Új hozzászólás Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz echterion #65462 üzenetére

Nem azt modtam, hogy nincs vizes noti, hanem azt hogy ilyen konstrukcióval (az ilyen alatt értsd az alább linkelt HK modellt) életképtelen. Ezek amiket itt linkeltetek különálló radiátor egységet használnak, se a pumpa se a radiátor nincs beépítve a burkolatba, és megkockáztatom talán 10L is van az egész cókmók együtt.
    Egyébként ezek se sokkal jobbak, pontosan nem néztem utána de lehet egy eGPU-s megoldás kisebb térfogatú és könnyebb mint ezek és ott a VGA is cserélhető.

A vízzel több gond is van ha az ember a térfogat csökketésére megy:

- túl sok helyet foglal
    - nem egyszerű jó légáramlást kialakítani (a radinak kell ki-be oldalon szabad légtér és emllett más komponenseknek is kell kapni némi fuvallatot, pl mi lesz a VRM-el, SSD-vel ha elkülönülnek a raditól és a légáramlás ott nulla)
    - upgrade macerás (nehéz megfelelő blokkot találni, főleg VGA-ra)
    - súlyra is nehéz
    - indokolatlanul drága

Nem véletlen, hogy fehér holló kategória a vizes laptop, még a kissebb ITX házak is inkább kompakt vízre vannak felkészítve mintsem teljes loopra.

Most ha ez ember belegondol abba, hogy egy Legion Pro 7i Gen 9 RTX 4090-el olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, térfogatban, súlyban kevesebb mint a fele ennek a hong-kongi csodának, akkor mi értelme?

Én biztos nem ezt venném, mikor ha laptopot akarok akkor van gamer laptop ami jobb, olcsóbb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés