- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Megosztanám a projektem, úgy érzem befejezésre került a gépem.Nes-Snes-Yuzu-Xemu-Xenia-pcsx2-rpcs3 emulátorok futtatására építettem egy gépet, aminél a fő cél a könnyű hordozhatóság mellett a lehető legkompromisszum mentesebb felépítés volt. Tehát a lehető legjobb proci hűtő mellett szabvány atx táp, hűtésileg felültervezett nagy vga stb.
A gépház amire a választásom esett az egy Silverstone Sugo 15-ös.
(Egyáltalán nem bántam meg, nagyon megszerettem ezt a gépházat!)
19,07 liter űrtartalomba szabvány atx táp, gyárilag 3 (kis okossággal 4)db 2.5-es háttértár, a lehető legnagyobb duplatorony cpu hűtés, és 3 slotos vga max 330mm hosszban fér bele.Egy 5800x-et raktam bele egy Noctua NH-D15g2 LBC társaságában, egy Seasonic Focus 850w 80+ gold táppal, 2x16gb ram-al, meg egy Asus Tuf rx6800 vga-val.
Háttértár terén egy 256gb-os m.2 a win-nek, ez mellett még 1db 1tb-os m.2 + 3x1tb sata ssd+ 1db 1tb laptop hdd.A procihűtésnél azért ment az agyalás hogy vajon be fog e tényleg férni..
A sima D-15 nem fért el benne, mivel az nem aszimmetrikus kialakítású, így a gépház bal oldalát nem tudtam felrakni. A g2 viszont minden gond nélkül még a Noctua által am4-am5-nél javasolt 7mm eltolással is gyönyörűen elfér!
Az 5800x-et minden féle babrálás-alulfeszelés nélkül is 75c alatt tartja throttling mentesen stressz tesztek alatt is, tehát megvagyok vele elégedve!Azért esett a választásom a Noctuára, mert ők adnak gyárilag lehetőséget am5-nél direct die rögzítésre is. Így fentebb lépésnek am5 7700x-et tervezek delidelve (Ez majd a jövő zenéje).
VGA terén a gyártó 330mm-et ad meg max hossznak (mondjuk nem tudom hogy azt hogy lehetne belegyömöszölni)... Amire a választásom esett az 310mm, és igen csak küzdeni kellett vele hogy a helyére mennyen..
Külföldi forumokon olvasni hogy van aki rtx3090-et gyömöszölt ebbe a gépházba... Ezt azért tulzásnak érzem. Én 250w tdp-nél húztam meg a határt, és kikötés volt a 256bit (emulátorok ezt szeretik pl Yuzu). Úgy érzem ezzel se lőttem mellé, benchmarkok alatt se éri el a hotspot a 80c-t..
A tápnak egy itthon elfekvő Noctua 14cm-es ventit raktam be beszívónak.
Itt kellett egy kicsit sufni tuningolni, mivel a gépház a szabvány 14 centis és 12 centis ventiket támogatja. Ez meg egy 14cm-es venti 12cm-es lefogatással, így ment a kötegelő tuning...De per pill jó, nem rezonál funkcióját ellátja..
A gépház tetejére meg egy 12cm-es slim venti került ami a vga által termelt hőt hivatott "kilökni"...
Összességében nagyon megvagyok elégedve a géppel!
Az emuk terén egyedül az rpcs3-nál lenne még hova fejleszteni (proci-avx512-am5 amd)
Ez majd a jövőben.
Egyébként kellően hűvös és halk. "Sajnos" dögnehéz lett a gép, így a vártnál egy kicsivel rosszabb a mobilitása, de még így is lényegesen jobb e téren mint egy átlag asztali gép.
4 xbox kontrollerrel 1-2 kocka partit megjárt már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest