekkel könnyebb száradt állapotában, igaz, addig meg akkor nézni kell ha helyén szárítod, ami rém ronda, tehát neked lehet igazad. Az újból megfogja réme meg nem igen játszik borítékolható csapadékhiány miatt.
#21523Rive, biztonságos ez tarack ügyileg? Mindig elégetem az ilyet. -
User_2
tag
VIZET A TÁJBA! - Alsó-Tisza-vidék
https://www.facebook.com/ativizig/videos/587437884343800/
4 perc -
Rive
veterán
-
totron
addikt
Kapálást követően ti otthagyjátok a fűcsomókat?
-
Espla
aktív tag
Valakinek van tapasztalata könnyű tömlővel kapcsolatban? 3/4-es érdekelne
pl. Gardena Liano™ textiltömlő?
[link]
-
mokus1
addikt
Csepegtetőre, melyik mágnesszelep a jó választás? A másodikat ajánlották, de árban közel 15k a különbség. Az elsővel nem menne rendesen?
1. Toro FP-22-54 – 1"-os külső menetes, egyenes műanyag mágnesszelep, átfolyás szabályzóval és 24V-os váltóáramú szolenoiddal
2. Toro FP-22-94 – 1"-os külső menetes, egyenes műanyag mágnesszelep, átfolyás szabályzóval és 9V-os egyenáramú impulzusvezérelt átbillenő (DCLS) szolenoiddal -
v-man
őstag
ha esetleg vki még ültetne idén tavasszal gyümölcsfát, bár kicsit később vagyunk az optimálisnál, de vannak elég jó fajták is még, pl Mariska, Suncrest őszi, Packham’s Triumph körte, Szomolyai, Katalin cseresznye
[link]
1950 ft a szabadgyökeres az Anger kertészetnél (Bp, XVII. ker.), a házhozszállítás 3000, az csak több fánál éri meg.
érdemes lehet a helyi kertészetnél is rákérdezni, most már mindenhol szabadulnának a megmaradt készlettől, főleg ha nincs munkaerő konténerezni... -
totron
addikt
A műanyag kábelkötegelő elég ócska megoldás, vékony szálú kötöződrót 1 fokkal elegánsabb, alakíthatósága is fényévekkel jobb, ilyen átnyúlkálós-lyukas esetekben meg méginkább.
#21510Szevam, az a baj, hogy ha egy büdös proli a másik és nem látja önnön szintjét és hibáját, károkozásait, akkor könnyedén zöld lámpának vesz mindent, ami nem megtorlása ezeknek. Egy más morális irányzékkal találkozva kész is a heveny tagadás, önmagáról lesöprés, súrlódás, fenyegetőzés, hiszen nem az ő szája íze szerint működsz, addig minden rendben volt, amíg te el nem kezdtél problémázni, hát érted. Ha meg kedveskedsz akkor magad ellen dolgozol, bólogatva az ő iránytűjének, fejet hajtva akár, annak is veheti. A nem magas C-n kezdés és az értő kommunikáció lelkes híveként tapasztaltam mindezt... -
Rive
veterán
válasz
qdtkhq169t #21507 üzenetére
Kötöződrót, U alakra hajlítva átfér a nád között és elfordítva visszahúzva vissza lehet belőle annyit varázsolni, amennyi elég egy kötözéshez.
-
válasz
ahogy mondták, elvileg csak a saját kerítésre rögzíthetsz
mi egyébként ha kérdeznéd, nem nádat vettünk, mert az 3 évet bír legjobb esetben. lehet, hogy már ez neked eső után köpönyeg, de a jövőre nézve a festett vesszőfonat tovább bírja, nálunk 2019 óta konkrétan
és simán meghajtottam a kábelkötegelőt C alakban, és körbeforgattam a vesszők között, nem kellett átmennem a szomszédhoz. annyit engedett a fonat, hogy az ujjaimmal átnyúljak, és behúzzam.
zongoristák előnyben -
Szevam
senior tag
válasz
Ha az övé a kerítés, akkor lamellás kerítést még csinálhatsz... vagy viszel neki egy tálca sütit vagy húsvétkor bedobsz egy képeslapot (kedveset!) hozzá (még ha ő volt a fsz akkor is). Nem tudom mi a konflikus forrása, de ha apróság, akkor lehet javítani mindig.
Jó szomszéd aranyat ér.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Sajnálom a kialakult helyzetet. Sajnos Mi is így jártunk. Kapott az arcába 2,2m lemez kerítést.
Valahogy úgy csinálnám, hogy a tekercset fokozatosan tekerném ki ahogy írtad is, kell egy segéderő aki fogja. Átdugod a gyorskötöző a megfogandó pontnál, majd egy hasonló [link] kampót átdugsz és azzal visszahúzod a gyorskötöző végét. Modellezd le esetleg éles lövészet előtt.
-
Dorian
félisten
válasz
Kié a kerítés? Mert ha a szomszédé, akkor hivatalosan nem tehetsz rá semmit és rossz a viszony esetén tuti beleköt. Amúgy a nádfonat pár év után elég ocsmány lesz.
-
qdtkhq169t
újonc
Sziasztok! Nádfonat kerítésre való felerősítésében kérnék tanácsot. Sajnos megromlott a viszony a szomszéddal, így minél előbb szeretném lezárni az átláthatóságot. Vettem 2 darab, egyenként 6 méter hosszú nádszövetet, hozzá műanyag gyorskötözőt. Viszont az említett rossz viszony miatt nincs lehetőségem a kerítés mindkét oldalát használni a nád felrakásához. A kerítés maga a standard, klasszikus dőlt négyzethálós rács. A kerítésoszlopok tetején végigfut egy merevítő drót. Ott fent, átnyúlva a tetejét még tudom rögzíteni, de az nem elég.
Van valami ötletetek arra, hogy a közepét és az alját hogyan tudom rögzíteni? Annyi ötletem volt, hogy ha mondjuk nem terítem ki az egészet egyszerre, hanem elkezdem a jobb oldalról "rágurítani" a kerítésre, talán hozzáférek hátulról bal kézzel. Átfűzök egy gyorskötözőt a nádon jobb kézzel, ballal meg benyúlok a tekercs mögé, és megpróbálom visszairányítani. De ez több okból sem jó. Egyrészt a 6 méteres tekercs nagyon vastag, hogy átérjem, másrészt még így is teljesen vakon kéne tapogatóznom, hol van a gyorskötöző, megtalálok-e vele egy kerítésháló-darabot visszafelé, ilyenek. Van bármilyen megoldás erre? Sajnos egyedül is vagyok rá, és csak a saját oldalamon dolgozhatok vele.
(Tudom, hogy vannak egyéb fajta árnyékolók, amikkel esetleg könnyebb dolgozni, de én mindenképp nádfonatot szeretnék, ehhez kérnék tanácsokat.)
Bocsánat, ha hosszú lett, de nehéz ezt elmagyarázni szabatosan. Legalábbis nekem.
-
Chris0321
veterán
válasz
Vismajor01 #21503 üzenetére
Nem azt írtam, hogy jobb csak azt, hogy nekünk ilyen van. Én úgy tudtam, hogy cső szivattyút inkább nagy mélységekhez kell használni, mert oda a felszíni már nem elég. Én Elpumps márkájút vettem, azt ajánlották. Az 1300-as valamivel 50.000 ft felett van jelenleg, én rozsdamentes házzal kértem hátha az tartósabb lesz és így az drágább volt.
-
bringasisti
őstag
válasz
Stylewars_kp #21498 üzenetére
Hát ott sajnos nagyon padlon vagyok. Az orvosi ellátás az egy O.
-
Chris0321
veterán
válasz
Vismajor01 #21500 üzenetére
Nekem másfajta kutam van, szivattyú azon cső és az alján lábszelep. Első évben csak kinn volt az udvaron, utána csináltattam aknát. Az áramot így is úgy is oda kell vinned, én pl. hosszabbítót használok. A téliesítés annyi volt, hogy egy gyorscsatlakozóval levettem a slagot a kpe csőről, a csövet kiszedtem a szivattyúból és a helyére kötöttem egy zsacskót, hogy ne tudjon semmi belemenni. Majd az akna tetejére tettem egy elég nagy méretű takarófóliát és arra pedig egy raklapot, hogy ne tudja elfújni a szél. Nemrég összeszereltem a rendszert, csak bedugogattam a csöveket és áramot adtam neki és ment is. Ha nem lenne a kpe cső a rendszerben, még ennyire sem lenne bonyolult a dolog de azt kénytelen voltam beletenni, mert míg csak a slag volt a szivattyú után az állandóan megtört. Jelenleg a kpe cső a szivattyútól feljön az aknán kívülre, hogy a slag csak a földön feküdjön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- 3D nyomtatott versenypályák, versenyzői aláírások
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron