- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21771 üzenetére
Ennyit számí a nyírás? Vasárnap nyírtam, mondjuk nálunk is nőtt. Lehet, holnap én is lenyírom akkor megint.
-
ncc1701
veterán
válasz
DeathAdder #21707 üzenetére
A bolti vackok helyettesítik (próbálják) a komposztot.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #21680 üzenetére
Az a baj, h ősztől tavaszig nem esik annyi csapadák, ami kellene nyáron. De alapvetően igazad van, gyűjteni kellene, nálunk egy kerti tóba folyik, onnan meg nyilván párolog, meg a túlfolyón megy ki a kertbe. De már évek óta nem láttam tele, pedig emlékszem, h 15-20 éve még gyakori volt.
Nálunk körbe 10m+ magas fák vannak, úgyhogy nincs olyan pontja a kertnek, ami 24/7 kapja a napot. -
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #21625 üzenetére
Akkor meg az lesz a gond, h mohásodik. Nálunk az is van, mert sok a nagy fa, de az sem zavar.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #21612 üzenetére
A beton, és a pázsit között is van átmenet.
Az elején én is így kezdtem, szelektív gyomirtó, ilyen fűmag, olyan, gyepszellőztető gép, tavaszi indító, anyám kínja. Most már csak trágyázom, és nyírom. Ami nő, az nő, kalap.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #21606 üzenetére
Szelektív gyomirtó. De kezdő családi házas lehetsz, ha pázsitra hajtasz. Majd ha felnősz, feladod.
Szerk: haver valami afrikai fűmagot rendelt. Az sem bírta. -
ncc1701
veterán
válasz
Vismajor01 #21423 üzenetére
Létezik, én öntözőrendszer irányában indulnék el, az pont ezt csinálja.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21422 üzenetére
Nálatok hozzáér a kaja? Mert nálunk nem. Melegítéshez leveszem, egy kerámia tányért teszek rá, nem műanyag fedőt.
Zsír alapon kajálok, abban több, mint dupla annyi kalória van, mint a szénhidrátban (9vs4/gramm), ergo nem kell nagy térfogatot ennem. -
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21400 üzenetére
Ne panaszkodj, lehet szánkózni.
-
ncc1701
veterán
Nálunk már 9 fok volt reggel. Ma még észak keletre mondtak havat is, de ahogy nézem, kb ennyi volt a tél.
Jövő hét végén nyitok kerti csapot asszem. Frankó 4 napos hétvége lesz, a kerti csapot le kell cserélnem, de az úgy össze van rohadva, h le kell flexelnem a függőleges vas csövet. Azaz meg kell keresnem a colos menetvágómat is. Az biztos, h valami réz golyós csapot fog kapni, de még azon is filózom, h a felszerelt idomok is rézből kellene legyenek. -
ncc1701
veterán
válasz
Csabroncka #21385 üzenetére
Ezt mind tudom, és amit írtam, az csak annyit jelent, h ahol lehet, kerülöm. Plö a kaját üvegben tárolom a hűtőben, abban viszem, és mikrózom. Nem iszom műanyag palackból vizet, ilyesmi.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21361 üzenetére
Fú, ezt anya intézi, de már van vagy 8 tálcányi palánta kint a fóliában.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21359 üzenetére
Mi is ugyanezt csináljuk. Idénre lesz kb plusz 50nm cukkíninek, tök féléknek, meg édeskrumplinak.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21350 üzenetére
Ugyanez. A napi fél órás locsolást átalakítom heti 1-2 alkalomra.
-
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21287 üzenetére
Én sem locsolom télen.
És most jó száraz tél volt, de így is lett kb 2 köbméter komposztom, amit már széjjel is hordtam. Még 1m3 alakul, az valamikor ősszel lesz kész.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21285 üzenetére
Nem hibáztál semmit, csak később készül el.
Az is működik, h jól belocsolod, majd letakarod sima karton papírral, amin nincs nyomtatás. A karton is elkomposztálódik majd jól.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21276 üzenetére
Semennyire. Dobálj a halomra gilisztát, ha találsz.
-
ncc1701
veterán
-1, jók vagyunk.
Tegnap volt 6-8 fok nap közben, de sütött a nap. Meg kellett nyitni a fóliát, mert 32 fok volt bent.
-
ncc1701
veterán
válasz
Victoryus #21257 üzenetére
Ne dőlj be a márkának, keresd azt, ami direkt hajtású. Makitából is van 70-80eft magasságában porszívó motoros, ahol szíj hajta a kést, az ilyeneket messziről kerüld, mindenképp direkt hajtású legyen.
Onnantól meg a legegyszerűbb vacak is megfelel, ha kihullik a kereke, megtákolod. Évente át kell nézni, amikor szorul a csapágy, akkor cserélni. Teljesítménye meglegyen. -
ncc1701
veterán
Ja. Ablak hőmérő szerint 1,8 fok van. Azért a fóliában levő kis keltető sátorba kivittem a fűtést, 15 fokra van belőve.
-
ncc1701
veterán
válasz
Stylewars_kp #21202 üzenetére
Nem, mert rozsdamentest használok. A horganyzott nálam elrozsdásodik idővel.
Tudom, nem lenne szabad neki, de tényleg tönkremegy.
-
ncc1701
veterán
válasz
Chris0321 #21198 üzenetére
Ez nálam elv kérdése. Nyilván teljesen nem lehet kizárni, de amennyire tudom, elkerülöm. Ha valami kaja műanyag csomagolásban jön, otthon kikerül belőle. Kaját üvegbe teszünk, szűröm a vizet, ha minden jól megy, jövőre lesz hepa filteres központi légtisztítóm is. Ami műanyagot lehet, azt paterolom a környezetemből elfele. Laminált helyett valódi tölgy parketta, az is csak olajozva, plö.
Hogy ez mennyit számít, azt nem tudom. De az ilyen agyi dolgokat megpróbálom vele elkerülni, amennyire csak a képességeimből tellik. -
ncc1701
veterán
válasz
Dorian #21191 üzenetére
Nem megy tönkre semmi jó 5-10 évet. Fogsz 3 raklapot, teszel rá dróthálód, beszóród a matériát, elejét megcsinálod nyithatóra. Colos fenyő zsalu deszkából. Elég soká bírja. Ha azt akarod, h tovább bírja, akkor desznyó perzselővel adsz neki, pont 10 perc meló.
A műanyag komposztálóval van egy másik elvi hiba, miszerint ha valamit meg lehet csinálni természetes anyagból, ami lebomlik, nem szennyez, természetazonos, akkor mi a pék f@száért használna bárki is műanyagot? Tudom, szemlélet kérdése.
Ad abszurdum, az is működik, h ásol egy ásónyom mély gödröt, beszórod a cuccot vegyesen, és otthagyod. -
ncc1701
veterán
válasz
Dorian #21187 üzenetére
Tudod, mikor megvoltak fizikában a newton törvényei, akkor kimondták, h már mindent tud a tudomány.
Mikor kitalálták, h a nap körül forog a föld, nem fordítva, akkor megégették az emberkét.
Mindkét esetben ugyanolyan emberek voltak biztosak az igazukban, mint te.
Közben meg nem tudunk lófaszt sem. Nagyon irígylem az egyszerű életszemléleted, mert az számodra egy biztos pont. Sajna nekem ilyen nincs. -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
szotyika77 #21173 üzenetére
Elvi hibás. Műanyagot nem teszünk kaja közelébe, komposzt forrósodik is, ilyenkor a műanyagból 50-60x annyi mikroműanyag oldódik ki. Ha a komposztból kaját csinálsz, akkor azt még meg is eszed.
Tessék fából csinálni. -
ncc1701
veterán
válasz
Csabroncka #21140 üzenetére
Neki nagy területe van, ott nehéz mást csinálni. Akinek van mondjuk 5-10 fája, az simán tud vödrökben parazsat hordani alájuk.
-
ncc1701
veterán
No, és akkor hétvégére havazás, és majdnem fagy várható.
A fűvel még semmit nem csináltam, csak beszereztem 1 kiló fehér-vörös herét. Metszésről lecsúsztam, hétközben süt a nap, akkor tudnám csinálni, de meló van, hétvégén meg bokáig lennék a sárban, és esik az eső. Hát, ez van. -
ncc1701
veterán
válasz
totron #20790 üzenetére
Ez is működik, bármi működik. Az is működik, h beásod a földbe a mindenféle növényi maradékot.
Abban nagyon igaza van, h a legtöbb komposzt halomnak nem elég 1 év. Az ilyen jó eredményhez megfelelő arányok, rétegzés, levegő, és víz szükséges. Megvan rá a technika.Még nálam sem tökéletes.
-
ncc1701
veterán
Ágaprítót keresel, kertes házban must have.
Nálunk naponta képződik 1-2 liternyi komposztálható zöldhulladék a konyhában. Eleve napi 6-7 tojást eszek. Bakker, nálunk még a macsek is eszik egyet naponta.Nincs is kálcium hiány a kertben, de az is tény, h lassan komposztálódik.
-
ncc1701
veterán
Mi minden kaját otthon csinálunk, piacról vásárlunk, és nem díszkertünk van. Évi 1-2 köbméter kész komposztom van. A konyhából kerül ki a fele. Idén már vagy 1 köböt átrostálva kitettem az ágyásokra, a ami a rostán fennmarad, megy vissza a komposzt halomra. Mi nem vitetünk el semmi zöldhulladékot. Füvet pláne nem, kiváló komposztba keverni. Ősszel lehullott levél dettó.
Fenyő tűlevél megy az ágyások közé, jobb rajta járni, nincs sár. Dettó ledarált ágak. Ami meg már ide sem fér, és nincs kedvem vele foglalkozni, megy a kert sarkába, pár év alatt ott elbomlik. Nálunk zárt rendszer van, amibe kb csak hordjuk az anyagot.Úgyhogy kapásból ott a füved, amit ne vitess el, ledarált ágakat sem. Nálunk belemegy a banán-narancs, avokádó is, mert elbomlik idővel. Igaz, mi sok gyümölcsöt nem eszünk, pláne nem narancsot-banánt.
-
ncc1701
veterán
-2, nálunk semmi sem virágzik még maglódon.
-
ncc1701
veterán
válasz
its_grandpa #20694 üzenetére
Én egyre inkább úgy vagyok vele, h csak azt locsolom, ami olyan termést ad, amit meg tudok enni. Na, a fű az nem ilyen.
-
ncc1701
veterán
válasz
enginev3.0 #20684 üzenetére
Május közepe elött nem nyitunk csapot a kertben. Most a helyedben megcsinálnám a tél elötti lkégtelenítést, de legalább gyakorlod.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar