Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
Vélemények, és tanácsok érdekelnének.... Méret váltást tervezek, és az itx-el szemezgetek..
A kérdéseim a következők lennének:
-ha szeretném megtartani a jelenlegi msi r9 290x kártyámat, akkor létezik-e olyan ház itx-ből, amibe bele is fér, meg nem is sül meg?
-ha esetleg kompakt vizet teszek rá, akkor hőmérséklet gond letudva, viszont így már 3-3,5 slot vastagságú lenne, megint a hely a kérdéses...-ha eladom, mit tudtok javasolni vga ügyben, ami azért viszonylag erős is?Arra gondoltam, hogy egy thermaltake core v21 házban elférne, de ez ugye nem itx méret,akkor meg mi a poén benne?
Egyéb alkatrészek:
i5 4670
1db ssd
1db hdd
2x4 giga magas bordás corsair ram
FSP aurum gold 600 nem moduláris tápTuningot nem tervezek, esetleg alkalmas legyen a nyáron érkező broadwell procik fogadására is (H97, Z97)
Ennek fényében milyen alaplapot tudnátok esetleg ajánlani?
Köszönöm..[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
válasz #16939776 #26619 üzenetére
kompakt vized 290-em volt már, vrm-re tettem külön bordát, és ventit, így az is korrekt volt, csak mint írtam 3-3,5 slot volt a vastagsága...
Igen, sanszos, hogy kizárhatom a kisebb házakat, de ez felveti azt a kérdést, hogy akkor akár matx lapot is tehetek bele...Köszönöm a választ...
ui: igen, az a lap nálam is esélyes jelölt...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok Urak!
Péntek estétől jövök hozzátok egy gigabyte Z97N wifi, thermaltake core v1, és egy gigabyte gtx970 itx kíséretében...
Remélem nem döntöttem rosszul az alkatrészekkel, az itt olvasottak, és az árak függvényében...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
válasz kisza25 #26812 üzenetére
Köszi!
Erről a thermalright hűtőről van valakinek tapasztalata?
A kérdésem az lenne, hogy elfér-e vajon a magas bordás ramok mellett ( 45mm magas borda )Kérdeztem már a milyen cpu hűtőt.... fórumon is, de ott passzolták a dolgot...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezt a képet
,
és ezt a képet lesem folyamatosanNem tudom eldönteni, hogy éppen elfér a slot mellett, vagy sem...
A lap egyébként giga Z97N gaming5, ha esetleg ezzel előrébb vagyunk valamivel...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz flashpointer #26825 üzenetére
Egyet értek veled. Én arra a következtetésre jutottam, hogy vettem most a tt core v1 házat, ami donor lesz nyáron... Van itthon pár tábla 2mm-es alu-m, és nyáron megpróbálok össze hozni egy mindenre alkalmas, de nem túl nagy házat...Ehhez lesz asszisztens a jelenlegi, mert sok hasznosíható alkatrész van benne...
-
addikt
válasz Patice #32531 üzenetére
& Erdei88
Sziasztok.
Kérdésem az lenne felétek, és mindenki felé,hogy egy ilyen N3150 szett kiszolgálná-e asszonykám netezős, filmnézős, netes játékok igényét?
Újabban azzal rongál, hogy rakjak össze neki egy kis gépet, mert a nagyhoz nem fér hozzá miattam.
Semmi extrára nincs szükség, ezeket kellene tudnia.
Köszönöm.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni ház ügyben.
Adatlapomon szereplő gépet váltanám le itx gépre.
Ami megvan, ill. marad, i5 6600K, 2x4GB corsair ram(normál méretű, nem nagy hűtőbordás), fsp aurum s gold 600 táp, ssd, hdd.A kiszemelt lap az asus z170i pro gaming lenne, vga pedig kerettől függően 1060, vagy 1070 ( normálnak mondható 2 ventilátoros méretben) Cpu hűtő jelenleg thermalright macho 120 rev a., javaslat esetén cserélem ezt is.
Ehhez szeretném a lehető legkisebb házat megtalálni, amiben ezek a komponensek halkan, viszonylag normális hőmérséklettel hűthetőek, és emberi áron is van. Phanteks evolv itx, FD nano s házakat néztem, de kissé nagyok az én elképzeléseimhez.
Kérlek ne küldjetek el a "milyen házat vegyek" topikba, olvasgatva ezt a fórumot ti sokkal jobban vágjátok ezt a témát itx méretben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Raijintek metis házzal kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A neten nézelődve azt olvastam, hogy sfx tápot használva max 25cm-es vga fér bele, ezt meg tudnátok erősíteni ti is?Következő.. Nézegettem az sfx tápokat, 6600k-t, és vagy 1060-at, vagy 1070-et kellene kiszolgálnia. (jjelenleg 980ti van, a 28cm-es mérete miatt kizárt, hogy befér, na meg ugye 250W tdp)
Ezt a chieftec tápot néztem, van-e tapasztalatok róla, elég lenne-e a megcélzott konfighoz?Sfx ---> atx átalakító lemezt lehet kapni külön, én nem találtam hirtelen..
A Metis adatlapja szerint 160mm magas cpu hűtő fér be, gondolom a macho 120 rev.A-val nem lesz gond, az pont akkora.
Utolsó kérdésem az lenne, hogy érdemes a plexis házat rendelni, vagy inkább a szellőzés miatt a perforált oldalú a javasolt?
Köszönöm.
-
addikt
Uhhh!
Köszönöm szépen mindenkinek a választ, ez alapján már bátrabban bele vágok a dolgokba.Csokilama: akkor ezek szerint max 27 cm-ig tervezhető bele vga.
Egyedül a táp a kérdés még bennem, a corsair szimpi a 7 év gari miatt, a chieftec meg a plusz 30 watt miatt.
Illetve még a plexis vs. perforált maradt meg kérdésnek bennem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Csokilama #35781 üzenetére
És akkor mi fogja hűteni a vga-t? Slim ventik? Vagy víz?
Ugyanez a dilemmám, a phanteks ev itx házban csak 2 slotos hűtésű kártyáknak van hely, naná, hogy nekem a 2,5 slotos kártyák jönnek be.Mókolni nem nagyon szeretnék, csak ha muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Urak!
Nézegetem az in win chopin házat, és lenne pár kérdésem.
Adatlapja szerint max 43mm magas cpu hűtőt tud fogadni (i3 6100 vagy i5 6500 lesz benne), tudnátok ajánlani halk és megfelelő hűtőt a noctua nh-l9i -n kívül (magyarul olcsóbban ), ami jó is?Az ház oldalán kissé kiálló rács nem tudom nem-e ad lehetőséget pár mm-rel magasabb hűtő használatára? Úgy tudom itt talán több fórumtársnak is van ilyen háza, hozzájuk szólna első sorban ez a kérdés.
A másik kérdés az lenne, hogy a benne lévő táp elegendő-e egy i3 6100 vagy i5 6500 proci, 1 ssd, 1 hdd összeállításhoz? Ha esetleg érdekes fogyasztás szempontjából, az MSI H110i pro alaplapját tervezem megvenni (azon találtam csak M2 ssd helyet).
Szeretnék lehetőleg egy minél csendesebb gépet összehozni netezni, filmezni, fóórumozni,stb.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest