- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35898 üzenetére
Ha metis, akkor csak is a gyárilag lyukas tetejű. Viszont ha metis, akkor meg corsair SF450 a tápod, mert egyébként nem fér be a hosszabb VGA.
Ha nem metis, akkor viszont felesleges az SFX táp, akkor jó egy ATX is.
De a házat neked kell eldöntened, válassz !!!
Illetve annyi, hogy (nem tudom most hogy van) az ascrock lapoknál gond szokott lenni a vrm hűtéssel, szóval azokra csak topflow cpu hűtő ajánlott. Ha esetleg vágynál egy nagyobb torony hűtőre, akkor olyan lapot kell keresni, ahol a cpu foglalat messze van a ramtól és a vgatól, mert egyébként nem fog elférni, erre is figyelni kell.
Jó mazsolázást!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
kisza25 #35896 üzenetére
Ha a Metisbe gond nélkül elfér egy GTX-1060 6GB (esetleg később egy 1070 8GB, ha elkapna a gépszíj valami új játékkal), akkor nekem tökéletes az a ház, tetszik külsőre.
Ha nagyobbat javasolnál, akkor az általam nézettek közül a Corsair 240, 250D, és mindhárom Fractal kb egyformán tetszik, amelyiket a legjobbnak tartjátok, azt választom, vagy ha mást, akkor megnézem azt is. -
Patice
nagyúr
Ahogy előttem is javasolták, az egyik megoldás, egy dedikált USB kártya, akár tuningolt is (pl.).
A másik megoldás, hogy olyan aszinkron USB-s DAC-ot választasz, aminek van saját tápellátása és egy Sbooster Vbus2-vel leválasztod a tápot a kimenetről.Korábbi Giga lapokon (pl. nekem is ilyen van: Giga B85N Phoenix) ún. DAC-UP port van, ami elméletileg alacsonyabb zajú, de modernebb lapokon nem igazán találkoztam ezzel. Vbus2 meg értelmetlenné is teszi.
-
kisza25
félisten
válasz
Yiggdrasil #35895 üzenetére
sima i5 alá elég egy egyszerűbb lap is, mondjuk MSI B150I GAMING PRO
1060-ból meg inkább 6GB
a CPU és ház hűtést akkor tudjuk megmondani, ha kiválasztottad a házat
tápból meg lehet ZALMAN ZM350-FX, vagyZ ALMAN ZM450-FX is -
Yiggdrasil
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a sok infót, amit folyamatosan kapok!
Az igény nem változott, továbbra is a Blizzard-összes, esetleg a felújított Skyrim maxon való futtatása lenne a cél FHD-n, lehetőleg egy kicsi, jó hűtésű, halk házban.
Keretet azért gondoltam 300ra, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni a minőség rovására sehol, egy időtálló kis kockát szeretnék építeni, amihez mondjuk 3 évig nem szeretnék hozzányúlniTermészetesen ha sok, akkor nem kell mindet elkölteni, legalább marad egy billentyűzetre is tőke
Tehát akkor az eddigiek alapján az ajánlott konfig általatok:
i5 6500 / 6600
GTX 1050ti / 1060 3GB
Corsair SF450
16GB HyperX 2133MHz DDR4
Samsung Pro 840 250GB + 500GB 850EVO (ez van itthon)
Raijintek Metis / Fractal Design Node 304 (nem fontos, hogy nagyon kicsi legyen, lehet egy kicsit nagyobb ITX is, csak az Enthoo-nál azért legyen kisebb, mert az már nem férne el magasságban)
Lapot milyet ajánlanátok, illetve proci, ház hűtőt? -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #35889 üzenetére
erre írtam ezt
, csak rossz embernek címeztem
-
+ kisza
Kicsit túlpörgetitek, az eredeti elvárás ez volt:
"A cél az lenne, hogy egy kicsi ITX házba beletenni olyan hardvert, amin tudok Blizzard játékokat maxon FullHD-ben játszani élvezhető minőségben (jelenleg ezt egy i7 4720HQ + GTX980m 4GB hozza majdnem tökéletesen), miközben nem főzi le a gép a kávét, és nem érzem úgy magam, mintha egy 747es Boeing szolgáltatná a menetzajt."Nehogymár' ezt ne lehessen 200k-ból kihozni!
-
Tenken
őstag
Lian li q33/34-nek van valami megfelelője másik kevésbé ismert gyártónál?
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #35884 üzenetére
+1 az i5+GTX1050Ti kombóra, de kicsit ésszerűsítve, aprózva 200k-ból is kijön ez a konfig.
Én meg erre írtam, hogyha van 300k, akkor nem biztos, hogy erőltetném a 1050ti, hanem mehet egy 1060 6 GB+egy drágább ház és lap.
De persze nem fogok senki zsebébe turkálni, mindenki azt vesz, amit akar
Az én alap konfigom is 220k-ból kijött, felturbózva azért már nem ilyen rózsás a helyzet
És én sem vettem semmiből sem használtat
-
kisza25
félisten
(#35860) Ispy
+1 az i5+GTX1050Ti kombóra, de kicsit ésszerűsítve, aprózva 200k-ból is kijön ez a konfig.Ízlések és pofonok...én sohasem veszek használt műszaki cikket. Meg van ott della
erre írtam, hogy 200eFt-ból újonnan az adatlapomon lévő gép, nem apróról, hanem boltból
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #35876 üzenetére
Metisbe elfér a gtx 1070-80, Titan XP Founders kiadas. Illetve az EVGA ACX3.0 hűtős darabok( Nálam 1070 FTW van, 18% ventikkel 68-70 fok
)
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35876 üzenetére
A metisbe is befér hosszabb kártya (azt hiszem 240mm-ig), ha sfx méretű tápot veszel, igaz ez megdobja az árat, jelenleg a corsair sfx tápja a best buy 32k-ért.
Nekem azok a házak tetszenek, ahol a VGA a ház oldalához van igazítva és még kivágás is van neki, hogy tudjon friss levegőt szippantani, ha alul van a VGA és nagyon alacsony a ház lába, akkor elég kevéske hely van a levegőnek, ez talán jobban megdolgoztatja a ventit. Az is igaz, hogy nekem az U2-ben egy ventis VGA volt, szóval lehet a dupla ventilátoros megoldásoknál ez már nem okoz gondot.
Én ezek közül a Node 304 blacket venném, nekem az tetszik a legjobban
-
Multimédiás célra, ésszerű kereteken belül az alábbiak közül venném az egyiket (+ egy i3-at):
ASUS B150I PRO GAMING/AURA
ASUS B150I PRO GAMING/WIFI/AURA
GIGABYTE GA-B150N Phoenix-WIFIHa meg nagyon kényes vagy a hangra, akkor inkább egy külön hangkártya, vagy egy olcsóbb lap + külső DAC kombó kellene.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Nézegetek házakat, ezekről mi a véleményetek?
- Corsair Obsidian 250D
- Corsair Carbide Air 240
- Corsair Graphite 380T
- Fractal Design Node 304
- Fractal Design Node 804
- Fractal Design Nano STetszik az a kicsi Raijintek ház is ami sokaknak van itt, de félek, hogy a 1050Ti nem lenne elég, és akkor már olyan házat néznék, amibe belefér egy rendes méretű VGA, de mégis kisebb méretű.
Jókat néztem, vagy totál elvagyok tévedve? -
L4D1K
őstag
Sziasztok. Fejleszteni szeretném a gépet jövőre. Adott egy Node 304, giga h81n, g3220 illetve 750ti, enernax táp.
Utóbbi időben nincs játék, ellenben a hifinek ez a forrása.
Ház, táp marad. Minden más menne. Kimondottan olyan mobot keresek aminek a hang az erőssége, főleg usb kimeneten, ha van coax az is előny. Melyik most a legerősebb ilyen téren?
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #35872 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem lehet 200k-ból kihozni egy gépet.
A kérdés az volt 300k mire elég, arra válaszoltam, és 280k volt a max, ha mindenből a drágább opciót választottam.
Egy 1050ti 55k, egy 1060 6gb 90k, egy metis 16k, egy silverstone ház 35k, tápból is lehet venni 15k-ért és lehet venni 30k-ért is.
Innentől kezdve egyéni izlés kérdése, hogy miből mit vesz. Használtan meg még olcsóbban kijön.
-
mpierre
veterán
Na úgy érzem megvan a házikó is: [link] Porszűrő ugyan nincs benne, de az megoldható. Ja, meg cérnakesztyűben kell szerelni...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35866 üzenetére
Phanteks Enthoo Evolv ITX házra nézz rá.
Itx, de mégis tágas, szellős és komoly gáp építhető bele. -
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35866 üzenetére
Hát azért az elég sok hely, a metis 27 cm mély és ezzel a kisebb házak közé tartozik. Szerintem, ha nem létkérdés, akkor ne vegyél ilyen kicsi házat, mert annál nehezebb a hűtést és zaj szintet kordában tartani, azért 40-45 cm mély házak vannak gazdagon, majd a többiek mondanak valami jót én ezekben nem vagyok ilyen szinten otthon.
Próbáltam leszűrni mik jöhetnek szóba, itt már azért az is számít neked mi tetszik, CM Elit 120/130, In Win Chopin, Sharkoon CA-M, drágábban vannak Lian-Li vagy SilverStone házak. Persze külföldről több alternatíva van.
Vagy akár egy Prodigy, az már tényleg nagynak számít itx-ben, de még bőven az 50 cm-es határ alatt van.
Illetve arra figyelj oda, hogy legalább 22cm-nél nagyobb VGA beférjen, mert a 1060-as kártyákból 22 cm alatt csak 1 ventis változatok vannak, azok meg szűk helyen hangosak.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Páromnak egy Phanteks Enthoo Evolv MATX van most, annál azért szeretnék kisebbet, mert az már pont nem férne rá az asztalomra.
Az egyetlen korlátozó tény, hogy 50cm mély az asztallap, arra kellene hogy felférjen valami ízléses módon.
Ha elfér rajta, akkor onnantól a jó szellőzés, hangszigetelés a lényeg, nem baj ha nem a legkisebb, de ne is legyen túl nagy. -
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35864 üzenetére
Passz
Metisből most jelent meg egy olyan verzió, ahol felül van kivágás a VGA felett, mert a régieknél ez típushiba volt, nem tudott hova távozni a VGA hője. De ez nagyon új, nincsenek még tapasztalatok, hogy ez mennyire vált be. Elvileg jó lehet, hiszen sokan vágtak egy lyukat a tetejébe, de sokan eleve 2 lyukkal csinálták (az enyém is 2 lyukas lesz).
Nézd meg ezt a videót, hátha valamelyik ház megtetszik, illetve jó lenne tudni a méret elvárásokat is, mekkora lehet max. (pl. van-e korlátozó tényező, nincs elég hely, ilyenek).
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35859 üzenetére
Proci: i5 6500 - 60k (azért a vga-s topikban majd ajánlanak valamit a VGA-hoz, amit ajánlanak neked a játékaidhoz)
Hűtő a procira: majd ajánlanak valamit a szaktopikba - 10-20k
Lap: msi/asrock/asus tetszés szerint - 25-40k
VGA: ez lehet 1050 ti 55k, 1060 3 GB - 80k, azért futnék egy kört a videókártyás topikban mit ajánlanak
Táp: 20-30k -> tápos topik
Memória: 2x8 GB 20k
Ház: majd a többik mondanak valami jót, de kb. 30kEz még így is max. 280k, ha mindenből a drágábbat választod, persze lehet még a reszli (egy-két venti, kábel, ilyesmi) egy 20-as és akkor egy elég komoly kis gépet vettél, ami pár évig ki fog szolgálni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35857 üzenetére
Simán.
Egy i5+gtx 1050ti kombo szerintem elég lenne, persze kérdés, hogy mennyi az annyi, meg hát itx házak között is elég nagy difi tud lenni.
De ha hosszabb kártya is befér a még nem definiált házba, akkor egy GTX 1060 is szóba jöhet, igaz az már árban is feljebb van.
Szvsz az árat kéne belőni, hogy mi a max.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem, hogy lecserélem az ASUS G751JY notimat egy minél kisebb asztalira, mert már nem igény a hordozhatóság, és így talán időtállóbb masinát tudnék kihozni a pénzemből.
A cél az lenne, hogy egy kicsi ITX házba beletenni olyan hardvert, amin tudok Blizzard játékokat maxon FullHD-ben játszani élvezhető minőségben (jelenleg ezt egy i7 4720HQ + GTX980m 4GB hozza majdnem tökéletesen), miközben nem főzi le a gép a kávét, és nem érzem úgy magam, mintha egy 747es Boeing szolgáltatná a menetzajt.
Mennyire valóságtól-elrugaszkodott gondolat ez?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #35838 üzenetére
1050 Ti-ből az egyventis Giga félpasszív, aztán, hogy ha beindul a venti mennyire hangos azt passz.
Axbattler: Tényleg az idő megszépíti az emlékeket, azért ez a 2 ventis LP számomra nem kellően halk, mondjuk most azt mondom alapon mint az Inno3D, de aztán lehet tévedek. Viszont jó pici, hétvégén dobok fel képet a szaktopicba, és tolok 3DM tesztet.
-
Gondolkodtam ezen az új Metis Plus-on, és szerintem jobb a kolléga megoldása: utóbbira lehet ventilátort is szerelni, és a légáram olyan, hogy átfújja az egész házat.
Kár, hogy eltűnt a boltokból az ablakos, ezüst színű modell, most lehet hogy rendelném... bár nekem talán elég lenne egy 120mm-es ventivel a tetején, nem kellene 140-es. Ezüst porszűrő viszont mindenképpen.(#35851) tailor74
Köszi! -
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #35843 üzenetére
Az igazság az, hogy egy 1060-as kártyánál édeskevés a kis pilincka 90-es venti. Aki teheti 2 ventiset vegyen.
2500 rpm-nél alig bírt 80 fok alatt maradni és elnyomta a porszívó hangját
Azt hiszem, ha lesz olyan 2 hónapom, amikor nem kell a gép a silverstone táp is megy vissza a francba (már megint)
-
shteer
titán
-
-
-
Smish
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy mini itx gépet.
Minden összeállt már, csak a házzal vagyok bajban.
Ami tetszik az egy raijintek metis classic. De ebbe elvileg csak 170 mm-ig fér vga. Azonban a neten sok olyan képet látni ahol nagyobb van benne. Én egy msi 1050ti kártyát szeretnék beletenni.
Ez 173mm hosszú. Akinek ilyen házza, van segítsen hogy ez beleférne e? -
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #35814 üzenetére
miért nem raksz bele sfx-et? azzal kb ez a plafon amit be is tudsz rakni (nekem ez volt benne, de miliméterre be kellett játszani):242.5(L)X 111.5(W)X 41 (H)mm Dimension /mm
mindjárt lemérem neked
-
Grave_444
nagyúr
Metis tulajok!
Valaki le tudná mérni maximum milyen hosszú táp mellett fér el egy hosszabb kártya?
Tudom, nyilván függ a kábelezéstől is.. 150x150x86 még okés? Azt hiszem van ennél kisebb is, ami még nem SFX, viszont hogy melyik szám vonatkozik a hosszúságra passz. Talán az első. -
törölt tag
válasz
Garold #35812 üzenetére
Egy háromvezetékes (alaplap azt is szabályozta) 92mm-es noctua-t tettem rá amikor eladtam, azzal is nagyon nagyon jól működött alulfeszelt I5-3570-el
-
törölt tag
válasz
#63761920 #35807 üzenetére
A kérdés jó!
Festék pötty/jelölés az egyik lapátra, jó megvilágítás (ízzó) mellett, telefonnal/fényképezőgéppel lassított felvétel módot választva felvétel készítés. Majd a filmet kockánként léptetve megszámolod kb.: hány képkocka alatt ér körbe a pötty, és ezt behelyettesíted ebbe a képletbe:
n=60/(N x (1/FPS))
n: (fordulat per perc) ?
N: (képkockaszám/körbefordulás)
FPS: (kamera sebbegése)pl:
N:7
FPS:125n=60/(7 x (1/125))=60/0,056=1071,42RPM
-
Nem rossz, de házilag is meg lehet oldani: a Lian Li PC-Q01-nek a tetejébe kell vágni egy ventihelyet, egy fém porszűrővel. SFX táp használatával talán befér felülre egy 25mm vastag venti, vagy ha nem, akkor egy 15mm-es biztosan, alul meg gyárilag van kialakítva egy 120/140mm-es ventihely.
Csak a 25k HUF-os ár kicsit húzós (+a ventirács, vágatás ára)...+ ugyanezt lehet eljátszani a Cooltek C2-vel is, az olcsóbb egy tízessel, bár mintha egy fél centivel kevesebb hely lenne felül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
HookR
addikt
Kínai egzotikum az érdekesség kedvéért. A nevének kisilabizálása meghaladta a türelmemet.
- smzdm.com
-
törölt tag
válasz
Garold #35797 üzenetére
Simán fel fog menni, de a
90~93mm széles felrakott ventivel+ kerettel (hibás a spec. a gyártó oldalán)
Gyári légkavaró indokolatlanul hangos lehet, alap ventilátor vezérléssel.(#35801) cooi111: Amit a géped indokol terhelés: kb.: 50-80W elég alacsony fordulaton kellene mennie a táp ventilátornak ~1100 Rpm itt elvileg még nem szabadna olyan hangosnak lennie, hogy elnyomja a HDD-t.
-
Ispy
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest