- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
Nagyjából igen, de pár dolog necces lesz:
- HDD nem kap semmilyen hűtést sem, ami csökkentheti az élettartamát (40-50C között fog menni alapjáraton)
- ha alulra teszel ventit, avagy oda rögzítesz egy vinyót, akkor az alaplap legalsó PCIE slotja teljesen blokkolva lesz, még akkor is ha x1-es port. úgy látom az alaplapodon van egy másik port egyel feljebb, de azzal meg a videókártyát blokkolod. Tehát így alulra nem nagyon tudsz rögzíteni semmit, esetleg kábelrögzítővel, vagy 120mm -> 2.5" konverterrel egy 2,5" ssd-t.
- a SATA portok rettenetesen be lesznek zsúfolva ott az elülső sarokban a legalján, lehet hogy a front panel blokkolni fog egyet kettőt. Érdemes lesz beszerezned valamilyen extra vékony + rövid SATA kábelt. -
-
PROTRON
addikt
Általában az ilyen panel tápok DC csatija 5,5x2,5 szokott lenni, de vannak elvetemült gyártók akik 5,5x2,1-es csatival szerelik, mint pl a Gigabyte egy thin miniITX alaplapokat, amiknél még Ők sem tudnak most már megfelelő tápegységet adni hozzá, mert már nem kapni sehol x2,1-est.
Szal venni kell ilyen 5,5x2,1-es DC apa-anya csatit pl PCx-nél valamikor még láttam és átvételkor belepróbálni hogy belemegy-e...ha nem, akkor öröm bódottság, mert akkor standard 120W-os tápok jók lesznek hozzá, pl amit linkeltél.Otthoni irodai PC-nek, vagy NAS-nak teljesen vállalhatóak ezek a megoldások.
De egyesek coil whineolhatnak...meg amit másik kollega is javasolt annak még utána lehet járni, de sokszor csak ez az 1 komponens kiváltás 10k huffal emeli az árkategóriát. Mert kb ezen múlik hogy hányszor tudod úgy rendesen megterhelni(pl sok 100k soros excell táblával a procit, vagy épp 4k youtube video stream mellett file keresést indítani a háttértáron) és hogy 5 évet vagy 15 évet fog elmenni a tápegység. -
HUN_Sector
őstag
Egyébként lehet velem van a probléma... de ha még nincs ház és táp...
Miért nem teszed egy ilyenbe?
[link]
16000ft körül volt fél éveAnno sokan bevásároltunk belőle a 200w gold táp miatt innen a fórumról. (nekem is itt van még, csak kibontva és megpillázva lett, majd visszacsomagolva)
-
Pista0001
addikt
Nálam már bizonyított, egy fillért se sajnálok. ~12 éve van meg, vitt Sandy celeront HD4350-nel (Giga Z77N itx lapban valamiért nem ment az igp, ez volt kéznél), Kabinit éveken át 24/7-ben, most R5 5600G-t.
Továbbra is Chieftec IX01/03 a cél? Sajnos abban oda kell figyelni, ütközhet a paneltáp az alaplappal. Sajnos még a gyári is, ha az alaplapon rossz helyen van valami. Megjegyzem, az IX gyári táppal se tűnik drágábbnak, mint egy IX üresen, plussz ez a panel+kocka.
-
HUN_Sector
őstag
A tápkábel sata csatlakozója is mindkettőbe belemegy külön-külön, nem alaplapi sata connectortól kapják az áramot.
Egy 4 pines power csati egy 84 wattos cpu-t simán meghajt. Viszont paneltápnál a paneltáp teljesítménye és a kúlső adapter teljesítménye közül a kisebb számít. Pl egy 12v 5 amperes adapterrel (külső táppal) 60 wattnál többet igénylő cpu meg sem fog mukkanni, hiába tudna a paneltáp mondjuk 100 wattot
-
hoffman_
nagyúr
igen, en pont ez "ellen" epitek, ha magamnak csinalom. a paneltapot nem szeretem, plusz tegla, macera elrakni, stb. persze 100W alatt teljesen eletszeru. egy jobb Gold/Platinum SFX tap hangtalan, Corsair 450 Goldja is hybrid es kb 150W-ig azt hiszem nem kapcsol ventit. dragabb, ez teny. nekem is a nappaliban van, a hdd nagyobb zajforras, mint a tap vagy a 120mm noctua. 5400rpm-en azzal se lesz nagy gondod.
nekem az Asrocknal a DC tap kizaro ok volt, illetve asszem csak wifi m2 van rajta, hiaba a 2x sata. barmi mast a pci slotba kell raknod. az Asus nvme portja savszel korlat nelkul elvisz egy 6x sata adaptert es a pci x1be elfer a 2.5gb nic.
-
kutga
félisten
Egy valamiben nem vagyok biztos, és az alaplap használati utasításában sem találok rá semmi infót, nevezetesen, hogy a 4 pines alaplapi SATA Power Connector (SATA_PWR1) meg tud-e hajtani egy 3,5 collos hdd-t, neadjisten egy 3,5 collos hdd-t és mellette egy 2,5 collos ssd-t, vagy csak ssd-re gondolt-e a gyártó.
-
flashpointer
őstag
Abbol a cpubol van integralt tapos is, a tapegyseget csak siman bedugot az io portba, persze kicsit dragabb is de cserebe nem kell a paneltappal szarakodni
-
hoffman_
nagyúr
én nem vagyok a paneltáp híve, ezért az Asus N100-at és mellé SFX-et vettem. ez a lap ATX tápos, az Asrock verzió a DC barrel csatis. nálam 4x4TB lemez és a 6W N100 mellé kicsit erős az SF450 Platinum, cserébe van játéktér. Unraid homeszerver, Jellyfint nem rég lőttem be, 1080p és 4k stream remekül megy, illetve az igpu transcode is egészen jó. Linux alatt a QVS driverekkel általában oké az N100 már. én 32gb ramot raktam bele, még nem nagyon láttam 8% felett.
-
TurboK0
tag
Nézz rá az odroid h4 sorozatra. 4 vinyót bír és jobb a proci mint az n100. Annyi bibije van hogy nincs hozzá rendes ház, csak ilyen lapra szerelt akármi, viszont lehet hozzá kapni ITX toldót amivel elméletben már sokkal kompatibilisebb lehet. Egyedül arra kell figyelni hogy a mellékelt HDD kábelek rövidek. Max 4 vinyót kezel, van rajta gyárilag 2x 2.5GbE (Intel!), eMMC, és egy m.2 slot (amire lehet tenni 4x1GbE toldót).
-
sasNAXO
aktív tag
Nem kimondottan ITX, de azt írtad proxmox/linux, ha lehet akkor intel legyen az integrált hálókártya, nekem volt amikor fejfájást okozott a realtek.
#64805 AiRLAC:
Én jelenleg Ryzen 1600 AF (~2600) proci mellett szívok 3200MHz-en, van egy tartalék szerverbe szánt DDR4 ami gyárilag is tud 3200-at, na az megy vele, de Corsair 2x8 és Crucial 2x8 sem megy XMP 3200-on a proci mellett.Amúgy régen a Ryzen 2700 procim szintén nem bírta stabilan a 3000MHz-et, bár én 2x16GB rammal használtam volna anno, 2x8GB ramokkal egyáltalán nem volt probléma amikor később teszteltem más miatt...
-
kutga
félisten
Elrontottam a linkeket. Erről mi a vélemény?
ASROCK N100M
8GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16
Samsung 850 EVO 120GB SATA3 2,5" az oprendszernek (már megvan)
4 TB Western Digital Purple HDD 3,5" SATA3 az adatoknak (már megvan)
KOLINK SateliteTápegység kell még bele, ha jól sejtem, illetve ebbe úgy látom teljes magas bővítő kártya passzol, a lan kártyából is kell másik.
-
kutga
félisten
Kicsit utánanéztem. Ebben a videóban 5.15-től arról beszél, hogy a 4 pines sata power connector csak 2A-t tud szolgáltatni, ami nem biztos, hogy elég lesz a két meghajtónak. Tehát ha jól értem vagy 1 hdd és m2, vagy csak sata ssd konfiguráció működhet. Nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek.
-
Szia,
Ennél az alaplapnál én is kíváncsi lennék, hogy a merevlemez tápellátását mennyire tudja stabilan tartani, egyáltalán képes-e azt elindítani, mivel onnan kap áramot. Az alaplap tartozékai között van egy 2 ágú SATA tápkábel, amit közvetlenül az alaplapra kell csatlakoztatni. -
Vigneau
félisten
Amennyiben megvan a kívánt GPU, akkor a Techpowerup.com is sokat tud segíteni. A böngészőbe beírva pl. az RTX 4060 specs egyből az első linknek adja. Ott pedig a gyártók adatait összegezte a TPU.
Nekem is ilyen házam van, de a dupla első ventis mod után én már csak max. 230 mm-ig tudok keresgélni.
-
trog
tag
De igen, befér. A lapodban valamiért biztos voltam hogy ATX lesz, úgyhogy rá sem néztem. Ha szempont hogy legyen ablaka a háznak, meg nem cserélnél komponenst, akkor pedig az Aerocool atomic lightot tudom ajánlani, abba fér vízhűtés, van hely HDDknek is meg nagyobb videó kártya is befér ha bővítenél a jövőben/játékra is használnád és hasonló árban van az is. Ha nem tervezel ilyesmit akkor netezős videókártya nélküli setuphoz ez a jonsbo C6 szerintem verhetetlen.
A C6 szellőzésével sem volt semmi gondom videókártya nélkül, pedig csak elől meg fent van benne venti, meg belezsúfoltam egy nagy CPU hűtőt egy SSDt és két HDDt is, igaz kellett hozzá kicsit matekozni. Ami még érdekes, hogy halkabb mint az aerocool ház volt és a HDDknek is jobb lett a hőmérsékletük ebben, pedig az aerocool alsó külön rekeszébe voltak téve itt meg a CPU hűtő tolja rájuk a levegőt.
Van itthon egy régi házam ami hasonló méretű mint a mostani tiéd, talán 1-2centivel kisebb a te jelenlegid, csak hogy mire számíthatsz:
Jonsbo c6-Tiéd(+1-2 centi hosszban és magasságban)
Jonsbo c6- AerocoolAerocool-Tiéd
-
trog
tag
Nem tudom milyen pénzügyi kerettel indulsz, meg mennyire ragaszkodsz az itx mérethez, de ha nem akarsz sokat költeni szerintem Jonsbo C6 és microATX lap kombó is szóba jöhet, ha eladod a lapot meg házat össz 25-30ért lesz új kompakt házad+lapod max 20 ezer ráfordítással és mást nem is kell kicserélned.
Nekem is integrált VGAs a setupom van, én Jonsbo C6ra cseréltem a házat (20x27x30cm) 15000 forint újonnan. Egy microATX lapra cseréléssel megoldható az egész tök olcsón (25k körül tudsz venni 520as chipszetes új alaplapot 3 év garival, 40k körül indulnak az itx alaplapok), az ATX méretű táp is maradhat gyári AMD hűtővel. Ha mindenképp az itxre szavazol majd más megmondja mit érdemes.
-
Pista0001
addikt
A Silverstone Milo szériát nézd át, élére állítva nyerhetsz vele helyet, de tápot sfx-re kell cseréld, a gyári AMD hűtő meg akár be is férhet.
Ja, hogy on legyen, Chieftec IX 120 wattos paneltáppal úgy 40e körül van, de ahhoz kell alacsonyabb hűtő, vagy magas fedél a házhoz. Előbbinek a Thermalright AXP90-X36 nekem bevált (IX03, ASRock B550 itx, 5600G nálam), utóbbi kb 12e forint.
-
HUN_Sector
őstag
Szia.
Az egyik OEM termékcsalád több gyártó, több minőségű gépházában alőfordult. A táp azonban mindnél közös, egy 80+-os 150 wattos beépített típus.
(ha a zongoralakk előbetét nem tántorít el)
[link]
In win chopin volt az európai top kivitele, az Akyga egy alsó polcosabb minőségű megoldás, de a táp úgy tudtom mindnél ugyanaz és ugye az a lelke.Más:
Európában miért nem kapni ezt a vackot???! :'(
[link] -
sasNAXO
aktív tag
Asrock J3455B-ITX alaplap esetén bios hack kell, hogy ne 10 perc alatt álljon fel az xpenology rendszer. Nem tudom az általad linkelt Asrock J3355B-ITX érintett-e a dologban...
-
sasNAXO
aktív tag
Ezt ismerem, csak sose automatizáltam még. Ugye a lényeg az lenne, hogy jelezze is a hibát látható módon.
#60531 ANOka:
Ezt haver mutatta múltkor, van hozzá docker, nem kellett hagyományosan telepítenie.
Én még nem próbáltam.Persze kérdés Proxmox alatt mi a jó mód, mert asszem ott nincs közvetlen docker support alapból (persze linux, fel lehet rakni rá, csak ugye megint egy "barkács megoldás").
Bakker, így folytatjuk felrakok még a héten egy új Proxmox-ot valahova... -
Na, ehhez lenne jó egy webes felület is.
Én találtam már vmit, de telepítési leírást hozzá még nem.
(gaz, csak érintőlegesen foglalkoztam vele.)
https://help.ubuntu.com/community/SmartmontoolsSzerk.:
Ehhez nem találtam még hirtelen telepítési leírást Ubuntu/Proxmox alá:
https://github.com/AnalogJ/scrutinyKódból is lefordítom/feltelepítem, ha van hozzá step-by-step guide...
-
sasNAXO
aktív tag
Egy NAS rendszerben van erről valamiféle értesítés, jelzés, ha kezd romlani (ha jól tudom). Nem tudom egy proxmox az ilyet hogy kezeli. Mivel Linux biztos nagyon jó egyedi értesítést össze lehetne eszkábálni rajta, de ugye minél "gyáribb" a megoldás annál kevésbé kell számolni hibákkal (jó esetben, persze
).
-
PROTRON
addikt
Elméletileg elfér.
Az aláírásomban ott az elmélet és a gyakorlat kapcsolatáról...
A legutolsó fotó alapján látható, hogy ez az elmélet még nem lett tesztelve...de elvileg egy magasságban van a a hűtő teteje a gyári sata háttértár tartó lappal.#59983 sasNAXO
Naggyon vicces, azért próbálgatnom kellett hogy tényleg ilyen gagyin pattan-e fel ahogy...de tényleg ilyen.
Amúgy egyelőre csak UEFI-ban tengődik a PC, de 1000-re manuálisan leszabályozott venti fordulattal 45 fokon tartja a 4,2 GHz-et órák óta...amúgy majd fedlapot felpattintva is ki kell próbáálni, de elsőre kellően halknak tűnik ahhoz hogy irodában, monitor hátuljára vesa-val rögzítve nem feltétlen kell bele más hűtőt szerezni...pedig már kinéztem egy 30 mm magasat.Na a fenti versenyre senki nem nevez be, hogy az első fotó alapján mi volt az első "ba..ki" felszólalásom?
-
PROTRON
addikt
én legalább 2x4-re lőnék, mivel tudja a dual channelt...elegendő használt piaci, nem romlanak meg.
Jó lenne minél jobb késleltetésűt, pl 2400-nál CL 15 vagy max cl 16, de jobbat.
Boltban eléggé szűkös a választék...
Mármint azért itt is akadhat némi gond abból ha ilyen Aegis nevűt vagy még gyengébb minőségűt szerez az ember... -
-
törölt tag
egy jo minosegu paneltap megteszi meg akkor is ha valasztasz melle valami kisfogyasztasu vga-t, ami esetleg ugyesebb mozira. keress itt a topikban a 'picopsu'-ra, v 'hdplex'-re
szerk: sfx-nel milyen bugas? venti ment v valami tekercset hallottal? a felpassziv 450-es ugyan overkill ehhez a konfighoz, de a ventije meg sem rezzenne jo esellyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Socket AM4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest