- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Ahhoz képest minden "drága"
Nekem a medical-grade delta jobban tetszik, az lehet elmegy 10 évet egy bekapcsolással, amíg ebből elhasználsz 10-et, igaz csak 200 usd, de az állás+szerviz-költségből kijön párszor a komolyabb táp ára.
Szóval melyik lesz az olcsó?!Persze ez csak egy PC, de akkor is 80%-ban a tápon múlik hogy indul vagy nem, ahogy tovább egyszerűsödik, van az 90%-is. Egyszer régen volt egy "drága" Kme-tápom azóta csak "olcsó" delta/enermax/seasonic jöhettek szóba.
-
Ribi
nagyúr
-
törölt tag
Igazad van jó régen néztem az árakat
itt van egy 400W-os ami 93%-ot tud, és "csak" 180 usd. Ugyan ez U frame-ben(integrált hűtőborda) kicsit drágább lenne.Itt van még a Delta aktuális táp kínálata, ami kielégíti a medical/IT besorolást:[link]
-
törölt tag
válasz
#25954560 #34394 üzenetére
A képen itt a tápja link Ezt sem folyamatos terhelésre tenyésztették ki. Valószínű hogy <=95%-os hatásfokkal rendelkezik, min. 14W hőt termel full gázon, a képzeletedre bízom mi történik 2-3 óra után.
Persze laposnál ez nem probléma, mert nem fogod folyamatosan kiterhelni ennyire, egy perc után vissza veszi az órajelet, mert gyenge a hűtése, fogyasztás is csökken, és az akkut sem órákon keresztül tölti...
Ugyan ez a visszaszabályzás asztali gépnél nem biztos hogy bekövetkezik, túlmelegedhet a tápegység és onnantól az fogja visszavenni a kimeneti áramot.
Egy szóval ilyenre nem építenék tartósan 150-180W többet igénylő konfigot, mert érhetnek meglepetések.250W("passzív")-350W-ot(forced cooling) produkáló magas hatásfokú 92-93% táp kb. 4x ekkora térfogatú, és 4-500Usd.
-
törölt tag
kicsit off, de az uj EVGA gamer noti-hoz 280W-os tap van. szoval ha valaki 300W koruli dc-dc-vel epit gepet, legalabb bovul a valasztek. bar olcso az tuti nem lesz...
-
Nirvanus
aktív tag
Nekem ebben speciel a dönthető kialakítás tetszik a legjobban - tudjátok, amikor kűzdünk a milliméterekért, hogy beférjen, és ugye a G-Power szerű megoldás frankón hűti a mosfet-et. De lehet, hogy én gondolkodom túl amatőrként.
-
Pöttön
őstag
Végre kezd most már szállingózni valami itx megoldás ide haza is (bár a mercateotól akkor se rendelnék, ha fizetnének érte
)...
Gigabyte GTX 1060 Mini ITX OC 6G
Zotac GTX 1060 Mini 6GB
GIGABYTE GV-N1070IXOC-8GD 8GBBár én úgy is megvárom a direct cu minivel szerelt Asus megoldásokat (remélhetőleg lesz), az eddigi tapasztalatok alapján úgy is ezek lesznek a leghalkabbak (1060-1070 mini).
-
törölt tag
1000% hogy hangosabb, a 30dB zaj valószínű hogy az sem igaz. De a 95x95-ös alapterületre befér mindennel együtt, ami nagy segítség ha nem tudsz/akarsz a házra rászerelni egy 120-as radiátort. +költség vagy hely hiányában.
Remélem nem lesz ez általános ez az igénytelen megoldás, pénzt nem adnék érte, de az OEM lehet hogy ráharap.
-
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34383 üzenetére
A két 92-es ventivel szerintem zajosabb lesz, mint egy 120-as kompakt vízhűtés, és ez a procira pakolt design sem tetszik, ennek az árából gondolom lehet venni egy frankó léghűtést, ami sokkal csendesebben megoldja ugyanazt a feladatot.
Mindenesetre érdekes elképzelés, kíváncsi leszek, lesz-e piaca.
-
törölt tag
legegyszerűbb 1x120-as hűtő teljesítményét hozhatja ha elég erős a pumpa. A két nagynyomású venti visszahozhatja a kisebb felület miatti hátrányt.
Nekem a talp és rögzítő fülek kialakítása nem tetszik.
Elképzelhető, hogy a következő CPU generáció 6 magos K-s csúcs CPU-ja generálni fog akkora hősűrűséget, hogy kelleni fog a víz hőtehetetlensége a stabil üzemhez: azok a magok se melegedjenek túl, amiken aktív a turbó. Mert 4,5-4,6GHz-re és jó sok magfeszültségre tippelek, azért hogy egy szálon is lelépje a 6700K-t, ne csak a +2 mag miatti 50%-al magasabb össz teljesítmény legyen csábító.
Lehet hogy nem lépik át a 100W-os határt TDP-ben, megfelelő turbó paraméterezésselLehet még ennek is létjogosultsága, szerintem.
-
Pöttön
őstag
válasz
Nirvanus #34378 üzenetére
Jól néz ki, de az ég adta világon semmi értelmét nem látom...
A víz hűtésnek pont az a lényege, hogy elvezeti a ház széléig,szellőző ablakáig a hőt, a melegedő alkatrésztől.... A kompakt víz ugyan ez, csak kisebb méretben, na de ez... Ugyan úgy bent marad a hő ettől a házban... -
Nirvanus
aktív tag
Na erre kíváncsi vagyok.
-
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Hétvégén megálmodtam, hogy Cooltek U2 házat szeretnék magamnak (papírból vagdostam a különböző ház alapterületeket, és tologattam az asztalon, jól elvoltam
).
Mivel dVGA nélküli rendszerben gondolkodom ezért 100W alatt lesz a rendszer fogyasztása, viszont a ház ATX tápot fogad. Azt szeretném kérdezni, hogy van ehhez illő, jó minőségű, kis teljesítményű táp, vagy nincs mit tenni, mindenképp csak többszörös teljesítményű tápot lehet csak kapni?
THX!
-
suti237
csendes tag
válasz
#16939776 #34367 üzenetére
Köszi a tippet, rádugtam egy vadi új 160 gigás Ide-s vinyót és simán felismerte.
Akkor esélyes, hogy menni fog a CF foglalaton is neki?
Bár max visszaviszem...Azért megpróbálom at Aqua-val megbeszélni hátha vissza veszi, sajnos 9 napon túl vagyok, de legrosszabb esetben laptoba is bele tudom rakni meg az asztaliba is. SSD-ből meg sosem elég.
-
Möre83
csendes tag
Van valakinek J1900-as vagy Braswell (N3050, N3150...) Asrock alaplapja?
Milyen magas a hűtőborda a lapról mérve? -
törölt tag
válasz
suti237 #34363 üzenetére
Ha nem túl régi a beszerzés jelezheted nekik hogy ez msata alapú és neked pci-express alapú kell...lehetőleg kicserélik/levásárolhatod.
A CF kártya ügyében:
A legelső szabvány 4GB-t támogatott valóságosan. A 2.0(2003) 137GB-ig tolta ki a limitet.
Ha az IDE vezérlője, amiről a CF szlot is üzemel, megbirkózik egy 80GB-s IDE-s hdd-vel, szerintem a 64GB-s CF kárttyát is fel kell ismernie, ha van rá lehetőséged próbáld ki vásárlás előtt egy ilyen lemezzel.
Mivel ez a vezérlő kettővel újabb szabványt (SataII 2004 április) is támogat, nem gondolom, hogy problémát okozna neki, de azért tedd próbára. -
VTom
veterán
válasz
#16939776 #34362 üzenetére
Végre az MSI is felhagyott a forradalommal, és normális helyre rakja a CPU socketet a mini ITX lapjain.
Az enyémen pl. szívás, nagyon lekorlátolja a léghűtés opciókat a VGA-hoz túl közeli CPU socket. Gyakorlatilag az Atlason kívül más normális CPU hűtőt nem tudtam rátenni, persze nálam a 140mm magassági limit is számított.
Egyébként ugyanez van nálam is (MSI B85i Gaming) mini PCIe csatim van, de szerencsére mielőtt megvettem utánanéztem, hogy kompatibilis-e az msata SSD-vel, és nem.
-
suti237
csendes tag
válasz
#16939776 #34362 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az a baj, hogy Ezt is Mini-Pcie -es kártyának adták, nekem is gyanús volt, hogy kompatibilis egy ilyen lap egy ilen ssd-vel. Sajnos a kereskedők nem igazán különböztetik meg a MiniPcie-t és az mSatát legalább olyan szinten, hogy van kompatibilitási eltérés esetleg. Így elég nehéz választani, mert megint lehet , hogy mSatás lesz amit rendelek.
Csak nem akartam már vagyonokat költeni erre.
Már azal szemeztem, hoyg veszek egy 64GB-os CF kártyát és azt használom erre a célra, de abban sem hiszek feltétlenül, mert hol volt 64 gigás CF amikor ez a lap kijött.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #34358 üzenetére
Az általa linkelt manual 7-es oldalán lévő blokkdiagramon látszik, hogy: Az ICH és a mini-card között 1x-es Pci-Express+Usb2.0 csatlakozás van kialakítva, az SSD-je pedig mSata protokollon kommunikál.
Ezért nem működik. &rew is ezért kételkedik benne.Szerk: Patice megelőzött.
(#34360) AxBattler : Toshiba/samsung a többi ipari hulladék.
(#34361) patomi: egy szavazat az MSI-re jobb az elrendezése a CPU környékének, és jobb minőségűek a kondenzátorok is a VRM körül.
-
patomi
őstag
Urak, úgy tűnik vissza térek mini-itx-re. Az alábbi lapok közül melyiket javasoljátok:
MSI H110I PRO
GIGABYTE GA-H110N
Ami menne bele: i3 6100, 2x8GB DDR4 ram, és a legfontosabb M.2 pcie ssd.
Árban szeretnék 30K vagy alatta maradni. Igen sajna ez eléggé leszűkíti a kört. (picit több nem baj)
Ha egyéb javaslat lenne szívesen veszem. Köszönöm. -
Patice
nagyúr
válasz
suti237 #34356 üzenetére
Szerintem a lap + az SSD nem kompatibilis röviden.
Hosszabban itt olvashatsz róla magyarul. Egy részt kiemelnék:
"A Mini PCIe szabvány térhódításának kezdete nagyjából 2005-re tehető, amikor az mSATA még csak néhány koponyában létezhetett. Emiatt jó eséllyel a 2010 előtt forgalomba került termékeken található aljzatok inkompatibilisek az mSATA-val, mivel az ezen szabványú meghajtók ugyanúgy a déli híd vagy egy bármilyen SATA vezérlő portjára csatlakoznak, mint a normál SSD-k. Ebből adódóan az adott aljzathoz a szokásos, egyetlen PCI Express sávon felül még egy SATA portot is el kell vezetni.
Továbbá a Mini PCI - mSATA kombó aljzathoz szükséges egy router chip is, mely a slotba behelyezett Mini PCIe vagy mSATA szabványú kártyától függően automatikusan képes PCI Express vagy épp SATA adatvonalakat kapcsolni az aktuális eszközhöz. A specifikációk véglegesítése előtt készült termékekből mindez érthető okokból teljesen hiányzik, így az inkompatibilitás konkrétan erre a pontra vezethető vissza."
A te lapod 2010 előtti, biztos, hogy nem a később kiadott mSATA szabványnak megfelelően készült a miniPCIe slot, így speckó SSD-t kell bele keríteni, hogy működjön, amit elképzeltél.
Nem tudom mennyire könnyen beszerezhető egy miniPCIe SSD.
-
válasz
suti237 #34356 üzenetére
Olvasnivaló: Az mSATA szabvány
A Te lapod manual-ja ezt írja:
1.7.4 MiniPCI express slot
The miniPCI exptess slot supports cards such as a Mini Cards as WiFi , bluetooth, SSD, COM, USB modules, and other cards that comply with mini Card Rev. 1.2 specifications . The figure shows the type of full size SSD card that can be installed on a miniPCI express slot.
Due to difference pin definition between mini Card Rev. 1.0 to 1.1/1.2 , some Rev.1.0 mini Cards may not works normally on this MiniPCI express slot .Össze kellene hasonlítanod a Te SSD-del a képen szereplővel, de nekem úgy tűnik, hogy stimmel, szóval nem tudom, hol lehet a hiba?
UEFI-t végigtúrtad már, engedélyezted a slot-ban az SSD-t?
Boot order? -
törölt tag
válasz
suti237 #34356 üzenetére
ez igy tuti kell menjen? mini PCIE slotba tettel egy mSATA ssd-t.
roviden a kulonbsegek es hasonlosagok -
suti237
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy régebbi Mini ITX-es lapom, van. Jelenleg "szerver" funkcióban.
ix945gse2 user manual
Tech linkMivel csak 2 sata hely van benne gondoltam a mini-pcie foglalatba rakok egy 64 gigás ssd-t azon elketyeg a win10 így a másik kettő portba mehetnének HDD-k és a rendszert nem lassítaná az hogy közben tölt le-föl, adatokat mozgatnak a hálón, meg a HDD-et sem lassítja a Steam futtatása.
De bármennyire is írja a leírás, nem ismeri fel a lap az ssd-t. Laptopon leformáztam-particionáltam, hogy hátha az a baja de semmi. BIOS-ban sem látok semmilyen beállítási lehetőséget erre a portra. Neten meg nem sok leírást találtam hozzá. Ahol láttam ott pedig inkább a CF kártyát használják ilyen célokra.
Az SSD egy ADATA SP310 64GB
Ah valaki tapasztaltabb a témában tudna segíteni, hogy mit nem veszek észre.
Előre is köszi, hogyha tudtok segíteni. -
Pöttön
őstag
válasz
Archttila #34347 üzenetére
Hasonló lesz a végkifejlet, csak nekem Asus deszkám lesz, és nem noctua vetik lesznek, hanem Noise Blocker eloop, a procin nekem viszont kompakt víz lesz. Vga meg egy jó ideig még nem lesz benne (megvárok valami halk 1070 mini megoldást).
Egyébként gratulálok a géphez, szép konstrukció. -
Archttila
veterán
válasz
Pöttön #34345 üzenetére
Thanks!
Összehasonlítani majd akkor tudunk ha már valami ilyesmi köszön vissza belülről:
...csak én C14 helyett Dark Rock TF-et szeretnék, VGA-ból pedig Founders Edition-t kap.
- EK-Supremacy EVO - Nickel
- EK-FC Titan X Nickel+Acetal
- EK-FC Titan X Backplate - Nickel
- EK-CoolStream SE 240 Slim Radiator
- Silverstone FW-121 PWM Slim Fan
- Barrow Fittings and Acrylic Tube - 14mm
- Barrow Flow Meter and Drain Valve
- Magicool MCP180 Pump/Res Combo
- Black Ice Nemesis M92GTX 92mm Radiator
- Noctua NF-A9x14 PWM 92mm Fan
- EK-Ekoolant EVO UV Blue -
Archttila
veterán
Még valami! Bár a ház már önmagában sem mondható olcsónak a maga 185+40$ árával, nekem személy szerint a csomag után ÁFÁ-t, vámot, valamint vámtarifát sem kellett fizetni, ami nagyságrendileg 20-25k megtakarítást jelent.
Persze gondolom ehhez kellett némi szerencse is, viszont mindképpen szerettem volna megemlíteni, hiszen azért még sem 1-2 ezer forintról van szó.(#34343) kisza25
Köszönöm!
-
kisza25
félisten
válasz
energy4ever #34324 üzenetére
mondjuk azért tedd hozzű, hogy 1150-nél, mert 1151-be ne rakja fela annyira senki
-
ronati
tag
válasz
energy4ever #34321 üzenetére
Igen azt tudom, 1600Mhz normál, 3200Mhz (oc)-ig. Annyi a kérdés, hogy a 2400Mhz-s ramot belerakva, annak kezeli, vagy nekem kell ezt is Bios-ban állítani? hogy megy ez?
-
Pöttön
őstag
válasz
#16939776 #34215 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, megfogadom!
A lapom, procim úgy is szervizbe volt (Asrock Z97m ITX/AC, 4790k), a bolt most jelzett vissza, hogy nem tudják megjavítani, se kicserélni, így le kell vásárolnom az árát, így aztán átnyargalok 1151-re, egy Asus Z170i Pro Gaming lappal, 6700k-val meg egy Corsair Vengeance LPX Black 2x8gb 3000Mhz CL15 rammal. -
ronati
tag
válasz
energy4ever #34314 üzenetére
Kösz a választ. akkor a 2400Mhz-es váltás javít az első gép gyorsaságán? Az asrock 1600Mhz--t támogat, azt írják.
-
energy4ever
addikt
válasz
ronati #34312 üzenetére
4670K-t en 2x4Gb-al hasznalom, eddig max 6Gb-ra telt fel a ram jatekok alatt. 2400Mhz-s moduljaim vannak. 1333-rol valltas utan mintha kicsereltek volna a gepet, ugy felgyorsult!
Eroteljes memoria igenyu munkahoz ahogy az elozo kollega is mondta inkabb tobb mint gyorsabb memoria menjen. Jatekhoz felesleges 8GB-al tobb! -
ronati
tag
Sziasztok! Bocs csak részben ide vágó kérdésem lenne. Most rakok össze itx-es gépet kettőt, vagyis az Asrock 3 bővítős, de itx házba akarom tenni amibe belefér. A ram fórum elég halott, a kérdés:
Asus z97i-itx lap, benne i5 4670K. Mennyi /8,16Gb/ mekkora /1866,2400Mhz/ ddr3-at vegyek?
Masik konfig: Asrock B85M-HDS R2.0, i5 4590. A kérdés ugyan az lenne. Üddvvvvvvvvvvvvvvvv
[ Szerkesztve ] -
blountex
senior tag
Sziasztok!
Érdemes Mini ITX-es házban gondolkodni?
ITX-es házak közül az alábbiakat néztem ki:
Phanteks Enthoo EVOLV ITX
Corsair Carbide Air 240
Corsair Graphite 380T
Személy szerint az első és az utolsó tetszik a legjobban. A kérdés az lenne, hogy megérné a 380T a felárat szemben az Phanteks házzal?A konfig elképzelésem:
Speciel egy GIGABYTE GA-Z170N-WIFI
i5-6600K,
GTX 960,
8GB ram 3000Mhz,
256GB SSDEbbe gondolkoztam, de akárhogy is nézem ez így legalább ~250e lenne.
Valami hasonlót kilehet hozni mondjuk 200-210e körül? -
HookR
addikt
válasz
imibogyo #34302 üzenetére
Már legalább 4 ilyen felépítésű alaplapnak van hivatalos oldala, ám továbbra is fennáll a dilemma, hogy milyen gyári házba szerelhetőek be? A kiskereskedelmi forgalmazásnak ez egy elvileg nem elhanyagolható feltétele.
(#34303) kisza25: "...szerintem az USB csati nagyon rossz helyre került, egy nagyobb toronyhűtő kitakarja
"
Szvsz a fektetett PCI-E foglalatos alaplapokat nem a nagy toronyhűtőt fogadni képes házakhoz találták ki.(#34305) Mercutio_: A linken ott van rögtön az Audio résznél. Lényegében független tápellátásról/földelésről; több rétegű, zajszűrő, izolált PCB dizájnról; 192kHz/24-bit-es mintavételezésről; minőségi kondikról; illetve beépített erősítőről írnak a fülesek számára.
-
imibogyo
veterán
"Biostar Hi-Fi B150 PIO D4"
Végre. Ilyen elrendezésről beszélek évek óta, hogy milyen jó lenne. Tudom volt már ez egy kicsit régebben is hír (pont te linkelted), de most végre kapható is lesz (persze lehet volt/van már ilyen kapható állapotban másik is, csak én nem figyeltem).Még a 4pin-es csatit kellett volna a 24-es mellé kihozni és akkor még jobb lett volna.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #34292 üzenetére
na bentvan a corsair. beszaras. tenyleg meg sem rezdul a ventije, amig csak bongeszek. a pc-q07-ben a haz oldala fele van forditva, szoval gyakorlatilag kintrol szivja a levegot, tehat amikor el is indul, akkor szepen hul. szuperjo csere volt. most aztan fohet a fejem h az amd 5450lp-t es a procihutest halkitsam le
a silverstone az epulo szervernek lesz a tapja, akkor cserelem le a ventijet, ha a procik huteset sikerul halkan megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Napelem
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- ASUS TUF GAMING B550-PLUS 31 hó alza gar
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest