- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #35996 üzenetére
-
Goose-T
veterán
válasz
szabi__memo #35996 üzenetére
Igen, fixen pörögnek, mert a PWM jelet a negyedik vezetéken kapnák. Egyébként vannak olyan alaplapok, amik PWM nélküli ventit is tudnak szabályozni szimpla feszültségváltoztatással, nekem is volt ilyenem. Érdemes lenne utánanézned, hogy a te lapod tud-e ilyet.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #35992 üzenetére
Túl nagy választék nincs 40x40x20-ban, méretben alatta 0db.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Csokilama #35990 üzenetére
Néztem Rajinteket, CPU cooler clearance 160mm miatt nem akartam kicsutkázni a 161 mm-emmel.
A hűtőből meg kettő is van, egyiket megvettem és nem használtam soha, költözéskor elkallódott és most került elő. Másik a tetőn lévő USB port, ami miatt skip-eltem, egyik Bitfenixemen is ilyen volt, nekem inkább előlapra legyen és most így is lett - már csak alaplap kell bele.Egyébként rohadt jó kis házikó a RAjintek, szép nagyon
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #35987 üzenetére
Ha megadod a vastagságot könnyebben találok jót.
Amúgy nem jellemző a PWM (4-vezeték) ekkora méretben, mármint ha erre gondoltál mint szabályozható.
Inkább 8-16K Rpm-es példányokra lehet lelni, aminek az induló fordulatszáma 2000-5000 Rpm ami még nem elég kellemes a fülnek. -
Dißnäëß
nagyúr
Húzott i7-et, természetesen. Most egy Arctic Freezer i30 CO-m van, 161mm, nem szívesen dobnám ki. (Nem is fogom, a Phanteks Enthoo Evolv ITX-ben elférek vele).
Kisebb ITX-et, vagy nem húzott konfigot meg lehet nem ekkora házzal csinálnék, hanem egy Akasa Euler M-el egy T-s procival (és pattintom a TV hátuljára).
-
szabi__memo
nagyúr
4-5.5cm-ig van valami olcsó szabályozható fordulatszámú venti?
Köszi -
válasz
Archttila #35978 üzenetére
Maga a haz gyonyoru de velemenyem szerint nem top konfigra van.
Nekem amikor i7 6700 es gtx 1070 FE volt a node 202-ben azt sem tudtam normalisan huteni.
Ez a haz meg ugyan az csak olyan mint ha felbe lenne hajtva az elozo hazam....
De aki egy i5-os K nelkuli procit es egy 1060-1050-es kartyat tervez bele annak tokeletes -
HookR
addikt
válasz
#16939776 #35982 üzenetére
Az Abee nem az alacsony árairól híres. Az RS01 29e JPY, ami ~73e HUF. Szóval egyszerűbb és kevésbé variálható, de legalább drágább.
(#35984) Dißnäëß: 110mm + a 25mm vastag ventilátor + a venti és 3,5"-es HDD-t tartó keret a csavarfejekkel. Az jó esetben olyan ~140mm maximum, ha megelégszel a ház aljában elhelyezett adattárolókkal. Néhány példa:
- Be Quiet! Dark Rock TopFlow 110mm + venti.
- Be Quiet! Shadow Rock TopFlow 100mm + venti.
- Deepcool Fiend Shark 131mm ventivel.Mit akarsz hűteni, amihez ezek nem elegendőek?
(Mini-ITX-nél természetesen a hűtőt és alaplapot egymáshoz kell választani.) -
Archttila
veterán
válasz
Plasticbomb #35980 üzenetére
Nem,
ez az első pre-order szállítmány
-
törölt tag
Ha szabadalmilag nem jegyeztették be az M1-et/elrendezését, akkor bukták az ezidáig kiváró "potenciális vásárlókat".
Ránézésre leegyszerűsítették annyira az elemeket/megmunkálást, hogy 1/4 áron is hasznot fog hozni.
Van egy hasonlóan elnagyolt Steacom utánzatom itthon. Aki megnézte, annak jobban tetszett mint az eredeti, még úgy is, hogy övé volt a referencia. Jól működik a kínai gazdaság
-
HookR
addikt
-
Nirvanus
aktív tag
takarítok (és ez nem az összes)
-
Ispy
nagyúr
Nem jött, de a múltkor, amikor visszaküldtem gariba a silverstone tápot, elfelejtettem visszarakni a dobozba az átalakítót
Januárban megy vissza a silverstone megint, ha cserélik újra, akkor eladom, ha lehet, akkor visszakérem az árát.
Legutobb 2 hónapig voltam táp nélkül
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Mit gondoltok, ha az alábbi (rossz minőségű képen) látható Dark Rock TF alsó hűtőbordája minimálisan beleér a képen látható 7.9mm széles HyperX RAM hűtőbordájába, akkor mennyi esély van arra, hogy egy Corsair LPX 6mm széles, esetleg egy teljesen heatsink-mentes
RAM-mal ez nem történik meg?
BQ Compatibility check list:
-
HookR
addikt
-
törölt tag
Ezeket forgalmazzák 10/18 2-soros dugó: Molex Fit jr.
Farnell keresőjébe beírod a "Part number-t" az előző linkből.
-
Ispy
nagyúr
A helyzet az, hogy lecseréltem a tápom. Viszont egyedi méretre készült kábeleket akarok csinálni, de csak most szembesültem vele, hogy a corsair psu felőli atx csatlakozója 18+10 pines. Na most a kérdés az, hogy honnan tudnék ilyen csatikat szerezni, mert a gyári kábeleket nem szeretném szétszedni
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
shteer #35955 üzenetére
Meg vannak tápkábel toldók meg mindenféle hasonlók, még a Phanteks weboldalán is, kicst várni kell postával, mire kintről bejön, ..
LED-es ventillátor téma: tudtok vmi szupercsendes, alacsony fordulatú 12 illetve 14 cm-est ajánlani ? 12-es a CPU-ra, 14-es a háznak. Halálcsendes, hall-hatatlanra gondolok, mindkettő ilyen 500 rpm körüli pluszminusz párszáz rpm... semmi turbina. Ha már ablakos házat vettem, legyen kis hangulatfénye
mert vaksötétben úgysem szeretek dolgozni..
-
szabi__memo
nagyúr
Realan házakat már senki nem árul itthon?
Honnan lehetne olcsón beszerezni?
Köszi -
Csokilama
tag
-
válasz
Csokilama #35948 üzenetére
Azt olvastam, hogy nem a tarto kerettel van a baj, hanem magat a haz keretet kell feszegetni, hogy beferjen. Probalok majd vadaszni egy havert akinek van es beleprobalom. Ha valahogy belerakhato, rendelek egyet en is. Caseking-nel Predator 240+gtx 1080 block 240€ most akciosan.
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #35946 üzenetére
Szerintem is az a legjobb megoldas.
En is azert vettem, mivel azzal lehet a legkompaktabban megoldani ahol a pumpa nem a procira van raeroltetve.Azt az oldalso 2x120 tartót nem lehet atalakitani vagy direkt a predatorra szabni es masikat?
Kesobb majd nekem is beszerzodik egy M1 vagy NOVA(talan Cerberus lett a rendes neve)
Fractal Nano S-hez:
Az osszes ilyen kialakitasu(nano s, evolv itx, manta) haznal ez a problema.
A kartyanak max a fele kap friss levegot elorol a tobbit a tap lefojtja.
Keress olyan buildet ahol valami rovid kartya van es homersekleteket is feltuntetik.
80 fok korul lesznekUi.: sry az ékezetek miatt.
-
válasz
Csokilama #35935 üzenetére
Ez meg oriasi dilemmam nekem is es nem dontottem meg el.
Az EK Predatoros megoldas tetszene a legjobban, de feszegetni kell a hazat hozza, csak 2 helyen felfogathato es elegge nyomorek a vegeredmeny.
Ha bentre rakom a pumpa es tartaly kombot akkor meg bukom a masodik 240-es radi helyet.
Kivulre semmi esetre sem rakom a pumpa-tartalyt mert ez lesz az utazos gepem, szoval egy taskaba becsapom es viszem, igy nem szeretnem ha barmi kilogna a hazbol... tudom nehez lesz es megserulhet es bla bla de nem izgat....
Ez az apologee drive nekem sem bejovos. Ha procira rakom a pumpat akkor lehet egy fractal kelvin compact vagy egy be quiet compakt pumpajat is kiprobalnam hatha eleg lesz a rendszernek.
Meg erosen gondolkodom a kivitelezesen..... -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
vettem egy fekete, ablakos Phanteks Enthoo Evolv ITX házikót ([link]), hosszas keresgélés után. Photoshop, BF4, Starcraft 2, ilyenekre. + hogy ne a lábamnál legyen a batár nagy házam, hanem csinosodjunk
a moncsi mellett
Azt kell mondjam, az egyik legjobb konstrukciójú ház igényeimnek, főleg a 161mm magas Arctic Freezer i30 CO miatt aggódtam, majdnem Cooler Master Elite 101A lett, de végül ez győzött, elfér még a 200mm-es batár CPU hűtő is benne.
Szóval, ajánlom mindenkinek
-
válasz
customer114 #35908 üzenetére
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #35932 üzenetére
A vizet hogy tervezed?
1.radiátoron pumpa-tartály
2.hátul a seggén pumpa-tartály
3.Prociblokkon valami pumpa-blokk kombó
4.bentre pumpa-tartály
Én ebben a sorrendben haladnékMost nézem ezt az Apogee Drive II-t ez konkrétan alulról a prociblokk résztől szívja a vizet.
Rossz belegondolni, hogy rezeghet a procira szorítva az a DDC
Főleg, hogy az Eisberg is DC-LT pumpája is milyen hangos, hiába szivacs a fél tartály. -
-
imibogyo
veterán
válasz
Mercutio_ #35922 üzenetére
Hát most már amúgy is mindegy, visszatértem (valószínűleg megint csak átmenetileg) ATX-re.
(#35923) AxBattler: tényleg... De egyrészt a fentiek miatt is, másrészt a házvásárlás (mármint lakóház + műhely) vásárlás miatt most 26k is sok. Elvagyok még 1-1,5 évet a toronyházamban, vagy ha végre valahára lenne szabadidőm készíteni egyet, akkor valamilyen egyedi kuckóban...
-
válasz
AxBattler #35923 üzenetére
Hmm. A mostani példányokban elméletileg egy EarthWatts 380D Green táp kapott helyet, ami egész jó értékelést kapott. Persze csak 80mm-es a ventilátora...
Nem is rossz 26k-ért, házzal együtt.Tetszik, hogy át lehet látni a tápon, a rácsozaton keresztül:
-
válasz
imibogyo #35921 üzenetére
Igen, anno az ITX korszakom előtt én is sokat nézegettem ezt a házat.
Már 26k-ért beszerezhető, USB3.0-val, 380W-os táppal... aztán indulhat a modding:
- oldallapra ablak + a ház belsejét fehérre lefesteni;
- LED égősort bele;
- alaplapi tálcát, és a felső részt több helyütt kivágni kábeleknek;
- alját kivágni, porszűrősítve, hogy a VGA onnan is szívhasson levegőt.
Mondjuk a 9cm-es tápventi miatt kicsit szívnám a fogam, de állítólag elég csendes, és amúgy is max. 160W-ot kajálna a rendszer.(#35922) Mercutio_
Sajnos a pocsék szellőzés, és az egyedi tápegység kinyírta nálam ezt a házat. -
Mercutio_
félisten
válasz
imibogyo #35921 üzenetére
Évekig NSK1300/1380-am volt, kellő türelemmel ki lehetett fogni jó árban aprón, a spéci tápon kívül a szellőzés hiánya szólt ellene (viszont elég zárt így csendes)
Ha lenne gtx1050-ből olyan típus ami kitol minden termelt meleget a kártya végén lehet újra vennék egyet (és off lennék)
Aztán az sincs kizárva, hogy az emlékeket szépítette meg az idő, valami oka volt, hogy downsize-oltam
-
Nirvanus
aktív tag
-
Jah, megvan.
(#35915) >Deego..
Egy alap minőség azért biztos megvan.
Jónak tűnik a Chieftec, és nem is túl nagy. Majdnem mint egy Antec NSK 3480.Még ez baromi jó: Cooltek K2 3.0 - teljesen retró, '90-es évekbeli fíling, zongoralakk festéssel, fényes műanyag előlappal, viszont modern, masszív, átgondolt belsővel. Ha megint rendes ATX gépet építenék magamnak, tuti ilyet vennék hozzá:
- USB3, eSATA az előleapon + rejtett DVD ajtó;
- gumis, de fém HDD tálcák;
- alsó táp, levehető prszűrővel, előtte alsó ventilátor;
- 5.7kg acél.
- tetejére kell vágni egy 120/140mm-es ventirácsot, esetleg oldalára egy ablakot (azt is szigorúan ventilátorhellyel!), és máris kész a retró gép! -
>Deego..
senior tag
válasz
AxBattler #35914 üzenetére
Anyaghasználat tekintetében nekem nem igen biztató. De méretben és kialakításban egy jó alternatíva.
Én inkább maradok a Chieftec BS01BBSL kuckómnál.
Annyit módosítottam, hogy a tápot megfordítottam és kivágattam annak a szellőzését.Sikerült 3 db-ot beszereznem belőle.
-
... nekem még szerencsére olyan van.
Az pontosan melyik típus? Nem találom...
Ilyen X2 i5-öt is elfogadnék, fekete, v. ezüst színben, normálisabb előlappal. Jók a méretei, és nem is drága. -
sb
veterán
-
Lacesz88
tag
Sziasztok!
Szeretnék itx gépet összerakni, amennyiben ez az ajánlások alapján lehetséges lehet az én esetemben.
Ugyanis amivel rendelkezem:
Asus R9 280 vga a maga 285 mm-ével
Seasonic m12-II evo moduláris tápA vga-t majd szándékomban áll lecserélni egy kisebbre és kisebb fogyasztásúra de ez jövő év második felében valósulna meg.
Rakni akarok mellé egy i5-öt, ami valószínűleg egy i5 6500 lenne, 1 db ssd és 1 db noti vinyó, valamint a megfelelő alaplap.Egy ilyen szintű itx konfig elképzelhető léghűtéssel, hogy a hőmérséklet a normális határok között tartható legyen a házban?
általános felhasználás lenne, néha játék napi 2-3 órányi, nagyon ritkán több órányi, ennél komolyabb terhelés nem nagyon érné a gépet.
Először Atx-et akartam de egy core v1 vagy suppressor F1 szerű kocka rendszer tetszene nagyon, valamint elhelyezni is jobban tudnám mint egy atx házat. Mit gondoltok megvalósítható lenne a dolog? Aki esetleg hasonló itx géppel rendelkezik örülnék ha megosztaná tapasztalatát. Köszönöm!
-
burny
aktív tag
-
Tudom hihetetlen, de végül csak eljutottam ide én is.
Sajnos választanom kellett, hogy vagy gyors ramom van, vagy VGA-m, mert mindkettő nem fért el a hűtőtől.
Végül a gyorsabb ram lett. -
mpierre
veterán
válasz
customer114 #35903 üzenetére
-
--Rawlings--
tag
Szeretnék itthonra egy NAS-t. Torrent, DLNA transcode nélkül, Windows fileshare, esetleg owncloud, ha elbríja. Szerintetek egy J3160 elég erre? Elvileg ehhez adnak egy adaptert is, ha jól látom az egész gépet lehet arról üzemeltetni, legalábbis 65W-ig.
Erről van szó: ASRock J3160DC-ITX
Bitfenix Prodigyba rakom. -
customer114
őstag
Sziasztok!
Miért ciripel az alaplap (B150-itx), amikor nagyobb melót kap a proci (i3 6100)?
Köszi
-
kisza25
félisten
akkor olyan lapot kell keresni, ahol a cpu foglalat messze van a ramtól és a vgatól
szerencsére 1151 lapoknál már figyeltek erre és mindnek elég jó az elrendezése, főleg a VGA-tól kerültek messzebb
A kimeneteket is a lapok szélére rakják, végre gondolnak a felhasználók igényeire is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch 2
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest