- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Untappd lista
- Peter Kiss: Cockpit
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
válasz
modflow #21389 üzenetére
Tafrina. Nektarin még érzékenyebb is rá, mint az őszi. Permetezés nélkül minden évben ilyen lesz a lombjának nagy része. Permetezéssel tudsz rajta javítani, kisebb-nagyobb sikerrel. Tünetmentes azzal sem lesz, ahhoz nagyon precízen kellene fújkodni (ősszel összeszedni a lehullott leveleket, ősszel-tavasszal lemosó permetezés, ~március eleje április közepe között 2-3x Score (fenológiai állapottól, időjárástól függően), és még így sem biztos, hogy nem kapja el valamennyire). De nagyon nem egyszerű az időzítés, ráadásul Score csak 10-12 foktól felfelé hat, a betegség meg már 4-5 fokon fertőz. Hosszútávon nem jó, ha minden évben nagyon elkapja ez a betegség. Szélsőséges esetben a termés, vagy ne adj isten a fa is rámehet. De azért alapesetben nem ilyen vészes a dolog. Lehullanak a levelek április-májusban és újakat hoz.
-
btraven
őstag
válasz
modflow #21206 üzenetére
Kihajt az, ha egészséges. Nekem almafáim vannak amik a földfelszínnel egy síkban lettek levágva. Ki akartam vágni teljesen, de aztán nem jutott rá idő. Kihajtott, lett 2 törzse. Most az egyik törzsét le kellene vágni, azon fő a fejem. Illetve ágak ezek csak a földnél ágaznak el. Már elég nagy, mint kiderült finom almája van, szóval marad.
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #21172 üzenetére
Itt [link] az alapoktól kezdik a kajszit , de az őszi barack is ezen az elven működik , csak őt jobban szétfelé kell terelni !!
Korrigálni bármikor lehet , én az idén vágtam vissza egy három karágas kajszin fiámat ami négy éves ( bántott is a dolog , de így hogy elfagyott , már nem bánt ) ! Így a három karágból számítok 8-10 szép veszőre , amiből már jövőre karágak lesznek és szépen teremni fognak , ha el nem fagy !! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #21165 üzenetére
Az már eleve rossz a másfél , két méter magas őszibarack és a nektarin is
, úgy kellett volna kezdjed , hogy 60-70 centi , és onnan szétterűlő 4-5 karág van
, az idén ültetett barackot és nektarint is fél méterre vágtam vissza ( és a nektarin 3 éves )
ez ha jó velekszem 5 éves barack fám , 60 centis törzs magassággal ( ezt egy kis parázsal könnyű megmenteni ) !
Másik , hogy másod éves fán nemhogy kettő, hanem egy gyümölcsöt sem hagyunk , hogy erősödjön a gyökere és a váz ágak és utánna lehet terhelni , már három évesen maradhat 2-3 gyümölcs , én ezen az ötévesen úgy tervezem , hogy olyan 10 centinkent hagyok egy gyümölcsöt , de akkor azok nagyok lesznek !! -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #20858 üzenetére
Szerintem jó lessz mert olajos , és az nehezen második le ! Holnap erre 14 fokot mutat , borult időt és kis százalék esőt jósolnak , ha nem fog esni a kajszit és őszi barackot le fujom Score felszívódó szerrel , akkor már többet látok , hogy mennyi kajszi fagyott el , mert a légáram a fagyott ( gyengén kapaszkodó) virágokat le viszi , két éve is így elfagyott és permetezés után alig maradt valami
, de azok legalább szép nagyok lettek !!
-
Chris0321
veterán
válasz
modflow #20839 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés, erre inkább egy tapasztaltabb illető adjon választ. Nekem is már rég meg kellett volna csinálnom, csak a kutyával nem tudtam mit kezdeni, mivel ott van a legtöbb fa ahol ő is.
Ha nem kapsz az enyémnél hasznosabb választ, akkor nézegesd az időjárás jelentést és ha lesz egy hosszabb szünet az esőben akkor gyorsan permetezz le. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #19399 üzenetére
Nincs mit , de vigyázz a tök kő kemény , és vastag , éppen nem felére , de jó össze esik mire puhára sül ( nagyon öreg sütő, lehet valamit csal a hőfok szabájzó ) , de itt [link] is úgy írja , ahogy én mondtam , a sütési idő lerövidíthető , ha vékonyabb szeletekre van vágva , és most olvastam , ha alufóliába le takarják !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #19383 üzenetére
Elsiklottam melletted , ez egy kinti régi sütő ( mert ez elég nagy gőzzel jár mire megsül )
ez a sütő, a rács legalul volt , úgy ment 200 fokon és alul felül fűtött ( légkeverés ebbe nincs ) és ahol most van a rács ott ment szintén alul felül de itt már 250 fokon egy félórát !
-
soldi3r
veterán
-
modflow
veterán
válasz
modflow #18558 üzenetére
Aztán láttam, hogy létezik ilyen is:
Ez jóval olcsóbb, mint egy Bosch elektromos metszőolló.
[Haina Mini Láncfűrész Automata Olajozás]Szerintetek egy ilyet megéri megvenni otthoni használatra, 4-5 gyümölcsfához?
-
hiperFizikus
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #18464 üzenetére
Írtam többször is , hogy ne szedd megint szét , nem kellett volna , csak kiforditani a szimeringet , bele az új és kész 10 perc lett volna !! Ez az olcsó csapágy lehet gyári hibás , de ha beleesett egy kis kosz ( mert ugye nyitott ) már az is szoríthatja ,itt normálisan semmi ellenállásnak nem lenne szabad , hogy legyen ( motor bicikli kereket centiroznak kézzel , két nyitott csapágyon forog a kerék és egy mit tudom én egy szál cigaretta is kimozdítja ) !! A főtengely is ilyen könnyen kell hogy forogjon [link]
-
modflow
veterán
válasz
modflow #18418 üzenetére
Nos, szétszedtem, majd újra összeraktam a főtengelyt, ismét új csapággyal, szimeringgel.
Ráadásul az összeszerelést pro módon (fagyasztó, hőlégfúvó) csináltam, így ütés nélkül kézzel simán betettem a csapágyakat a helyükre.Viszont néztem egy videót, mely szerint a hajtókar a saját súlya alatt fordul. Na enyém nem, nem pörög csak úgy, ha forgatom, azért van ellenállása, de nem szorul azért...
Valaki reakott már össze főtengelyt? Neki forgott saját súly alatt? Nyilván logikus lenne, de hát én tökéletesen raktam össze, és nem....
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #18387 üzenetére
Az lehet , mert tud a szemeringnél falcs levegőt szívni , könyvben szív ott levegőt , mint benzint !!
Ahogy a kolléga írta , egy csavarhúzóval , meg görbitett szöggel , úgy hogy ne karcokd meg vele a szemering helyét ( a blokkot ) , szépen ki kell húzni , feszíteni , és kell egy újat beütni , de azt ne fordítva !!
Ha először inditok egy motort , a gyertya helyén pár csepp benzint öntök be , rögtön robban ! -
eldoble
aktív tag
válasz
modflow #18210 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a 8. számú gyűrűk rögzítik a hajtókarban tűgörgőt, hogy ne tudjon tengely irányban elmozdulni/kicsúszni (ezért nem lehet olyan, hogy 3/4 része lesz a tűgörgőnek a hajtókarban), de tengely irányban a dugattyúcsapszegen kell tudnia mozogni, erre mondom, hogy ezt ne akadályozd külön alátéttel.
Vagyis tudja, fene, a 8. rögzítőgyűrűk lehet inkább a csapszeget rögzítik a dugattyúban, mert azt is rögzíteni kell, az biztos, de ezt Te látod a valóságban. -
eldoble
aktív tag
válasz
modflow #18211 üzenetére
Elvben a tőgörgős csapágynak a hajtókar fészkében kell úgy állni, hogy ne tudjon tengely irányba elmozdulni, a tengelyirányú elmozdulást, beállást a hajtókarnak a tűgörgővel együtt kell megtennie, azért, hogy ne szoruljon meg a dugattyú, így nem történhet meg, hogy csak 3/4-e lesz a hajtókarban.
-
eldoble
aktív tag
válasz
modflow #18206 üzenetére
Kockáztatod, hogy beszorul a dugattyú.
Beszerelés után a dugattyút vezeti a henger, tehát nem mozog a "rés" irányába, a hajtókart vezeti a főtengely, tehát nem mozog a "rés" irányába, ez a vezetés adja meg, hogy egymáshoz képest (a dugattyú és a hajtókar) hol legyenek, ha ezt elrontod alátéttel, megszorulhat. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #18163 üzenetére
Elég rozsdás ez a történet , szerintem ha beindul megfog kopogósodni , a főtengely csapágyak is rozsdásak lehetnek , gondolom szimering cserére is megérett a dolog !
A főtengely két fél sonka a csapszegre úgy rá van préselve mintha egybe lenne gyógyúlva , másképp elforog egymástól ( egy típusú MTD fűkasza gyenge pontja volt anno ,hogy elforgot , gyári hibásak voltak )
Jobban jártál volna , ha egy szakemberre bíztad volna a dolgot , mert ahogy látom itt még mindég több sebből vérzik a történet !! -
Essejó
veterán
válasz
modflow #18167 üzenetére
Én elhiszem, hogy buzog benned az otthoni
gányolbarkácsolási kedv. Én is újítottam fel itthon Trabant motort, de ahhoz lehetett venni gyári később pedig felújított főtengelyt, hajtókarostul, csapágyastul.
Kinézetre az erőst csere érett, de ha te nem tudod szétszedni, akkor némi készpénzért egy ilyenekkel foglalkozó gépműhely még igen. -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #18155 üzenetére
Bocs a kifelyezésért , kisipari sz@r termék
nem is tudom erre mit írjak , nem találkoztam még ilyennel , nem a legjobb , hogy tud vándorolni jobbra , balra elég sokat , de elméletileg elmegy így is !
Nem akarlak tovább szomorítani , anno még a Trabant , Simson , MZ ETZ - és világban fogtam ki kisipari dugattyut ami menet közben megszorúlt , a dugattyut nyomás alatt öntik de kisiparilag ez nem megoldható, itt a mérettel ( kicsit kisebbre veszik ) próbálják a hőtágulást kivédeni ! -
soldi3r
veterán
válasz
modflow #18121 üzenetére
Nem allitom, hogy nincs gond a hengerfejjel, de a kepen egy hengertomb van. Erre szerintem mar mondtam, hogy gtk. Esetleg ha nagyon unatkozol az esos hetvegen, akkor egy nagyon siklapu uvegre ragasztott csiszolopapiron megprobalhatod huzogatni, de ha sokat szedsz le a huvelybol, akkor a hengerfejet es/vagy a tomitest is modositani kellene.
-
Batib
őstag
-
modflow
veterán
válasz
modflow #17803 üzenetére
Honlap szerelném össze, megvan minden új alkatrész.
Azt mondjátok már meg, hogy a csapágylehúzóval levett csapágyát mivel teszem vissza a csapágy szétverése nélkül?
Van anti csapágy lehúzó? Csapágy rádugó? 😂Mert kellene nekem egy kb. 2 cm +/- 2 mm cső, amivel tudnám a belső szoruló részét ütni a csapágynak, de persze nincs ilyen csövem...
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #17807 üzenetére
Mindegy a leg sűrűbet , sőt én a kombájn kukorica asztal szög hajtásaiba a szárzúzóhoz még a zsirzóval nyomtam bele zsírt is és lessz belőle egy kicsit sűrűbb olaj ( kevésbé fojik és jól kén !!
Gyári sarokcsiszoló ha szétszedem a hajtást a fogaskerekek szárazak , mert a zsír kicsapódik a széleire és ott is marad , ahogy egy új sarokcsiszolót veszek az az első, hogy szétszedem és oda meg keverek bele olajat , enyhén fojósra csinálom , a nagy fordulattól azt is szét csapja de amikor áll akkor rá fojik a fogaskerékre és keni !! -
modflow
veterán
válasz
modflow #17701 üzenetére
Nos, szétszedtem (Robi 55 kapa). Nem volt egyszerű, mert ehhez spéci szerszámok kellettek, csapágy kihúzó, seegergyűrű kiszedő, stb., de kaptam kölcsön, csak így több idő volt ezt is azt is beszerezni.
Most megyek majd alkatrészeket venni, csapágy, szimering, ilyen olyan apró cuccok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Robi 55 aljába, ahol a kapa tengelye forog, ahol ugye alapvetően engedett a rossz szimering miatt, oda milyen olajat kell vennem?
Hajtómű olaj, vagy mi kell ide?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest