- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
-
válasz
totron #22585 üzenetére
Na erre időt kell szánom…
Pedig épp szerettem volna megint venni egy (igazából kettő) foglalkozós fűnyírótde aztán nem tudtam megalkudni, mert Debrecenbe van, nekem jó messze.
Ma a fűnyírás helyett - nem jutottam el odáig - lett egy 1,5 órás szurkálás, fasimogatás/keresgélés, kéregkapargatás, meg a végén persze a lekezelés, egy kis gombaölő+zárás ahova kellett. 35 cm hosszan pucoltam ki… remélem sikeresen. -
zolee0307
őstag
válasz
totron #22489 üzenetére
Most 2. éve, hogy csak különféle gomba és baktérium tartalmú szereket, növényi kivonatokat, ázalékokat, meg "házi" szereket (ecet, tej, szódabikarbóna, szappan, olajok) használok. Emellett mulcsolok, a kert bizonyos részét nem nyírom, ilyenek.
Igen, vannak közte vegyi anyagok, de úgy gondolom, hogy a hagyományos növényvédő szerekhez képest ezek sem ránk, sem a környezetre nem veszélyesek, normálisan használva. És az idén már látom, hogy sokkal jobban tele van élettel a kert.
Teljes "vegyszermentesség " szerintem nem kivitelezhető, de azért próbálkozom.
Tavaly pl. a szőlő felét a fekete rothadás elvitte, a ribizli konkrétan megaszalódott, most a sáláta nem kelt ki rendesen, szóval vannak veszteségek. De ahogy feleségem mondja, annak kell örülni, ami van.
Egyébként a hsz-ed kapcsán jutott eszembe, hogy pár hónapja olvastam pár hsz-t a műanyagok kapcsán és elmélkedtem a mikroműanyag és a fűkasza damilja kapcsán, hogy az hova tűnik fűnyírás során
Kicsit szégyeltem is magam, hogy ennyire láma vagyok néha. Szóval igen, van hogy az ellentétét csinálom annak, mint amiben hiszek.
-
Kickass
őstag
válasz
totron #22369 üzenetére
Semmi tövis
kisgyerek miatt nem szeretném a mérgezőt se.
Szomszéd nem gond, jó a viszony, meg az Ő érdekes is hogy karban legyen tartva, akkor nem karcolja össze a kocsiját
Viszont ha nem elég a 6cm akkor marad a lemezkerítés, egy méteres sávot már nem szeretnék 'elvenni'.
-
den89
tag
válasz
totron #22346 üzenetére
Attól függ, milyen a nyár. Tavalyi nyár az eszméletlen volt. Ott aztán locsolhattam volna orrba-szájba. El is engedtem a dolgot már júniusban. Zárójelben jegyzem meg, hogy nekem nem angol gyepem van, nem vagyok rágörcsölve a dologra. Ez csak egy kis könnyítés számomra, ha nem szaharai nyár van (mint tavaly), akkor azért heti 2-3, max 4 locsolással viszonylag zölden és életben lehet tartani a füvet. Meg úgy építettem ki a rendszert, hogy a virágos-bokros részek egy jó részét is éri a víz, meg a gyümölcsfák alját.
Hogy most Kalifornia szintjére jutunk-e, ezt szerintem senki nem tudja megmondani. Nyilván jobb nem lesz a helyzet, az biztos. Sok fát ültettem, évről évre nagyobb az árnyékos rész, szépen nőnek a fák, akkor már egy fokkal könnyebb életben tartani a füvet nyáron is.
Z_A_P: hát azért ajánlott a föld alá tenni, eleve a locsoló fejeket is le kell ásni (ahogy írtad is), sok értelme nincs, ha a cső a felszínen fut, és csak a locsolófejeknél mész le. Nem kell annyira mélyre ásni, 25-30 cm már jó. Jobb valami esősebb idő után csinálni tavasz elején, ősszel, hogy ne a kő szikla földben kelljen ásni, meg helyre tudjon jönni, amit turkál az ember a fűben.
tboy: nincsmit, én biztos nem költenék erre milliókat.
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #22300 üzenetére
Én még anno a Tsz-ben vállaltam fél hektár lucernát kaszálni bérbe ( mert az első vetésű lucernát kaszával kellett levágni , mert a gép nagy kárt csinált benne ) , de a katonaságnál a senki földjét két ízben lekaszaltuk ( na ott volt minden buktató amit felsoroltál , de egy jó kaszás megoldja , pláne a hadseregnél, ott nincs lehetetlen
) !!
Nállam tele van a kert gyümölcsfával és így én is a motoros kaszával nyomom ( könnyebb ) ! -
H-Zol
senior tag
-
válasz
totron #22095 üzenetére
He? Ez egy őzike nem látod?
#22091its_grandpa: Budapesten?
Há' nem fél? Van a cserépben 1-2 jó dolog amit meg tud csócsálni
.
-
AssAssynn
addikt
válasz
totron #22048 üzenetére
Persze, az lenne a legjobb, ha mindenhol 2-3 métert elhagynék, de ahhoz nem elég nagy a telek, hogy úgy is jól nézzen ki, másréstt, mivel 1 méter eltolással oldalhatáros a telek, így például a házfal oldalára hogy ültessek? Ott muszáj lenne a telekhatár közelében, különben a nappaliból nem az udvarra, hanem a szomszéd kertbe nézek majd át.
-
válasz
totron #22029 üzenetére
He?
Ismerős mesélte olyan beleéléssel, hogy elhittem. Nem vagyok még dög, majd ha elpusztulok, akkor leszek.
Nála az istálló melletti szénakazalban csináltak fészket. Nem is értette, hogyan sikerült nekik. Át akarta pakolni, és azt vette észre, hogy a lába kapott vagy 4-5 szúrást. Meg bele harapott az egyik. Ezután kb Dorian módon fújták le ismerősével (fúj-szalad-fúj-szalad) a fészket. Rá egy évre újra volt fészkük.
Állítólag ott kell hagyni a kisuszított fészket, mert akkor jövőre nem jönnek, mivel úgy érzik van ott már egy csapat. -
6030D
addikt
válasz
totron #22029 üzenetére
Az vagy nem lódarázs volt, vagy jó a fájdalomtűrő képességed. Pár éve volt egy bringás verseny a Börzsönyben, ahol felvertünk egy lódarázsrajt. Én az elején mentem, egy csípett meg a seggemen. Fájt, de azt hittem sima darázs volt (nem láttam), de fura volt, hogy jobban zsibbad a lábam emelkedőn, mint szokott. Estére már egy kemény csomó volt a csípés helyén, ami kb 10-14 napig meg is maradt, mellette pedig nagyon viszketett. Haveromat 3 helyen csípték meg, ő ugyanezt mesélte. Egy srác leszállt a bringáról, mert nem tudott tovább menni, őt a hegyimentők hozták le, 15 csípése volt. 2 nappal később mondta egy fb posztban, hogy jól van, de azért nem volt jó élmény.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #21926 üzenetére
Sajnos ez így van
, nállunk meg még rosszabb a helyzet a mi általunk megtermelt gabona ( búza ) megy ki nyugatra és ide még még rosszabb lisztet , fagyasztott kovaszokat hoznak be , ezt a világot már nehezen lehet megérteni , most nállunk a megművelt területünknek a 2% parlagon ( muveletlenűl ) kell hagyni , első osztályú földek és nem szabad rajta termelni csak sekelyen megdolgozni , hogy ne gazoljon fel
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #21881 üzenetére
Régen más volt , ellenállóbb fajták ( de jóval kevesebb termés ) , gombaölő a kétezres évekig azt se tudtuk , hogy mi az , a búza kapott egy gyomirtót és ennyi volt , ma ha legalább két gombaölőt nem kap , tönkre megy az egéssz , de esős időjárás melett akár négy kezelés is szükséges !
-
válasz
totron #21883 üzenetére
+1
Szezonális gyümölcsök evése kapcsán az jut eszembe, hogy nagyon sokszor vannak azok az idős emberek, akik sok gyümölcsfával rendelkeznek, de már nincs erejük szedni és ott rohad minden.
Ugyanitt az utak mentén található alma, szilvafák kapcsán jut eszembe hogy a c-típusú emberek általában innen szedik és viszik a piacra az olcsó almát/szilvát. De legalább leszedik. Ugyanitt bodza lekvár.Ez egy hasznos videó!
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #21865 üzenetére
Április és Május a földeken , repce rovar ölővel kezdődik , utánna 60% elvirágzásnál megy rá a gombaölő a sok lehullott szirom meg áll a levél nyakba és gombásodást okoz , ez mellé méh kímélő rovarölő ( Mavrik ) , de közbe búza gyomirtás, most dobja a választ és nemsoká megy rá a gombaölő, de a kukorica is 3-4 leveles azt is gyomirtani kell , úgyhogy ez a két hónap a permetezesről szól !
Utóirat , de a házi kertekben és gyümölcsösökben is ez a két hónap a leg intenzívebb fújás téren! -
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #21834 üzenetére
Nállunk itt erős fekete föld van , a magnolia nem szerette , hiába volt a hígitott ecetes locsolás, kávé zaccot hordtam a helyi kávézóból az egyhelyben ált mint a Samu nadrágja
, kidobtam és ment a hekyére egy naspolya , annak is gyönyörűek a virágai és még ehető termést is produkál !
-
-
válasz
totron #21708 üzenetére
De natúrban is izgi megfigyelni, hogy mit tud a talaj magától, csak a fűnyíró által otthagyott nyesedékkel kezelve.
optimális esetben komposztálódik, és tápanyag lesz. ha nem, akkor gyepfilc keletkezik, ami rontja a a gyökerek vízhez jutását, elzárja a levegő áramlását, és a gombásodás melegágya. és mellesleg a nitrogén, ami egyébként a levágott fűszálban van, az anaerob körülmények között ammóniává is alakulhat, ami aztán sárguláshoz meg egyéb hiánytünetekhez vezet. nem véletlen alkalmaznak cellulóz bontókat akkor, ha sok a nyesedék. -
DeathAdder
veterán
válasz
totron #21708 üzenetére
megpróbálom, mostmár lesz egy halom nyesedék (ha épp elég nagy a nyíráshoz hogy ne mulcsozó legyen fent hanem a fűnyírózsák), meg igazából mindig kicsit szar érzés a lebomló konyhai hulladékot kidobni
sövény, levelek, nyesedék, faágak is mindig vannak, azokhoz lehet veszek egy aprítógépet és mehet a komposztba, nem sokkal drágább mint egy zsák prémium műtrágya. aztán meglátom sikerül-e
-
btraven
őstag
válasz
totron #21662 üzenetére
Főleg amikor már ilyen melegek vannak. Kora reggel nem lehet nyírni mert csupavíz. Utána meg megpusztulok a napon. 7 óra előtt a zaj miatt úgyse lehet nyírni, de akkor úgyis vizes még
De este 18 után se lehet, de akkor meg már úgyis a bogarak támadnak. Ezeket a repülő bogarakat direkt az önkormányzat alkalmazza a szabályt be nem tartó kertészkedők ellen? -
enginev3.0
félisten
válasz
totron #21605 üzenetére
igyekszem, de rohadt nehéz
Hónapban vagy kövi hónapban megveszem ezt a jhonsons fűmagot, remélem hogy erősebb lesz mint a mostaniakVan vagy 500nm udvar, abból kb 100-150nmen gyönyörű a fű, a többi túl napsütötte egyelőre amíg nem nőnek meg a fák, és hát így a gyom az úr, pedig nyáron négykézláb mászva tépem őket
-
its_grandpa
tag
válasz
totron #21544 üzenetére
>>Ki mikor tervezi kitenni ...
Már kinn vannak, a kép most készült.
Saját palánták,februári magvetés, a téli kertben voltak kb. 2 hónapig.A felsőben paprikák, tavaly őszi póréhagyma magról és pár napja hónapos retek szintén magról.
Nemrég (04.05) elkészült a második emelt ágyás a paradicsomok és dughagyma van benne.
Rendes eső volt, egy pár napig nem kell locsolnom. -
-
User_2
tag
válasz
totron #21536 üzenetére
nincs szép logika,
csak ugyanaz ami 200 éve is volt, amit schams ferenc is leírt.lisztharmatra nem jó a bordói lé, csak peronoszra. lisztharmatra a kén a bevett szer, bár keverhetőek.
kiskertben ezek mindig ott lesznek, mert a többi kerti növényből mindig lesz olyan, ami gazdája valamelyiknek, mint pl a citromfű, kakukkfű, varjúháj, egyéb gyomok is, meg sok ilyenek.
tehát otthoni körülmények között az irányított köztes vetés nem megoldható és nincs is értelme.
ipari körülmények között viszont, ahol a szőlő alatt mesterséges sivatag van ott lehet beszélgetni a hasznosságáról - ragadozó rovarok elszaporítása és vízmegtartás, mikrobiom beállítás vagy hátrányairól- gombás betegségek gazdája lehet, víz pazarlás.
ez leírva olyan mintha egy jó állna szembe egy rosszal, pedig nem: a jó és nem annyira jó hatások erejét nem befolyásolja a szavakhoz használt betűk mennyisége.
ipari körülmények között sok más körülményt is figyelembe kell venni, amire az egyszeri gazda nem feltétlen képes, sokszor az sem akinek 100 hektárja van.
ez leginkább azért van mert az aktuális év terméshozamára bármiféle technológia módosítás nem sok befolyással van, adó és pályázati változások sokkal inkább, ami elviszi a figyelem középpontját. -
User_2
tag
válasz
totron #21532 üzenetére
nem tud működni önállóan,
a vadvirág keverék akkor tud hasznosulni, ha a talaj és a csapadék azt megengedi. és ha a gazda megengedi. azaz nem írtja gyomírtóval vetés után. nem vicc.
talaj úgy mint homok? vagy termőtalaj? vagy sziklás talaj?
milyen műveléssel? a szőlő törzsön milyen magasságban van az első termőalap? 50cm vagy 120cm? azaz a fűvekről felszálló reggeli harmat milyen magasságban találja meg az első leveleket és fürtöket?másrészt:
a füvek nemcsak az atkáknak otthona, hanem az atkapredátoroknak is. mint pl fülbemászó vagy a katicabogár, ami rovarok szeretnek a tőketörzsön és tőketőben is élni. ha a tőke a réti füvek miatt nincs megküldve "kémiai metszéssel" - nem vicc a kifejezés, és nincs átmosva kénnel és olajjal, azaz nincs kilúgozva a tőke a fülbemászoktól és katicáktól az atkáknak is több az ellensúlya.más forrás, ami nem biztos hogy egyezik a fentebb írtakkal:
Környezetkímélő szőlőtermesztés a Fertő-Hansági Nemzeti Park
előterében különös tekintettel a ragadozó atkákra
https://phd.lib.uni-corvinus.hu/200/1/nemeth_krisztina.pdf -
Rive
veterán
-
-
Chris0321
veterán
válasz
totron #21433 üzenetére
Nem az, csak nem aggódok feleslegesen minden miatt. Ha megszakadsz sem tudsz műanyag mentesen élni, ha tudnál is már ott van mindenhol! Ezzel a jaj így jaj úggyal csak magadat idegesíted feleslegesen, miközben más cikk sem jön veled szemben csak olyan, hogy ha bármit eszel megöl. Ha bármit iszol szintén. A levegő milyen rossz. Nem lehet mindig minden miatt rettegni!
-
6030D
addikt
válasz
totron #21430 üzenetére
Nem nézem, mert nem nekem kell, hanem neked.
Leírtam az ötletemet a kérdésedre, amit vagy megfogadsz, vagy felhasználsz belőle, vagy ignorálod.
Az ingyen darálékot sem véletlen írtam, nekem hoztak kb 5 m³-t, nem kértek érte pénzt. [kép] Majd hívtak, következő héten, hogy van még, kell? Így lett a szomszédnak is. Majd még kétszer, de már nem tudtuk hova rakni.
Tegnap hoztam komposztot, amíg ott voltam, két kocsi zöld nyesedék jött be a telepre, és mindegyik adott pénzt, amikor elment. A fakivágással foglalkozó "ismerős" szintén mondta, hogy pénzért veszik át tőle a darálékot. Ezek mindegyike örül, ha lerakhatja valahol, ha meg még adsz 3-4000 Ft-ot 5 m³ darálékért, akkor az elégetett benzint is visszakapta (bár azt kifizették neki ahol vágott).
Szóval nyugodtan lehet ülni a monitor előtt, és búslakodni a megoldást keresve, meg lehet nyitott szemmel járni a világon.
(Utcai ágdarálékban mi a vegyszeres?) -
6030D
addikt
válasz
totron #21428 üzenetére
Nem nagyon értem mi a cél, hogy takarjon is, de ne is engedje át a vizet ->mg-i fólia. UV álló.
De ha van egy terület, amit "nem használsz semmire", csak le akarod takarni, akkor meg végig kell telefonálni az önkormányzatokat meg a kertészeket, hogy lenne egy területed, ahol ingyen lerakhatják az ágdarálékot. Aztán töltöd évente. -
User_2
tag
válasz
totron #21347 üzenetére
befőttes üveg.
720-asban készítem az egynaposat előző évben szárított csalánból, a sűrűjét meg rádobom a komposztra.
ha 3-4hétig kellene érlelni, akkor 5L-es befőttes üveget használnék, de nem teszem.
szerintem nincs szükségem annyi nitrogénre.most pl ez a hideg áttervezte a számításom, az egynapos léből már 4.napos lett. valószínűleg ki kell dobnom, már nem permetezhető a higiénia miatt. erjedéskor olyan dolgok is szaporodnak, amik gyökér fölött nem tesznek jót. szerintem.
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #21344 üzenetére
Nem szoktam eladni , de kapnak a rokonok , haverok , szomszédok , de én is kapok tojást , kolbászt szalámit , padlizsánt , paprikát stb ( meg a bartel
) !
De sajnos tényleg szinte semmi nem maradt , de egy pár nap múlva meglátszik , hogy mi maradt , és azok ilyenkor nagyok lesznek ! -
H-Zol
senior tag
válasz
totron #21328 üzenetére
A fagy kárról, nállam kb minden elfagyott , esetleg két kései alma és a naspolya nem de a többi minden , meg a szöllő is 🙈
az almának is vége !
De itt egy pár éves Stanley szilva
egy pár bimbó ami van , esetleg azokból ha lessz egy pár szem kóstoló ( már lekvarnak nem ) van egy 15 éves Stanley fám is az tán 100% elfagyott !!
-
totron
addikt
válasz
totron #21032 üzenetére
Az a baj a mélyebb témákkal, hogy reális esély csak egy "logikusnak tűnik" plecsni megadására van, afölött csak remény és beleképzelés játszik, sokan ezt nem különítik el a tények zord mezejétől. Egy komplett életet is fel lehet tenni az itt érintett területekre külön-külön, eredménye egy nyúlbogyónyi konklúzió, amit lazán elmos bármilyen trendváltás, divathullám. Ami fakadhat tényleges haladásból, kikutatottságból, de ellenérdekelt felek megrendelt tanulmányaiból leszűrt alternatív valóság-érzékelésből is.
Természetesen hitelesebb lenne termékmegjelenítés nélkül, de még így is a használhatóbb interjúk közé tartozik. Nem baj, sőt hasznos, hogy nincs a végtelenségig lebutítva a szóhasználat, utána lehet olvasni az említett fogalmaknak. Nem fog persze kötelezően összefüggő igazsággá összeállni egy egymásra hányt/egymás után felemlegetett fogalomfolyam az emberek a komplexitást eleve sutba vágva az egyigaz megoldást, az abszolút igazságot keresik, de mond jókat. Ezzel azt sem állítom, hogy ne lenne rálátása mindarra amiket állít, de egy ember érdemben képtelen átlátni e területek összességét, mindenki nézi, látja valahonnan. Vannak benne természetgyógyászos elemek, de amiket ellensúlyoz is. Igazság nincs, részleges sorevzetők lehetnek, pl. házi termesztésben tényleg indokolatlan a vegyszer. -
Essejó
veterán
válasz
totron #21022 üzenetére
Végül is még igazad is lehet.
Idén a terv az, hogy a komplett ásást hanyagolom. Csak azt a csíkot fogom ásóvillával lazítani, ahova a palántákat rakom. Az a csík villázás előtt még kap egy adag Marhajót és Riolittufát. Illetve minden palánta kap 1 csipet Mikorrhiza gomba spórát. -
H-Zol
senior tag
válasz
totron #20956 üzenetére
Nem a szépet kell benne látni , hanem a jót
, vegyük példának az őszi barackot , azt általában 4-5 karágra kéne metszeni és az volna a jó ha ezek arányosan egyforma távolságra vannak egymástól , de ez nem mindég jön össze
, de metszésel lehet irányítani , több metszési teknika van a korona alakítására !!
Három napja csináltam valakinek ezt a képet5 éves őszi barack fám , 4 karágas , erősen nyitott katlan korona ( 2,5-3 méter az átmérője ), 75% ban meg metszettem , de hagytam rajta ipszilon elágazásokat , két éves letermett veszőket , mert nem tudtam , hogy fog elfagyni , de szerencsére még idáig megúszta ( remélem nem lesznek már fagyok ) , úgyhogy még a hétvégén ha nem esik bele nyúlok még a metsző ollóval és még úgyis sokat fogok rajta hagyni , azért mert a múltkori hideg miatt ( és most se nincsen meleg , reggeli ködök ) sok lessz az iker barack és a kézi ritkitásnál azokat fogom leszedni !!
Egy öreg 15 éves őszi barack fám van , két darab 5 éves , kettő három éves ( azokon már hagyok egy pár szemet , nem sokat ) és az idén ültettem még egyet Paraszt barack névre hallgat és egy nektarint ( mert az még nincsen ) ! -
-
-
-
ncc1701
veterán
válasz
totron #20790 üzenetére
Ez is működik, bármi működik. Az is működik, h beásod a földbe a mindenféle növényi maradékot.
Abban nagyon igaza van, h a legtöbb komposzt halomnak nem elég 1 év. Az ilyen jó eredményhez megfelelő arányok, rétegzés, levegő, és víz szükséges. Megvan rá a technika.Még nálam sem tökéletes.
-
Essejó
veterán
válasz
totron #20762 üzenetére
Nekem is van a kert végében komposzt láda. Igazi gyári műanyag.link Jobbra tőle az a kupac amit a benne élő giliszták gyártottak. Nekem nem elkorhadt komposztom van, hanem giliszta komposztom. Igazi vörös trágya giliszták élnek benne, és nem vettem őket hanem maguktól költöztek bele. A természet megoldja. Mondom, hogy nem kell ezt túl gondolni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
totron #20566 üzenetére
Én ahhoz képest , hogy egy intenzív gyümölcsösben mennyit permeteznek , nállam majdnem bio !! Viragzasban minden fa kap egy felszívódó gombaölőt , és később amikor már minden fán van kis gyümölcs akkor még egyet , ha eltervesednek nagyon a fák akkor egy rovarölő permetet muszály , de már tavaly a cseresznyét sárga ragaccsal fogtam ki a cseresznye legyet , és az idén is ez a terv ! Az almát akartam tavaly megmenteni , 4 célzott rovarölőt kaptak és mégis kukacosak lettek , mert az almát támadja az alma moj , a szilva moly és még a keleti gyümölcs moj is , az éden megpróbálok valami feromin csapdákat ki tenni , de arany árba vannak !!
-
válasz
totron #20527 üzenetére
Antropogén időjárás módosítás évszázadokkal ezelőtt is létezett.
Egy kis lekrám. Szóval több a mozgástér az ujj felmutagatásánál, csak kicsit drága -
H-Zol
senior tag
válasz
totron #20527 üzenetére
Ennyi
, többet nem tehetünk !
De nagy a baj Argentínában , Braziliában és a környékükön , már olyan mértékű a szárazság , hogy ki fog hatni a nemzetközi gabona piacra ( és hétről hétre romlik , ha nem kapnak jelentős csapadékot ) , mi még legalább reménykedünk , de ha nem jönnek rendesen az esők itt is bajok lesznek , mert már nagyon szolmlyas a föld ! -
-
den89
tag
válasz
totron #20513 üzenetére
Bordóilében van réz is, igazából az a lényege. Létezik a Bordóilé NEO SC, az csak réz, valamint a Bordóilé+kén Neo SC, ebben van kén is.
Dorian, ne bánd, mert értelme nem lett volna sok, esetleg, ha olajos, akkor az olaj gyérített volna a kártevőkön pár óra alatt. De a réz és kén kárba veszett volna. Amíg a rügyek zártak (pl. kajszi esetében még pirosbimbós és nem látszik ki a virágszirom), addig nem vagy elkésve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged