- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Plasticbomb #36073 üzenetére
Gamer laptop helyett akkor inkább érdemes egy mobile workstationt venni (pl. ezt), az alá nem kell 10 centi vastag hűtőalátétet rakni, hogy ne kapcsoljon ki öt perc játék után, és tovább is bírja, de ez már nagyon off.
-
Archttila
veterán
válasz
Plasticbomb #35980 üzenetére
Nem,
ez az első pre-order szállítmány
-
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35716 üzenetére
Blokkokból majd nézd meg a Heatkillereket is
Még vagy 2-2,5 hónap múlva jöhetnek az új csúcskártyák.
A táp és amiatt a lemez miatt nem sok levegő jut a kártya elejéhez
-
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35714 üzenetére
Én is nézegettem benne a Fury Nitrot, hogy mi férne mellé, viszont nagyon leárnyékolja a táp hiába kap szemből levegőt.
Esetleg valami kompaktos csodával lehet próbálkozni. -
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35710 üzenetére
Sajnos a Mantánál el kell felejteni a léghűtést. Nálam is itt porosodik a polcon és várja a vizet, ami lényegében meg is van. (EK predator 240) Már csak az idő hiányzik.
Amennyiben vízre adod a fejed akkor videokártyának 780ti, 980 esetleg ref pcb-s 970, ezek azok amikre már vannak olcsó blokkok, 10-15k. A 970-980 annyiból jobb, hogy kevesebb hőt termel.
A jelenlegi r9 380x-ben ne is gondolkozz
Nálam valami hasonló a koncepció:
+Előre szinte bármekkora radi elfér, viszont fentre szigorúan csak slim(30mm)Gyári ventiket én csuklóból cserélném
-
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35642 üzenetére
[link]
Ezt csak az ACX 3.0 hűtős kártyákhoz lehet kérni.Gap padokból leginkább a vizesblokkokhoz(EK, HK, WC, XSPC) , Arctic hűtők, 1-2 ebayről rendelt "olcsó" kék és a gyári hűtéseken lévőkkel találkoztam. A Vram-okra felesleges "pazarolni" a drága padokat. Legtöbb kártyámnál(ami nem vizezett) csak a VRM-nél lévőt cseréltem, az számít igazán)
Sapphire jó padokat pakol a kártyáira. Az Nvidia REF kártyákon pedig elvileg az egyik legolcsóbb található.
Írj egy privátot, hátha tudok konkrét tanácsot adniAnnak az emberkének pedig grat aki eltávolija a padokat, több macera leszedni őket mint amennyit nyer vele.
-
Csokilama
tag
válasz
Plasticbomb #35638 üzenetére
Vizesblokkokból és ilyen olyan hűtőkből van pár darab. Megrendeltem az EVGA kitet is viszont az 1-2 hét.
Csinálok majd képet a pasztázásról, viszont nincs gond vele (68-70fok 18% ventikkel, viszont szerintem a VRM itt eléggé megérzi)
Egyébként meglepett, hogy ilyen alacsony %-on megállt. A srác akitől vetem 70%-ra állította és akkor volt 70 fok körül. Valami Corsair full tower háza volt. Ennyit a meleg ITX-ről+ GTX 1070-80 FE kártyákat felesleges újrapasztázni, konkrétan 1-2 fok kül volt a gyári paszta és a Thermal Grizzly Conductonaut között. Az a kis alutömb egyszerűen nem képes többre.
-
HookR
addikt
válasz
Plasticbomb #32167 üzenetére
Én korábbi szívások miatt még olyat is szoktam csinálni, hogy minden merevlemezemen van külön rendszerpartíció, így ha az aktuálisan használttal valami gubanc van, akkor van helyette másikról elvégezni a szükséges teendőket.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #32165 üzenetére
Végig jártam ezt az utat, és ebbe a problémába futottam:
Több hangforrás majdnem azonos frekvencián(fordulatszám) üzemelve, nagyon lassan lebegő interferenciát okoz, ami eredményeként, egyszer elhallgat(teljes kioltás), másszor n*akkora amplitúdóval jelenezik(erősítés) a hallgatási pozícióban az általuk keltett zaj.
Ez 1db hdd-nél nem probléma megszokja a füled a statikus zajt, de 2-3nál, már idegesítő a folyamatos hangerő ingadozás.Nekem is ott helyben tűnt a legegyszerűbben megoldhatónak a zaj probléma, amíg nem lett telepakolva fotókkal az 1db 500GB-s hdd...
Mivel nem láttam értelmét nagyobbat venni(több fizikai lemez, több fej, nagyobb zaj, lassabb felpörgés), és az imént leírtak miatt, nem akartam második hdd-t sem, így össze kellett raknom egy NAS-t.Most ennyi év hdd-vel való "szenvedés" után bánom hogy nem hamarabb léptem meg. Persze maradnak a 2,5"-os HDD-k, mert iszonyat gyorsan elérhetőek alvó állapotból, ami veszett jó dolog.
Azért nem laptop hdd-t írtam, mert nem azt használok: parkolás, gyengébb mechanika ect.
-
Goose-T
veterán
válasz
Plasticbomb #32051 üzenetére
Ha S/PDIF-en megy ki a hang, azt nem érinti semmilyen elektromos zaj, mert digitális. Sőt, a hangkártya típusa sem igazán befolyásolja a hangminőséget. Nekem is optikain megy ki a hang az erősítőre (a másik gépen meg HDMI-n, ott még hangkártya sem kell).
Nekem van GA-F2A88XN-WIFI alaplapom. Egy 7850K-t hajtok benne közel két éve, abszolút problémamentesen, a VRM-je 4+2-es digitális és hűtött, ennél jobbat szerintem nem találsz ITX méretben FM2+ foglalattal. Annyi bajom van vele, hogy cicereg a C6 miatt, ha idle a proci. Szerintem nem a táp csinálja, mert most cseréltem (nem a cicergés miatt, csak házat is cseréltem), de az újjal is ugyanazt csinálja. A régi egy be quiet SFX Power 2 300W volt, az új egy FSP350-60APN lett, szóval nem gagyik. Igaz, mindkettőnek FSP belseje van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest