- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #35698 üzenetére
Gyari EK folyadek. Specko tartaly, Van benne egy cso fentrol lefele, aminek a vegen zaras van, es az oldalan lyukak, amibol jon a folyadek neki a tartaly belso falanak.
Ezert latod "ket retegunek". -
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #35697 üzenetére
Jó munkához idő kell.
Azt a tartályt viszont nem nagyon értem: milyen folyadék(ok) van(nak) abban? Az egyféle folyadék, vagy két különböző sűrűségű, és ezért látom két rétegűnek?
-
energy4ever
addikt
válasz
cinemazealot #35696 üzenetére
Kivagtam a falapot dekopirral, de hiaba vagtam szeppen, csunya maradt. Utana 3mm-es presfa lapbol megcsinaltam ugyan igy, az lett rarogzitve, de szinten csunya maradt a csatlakozoknal, igy belett vonva "karpittal"(jo minosegu takaroval) a 3milis lap.
Kb 12orat toltottem az alaplapi hatlap megalkotasaval. -
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #35695 üzenetére
Az a hangszigeteléssel egy kalap alatt megvalósított takarás nagyon fain.
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #35693 üzenetére
Az amúgy is gyenge memória-sávszélességnek nem tett jót a csökkentett magórajel /1,55Ghz/ ha nem csinálsz rajta egyszerre több dolgot akkor éppen-éppen elég lehet.
Muteromnál van egy HTPC, amiben ennek a 2,05Ghz-es variánsa(Athlon 5350 AM1) 8GB memóriával és egy 128-as sata2-es SSD-vel üzemel. Filmnézés közben nem minden esetben viseli a böngészést akadozás nélkül, vagy ha frissül a Win az erőforrások 3/4-e elvész "érzésre", pedig CPU kiterheltsége nem ezt mutatja.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #35688 üzenetére
Igen, viszont a faradozas dicseretes, koszonom!
Par hettel ezelott linkeltem egy friss full vizes projectet, nos igeretet kaptam egy (nagyon jo minosegu) noise sample videora amit ha gondoljatok megosztok veletek.
Szoval ha ez elnyeri a tetszesemet akkor elkepzelheto, h jovore belevagok. (1080/7700K) -
törölt tag
Értem mire gondolsz, és igazad is van: így képről lehetetlen pontosan megállapítani. Jegelni kell a kérdést amíg több, pontosabb információ nem lesz hozzáférhető.
Az viszont megnyugtat, hogy nem nálunk fog fény derülni "idő előtt "az igásságra, mert Sati időben lemondott az Ncase M1 megerőszakolásáról
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #35673 üzenetére
Ígérem nem firtatom tovább a kérdést
, csak idő hiányában lemaradt tegnapról:
Először azt hittem a +15 mm azért sántít, mert a méretek meghatározásánál nem azonos referenciapontok szolgáltak kiindulási alapként. De aztán feltűnt, hogy az 5,5 cm nem stimmel teljes szélességnek. Miért?
Mert egyrészt a #35663-asbeli kép (is) megtévesztő: a dVGA ventilátortartó burkolatának vége más (függőleges) síkban van (kamerától való távolság), mint a hátlapi takarólemez tetejénél lévő mérőszalag, így a perspektivikus torzítás miatt annak éle valójában 5,5 cm-nél alacsonyabb értékre mutat (amit látnánk is, ha a kamerának megfelelő szögből lenne rálátása).
Másrészt a német videóban 4,5 cm-t mond a hátlapi takarólemez hosszabbik oldalának szélétől mérve.
Következésképp a kártya teljes szélessége szerintem olyan ~49 mm. Persze nem is ez a lényeg, hanem hogyha fel is fekszik a dVGA burkolata a ház IO portjainak belső részére, szerintem 2-3 mm-nél nem jobban. Annyit meg akár engedhet is a kártya és/vagy az alaplaprögzítő csavarok holtjátéka (az alaplapot síkjában az óramutató járásával ellentétes irányban elforgatva hozhat millimétereket a dVGA végének távolságában).tl;dr -> Szerintem van rá halvány esély, hogyha passzentosan is, de be lehet gyömöszölni a házba. Szvsz a képekről továbbra sem egyértelmű.
-
törölt tag
válasz
mpierre #35684 üzenetére
Ott ahol belép a házba a L/N/PE ott nem forrasztott kötéssel csatlakoznia kell a védőföldnek a készülékházzal, elvileg a gyári dugón fémesen össze is van dolgozva a két csavarral rögzülő lemez a védőérintkező fülével.
A sima berakott toldó biztonságosabb, de még nem 100%-os.
Azoknál a házaknál, ahol az SFX/ATX táp belül van elhelyezve, ott a tápon belül van ez megvalósítva, és addig kettős/megerősített szigetelésű kábel viszi a delejt, nincs szükség az imént leírt földelésre.
Érintésvédelmi-5-perc rovat
-
törölt tag
válasz
Nirvanus #35679 üzenetére
Szia!
Ha jól emlékezem ott a hálózati csatlakozó+szűrője, és jó hosszan kábele le van zsugórcsövezve, merev és nem lehet olyan kis ívben hajlítani hogy oda férjen alá egy magasabb hűtő.
Ha nincs lehetőséged szakszerűen biztonságosan eltéríteni azt a kábelt onnan, akkor csak "alacsony profilú hűtők" jöhetnek szóba: pl: egy Scythe Kozuti. Ha sikerülne megoldani, akkor nagyobb hűtők is elférhetnek: Pl.: Scythe Big shuriken 2 rev. B
Mindkét szükség lesz az alaplap pontos típusára, és a memóriák magasságára hogy meg lehessen állapítani a kompatibilitást.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Antec ISK 310-150 házba egy G3220 fölé milyen hűtőt érdemes applikálni? dGPU van a házban és jelenleg csak egy (a gyári) oldalsó ventivel megy a gép, ami kifelé fúj. -
Archttila
veterán
válasz
Csokilama #35672 üzenetére
Hidd el a hangja érdekesebb
mondom hihetetlen hangos... vissza is küldtem de persze nem vagyunk egyformák neki elképzelhető hogy határeset, vagy a halk kategória. Ellenben hűt rendesen nálam 44-46C volt a GPU (gyári-Noctua-Akasa)Jah es ha top flow hutoben gondolkodsz probald ki a be quiet dark rock tf-et.
Az alsó heatsink hozzáér a RAM-hoz. Persze ez még nem feltétlen probléma
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #35670 üzenetére
Jó lett.
Érdekes, hogy a ref hűtőt adták hozzá kitnek és nem olyan extrát mint pl az 1080 FTW Hybrid
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #35669 üzenetére
Az a +15mm honnan jött? (Az 5,5 cm a kártya teljes szélessége, a hátlapi lemez túlnyúlásaival együtt.)
Illetve azért nehéz megállapítani az általad linkelt képről az alkatrészek között maradt távolságot, mert mind az IO portok belső burkolata, mind a dVGA tartókerete ívesen lekerekítettek és ezen íves részek a képen nem verik vissza olyan erősen a fényt, erősen árnyékosak. Ebben a formában megtévesztőek.
-
válasz
Archttila #35668 üzenetére
Mar mutattam itt vagy a vizhutes topicban tutira de en beszereztem egy evga szettet. Igy garim is megmarad, ha a pumpa miatt elszall a kartyam kicserelik es meg sorolhatnam. Igy kifeele tavozik minden levego a hazbol. Nekem ez volt a legesszerubb megoldas. Januarban lesz egy huzamosabb szabadsagom, lehet epitek egy EK vizet benne de igazabol feleslegesnek erzem. Igy max terhelesen 2100-as OC-val 46 celsiusnal nem volt melegebb a VGA-m
Jah es ha top flow hutoben gondolkodsz probald ki a be quiet dark rock tf-et. Nagyon imadtam, csak ugye a vga radi igy mar nem fert volna el igy a procira is raktam egy aio-t. Ezzel mar annyira nem vagyok boldog, mert az egyik legdragabb 120-as rendszert vettem viszont a tf-el jobb hofokok voltak ha csak procit hasznaltam, ha felfutotte a hazat a vga akkor 10-15+ celsiussal magasabb ertekeim voltak cpu-n
-
törölt tag
Ha a linkelt képen lévő VGA 2 slot +3mm(@305mm) az ott lévő a molex ajzat magasságából (~9,6mm) becsülve 3-5mm rés lehet a csatlakozó elkeskenyedő része és a VGA között. Akkor az iChill X3 2 slot+ 15mm-el (@302,2mm) olyan 7mm-el fog belelógni a csatlakozóba.
Tévedés jogát fenntartom
-
Archttila
veterán
Dura, HookR köszönöm!
gabriel26 a torony kikerülne a gépből és átvenné a helyét egy top-flow megoldás, intenzív légcserével:
persze lehet hogy hagyom a fenébe az egészet és marad az U9S egy 1080 FE-vel
víz többé soha (most küldtem vissza egy AIO-t) fullhoz meg dugó ez a kuckó. / sztem
Halkan jegyzem meg: eddig az FE -HDD a leghalkabb megoldás
igen van egy minimális motorzaj ha odahajolok a ház oldalához de ennyi, alig hallható, miden más egy reptér hozzá képest
pedig ilyenek játszottak, meg EVGA hybrid KIT Noctuákkal a nyakukon de ahhh, vicc komolyan
az MSI seahawk megoldása meg elfüstöl / black screen szóval gagyi az összes.
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #35660 üzenetére
Én a ház előlapi IO portjairól beszéltem, annak a ház belseje felé eső része az, amin vagy fennakad a dVGA (ház eleje felé eső) vége, vagy nem. Ebből fakad a korlátozás:
"Max length: 12.5" (317mm) in slots 1 & 2; 11" (279mm) in slot 3"
A ház elejében, a harmadik slot vonalában az IO portok vannak.Nehéz a képekről megállapítani és ebben a kérdésben a szemléltető kép sem igazán segít.
(#35664) gabriel26: Igen, ez a honlapja szerint sem ajánlatos:
"Rear exhaust cards recommended, especially for cards with TDP greater than 150W."(#35665) Duracellm...: Az általad linkelt képen nagyjából látszik, hogy mire gondolok. A kártya sárga vége a ház elejében (vastagabb dVGA esetén) fennakadhat az IO portok belső, szigetelt részén. Ezen a képen sem látni jól, hogy valójában mennyi van köztük.
Szóval van rá esély, hogy befér, de nehéz pálcát törni.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #35660 üzenetére
Jó közben adtam magamnak egy tockost mivel ez maximum akkor lenne kivitelezhető, ha leszedném (az egyébként lecsatolható) cover/FAN-okat.
Szóval a kérdés inkább az, hogy IO shild és cover/fan nélkül befér-e egy NCASE-be az iChill X3 VGA
szerk.: [link]
-
Archttila
veterán
Ha azt feltételezem, hogy egyformák a kártyákon található IO shild-ek, akkor az pontosan (IO shild+backplate) 4cm
Esetleg levehetném az IO-t a VGA-ról és betolhatnám a ház elején található 6cm magas kivágáson, aztán mielőtt a helyére biggyesztem fogom, szépen hátulról benyúlok egy csavarhúzóval, és visszacsavarozom.
(#35658) VTom
Nekem a hungarocel ugrott be így elsőre, mindenesetre egy próbát megér.
-
Archttila
veterán
Mit gondoltok beferne az ncasebe egy inno3d 2.5 slotos 1080 ichill X3?
A haz hivatalos topikjaban van egy, a tervezo altal kozzetett compatibility list amin might fit besorolas alatt szerepel gondolom mindaddig, amig valaki meg nem erositi, h az elozetes meresek helyesek es a kartya (ha kicsit technikasan is) de elhelyezheto a hazban. -
VTom
veterán
Szigorúan OFF hozzászólás
Minden téren az, amit keresek, formára, méretre, színre, funkcióra. Egyetlen szépséghibája a két USB 2.0 port a tetején, de ettől el tudok vonatkoztatni.
A problémám, hogy egyrészt nem olcsó, másrészt ha koreából lejön, még ha ingyen szállítással is, nagy az esély, hogy megáfázzák/vámolják, és úgy már 55 ezer körül járok...
-
VTom
veterán
Nem feltétlenül tartozik a topik témájához, de nincs közületek valaki, aki rendelt már / vagy tud tanácsot adni olyan ügyben, ha szeretnék egy házat, de csak Koreából lehet rendelni?
-
törölt tag
válasz
Csokilama #35644 üzenetére
Annak az emberkének pedig grat aki eltávolija a padokat, több macera leszedni őket mint amennyit nyer vele.
Amiket eddig láttam hűtés alól előjönni azokon a memóriánál 8-ból min. 1-nél sérülten szakadtan, nem vissza állítható formában került elő, VRM-nél még rosszabb az arány.
Ezért ha bontok hűtést, akkor úgy készülök, hogy újra is padolom az összeset. Igaz hogy több idő, levakarni, újrapadozni, mint nem foglalkozni vele, de sokkal kevesebb, mint tesztelgetni hogy vajon miért is hibázik a ram, majd még egyszer szétszedni, és összerakni a kártyát. -
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35642 üzenetére
[link]
Ezt csak az ACX 3.0 hűtős kártyákhoz lehet kérni.Gap padokból leginkább a vizesblokkokhoz(EK, HK, WC, XSPC) , Arctic hűtők, 1-2 ebayről rendelt "olcsó" kék és a gyári hűtéseken lévőkkel találkoztam. A Vram-okra felesleges "pazarolni" a drága padokat. Legtöbb kártyámnál(ami nem vizezett) csak a VRM-nél lévőt cseréltem, az számít igazán)
Sapphire jó padokat pakol a kártyáira. Az Nvidia REF kártyákon pedig elvileg az egyik legolcsóbb található.
Írj egy privátot, hátha tudok konkrét tanácsot adniAnnak az emberkének pedig grat aki eltávolija a padokat, több macera leszedni őket mint amennyit nyer vele.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Csokilama #35641 üzenetére
EVGA kit? DObj kérlek egy linket nekem, próbálok találni némi infót jó minőségű gap padokról, de szinte semmit nem találtam eddig google-el, ami "értelmes" is. Egy két reklám, meg pl itt prohardveren egy topik, ahol kibeszéltek egy csávót, aki mindenféle gap padet meg hűtőpasztát eltávolított az általa eladott cuccokról...Storno, gap pad ként kerestem, úgy nem jött fel sok, most viszont thermal pad-ként keresve, hirtelen találtam ezer+1et...
-
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35638 üzenetére
Vizesblokkokból és ilyen olyan hűtőkből van pár darab. Megrendeltem az EVGA kitet is viszont az 1-2 hét.
Csinálok majd képet a pasztázásról, viszont nincs gond vele (68-70fok 18% ventikkel, viszont szerintem a VRM itt eléggé megérzi)
Egyébként meglepett, hogy ilyen alacsony %-on megállt. A srác akitől vetem 70%-ra állította és akkor volt 70 fok körül. Valami Corsair full tower háza volt. Ennyit a meleg ITX-ről+ GTX 1070-80 FE kártyákat felesleges újrapasztázni, konkrétan 1-2 fok kül volt a gyári paszta és a Thermal Grizzly Conductonaut között. Az a kis alutömb egyszerűen nem képes többre.
-
törölt tag
ilyen eset akkor fordulhat elő, ha a biosban tárolt mikrokód régebbi, mint az adott cpu mikrokódja, mondjuk volt már 1-2 stepping váltás, de a bios nem ismeri ezeket a változásokat. ilyenkor nem működik az órajelváltás, ventillátor vezérlés, vagy a Vid-lefixálódik, folyamatosan megkapja a teljes magfeszültséget a CPU, mert nem ismertek a órajel-feszültség összetartozó értékei, ebben az esetben a legtöbb "modern" lap már el sem indul.
Ha kicsiszolják W10-et, lehet benne olyan funkció ami a felhasználó szokásai alapján(helymeghatározás, végzett munka) készít "személyre szabott" energiagazdálkodási beállításokat, ami nem csak annyit néz, hogy desktop, vagy mobil cpu-ról van szó, akkuról, vagy hálózatról megyünk. Szerintem lassan, de erre is rá fognak gyúrni, mert a user csak használja a gépet, nem piszkálja már az elrejtett beállításokat, vagy fogalma sincs hogy miképpen végezhetne hamarabb a munkájával, vagy lehetne hosszabb a készenléti ideje a gépnek.
-
sb
veterán
válasz
#16939776 #35629 üzenetére
Nem sokat tennék rá, lévén, hogy még láthatóan a Skylake Speedshift is kikapcsolva figyel a legtöbb esetben. Rákerestem neten, elég sok hivatkozás van rá, hogy win, linux alatt is off. Vagy a bios nem engedi (Bizonyos esetekben egy bios frissítés aktiválta, vagy ha a bios engedi (gondolom "auto" státuszt jelent, nem enabled-ed is, a OS opcionálisan nem kapcsolja be. Szóval több helyen elvérezhet. Nekem H110+desktop procikon eddig nem ment, Dell Latitude-ban meg piszkálás nélkül be volt kapcsolva win10 alatt.)
Egyébként nem csak a gyorsaságon múlik a több visszaváltás, ThrottleStop-ban is ott van az EPP érték az SST mellett, Energy Performance Preference. 0-255 között belőhető mennyire legyen pattogós v. visszafogott órajelben/váltásban a rendszer. Ilyen tudtommal nem volt C1E/EIST mellett.
-
Csokilama
tag
-
Csokilama
tag
Kész a szendvics.
EVGA GTX 1070 FTWA kártya vége súrolja a ház elejét, viszont minden erőlködés nélkül össze lehet csavarozni.
Nagyon megvagyok elégedve vele alapból 1911 Boost, max 70 fok minimum ventikkel, 85% TDP
Ez teljesen alap pasztázással, hétvégén szétkapom teljesen. Megkapja a gappadokat és a thermal grizzly conductonautot -
Csokilama
tag
válasz
F.B.I. #35627 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy ha a 0-t vesszük alapul (gyári hűtő) akkor rengeteg érte az a 6k is. Amiket linkeltem azok pedig venti nélkül is elviszik(házventi bőven kelt annyi szellőt)
50k körüli procinál nem az a 2-3k fogja hazavágni a költségvetést.Kis ON.
Délután megyek EVGA GTX 1070 FTW kártyáért, dobok majd fel pár tesztet, hogy a kis Metisben milyen hőfokokat produkál. Talán ez a legnagyobb 1070 ami még befér a házba úgy, hogy a felső ventik elférjenek bentre. (Palit Gamerock ventik nélkül 2 slot, viszont hátul a 3 hőcső hosszabb a pcb-nél)
-
törölt tag
Az órajel váltás sebességére eddig nem láttam panaszt, de szívesen utána nézek mit művel így komplexebb terhelésre, volt e-oka annak, hogy a gyors órajel visszaváltást nem alkalmazzák, illetve van-e erre hatással a beépített "power Plan"-ek nek.
A Kaby-lake még gyorsabb órajelváltást fog megengedni, kíváncsi leszek ezt leköveti-e a W10, beépítik-e ennek a CPU specifikus támogatását, esetleg vele együtt a korábbi modelleken is hoz változást... desktopon is.(#35627) F.B.I. : annak a hűtőnek egy baja van, az hogy a ventilátor nem ér rajta sokat, sokkal nagyobb a hangja, mint az általa keltett légáram indokolná.
De nem lesz belőle kudarc, egy i5-6600-at is nevetségesen alacsony hőmérsékleten tud tartani, jól beállított hűtési-profillal biztosan nem fogja bőgetni hozzá a ventillátort.
Van egy ilyen hűtőm, még ventilátort sem raktam rá, mégis jó -
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
A Thermaltake Core V21-be, Intel i5-6500-ra, jobb megoldás a gyári helyett egy CM Hyper 103 hűtő?
Esetleg 6.000,-Ft-ig bezárólag van értelmesebb megoldás? -
sb
veterán
válasz
#16939776 #35620 üzenetére
Ennyire nem akartam belepiszkálni, csak egy SST On kell nekem.
Közben már sikerült, meggyógyult. Beraktam startup service-ként csak az nem ment, hogy magától kilépjen. Leírásban benne van, hogy ini-ben állítható, de nem volt ini. Kézzel gyártottam de az nem volt jó. Azóta viszont generált magának, helyre tettem és megy szépen, elindul, opciókban belőve, hogy SST-t auto ON-ra teszi, majd kilép. Mindezt a háttérben. -
HookR
addikt
Cubeor VAULT 1.1 hivatalos oldal - [link] / muropaketti.com / verkkokauppa.com
- 240 x 240 x 403 mm (23,21l) -
sb
veterán
válasz
#16939776 #35606 üzenetére
Álló lap. És még az álló venti is rajta van nehezítésképp. A ház tetejében van, mellette egy házszellőztető a tetőn, viszont amint írtam, az MB ellentétes oldallapja meg le van kapva a háznak, szóval így még annyit sem ér a kémény venti, mivel onnan, a cpu-val szemközti oldalról simán kap levegőt. Mondhatnám úgy is, hogy jelenleg halottnak a csók kb. a kéményventi.
Nyilván nem ez a végleges elrendezés, csak még nem zártam rá.Szóval a nehezítések ellenére elég jól muzsikált.
Ez csak egy Celeron, papíron 51W TDP, de SSD-vel komplett konfigra 25-28W-ot mértem prime-al, szóval jó lesz az 15-20W-nak is.Persze azt is tudom, hogy elégtelen szellőzésnél nagyjából mindegy a TDP, csak annyi változik, hogy 0.5-1-2 óra alatt melegíti-e fel a házat és magát. Egyensúlyi hőnél a házból leadott hő számít és ahhoz képest a borda hőleadása. Majd lassan lesz időm ráapplikálni a HDD-kre a ventit és akkor rácsukom a házajtót.
Más: Skylake topicban csak az utolsó MHz kifacsarása érdekli a legtöbbeket, Speedshift-ről nem tudsz valamit, hogy lehet aktiválni kulturáltan? Bios ill. bios-win driver együttes nem akarja bekapcsolni magától. Jelenleg Throttlestop-pal lövöm be, de arra meg nem találtam command line-os autó indítás-kilépés lehetőséget. Vmi leírást találtan, de kilépni nem akar. SST-vel többet vesz vissza az órajelből a proci, bár ez gondolom beállíásfüggő, amennyire láttam állítható SST-nél az agresszivitása.
-
Plasticbomb
addikt
Erre én is ma figyelrem fel, bár nem a VGA ventihangja vezetett oda, hogy lessek rá. R9 380X a Mantában belevert a 72 fokba 52% ventifordulaton, míg az Haf XB-ben 66 volt a csúcs 52% ventivel. Meflepett, hiába számítottam erre az emelkedésre anno az össze válogatás alkalmával. Egyébként a Manta gyári ventijei baromi hangosak. Már tervezem az egész szellőztetés cseréjét...
-
mrbig25
őstag
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #35605 üzenetére
Úgy értettem a frekit küldheted neki, plussz fesz nélkül.
Elég jól bírják, nekem minden procim alul van feszelve, igaz a legtöbb alap órajelen. Most a Skylake-ek 1V alatt mennek max órajelen. Még a mobil cpu-m is alul van feszelve, pedig 4 maggal 3.1GHz-et tud és 30W alatt marad. Besz*rás.Az egyedüli "tuningosom" a nemrég lecserélt i5-2500 volt. Az +400Mhz-et ment -0.080V offset mellett.
Lehet, hogy optimista vagyok, de én extra fesz nélkül a G3258-at 3.8-4GHz-en is el tudom képzelni. -
törölt tag
fekvő alaplappal megy most?
Nálam fekve (leszerelt ventivel) kb. hozta ezeket az értékeket(46-63C°) 35W-os cpu-val, viszont élére állítva mar nem működött a kéményhatás a lamellák között, ott idle menetelt felfelé a maghőmérséklet, ameddig le nem állítottam, nem állt be hőegyensúly 70C° alatt.
Ha a szellőzés nem a természetes légmozgást(kéményhatás) erősíti a "rövid" bordán, hanem más irányban hat, - túl hamar elkeveri a meleg felszálló légoszlopot, ami húzza fel a hűvöset a lamellák között - lehet negatív hatása is a borda hőellenállására, cpu hőmérsékletre.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #35602 üzenetére
Küldheted neki, bírják ezek.
@Duracellm...
Lelőttem az Intel gyári hűtőn a ventit. Így 50 fok körül elvan. Prime alatt 65-ig kúszott, ott bekapcsolgatott a venti 2 percenként kb. 10-15mp-re. Elég jól bírja ez a nem igazán passzív hűtésre kitalált kis borda.
Persze még nem is végső állapot, nyitott a ház, sztem zárva még javulna mert a házventi most kb semmit nem mozgat meg a cpu körül. De a legjobb a tervek szerint a HDD venti visszarakása lesz, úgy némi szellőt kapna a borda is. Szerintem kb. minden, nem teljesen elcseszett felállásban jól ellenne így a proci. -
törölt tag
válasz
F.B.I. #35598 üzenetére
A ventilátor(kényszer szellőzés) nélkül nem szabad üzemeltetni ezeket a tápegységeket, mert a benne lévő alkatrészek légmozgás nélkül lassan túlmelegednek és tönkremennek még nagyon kis terhelés alatt is.
De gyári ventillátor-t ilyen esetben ki szabad cserélni kevésbé zajos, kisebb légszállításúra, olyanra, amit a táp még biztonsággal elindít a legnagyobb hidegben is.(#35602) Mercutio_ : Persze, Ofset beállítással lehet -0.05...0.080V- al indítani alapórajelen, ez IGP nélkül nagyrészt sikeres. Alap fesszel +200-300 Mhz biztosan van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest