Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sh4d0w: Van-e még?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
kuntics
aktív tag
Informatikához kb alap szinten értőként elkezdtem olvasni, de már az elején elakadtam. A hűtőnél van áfonyás meg meggyes joghurt, future résznél meg már meggy és barack. Hol a csavar? Én pont az áfonyásat vinném…
Amúgy tényleg nem értem a kifejezéseket, azért este csak végigolvasom, hátha sikerül értelmezni anélkül is.
-
Szuper lett, köszi
-
-
"az akaraterő kimerülése nagyban függ az egyén hitrendszerétől!! "
Igaz!) -
Vesa
veterán
Jópofa írás, különösen az IT nyelvezet miatt, de tartalmilag tele van problémákkal melyekkel kb. a végtelenségig lehetne vitázni (alább ki is térek rá, forráshivatkozással együtt). A vita persze erősen felpörgeti a CPU-t, tehát az írás eleve tologatja az olvasót a nagybetűs önzés felé azáltal, hogy a credit zabáló vita ellenébe mutat utat. Gyakorlatilag deklarálva, hogy vitázni értelmetlen, mert a folyamat erőforrás-igénye jelentős. A megoldásuk a problémára: előre döntsük el, hogy igazunk van és kész, ehhez ragaszkodjuk cache-ből az idők végezetéig, és minden ellenirányú inputot azonnal ignoráljunk mintha nem is létezne, így nem fogunk drága bio erőforrást pazarolni.
Szerencsére sokan nem így működünk.

Részletekbe is bele lehet menni, de sok energiát fogyaszt.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, pár konkrétum:
A szöveg tényként kezeli Roy Baumeister "Ego Depletion" elméletét (miszerint, az akaraterő egy véges, merülő akkumulátor). A valóság ezzel szemben az, hogy az elméletet számos nagymintás kutatás (pl. ez itt) nem tudta bizonyítani. Ezekből kb. az derült ki, hogy az akaraterő kimerülése nagyban függ az egyén hitrendszerétől!! Aki azt hiszi, hogy az akaraterő véges, annál jelentkezhet a fáradtság, aki viszont nem hisz ebben, annál nem.Az egész írás biológiai alapjai ingatagok, számos nem igazolt, nem bizonyított (vagy éppen már meg is cáfolt) feltételezésen alapul (pl. a már említett Ego Depletion, vagy mondjuk, hogy mást ne említsek, a glükóz-elméletet is számos kutatás cáfolta már), így aztán tudományosan a tartalom sajnos nem vehető komolyan!
Ennek ellenére egyfajta szórakoztató irodalomnak nagyszerű.
A pszichológiában az a szép, hogy minden zagyválásnak van értelme, miközben semminek sincs!

-
Jól írtad.
Ha nem engedsz a konzumidióta csábításnak, akkor már nyert ügyed van. Reklámot nem nézünk, kerülni kell minden olyan platformot, ami ezzel megy.
-
Graphics
Jómunkásember
Én olyan vagyok, mint az első Core2 Duo processzorok, mint mondjuk az első steppinges E6300-asok, amiben még a fele cache ki van kapcsolva egy hiba miatt, így néha elfelejtek apróságokat... Néha szépen üzemelek 2 mag - 2 szálon, de van hogy megtáltosodok és akkor már elérem egy kicsivel komolyabb CPU teljesítményét is.
Igyekszem a multitaskot alkalmazni, de néha nem megy a FIFO és van hogy in-order (sorrendben) és out-of-order, sorrenden kívüli végrehajtásban üzemelek, függően a feladattól.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nagyon jó írás. Én is informatikus szemmel nézek rengeteg dolgot.
-
Oldman2
nagyúr
-
-
Metalfan
senior tag
Köszönöm, ezt és az előző írást is!

Sok life-management könyvet és cikket olvastam én is, de nekem, kockának ez az írás volt talán a legérthetőbb az összes közül, hogy mi miért történik. Nyilván a mit és a hogyan részt taglalta leginkább a legtöbb könyv, de valahogy az agyam nem tudta rendszerezni, hogy ezeknek miért kell pont úgy lenniük, ahogy, mert a könyvek magyarázatai túl általánosak és/vagy kuszák voltak számomra ahhoz, hogy az agyam ne a "soha nem használt hasznos infók" mappába rakja ezeket.
Ez meg így kocka-nyelven írva is (vagy lehet pont ezért) sokkal érthetőbb volt nekem, mint a legtöbb könyv.Még több ilyen írást szeretnék olvasni

-
rendzso
tag
Nagyon tetszenek ezek a "pszichológia informatikusoknak" témák. Így számomra sokkal emészthetőbb, és jobban leköti a figyelmemet is.

Csak így tovább, én is szívesen olvasnám hosszabb terjedelemben is. -
-
Hát ez hatalmas!
Nagy Gratula, élmény volt olvasni!
Hatékonyan összefoglaltad a problémát, és sok Sztár Coaching-ot múltál most felül néhány egyszerű rutin bemutatásával!
Régen olvastam ennél jobb írást életvitel/management témában, holott tejlesen KOCKA megközelítést alkalmaztál hozzá!
(Pedig hidd el, nem kevés könyv elolvasásán vagyok túl, akkor is 100 feletti, ha csak ezt a témát érintjük!)Szerintem bontogasd még ezt a témát, ha úgy érzed, hogy van benned egy könyvnyi, akkor hajrá a privát kiadás! (1 db könyvet is kinyomnak már manapság, 1-1 rendelésre készül el csak a példány, szerzői jogdíjat pedig mind után küldenek!
)
Én biztosan vevő leszek belőle egy példányra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Ram bazár DDR3 (4GB/2GB)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)