- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz
DeathAdder #21701 üzenetére
Ami (állítólag) nagyon jó az a biosol forte.
Ettől olcsóbb de jó: [link]
Ezek nem műtrágyák. -
Z_A_P
addikt
Úgy megindult a fű hogy pár nap alatt vagy 10cm nőtt.
Óriási szerencse tegnap lenyirtam, mert ma jó nagy eső jött. -
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #21187 üzenetére
Uptake and transport of micro/nanoplastics in terrestrial plants: Detection, mechanisms, and influencing factors
Meg kep is van hozzaSZERK: hehe, most nezem ugyanazt hozta marcra is
-
Z_A_P
addikt
Na ha már így esik, felvettem egy esőkabátot, és kiszortam a maradék Auchan --es árnyékturo fumagot, műtrágyát (őszi, de csak ez volt itthon
, 16-5-24) meg pelletált szarvasmarhatrágyat.
Remélem még esik ma pár órát.
Nyárig le van tudva a gyep
Esteleg még rendelek gyepre való herét, és kiszorom. Csak sajnálom rá a pénzt, nem tudom megeri - e
De legközelebb biosol fortet veszek, ezt a marhajot nem vitte a kézi szoro, a fortet igen. Meg büdösebb is ez. Viszont fele annyiba van. -
Z_A_P
addikt
Ertem. Hat nalam max agak lehetnek meg fu.
Leveleket 1: nem szedem ossze, 2: alig van, a java orokzold itt, nincs level. Szoval agak + fu. De az agat evente 2x daraljak le, tehat el kene tennem valahova, hogy a heti funyiras utan tudjam soronkent tolteni felvaltva a kettot. Tehat lenne egy kupac daralt ag a komposzt mellett. Menne bele a fu, aztan a kupac agbol egy sor, fu, ag...
Neha valami konyhai maradek.
Mondjuk azt sem ertem, ahogy irtam, mert a zoldseget gyumolcsot megesszuk, mibol lesz ott maradek? Paradicsom megeszed, salata megeszed, repat megmosod megeszed, nem kell pucolni, ezekbol nem lesz. Krumpli, jo abbol lesz. Alma es paprika csutka, az van, az igaz. Deligyumolcsok, a hejuk kezelt, allitolag nem jo. A magyar gyumolcsnek meg megeszed a hejat is, szilva, barack, meggy, csereszenye, szolo,dinnye.
Szoval akkor ag + fu eleg lenne? (neha desszertnek kis krumplihely, dinnyehely, almacsutka?
)
-
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #20732 üzenetére
En is szeretek komposztalni, mindig sirok mikor egy almacsutkat kidobok a kukaba, de egyszeruen MIT?
Fuvet nyirok es zoldhulladek zsakba gyujtom amit elvisznek. Na az mennyiseg.
De ezen kivul nem tudnek mit beletenni, nincs mas kerti hulladekom. Agak vannak, de azokat ledaraltatom es elvitetem (onkormanyzat evi 2x ingyen)
Te mit dobaltok bele? Nyilvan van almacsutka, paprika csutka. Kb ennyi a konyha zold hulladek. Ja talan heti 1x repa/krumpli pucolas. De ezek semmik.
Avokado, banan, narancs-hej, ezek nem mehetnek bele. -
Z_A_P
addikt
Hogy ne csinaljak hulyeseget: a gyepre "pelletalt szarvasmarhatragyat" siman ki lehet szorni, nem egeti ki, nem kell beledoglozni (azert erdemes eso elott gondolom), nem kell 10 napig kerulni, stb? Ugye?
-
Z_A_P
addikt
Nekem a kertben a föld nagyon sűrű, zsíros, fekete, meg akkor is szinte tapad a cipőhoz amikor nyári kánikula van. Rühellem, lelepkek fűre máris nem lehet utána térkőre menni mert tiszta sár lesz.
Vajon ha sok homokot kiszornek (passz, 10kg/m2), aztán idővel eső gilisztak stb beforgatja, az segít? Vagy semmit sem ér? -
Z_A_P
addikt
Talan ebbe a topicba jo?
Tegnap beizzitottam a szivattyut. Nincs rajta slag meg az esoviztarozoba sincs rakotve (onnan sziv) , mert mindig lehuzom csoveket hasznalat utan, de benne maradt viz nyilvan.
Erre mit latok? Jovo heten -4 fokok ejjel
Ha bekapcsolom 10 masodpercre, kinyomja magabol, uj vizet nem sziv, az eleg? Vagy csaravjam ki, ott engedjem le, stb(csak lusta vagyok, es egyszerubb lenne egy gombot megnyomni...)
-
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r #20398 üzenetére
Ertem koszi!
De linkelt marhatragya az "nyers", azt olvasom mindehol jobb a komposztalt (pl: [link] ), mert az nem egeti ki, stb. Akkor ilyen komposztaltat veszek es szorom be a gyoker ala, ez lenne a terv, a gombat meg kihagyom. Biosolt amugy is gondoltam veszek a fure majd, de akkor azt nem szorom a fold ala. -
Z_A_P
addikt
válasz
soldi3r #20390 üzenetére
+totron
Koszi!
De a Biosol Forte lenne a tapanyag ala, az az egyik legjobb, nem? Vagy ettol jobb a sima marhatragya? -
Z_A_P
addikt
Kovetkezo napokban/hetekben nekiallok a 4 db babermeggy ultetesnek, olyan 120cm-esek lesznek, foldlabdas.
Asok dupla akkora lukat amibe belefer lefele/oldalra, jol beontozom, szorok aljara Biosol Fortet, megy ra fold, aztan megy bele a noveny, aztan a maradek fold vissza.
Sokat hallottam a mikorrhiza gombarol, gondoltam szorok egy kicsit ala/ ra a foldlabdara?.
De ez arany arban van[link]
Szerintetek eleg 30g / 4 db-ra, vagy kell ez a 150 grammos? -
Z_A_P
addikt
Csak a nyirt fuvet lehet komposztalni?
Mas zold hulladekom nem igazan van, haztartasi dolgokkal (almacsutka, tojashej) meg nem fogok szarakodni.
Azt olvasom lehet fuvet is de csak "savosan". Nade ha nincs mas, akkor nincs -
Z_A_P
addikt
Van elég sok 16-5-24 NPK műtrágyam. Ez inkább nyái- őszi, mert tavaszra magas N kell.
Nade a 15 elég magas N tartalom, szerintetek jó lesz tavasszal is, vagy mindenképp kell 20-25 N tartalmú? -
Z_A_P
addikt
válasz
szotyika77 #20319 üzenetére
Szivattyú = ELPumps.
Nekem ezt az okolszabalyt ajánlották. -
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #20312 üzenetére
Köszi
Viszont bokrot (babermeggy) már lehet ültetni (1m magas) , mert fagyni elvileg nem fog, nem?
Valaki tanácsolja semmit se adjunk neki csak a kiasott földet vissza, mert különben a gyökere nem lesz elég erős, ellesz az alá rakott tapanyaggal. Más meg mindenféle cuccal indítana. -
Z_A_P
addikt
Sziasztok, "osgyep"
Mi a minimum amit most tavasszal (akár jövő héten? Vagy mikor?) tegyek meg?
Gereblyezzek/lazitsak (melyik felével? [kép])
Utána valami tavaszi indító műtrágya és szerves cucc (biosol forte) , illetve plusz fumag kiszoras, és kész? -
Z_A_P
addikt
Köszi! Nem minden szót értek
3 db lesz, akkor csak lukat asok. Gondoltam igazi trágyát teszek alá, de az tudtommal nem érintkezhet a gyökérrel közvetlen?
Mi az a konténeres? Nekem "Földlabdás" lesz szerintem, zsákos, amit le sem szabad vennem, azzal kell elultetni. Azt is rakjam vödör vízbe amíg bugyborekol?
Mi az a Tribut? Mikrohiza? -
Z_A_P
addikt
Korallberkenye/babermegyy ültetéshez ezt olvasom:
"
Az ültetőgödör kiásása után (sövény esetében célszerűbb egy árkot ásni az ültetendő terület teljes hosszára) a gödröt töltsük fel vízzel és várjuk meg, míg elszivárog. Ezalatt a kikerülő földbe keverjünk 10% adagnyi komposztált marhatrágyát, és ebbe az iszapos, nedves elegybe ültessük a növényt. Ezzel biztosítjuk számára a begyökeresedéshez szükséges tápanyagmennyiséget, és élénkítjük a talajéletet is.
Ültetés után ne feledkezzünk el a locsolásról, beiszapolásról –függetlenül attól, hogy az adott pillanatban mennyire nedves a föld -, hogy a kis levegőbuborékokat kiszorítsuk a gyökerétől, és megfelelő nedvességet biztosítsunk a kezdeti gyökérneveléshez.
"Ez így stimmel?
-
Z_A_P
addikt
válasz
its_grandpa #20062 üzenetére
Igen, neztem videot is. No 40cm, visszavagod 20cm-t, no 40cm, vissza 20cm-t - ott ezt javasoltak.
Mas: ez lattam par hazzal arrebb. Ez mi lehet? Nem tunik rossznak.
[kép] -
Z_A_P
addikt
válasz
its_grandpa #20057 üzenetére
Koszi mindenkinek!
"Se olcsó, se gyors nem lesz bár hosszt nem írtál."
Ezt melyikre erted? Vagy mindre?
A fotoidon a Télizöld fagyal - ez eleg keskenynek tunik (nem vesz el sok helyet a kertbol), es surunek. -
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
mi lenne a legjobb sövénynek, elvasarosok
-igénytelen, betegséggel ellenálló
-keskeny (-re nyirhato), jó lenne max 60cm széles, de 2M magas
-örökzöld
-tüske/szúrós kizarva
-jó lenne ha hamar megnone, bár sok helyen kapható már 1.5M magas is (igaz drágán)Kecskerago? Babérmeggy?
-
Z_A_P
addikt
Na akkor itteni tanacsra ma megvolt az idei utolso funyiras.
Viszont, nektek is tiszta viz/sar a kert? 2 hete nem esett semmi, es olyan nedves a fold. Bar itt nyaron se szarad ki. Mitol lehet? Mikroklima? (zold az egesz kornyek). Vagy vizalatti erek, csatornak? Talajviz nincs 3m melyen sem, ahol van esoviz tarolo,stb, ott lattam. Vizora akna. De allitolag erre ment regen valami vizvezetek is a kerten at, aztan atraktak mashova. De az nem az egesz kertet nedvesiteneVayg valaki csatornaja itt futna es ide folyik ki mert repedt?
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
ilyenkor még lehet /kell füvet nyirni? -
Z_A_P
addikt
válasz
its_grandpa #18019 üzenetére
Jo, ami ehető azt megértem.
-
Z_A_P
addikt
Mondjuk ami erdekes, ugy is kicsit nedves volt nalam a fold a kertben par arnyekos helyen reggelente, hogy hetek ota nem volt eso, szarazsag volt. Azt tudom hogy ott korabban kerti to volt elozo tulajoknak, lehet meg ott van alatta a gumi/muanyag vizzaro/medence, csak betemettek folddel?
Nade az + harmat miatt? Vagy lehet ott valami viz folyik? Mondjuk ki erdekel, a fu elvan, csak fura. Ott elvileg semmi csatorna/viz cso nincs, ez hatul van. Elvileg. Esetleg fold alatti erecske?
-
Z_A_P
addikt
Meg is jott az eso!
Tegnap ahol kellett foldet teritettem, aztan ki a fumeg + mutragya.
Illetve este 7kor (vasarnap!) meg levagtam a fuve is (nalunk nincs konkret szabaly mikor lehet/nem lehet). Elotte mar 2 hete nem nyirtam, hogy birja a hoseget. Birta is. Jo 20cm-es volt mar. De most szepen kicsin (az nalam 5+ cm) kapja az egi aldast, mert szakad rendesen.
-
Z_A_P
addikt
Jövő héten kezdődhet az őszi füvesítes!
-
Z_A_P
addikt
Szerintetek ez gomba v kieges?
Es mit lehetne tenni?
[kép] -
Z_A_P
addikt
válasz
Intruder2k5 #16456 üzenetére
Elpumps, ott nézz szét.
-
Z_A_P
addikt
Szerintetek ezt már le kéne nyirnom?
[kép] -
Z_A_P
addikt
Szerintetek meg lehet füvesíteni? Nézem jobb a 35 fok jövő héten. Nem sok pár m2 lenne.
-
Z_A_P
addikt
válasz
body007 #15874 üzenetére
Nálam a szendvicspanel + nyilaszarok 1M felett lesznek = anyag. Na, mivel soha nem csináltam ilyet, nem fogok nekiallni hogy 1M-t kockáztassak.
Ráadásul 2 szaki aki évek óta csak ezt csinálja (ok csak ezzel foglalkoznak) tudással szerszámmal tapasztalattal fogja előre láthatólag 4-5 napon át építeni.
Ez első DIY - nek esélytelen lenne. -
-
Z_A_P
addikt
válasz
Dorian #15813 üzenetére
Nálunk költözéskor jött át az öregasszony hogy "hát őt nem zavarja, csak vannak itt olyan szomszédok akik feljelentenek, már ő is próbált vasárnap füvet nyírni, aztán rászoltak". Akkor már tudtam hogy rajta kívül mindenki leszarja, ő köt bele mindenbe. Utánanéztem, aztán mondtam neki hogy néni van egy jó hírem, nyugodtan vághatja a füvet vasárnap is mert nem tilos.
-
Z_A_P
addikt
Ma nekialltam volna a fűnyírásnak. Jó 20cm a fű néhol már.
De annyi virág nő közte hogy nem volt szívem tarra vágni -
Z_A_P
addikt
Meg jovo het elejere mond hajnalra nagyon hideget, utana mar teljesen beindul a tavasz.
A biosol forte melle milyen tavaszi inditot javasoltok? Nem uj vetes, csak felul lesz szorva. Ja, ez egy eleg bena gyep, szoval ar/ertek a legfontosabb, nem a legjobb minoseg -
Z_A_P
addikt
Köszi, akkor még várok
Szellőztetés, érdemes úgy, hogy ha az megvan, utána rögtön egyszerre felülvetes, szerves + szervetlen trágyázás? Azaz 1 nap minden?
Előtte fűnyírás is persze. Már elég nagy. -
Z_A_P
addikt
Szerintetek most 7vegen el lehet kezdeni mar a fuvel foglalkozni?
Mi lenne?
Felulvetes (szorok ki plusz magokat)
Szerves tragya (biosol forte) kiszoras
Valami mas? Tavaszi mutragya, kell?
Eseltleg lenyirni elotte a mostanit? Vagy kezi gereblyevel lazitani?
Esetleg meg homokot szorok majd szet, mert utalom hogy ennyire saros a fu kozott is , allandoan. De az meg nincs itthon. -
Z_A_P
addikt
Gyeppel mikor kell elkezdeni foglalkozni?
Tavaszi indito? tragya , szerves tragya, felulvetes/surites, homok kiszoras a sar ellen -
Z_A_P
addikt
válasz
ncc1701 #14296 üzenetére
Köszi
Amúgy tököm kivan az összes "szaki" gyepre izgulasa miatt.
Bejonnek, ott a 80 m2 beton placc, nekiallnak a mellette lévő gyepre lapakolni.
Mondom ne oda már, itt a tiszta betonon miért nem jó? Jaaa, ok. Aztán a felét oda rakják, majd újra elkezd a fűre pakolni
Mindegyik brigád. Eszem megall.
Ez is, ott volt mellette a térkő járda, szépen le is fóliáztam ne sarozzak össze, de mellette tolja sárban. Ok, a szegélyen fel kellett volna "ugratni" a talicskat, de ennyi. Nem, ő inkább a mocsárban tolja, alig forgott a kérék, tolta maga előtt a sarat . -
Z_A_P
addikt
Koszi, en is ossze szoktam szedni inkabb.
(aztan kezzel potlom a szerves tapot).
Tavasszal valahogy suriteni kene a fuvet, eleg ritkas. Persze ha hagyom 15cm megnoni, akkor nem latszik -
Z_A_P
addikt
Olvastam pro-kontrat, ti gyujtitek a lenyirt fuvet vagy mulcsozassal otthagyjatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gran Turismo
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest