- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
szotyika77 #22220 üzenetére
Bocsi a válasz a #22221-re akart menni.
Azért az ilyen fogalmazást úgy birom: a felszíni önfelszívó öntöző szivattyú szívó ágára talpszelepet kell szerelni, különben a szivattyú elejti a vizet és a következő indításkor nem tudja felszívni. Akkor mi a bánatért önfelszívó a neve?
-
Z_A_P
addikt
válasz
szotyika77 #22220 üzenetére
Elso talalat: [link]
Meg kis szuro is van rajta (szita), ez nekem pozitivum, vedi a szivattyut -
-
Dorian
félisten
válasz
szotyika77 #22207 üzenetére
Én csak 30 fok felett locsolok minden nap.
-
Essejó
veterán
válasz
szotyika77 #22206 üzenetére
KPE vagy vannak ilyen fém spirálos gégecsövek. Egyik végére talpszelep, a másik meg a szivattyúra. Az utóbbit könnyebben húzod ki ha gond lenne a talpszeleppel. Lehet van olcsóbb is, de ez volt az első találat link
-
Chris0321
veterán
válasz
szotyika77 #22206 üzenetére
Hello.
Nekünk úgy van megcsinálva, hogy műanyag cső megy bele a fúrt kútba, annak a végén van egy lábszelep és ez jön fel és van rácsatlakoztatva a szivattyúra. -
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #22062 üzenetére
Ha vedocsobe teszed a villanyt, akkor gyakorlatilag szabalyos, ha nem, akkor 0,5m. Mivel kutrol van szo, sokat nem foglalkoznek vele.
-
ncc1701
veterán
válasz
szotyika77 #22062 üzenetére
Én egybe raknám, ne bonyolítsd. Ha a kpe cső kilukad, a kábel még mindig duplán szigetelt.
-
H-Zol
senior tag
válasz
szotyika77 #21476 üzenetére
A TopHit szilva nagyon jó , de a Cacanca lepotica is , a Stanley most nállam totálisan elfagyott a másik kettőn maradt egy pár virág ami megúszta a fagyokat ! Van még egy fajta szilvam HagantaR névre hallgat ő egy nagyon nagy szemű szilva , ő most három éves , rajta is maradt egy pár virág , lassan kis gyümölcs ( nem sokat , de kettő hármat szemét hagyok rajta , kóstolóba ) !
-
v-man
őstag
válasz
szotyika77 #21465 üzenetére
Valamelyik Top fajta.
-
pjen
félisten
válasz
szotyika77 #21465 üzenetére
Szatmári.
-
ncc1701
veterán
válasz
szotyika77 #21173 üzenetére
Elvi hibás. Műanyagot nem teszünk kaja közelébe, komposzt forrósodik is, ilyenkor a műanyagból 50-60x annyi mikroműanyag oldódik ki. Ha a komposztból kaját csinálsz, akkor azt még meg is eszed.
Tessék fából csinálni. -
Dorian
félisten
válasz
szotyika77 #20968 üzenetére
Hagyd
-
modflow
veterán
válasz
szotyika77 #20841 üzenetére
Csak ugye legjobb esetben is ma délutántól esőt mond egészen jövő hét csütörtökig.
Ha most délelőtt, amikor elmúlik a fagy le nem esne még csak csak le lehet fújni, de ha 3 órával később meg esik, mi értelme? -
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #20610 üzenetére
Ha valami bor tartalmu lombtragyat talalsz otthon, akkor azzal talan erdemes lehet tenni egy probat, de szerintem ilyenkor a fagyok ellen ez csak placebo, viszont a viragzasban artani nem art.
-
H-Zol
senior tag
válasz
szotyika77 #20614 üzenetére
Én ezt a Dió mikró mixt [link] szoktam tavasszal egy pár alkalommal használni , ezt ki is lehet szórni 1-5 kiló per hektár , de én permetezés 10g tíz liter vízbe !
De amit a fűre szórtál abból is vesznek fel a fák is , ahogy lemosodik a gyökereihez ! -
Essejó
veterán
válasz
szotyika77 #20606 üzenetére
Van erre "vegyszer" ami segít átvészelni a fáknak az ilyen hőmérsékletet. link
-
H-Zol
senior tag
válasz
szotyika77 #20610 üzenetére
Nem a tövére kell tenni
, a fának a koronája alatt körbe vannak a szívó gyökerek , ha körbe van fűvel és megszortad rendesen akkor az jó volt a gyümölcs fának is !!
A Spilán , Mospilan rovarölő szerek attól nem lesz erősebb!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Elvagyok maradva a metszésel , a jövő héten a földeken kell dolgozni , a héten meg akartam metszeni , de mindennap hol több , hol kevesebb esett ( kell az eső nagyon de ezek az esők inkább hátráltatták az embert mint , hogy jól beáztassák a földet ) , ma is három fát tudtam rendbe rakni !! A kajszin virágzik rendesen , szilva színte fehér bimbós állapotban , az őszi baracknak ki bújt a virág rügy melett két kis levele , ahogy írod az alma kidugta a leveleit és a körtén is lassan bomlik a virág rügy , és ked , szerda , csütörtök -3 és akár -5 fok is lehet , de addig van még egy kicsi és változhat , de ha csak egy kis hajnali talaj menti fagyok lesznek azok nem csinálnak nagy kárt , a kajszin van a legnagyobb veszejben , a többi ki bírja !!
-
soldi3r
veterán
válasz
Igen, ha tavaly kapott eleg tapanyagot, akkor eleg jol atveszeli a 3-4 fokos hideget. Persze azert iden is adhatsz mar nekik kicsit.
-
Csabroncka
addikt
válasz
szotyika77 #20449 üzenetére
Aha jó lesz!
-
soldi3r
veterán
válasz
szotyika77 #20451 üzenetére
Van keszre szerelt, de akar KPE csobol is csinalhatsz magadnak.
-
6030D
addikt
válasz
szotyika77 #20385 üzenetére
2 db 80x120 cm kellene, borítékban jöhet, postát állom.
-
Csabroncka
addikt
válasz
szotyika77 #20319 üzenetére
A 9 méter mélyen lévő víz egy önfelszívónak sok (ez biztos?), nem jött ennél magasabbra és ez csak a kút talpmélység?
Fogyasztókat meg kell nézni, illetve, hogy az öntözőfejek nyomás/fogyasztás görbéjét. Szerintem a 50-70 liter/perc az a minimum lesz. -
Z_A_P
addikt
válasz
szotyika77 #20319 üzenetére
Szivattyú = ELPumps.
Nekem ezt az okolszabalyt ajánlották. -
inf3rno
nagyúr
válasz
szotyika77 #10540 üzenetére
Redőnygurtni, amit ajánlani szoktak, de azt sem lehet túl szorosra. Azt meg általában fenyő karóhoz kötözöm fél méterre a fától vagy még távolabb. A karót már az ültetéskor be kell tenni melléje. Általában akinek van rá pénze az 3 karót is lerak és lazán köti ki mindháromhoz, hogy egyik irányból se tudja annyira bedönteni a szél. Én inkább csak egyet szoktam uralkodó szélirányba rakni, aztán ahhoz kötöm, hogy ne nőjön ferdén a fa.
-
ncc1701
veterán
válasz
Sima lécet kettékörfűrészelek, az kb 2x2cm lesz, ha olyanom van, megégetem a földben levő végét, és lenolajjal lekenem, h ne 1 év alatt menjen tönkre.
Esetleg bambusz. -
H-Zol
senior tag
válasz
Nekem vas három negyed és egy colos csövek vannak le verve , megpróbálom mindég minnél messzebb a tövétől , de nem szokott gond lenni belölle .
Beton vasak is vannak de azok általában ha nem akar a gaj jól állni ahhoz húzatom le , például most van egy 3 agú 3 éves körte fám és nagyon csukott a korona és le üttöttem 3 beton vasat és szét huzatam őket ! -
Dorian
félisten
válasz
A szögvas jó lesz, de egy betonacél ha csak nem brutál vastag, túl hajlékony ilyesmihez.
Én pl. egyszerűen azzal a bambusz-rúddal szoktam őket elültetni, ami a konténeres csemete mellett alapból szokott lenni. Később meg már nem kell, a 2-3 éves fáim simán megvannak minden támasz nélkül.
-
Dorian
félisten
válasz
szotyika77 #10538 üzenetére
Csak akkor, ha leütve eltrafálod vele a gyökerüket.
-
Gergőke88
addikt
válasz
szotyika77 #7415 üzenetére
Lombseprűvel a nagyját és utána átmentem rajta a funyiroval.
Sepruvel nem fogod tudni csak kb a 30-40%t max. -
Gergőke88
addikt
válasz
szotyika77 #7413 üzenetére
-
lemmy71
őstag
válasz
szotyika77 #6432 üzenetére
Ha tetves akkor persze megismételheted, nem tudom most fejből de cirka 20 - 25 nap a várakozási ideje a mospilánnak. Amúgy meg vannak nem felszívódó rovarölők is (pl. Karate Zeon ) de azt kora reggel érdemes fújni amikor mocorognak az atkák és tetvek.
Amúgy a kajszidnak és a birsnek sem ártott volna most egy gombaölő szer, figyeld a kajszi leveleit, hullás lyukacsosodás stb. -
lemmy71
őstag
válasz
szotyika77 #6421 üzenetére
A lemosóval már lekéstél meg mással is
Ha szerencséd van akkor még menthető a felsorolt gyümölcsös. Kombinált szerrel permetezd minél hamarabb, felszívódó rovarölő és gombaölővel plusz egy kis tapadó anyagot is kell keverni hozzá. (mospilán + topas és nonnit) persze használhatsz mást is, sok szer van a palettán. A gyümölcsösön kívül ez mehet a rózsákra muskátlikra stb.
Olaj nélküli lemosókkal pl. bordóilé lehet permetezni a ciprust és a tujákat év közben.
A felsorolt szerekhez lehet még Wuxal -t is keverni, csak a porállagú gombaölő szereknél figyelni kell hogy ki ne csapja. -
válasz
szotyika77 #6421 üzenetére
Lemosót, ha jól tudom addig lehet amíg a rügyek ki nem fakadtak, szóval most már szerintem késő. Gazdaboltba, ha bemész akkor elmondod hogy milyen fáid vannak, és kérhetsz ajánlást, hogy mivel érdemes permetezni.
-
válasz
szotyika77 #6397 üzenetére
Stihl-t nem ismerem, de nekem az egy db 5AH karcsúnak tűnik. A Makita 2 db 5AH-val is épp végigérek egy kicsivel nagyobb kerten, 2 éve használom megelégedéssel. Pont most tört el az első tengely (én hibámból befeszítettem egy gyökérnek
), 2 napon belül küldték az újat 3500Ft ( ! ) volt.
-
lemmy71
őstag
válasz
szotyika77 #5353 üzenetére
Takaríts össze a fák alatt alaposan a lehullott levelet és esetleges gyümölcs maradványokat, mert a levlek alatt könnyedén áttelelnek a kórokozók. Amikor minden levél lehullott, és nem fagy napközben akkor érdemes lefújni őket, olajos rézkénnel vagy bordoilével. Tavaszig nincs más feladatod, esetleg ha vadveszélyes helyen van akkor a törzset körbehálózzuk hogy ne rágják meg a vadak. Még annyi hogy a törzskörül körbe áshatod ha akarod
-
blizzrd
senior tag
válasz
szotyika77 #5328 üzenetére
Friss költözés volt és kicsit megcsúsztam ezzel a dologgal, de köszönöm a jó tanácsokat :)
-
blizzrd
senior tag
válasz
szotyika77 #5311 üzenetére
Rendben. Beckmann öszi lombtrágyét vettem. Az elado csorázás után javasolta, azért is kérdeztem meg inkább :) de akkor lehet megy ki a maggal együtt
-
Brandynew
őstag
válasz
szotyika77 #5321 üzenetére
Szeptember 5. körül vetettem. Még nem fekszenek el a fűszálak. Azért nem nyírtam még, mert félek, hogy nem elég erős (lassan nő már ilyenkor), és nem is olyan sűrű. Szóval, ha nekiállok nyírni, porzani fog a föld és félek, hogy ki is tépheti egy részét a fűnek a fűnyíró. Vagy nyírjam mindenképp?
-
Brandynew
őstag
válasz
szotyika77 #5314 üzenetére
Frissen vetett, most olyan 7-8 cm körül lehet. Oké, akkor inkább reggel, köszi.
-
válasz
szotyika77 #5315 üzenetére
Évek óta mindenből akkusat veszek, elején fájt kicsit a kettő db 6AH akksi + töltő csomag, de amint ezen túljutottam kb. minden alapgép jó áron van.
-
blizzrd
senior tag
válasz
szotyika77 #5309 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy az öszi gyeptrágyát a felülvetéssel egyidöben vagy csirázás utön szorjam el? Illetve a teágyázás után is ajánlott belocsolni?
-
blizzrd
senior tag
válasz
szotyika77 #5307 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
-
Ispy
nagyúr
válasz
szotyika77 #5266 üzenetére
Köszi már lassan alakul az elképzelés, szerintem akkor a szegélykő egy szintbe lesz a terasszal, a föld meg 2-3 centivel alatta, ezzel máris 4,5m3 földdel kevesebbet kell majd széttalicskáznom.
Viszont akkor lehet egy vékony betont raknom kell alá mégis, mert a szegélykő csak 4 cm magas, 1 cm meg nem fogja a helyén tartani.
Az mennyire elvetemült ötlet, hagy a szegélykövet teljesen lesüllyeszteni a földdel egy szintbe?
-
válasz
szotyika77 #5240 üzenetére
köszi!
-
justmemory
senior tag
válasz
szotyika77 #5231 üzenetére
Nekem Hecht benzines fűnyíróm van (5406, tavasszal vettem csak...), kb. 600-700 m²-t nyírok vele, eddig teljesen jó.
-
lemmy71
őstag
válasz
szotyika77 #5231 üzenetére
Az jó gép
neked arra a zsebkendőnyi területre még sok is lesz
Annyi pénzért ajándék, vedd meg nyugodtan, úgy is évi 2 X 3 szór fogod csak használni
Arra vigyázz ilyen gépeknél hogy a szomszéd meg ne lássa amikor használod, mert akkor kezdődik a kuncsorgás
Én egy hasonló briggs motoros késes szellőztetővel, porhanyósítottam a frissen felrotált földet. Olyan lett a föld mint a porcukor, öröm volt vetni bele a füvet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged