Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz modflow #1165 üzenetére
a középő növény havasi törpefenyő, sok verziója van, abból raknék én is
vmilyen arany borókát, japán babérsomot, tuját inkább nem
ha nem feltétel h örökzöld legyen akkor árnyékliliomot is, akár szoliterként, annak is rengeteg fajtája van és elég látványos tud lenniszerk: takarás v mulcs v nagyobb "kavics" mint a képen, alá geotextil
"suhanó" fűnyírója van vkinek? 120-130nm-re kellene sík felületre, böngészgetés közben akadtam rá, tetszik mert öko ( : és könnyű megoldani a tárolást - csak pincében tudnánk ami azért messze nem száraz - , se kábel, se benzin, se nagy zaj, de elég vegyes véleményeket olvastam, főleg a nagyobb nevekről
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Rive
veterán
-
Spet
addikt
válasz modflow #2138 üzenetére
Mindig ha ilyen hosszú ideig nem használod, nyugodtan kitekered belőle a gyertyát és leengeded az üzemanyagot belőle.
Majd ha újra használni akarod akkor gyertya vissza pár indítási próba. Ha nem megy akkor gyertya ki annak tisztítása ronggyal és vissza. Általában pár próba után be kell, hogy induljon gond nélkül.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Kelvin
őstag
válasz modflow #2214 üzenetére
Vazze, nagy piros betűkkel ez áll a nyitó oldalon:
"Növényvédő szert - a hatályos jogszabályok alapján - csak az arra jogosultaknak, szabályszerű bizonylatolással, személyesen szolgálunk ki. "
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
cannibal
senior tag
válasz modflow #2408 üzenetére
A rotakapa kérdés engem is érdekel. Nézegettem az árúkeresőt, de 100k alatt egyik se volt meggyőző. Tud valaki esetleg ajánlani olyat amit érdemes megvenni?
Most fogom lecserélni a fűkaszát is. Ott Stihl FS55 és Husqvarna 128 R között vacillálok, de akárhogy is nézem nincs döntő érv egyik mellett se. Esetleg valakinek van tapasztalat ezen a téren?
-
justmemory
senior tag
válasz modflow #5849 üzenetére
Szia,
mi ilyet vettünk anno (tény, nem ennyiért), de ha meggondolod jó esetben nem egy szezonra veszed. Úgy lehet megéri. Esetleg a Praktikerben van ilyen, ez olcsóbb.
Ha botokat vágsz, javaslom, hogy akác legyen, az nem rohad szét hamar; az egyenességgel viszont gondban lehetsz.
Esetleg azt tudod még csinálni, hogy az ágyás két szélére lebetonozol 2 oszlopot, majd egyet keresztbe fektetsz rajta, és zsinórral/madzaggal futtatod hozzá a parikat (magyarul felkötöd őket).[ Szerkesztve ]
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
inf3rno
nagyúr
válasz modflow #7150 üzenetére
Én használtam már purhabot. Működik, rendesen feltapad a fára. Nem tudom, hogy alatta milyen, de gondolom jobb egy nyílt sebet befedni, mint hagyni, hogy a mocsok bele hulljon. Olyan 1o éve ilyen a fa. Előtte kipucoltam, bekentem én is gombaölővel. Nem tudom, hogy mi van, ha nem foglalkozol vele, lehet, hogy úgy is ugyanúgy túlél a fa.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
-
DonThomasino
veterán
válasz modflow #7145 üzenetére
Ugyanaz a helyzet ami modflow kollégánál,
csak nálam 1-2 éves a cseresznye fa.
Meghasadt a fa kérge.
Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek?
Gazdaboltban kérdeztem, azt mondták meg vannak számlálva a fa napjai.
Esetleg mésszel kenegetni." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Rive
veterán
válasz modflow #7676 üzenetére
Ennyiért olcsó - tehát valszeg: olcsó. Műanyag tárcsa, alulméretezett motor, satöbbi...
Strapásabb használatra meggondolnék valami komolyabbat (Elpumps?), de hobbi virágoskertet öntözni - hát, megteszi...Ui.: mélykútinak alapvetően nincs hangja...
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz modflow #7680 üzenetére
Mármint, hogy fenéktől (kút legaljától) a víz tetejéig másfél méter?
Akkor az valszeg nem lesz jó. Ezeknek a csőbúvároknak a hűtését a víz adja: teljesen víz alatt kell lenniük.
És akkor még ott van az, hogy üzem alatt jelentősen kisebb szokott lenni a vízoszlop...Csak ennyi a kút, vagy ennyire feltöltődött:
Milyen kútról van szó (ugye fúrt kútról beszélünk?)?/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz modflow #7683 üzenetére
A szivattyú alatt legyen egy méter (legalább), és üzemi állapotban ellepje a víz.
Szerintem ez 2m nyugalminál nem nagyon fog összejönni... Max. valami rezgő orosszal (bár az meg valszeg bele se fér).Ennyire sekély volt a kút, vagy ennyire feltöltődött? Ha az utóbbi, akkor egy jó kutas ki tudja takarítani.
-
mauimagic
senior tag
válasz modflow #7696 üzenetére
A szivattyú akna a kút mellett lenne, értelemszerűen akkora méretű, hogy a szivattyú, szűrő, miegymás elférjen benne és szerelhető legyen. Legegyszerűbb/olcsóbb egy műanyag akna, 60-100k, mérettől függően.
A kutat illene lefedni, a szivattyú előtti szűrőt meg tisztítani, vagy inkább cserélni.
-
mauimagic
senior tag
válasz modflow #7698 üzenetére
Akkor vedd meg a legolcsóbb membrános sz@rt, ami ugyan hamar tönkremegy majd, hiszen, mint előttem többen is említették, 2m-es vízoszlopra 20cm átmérőben nem létezik szivattyú. De a membrános legalább olcsó és a kutat is hazavágja, viszont hangos. Ja akkor az sem jó...
Hogy építő jellegű is lehyen a hsz:
Én hasonló helyzetből indultam: kb 3 méter vízoszlop, 40cm átmérőjű kút, 12 méter mély, kb 150-200 litert tudok kivenni belőle, utána 1 óra alatt telik vissza.
Megoldás: kútszivattyú időpapcsolóval óránként max 5 perc üzemmel tölt egy föld alatti tartályt, ahonnan egy házi vízmű látja el az öntözést.
Árat inkább nem írok, az időkapcsoló-szontjelző kombó többe volt anyagáron, mint amit te szánsz rá sztem.Olcsó húsnak híg a leve...
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz modflow #7704 üzenetére
...gondolom ha deszkára alulról teszek az itthon lévő 2 cm-es hungarocell lapból, esetleg jó lehet
Nem igazán. Mezei hungarocell nem jól bírja a vizet és 'vadonban' szimplán nem jó semmire.
Felülről tófólia vagy: bádog.Az 1 m3-es aknában nem fogja felfűteni magát?
Nem.
Mert ugye a szivattyú lejjebb lesz, mint a kút peremre.
Vissza kell vágni a kút peremét...
-
lemmy71
őstag
válasz modflow #8480 üzenetére
Lehet permetezni és kell is mert ha berobban a jó idő akkor lekésted. Én ma csináltam, rám is esteledett rendesen. Holnapra már csak a nagy diók vannak hátra és egy gyengébb Vegasol levél megcsapom a tujákat meg a többi bukszust is. Lényeg hogy permetezés után 6 - 8 óráig ne kapjon kiadós csapadékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest