- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Szerintem ez összetett kérdés, én arra optimalizálnék amire használva vannak. Ha archiválás akkor lehet, hogy eleve jobb külső meghajtón leválasztva. Vagy fizikailag két meghajtón, elkülönítve, akár egyik gépben a másik külső HDD. Média, adattárolás: NAS. Ha oda is archiválsz akkor raid (+megint vmi külső pluszban). Ha valami spec adattárolás, pl. munkára kis file-ok, stb... én azt továbbra sem tenném ki a desktop gépből, a késleltetéssel nekem nincsenek jó tapasztalataim hálózaton, OS cache sem játszik, stb...
És a fentitől függ az adatok mérete, elérési sebesség is. 2-4TB szvsz lefedhető SSD-vel viszonylag olcsón, 6-10+ TB-okat én biztos nem raknék még ki SSD-ből. Ha nem videót vágsz vagy vmi hasonló akkor ennyi adat amúgy is jobbára médiának kellhet amire tök felesleges is az SSD sebesség.Nálam van külön mITX (vagy közel mITX házba passzírozott mATX
) épített NAS de felemás a használat. Nem megy 7/24-ben, tök felesleges... de egy ideje már szinte soha nem ment. A gépben még maradt 1db HDD, ami helyben kellett ott volt, NAS-on mentés és média (arra meg épp nem volt idő, filmek, stb...).
Helyügyileg ami kritikus még szerintem, hogy hány HDD-t tartasz. Sokat lehet nyerni 2-3... HDD helyett egy naggyal, az tényleg bármibe befér, ahogy írod. De ezt az adatvédelmi szempontok felülírhatják... én erre a mentés+média NAS-ra végül nem mentem 3 HDD alá.Ha médiára kell akkor mindenképp jó megoldás szerintem, sok kihagyás után most kezdem összerakni én is újra, most épp konkrét NAS sw nélkül, Jellyfin-nel és már 2-3 kliensen Kodi azonos médiatárral.
@TurboK0
Hangra szerintem az idle morgás/seek neccesebb, azt meg direkt néztem anno én is a product brief-ben, de semmi logikus konklúziót nem tudtam levonni. A 2TB-os után a 12TB-os a leghalkabb kb, hiába 7200-es. Ami biztos, hogy tányérszámtól is erősen függ. Desktopban olvasottak alapján nekem 7200-es Toshiba van és jóval halkabb mint egy rakás másik 5xxx rpm-es, pl. WD Blue-k (szintén voltak). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest