Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz Csabroncka #5992 üzenetére
Azt is nyomas alatt kell tartani nem?
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #6041 üzenetére
A fügefát a ház déli fala mellé ültettem, annál én is kordonban gondolkozom (csak még nem tudom milyen szerkezettel), de a két körtefa egy kis füves terület közepén van, ott furcsa lenne megvalósítani. De köszi az ötletet, gondolkozom rajta.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Csabroncka #6442 üzenetére
A metszést kertészre fogom bízni, ő majd úgyis tudja, de azt gondolom, hogy csak néhány kicsi középső nyúlvány-ágat kell lemetszeni.
A fű mindenképpen marad, ez nem opció. Nem hiszem el, hogy elszívja a nedvességet, a fa gyökerei jó mélyen vannak, és pont a fű miatt van locsolórendszer is. Száraz időben szoktam külön is locsolni, egy 45 centi átmérőjű területen amúgy is lejjebb süllyedt az ültetéskor, és ott fű se nő.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Cheesy
őstag
válasz Csabroncka #6540 üzenetére
Van egy ennél sokkal bosszantóbb dolog is... Fél nap állás után elengedi a vizet és nem tudok rájönni miért. Indításnál kidolgozza magából a vizet, utána szárazon jár. Teletöltöm, megint ráindítok, kidolgozza, majd kb. 10 mp után már látom a szűrőben hogy megindul a víz, megváltozik a hangja, felépül a nyomás és után nyomja. A kútnak jó vízhozama van, a szivattyú meg kb. nagyobb nyomással dolgozik mint a hálózati víz. De mégis rendszeresen elengedi. Van rajta egy előszűrő, nélküle is ugyanez.
A hidrofor rendszerhez belinkelnéd milyen idomokra van szükségem? Elkezdem megrendelgetni. Illetve sok olyan kerti szivattyú szerelvényt láttam már képeken, ahol egy darab PVC idom sincs, mindent fém (réz?) idomokkal oldottak meg.
Tegnap elkezdtem a második magaságyást is, de az a gyanúm, hogy a szivattyúnak jobb lenne egy akna. Főleg ha tartály is lesz hozzá....
www.vakbelmutet.hu
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Csabroncka #6680 üzenetére
Nyahh akkor ezt, meg az amalgeroll-t megpróbálom idén azt ha ezek sem segítenek, akkor itt már csak a piócás ember segíthet meg a földbemérés
-
inf3rno
nagyúr
válasz Csabroncka #6680 üzenetére
Tényleg vashiánynak néz ki. Találtam egy jó oldalt, ami összeszedi ezeket a hiánybetegségeket. [link]
Buliban hasznos! =]
-
DonThomasino
veterán
válasz Csabroncka #6744 üzenetére
Én levágtam a többségét azoknak az ágaknak ahol nem volt fürt,
így valahol kb 1-2 főág maradt. Ez nagy gond ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
lemmy71
őstag
válasz Csabroncka #6777 üzenetére
Igen a meggyfa május végén aszályos időben hajlamos a tűzelhalásra, de ahogy megfigyeltem képes kirúgni magát kezelés nélkül is.
A szilvák meg alapból is kényes fák, sok odafigyelést és gondoskodást igényelnek. Én 5 éve, próbaként két spanyol származású Besztercei szilvát ültettem, meglepően ellenállóak és jól viselik a sovány talajt is.
Amúgy érdekes mert ezt a fajtát nem messze tőlem Geszten, pálinka miatt termelték több hektáron, finomabb mint a Szatmári szilva De már húsz éve hogy nincs már az az őshonos állomány, más fajtákkal foglalkoznak. Lényeg amit ki akartam ebből hozni, hogy ez az én spanyol "Beszterceim" meg sem közelíti azokat a régi fákat, mert ebből pálinkát nem lehet főzni, ez csemege szilva. -
Barret001
addikt
válasz Csabroncka #6912 üzenetére
Nekem van 2 kiültetve,és kettő virágcserépben Miért olyan jók?
-
Barret001
addikt
válasz Csabroncka #6914 üzenetére
Mondjuk évekig vegetáltak,de most már beindultak,pedig ki van égve a gyep Lassan derékig érnek! Még 100 év,és nagyok lesznek...
-
Rive
veterán
Mi már meg se próbálkoztunk tujával
Néhány leylandi jött a házzal, azok még húzzák úgy-ahogy de újat már abból se ültetnénk.../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
OPiiPO
veterán
+1 a tiszafára
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
vendingo
veterán
Vettem egy flakon fitohorm 55-öt. Ezzel lesz permetezve, locsolva.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
OPiiPO
veterán
válasz Csabroncka #6922 üzenetére
+1, Anyós kertjéből szoktuk behozni őket mikor még nincsenek félméteresek, 4-5 év alatt rendesen megnőnek.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Barret001
addikt
válasz Csabroncka #6922 üzenetére
Mind magról kelt,mert a szomszédban van 2 hatalmas fa! A föld ilyen gyenge.
-
Barret001
addikt
válasz Csabroncka #7017 üzenetére
Sőt! 10 méterről már elméletben sem tudnak szívni,mert "elszakad" a vízoszlop.
-
Barret001
addikt
válasz Csabroncka #7029 üzenetére
Lassan neki kellene állni,és visszatartani a vizet! Minden víz nyílegyenesen át száguld rajtunk.
-
zeus_2k14
senior tag
válasz Csabroncka #7780 üzenetére
Szia.
A lomb már lehullott, egyedül az alma csemetén volt levél, de az majd lehull. Igazából ami zavart, az az volt, hogy lefújtam, madj 1,5 - 2 órájára rá leszállt a köd. Azóta lényegében köd van, még ma is egész nap. Jobb is, hogy nem vártam meg a mai napot. De szerintem nem gond, hogy köd lett, le lett fújva, szerintem nem mosta le.
Idénre szerintem a gépet már elrakom, készülünk a következő évre lassacskán
-
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #7832 üzenetére
AL-KO Highline 46.9 SP-H
Ez nem tűnik rossznak, árban is jó. -
Toobee
veterán
válasz Csabroncka #7838 üzenetére
A kicsi, ahol lakni fogunk, a nagy terület pedig pár utcával odébb van, ott meg túrom a földet. Eddig azt egy FS490 fűkaszával nyírtam, most füvesítettünk, szóval arra jó ideig nem tudok még rámenni a fűnyíróval. Egyébként a Stihl nagyobb gépeit is néztem, személyautóba ezt a lehajtható karos szériát be tudnám tenni. Ezeket a motorokat viszont nem ismerem (szüleimnek AL-KO van, briggs motoros, tényleg megvan már vagy 20 éve, nem volt gond vele, kerekeket is most valahogy rendeltem rá, simán kaptam hozzá).
RM 4 RT - Series XT675 OHV SC motorral
RM 650 V - ez fűgyűjtős - Series XT800 OHV SC motorral
akkusok irrálisan drágák, mivel nem adnak hozzá se töltőt, se akkut:
RMA 448 VC
+ akku, töltő még kb. 140e Ft, de gondolom akkuból mindjárt 2 db kéne, szóval inkább 240e, ezt sokallom. Akkus gép azért szimpatikusabb, mert általában "illegálban" van időm füvet nyírni, azaz vasárnap, amikor papíron nem szabad, de irreálisan drágák. -
BullZeye
veterán
válasz Csabroncka #8052 üzenetére
Bobcat nem tud bemenni a kertbe úgyhogy mint B opció ha már tényleg a halálomon leszek a mechanikai irtástól akkor váltok erre. Jól értem, hogy itt ha levágom a tövét akkor csak a fás részre kell öntenem egy picit, és utána mi lesz? Elrohad pár hét alatt gyökerestől és hagyom ott?
Egyenlőre csak egy kis résszel szeretnénk kezdeni könnyű dolgokat: paradicsom, paprika és barátai ezen a részen már 90%ban kiszedtem a gyökereket egy csákánnyal.
Ásó amit a házhoz kaptunk sajnos eltörött, úgyhogy fa nyeles helyett nézek egy üvegszálasat, remélhetőleg tovább bírja
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
ncc1701
veterán
válasz Csabroncka #8261 üzenetére
Már többektől hallottam, h ősz-tavasz között legalább 3x lemosózik.
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #8261 üzenetére
Köszönjük
Biztos ez a jó tél eleje , tél vége , és rugypattanás előtt !
Nekem sok gyümölcs fám van a ház körül de sajnos ezek sokszor össze futnak a mezőgazdasági munkálatokkal és elmaradnak !!
Az őszi tél végi az megvolt és remélem a tavaszi is meg lessz , most metszegetek !! -
BullZeye
veterán
válasz Csabroncka #8060 üzenetére
Eltelt 1,5 hónap, amikor jó idő volt, foglalkoztunk vele és jelentem egész jól állunk.
1) Hétköznaponként időnként "paradicsomot főztünk be" és jó sok kupac fa elfogyott közben.
2) Találtunk jó sok rejtett betont és téglát, azok egy részét kiszedtük de még hátra van nem kevés.
3) Rotációs kapa mit kezd a földben lévő kövekkel? Ha maradt pl tégla vagy beton (ma találtam 10cm mélyen 1m2 betont amit csákánnyal feltörtem), akkor kalap kabát neki, vagy csak megdobja a gépet?
4) Rotációs kapa mit kezd zsuklónyi vastag gyökerekkel? Van pár finoman szólva invazív növény ami 15 éve tevékenykedik és mindig csak vissza volt metszve, de a gyökérzete igen masszívra sikeredett.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Rive
veterán
válasz Csabroncka #8303 üzenetére
A kapakéseket tönkre teszi!
Méghozzá elég csúnyán. Én nem erőltetném a gépi kapálást, amíg legalább egyyszer manuálisan (vagy nagyobb géppel) ki nincs tisztítva.
Alternatíva, hogy egyből veszed a tertalék szettet a gép mellé...
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Csabroncka #8504 üzenetére
Nem megoldható, cserépben van jelenleg. Sajnos egy csomó növény, ami kint elvan szenved nálam cserépben, és nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. :S Kevésnek tűnik a víz, de ha meg rendesen öntözöm, akkor meg valami gomba viszi el őket. Tényleg nem tudom hogyan lehetne jobban.
Buliban hasznos! =]
-
t72killer
titán
válasz Csabroncka #8528 üzenetére
Itt mást írnak, valamennyire még a zöld is hasznosul (még pesszimista módon a Hoover-modell szerint is):
Ebben a pdf-ben is sokminden van, az 5.oldal alján van egy ábra, hogy miket nyel el a komplett levél. Szval nem írnám le a bolti fehér ledeket, de majd én is csinálok "grow tesztet" azonos fogyasztású cuccokkal30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #8594 üzenetére
Nekem egy ilyen [link] nyomás szabályzó van, csak más gyártmány és kék a színe , vagy 6 éve tökéletesen teszi a dolgát egy Pedrollo szivatyúval van össze szerelve !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #8605 üzenetére
Nekem nem is kell több !!
Nállam a kút az udvarban van két tömlő van rajta egy megy a kertbe, a másik az udvarba , ki nyitom a végén a csapot indul a szivattyú és már locsolok is elzarom le áll a szivattyú. -
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #8616 üzenetére
Nem sajnos locsolásra nincs lehetőség , erre senki sem locsol , itt nincs hagyománya !!
Reméljük nem ismétlődik meg a tavaji év , egy nagyobb szárazság 2000 Ben volt de akkor sem akkora mint a tavalyi meg még 2012 Ben de akkor is fél termés lett , de a többi év az mind jó volt !! -
ncc1701
veterán
válasz Csabroncka #8714 üzenetére
Azaz! És lehetőleg értelmes gyümölcs fákat. Tuja kb semmire sem jó, és még azt is lehet locsolni, mert kiég nyáron.
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #8754 üzenetére
Úgy néz ki , hogy ezt be néztem rendesen
Néro uborkát kerestem találtam mindent csak azt nem , szöllőm Néro az van , meg Zala gyöngye, Szőllős kertek királynője , Itália , meg régi Otelló !! -
noorbertt
őstag
válasz Csabroncka #8754 üzenetére
Én is ezt néztem ki csak kicsit sokallom 7ezerért.
Biokiskertben fele a webshop alapján bar ott meg nincs -
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #11098 üzenetére
Lehet valami vírus , nem tudom holnap ki szedem és el égetem .
Rózsa nincs a kertben , elől van az udvarban 5 futó rózsa , azok gyönyörűek voltak de most már eléggé elvirágzóban vannak !Van több körte fám , ez az egy amelyik ilyen gyenge hosszú , kacskaringós ágakat hozott , és van még ilyen Klapp Kedveltje is másik két darab 4 éves fa azokkal nincs gond !
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
válasz Csabroncka #12133 üzenetére
Az nem szennyezi a környezetet direktben.
-
User_2
tag
a térkő egyébként milliószor jobb, mint a betonjárda vagy a cementtel keményített föld,
amit sok helyen sáros cíipőtalp ellen használnak.a térkő felszedhető és bárhol máshol újra lerakható.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
Ne is mondd… a kert bp peremvárosban a terkonek van, meg egy trambulinnak, az autók már kint állnak az utcán, hétvégén nem férsz el az úton, ha épp látogatóba jönnek a rokonok, és ez egyre több utca jellegzetessége.
-
cOxeR
Ármester
válasz Csabroncka #12139 üzenetére
Itt nálunk már stop van, egy telek egy ház, de egy rakás engedély előtte már kiment ugye… Van olyan telek, ahol a háztető ereszcsatornája már átlóg a kerítésen, konkrétan a kettő ház között egy létrán nem tudsz felmászni a tetőre mert nem férsz fel…
Mivel a környező utcákban előttem van a legtöbb hely, 300m2, ezért hétvégén ha buli van itt állnak meg, persze karbantartani senki se segítene… mindegy, ez van sajnos… -
btraven
őstag
válasz Csabroncka #12160 üzenetére
Barnulnak a levelei, bár ez lehet a nap perzselő hatásától is?
-
t72killer
titán
válasz Csabroncka #12441 üzenetére
Megelőzéshez sajna késő[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
btraven
őstag
válasz Csabroncka #12456 üzenetére
A műanyag csatornának pont az a lényege hogy azon keresztül nem talál gyökér nedvességet. Persze csatlakozási pontok kérdésesek. Nekem jó vacak betonból csináltak egy tisztítót, mindenhol benövi a gyökér az illesztéseknél, pedig ott nincs császárfa.
-
cOxeR
Ármester
válasz Csabroncka #12482 üzenetére
Homoktenger a javából. Átültetés nehézkes, mert nincs igazán jó helyem már neki.
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #16374 üzenetére
Azt mondják az új gépek , már nem olyan strapabírók , mint a régiek , nekem öreg 10+ éves Husqvarna láncfűrészem a mai napig üzemel , de három éve vásároltam egy ilyen [link] víz szivattyút , megy mint a zsebóra !
Szerintem nemnyúlsz vele mellé !! -
válasz Csabroncka #16566 üzenetére
Ebbe nekünk belerepült egy griffmadár és még a grillezéstől is elment a kedvünk a szag miatt. Mondjuk előtte befoshctunk a hangja miatt akkorát durrant.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
G@ben
addikt
válasz Csabroncka #16566 üzenetére
150 m2? Túl szép, hogy igaz legyen. Gondolom ha kiveszem a kertbe, a bokorról felzavart szúnyogok attól még engem találnak meg, nem ezt.
Bár lehet, hogy ki kell tenni, felverni a bokrokat, majd bemenni a házba megvárni, amíg dolgozik.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
soldi3r
veterán
válasz Csabroncka #16580 üzenetére
Ajjaj, ha nem szelektiv, akkor az itt egy terrortamadassal egyenerteku.
E30 (oo=[][]=oo)
-
totron
addikt
válasz Csabroncka #16580 üzenetére
Mondjuk sokan hiszik, hogy a medencébe tett "kék fény", "kértünk bele kéket" (UV-C) nem rontja a szemet, valójában marhára de. Na ez nem olyan, a párolgó verzió viszont ebből is káros. Egyszerűen idegméreg, ami a szúnyogra olyan mértékben hat, hogy kimúl, értelemszerűen hat az emberre is. Fejfájás, szédülés, dekoncentráltság volt amíg próbálkoztam ilyennel, gyorsan fel is hagytam. Ugyanígy a jaúl megöblítőzött, száradó ruhák közelében..
-
ncc1701
veterán
válasz Csabroncka #16690 üzenetére
Már késő. De eleve minden nap adok nekik vizet.
-
H-Zol
senior tag
válasz Csabroncka #16741 üzenetére
Szegedi kút , azok PVC csövekből vannak össze ragasztva , nállam lehet ott a baj , mert nekem jól jön a víz , de állandóan vissza enged , pedig az előbb írtam , hogy kutfejet is cseréltem , a hétvégén szétszedem az ejektort , hogy ki tudjam zárni !!
Egy kérdés , nekem egy 1500B elpumps szivattyúm van és ma elég melegnek éreztem a motort ( igaz kint is estefelé is 37 fok volt ) és rá mértem egy lézeres hőmérővel és a motor 85 fokos volt , nem túl meleg az -
Batib
őstag
válasz Csabroncka #16748 üzenetére
Értem. Csak az a feltűnő hogy csörgött csattogott a szivatyú, de nyomott rendesen. Leszereltem, megjavíttattam, viszaraktam és ez a jelenség.
A hordós megoldással csak az a gond, hogy ott nem gázos a víz, s ha a diffuzor-injektor hibás akkor is jól nyom. Míg itt lehet, ez a jet rendszer sérült. s emiatt csinálja.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest