- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
enginev3.0 #37498 üzenetére
https://forums.overclockers.co.uk/threads/kolink-satellite-matx-case-mini-review.18725633/
can accept ITX and MATX motherboards, MATX must not be larger than 22.6 x 18 cm which seems to be motherboards with no more than 3 PCI-e slots.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
enginev3.0 #37498 üzenetére
Hivatalosan ITX, de alul hagytak annyi helyet, hogy az MATX is belefér. MATX esetén annyi a szépséghibája, hogy az alsó sor csavarokat a PCI-E alatt nem tudod sehová becsavarni mert nincs neki távtartó az alaplapi tálcán.
-
enginev3.0
félisten
Kolink satelit házba tényleg belemegy matx lap is? Dobozra az van írva, mindenhol meg itx
-
törölt tag
válasz
cinemazealot #37475 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem ebben a problémában segíteni: [link]?
Köszi, előre is! -
-
kisza25
félisten
Na tegnap szétkaptam a gépet, mondom elszigetelem az SSD-ket a melegebb alkatrészektől, ez meg is történt+ a CPU hűtő megkapta a ventiét. Igazából hőfokot nem nyertem, csak halkabb lett a gép, viszont így még jobban melegszik a 2 SSD, mert mint rájöttem a táp fűtt be nekik ennyire, ha pofára fordítom a gépet akkor 37-40 fokosak, ha normál van a gép 50-51 fokosak
-
törölt tag
ahh, az stx-hez kepest kene novelni az alapteruletet
de pl a gigabyte ga-h110tn csakugyan jo valasztas lenne. -
Patice
nagyúr
válasz
-
sajby
senior tag
válasz
Ha abból indulsz ki,hogy milyen méretben létezik pendrive és m.2 SSD,egyből nem új
-
cinemazealot
addikt
válasz
#25954560 #37472 üzenetére
Nevessetek ki, de nekem ez most új, hogy 2,5"-es SSD-k belül ilyen kicsik.
Most elkezdtem azon agyalni, hogy szétkapom a mostani 120 GB-osat, hogy kevesebb hellyel is beérje, és teszek mellé egy másikat ugyancsak szétkapva. Csak ugye így ugrik mindkettőnél a 3 év garancia...
-
HookR
addikt
-
burny
aktív tag
-
Csokilama
tag
válasz
radi8tor #37467 üzenetére
Attól messze áll.
Már lassan egy éve csak a videokártya változik.
1 kör BF4 után (4k, max beállítások, vsync nélkül)
i7 4790k 4.7ghz-n 68 fok körül, (delid+ Thermal Grizzly Conductonaut a kupak alatt-felett) ezt 1 éve tartjaA Classy 2076 core clock +600 memoriával, 30% ventifordulattal 73 fok körül mozgott.
Holnap kapom kézhez az EVBOTot, akkor majd látszik mi a kártya igazi vége. -
Csokilama
tag
Azt hiszem végre sikerült telepakolni a Metist.
(Az első eLoop majd cserélődik egy Prolimatech ultra sleek vortex 14-re, csak ahhoz jobban szét kell szedni. Akkor ki is porolom az egészet) -
kisza25
félisten
na akkor nálam még jobbak is a hőfokok
VGA max 78, CPU venti nélkül max 55, ami a nagyobb baj, hogy a táp üvölt és az SSD-k 45-50 fok izzadnak
Duracellm...: nekem rx 570 platinum volt ami szintén kifelé fúj, annyira, hogy meg is kellett fordítani a ház szellőzését, de azzal is meleg volt a cucc és a kártya volt hangos -
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #37457 üzenetére
Először megvettem a Giga 1060 3 GB ITX verzióját. Az még hangosabb volt egy ventivel. Eladtam. Most megvettem a 2 ventis változatot. Először végig akarom tesztelni, a már leírt opciókat, ha kapok egy értelmes zajszint mellett egy értelmes hőfokot, akkor marad ez a kombináció, ha nem, akkor majd visszajövök ide sírni.
Még az jutott eszembe, hogy a gyári bordát lecserélném egy masszívabb darabra, de elég határeset a hely odabent, az elejét meg nem szívesen vágnám szét.
-
törölt tag
1060FE nem férne bele?
Terhelve ugyan úgy megvan a 83C° és magas RPM szellőzés nélkül, de kikerülne ~100W hő a házból, az észrevehető 13,4L-es térfogatnál.
Most az történik hogy lassan felmelegíti a belsejét a háznak, és elkezdi csökkenteni a tdp-t, valahol beáll egy órajel/hőmérséklet egyensúly...
-
Ispy
nagyúr
+ (#37453) kisza25
Összerakott állapotban a hőfokok rosszak, VGA 82-83 fok, proci 54-55 fok, lap 43-44.
A nagyobb baj az, hogy a VGA ventije 2200 rpm felett megy, ilyenkor már van hangja rendesen.
A többi opciót még nem tudtam tesztelni, mert még nem jött meg az új billentyűzetem, de még tervbe van véve egy pár opció:
- felül 2 NB multiframe, cha_fan-ról vezérelve, VGA-n stock ventilátorokkal, CPU és a hátsó venti a cpu_fan-on
- felül 2 NB multiframe + a hátsó venti cha_fan-ról vezérelve egy hármas elosztóval, VGA-n stock ventilátorokkal, CPU venti a cpu_fan-on
- felül 2 NB multiframe, a VGA hűtő leszedve, helyette a 2 felső venti rádugva, proci venti a helyén, hátsó venti az cha_fan-onAztán majd meglátjuk melyik kombináció mit hoz fokokban.
-
törölt tag
válasz
kisza25 #37445 üzenetére
Átlagfelhasználás folyik, képszerkesztés, rajzolás, de napi 8 óra felett megy a gép.
Viszonyítás képen az előző (535 előtti) SSD-m 8 évet szolgál(t), aminek akkor ~40K-ért vettem darabját.
Ez sem volt sokkal több: 43K-ért kézhez kaptam, én téphettem fel az antisztatikus zacskóját.Ekkora terheléssel ez is abszolválja a 8 évet, akkor nem olyan vészes 5-5,5K/Év ráfordítás.
Többieknek: Bíztam bennetek
-
törölt tag
Mint korábban jeleztem a xeon-os munkagéppel kapcsolatos upgrad-et:
Intel 240-es 535-ről, 200-as DC S3710-re.
Meg van az új gép érzés, nem kicsit, de amire nem számítottam, hogy: miatta csökkenhet a CPU idle hőmérséklete is.
Átszerelés után belefeletkezve a teljes némaságba, órákat böngésztem ventilátor nélkül, nyitott dobozzal. Amikor eszembe jutott hogy bakker.. Csak langyos volt a borda, a magok 39-42C° között szortak. Fedett házzal, járó ventivel 26-28C° körül.
Drasztikusan alacsonyabb I\O késleltetés okán kevesebb lett a felesleges aktív órajel-ciklus, ami így már kézzel fogható lett.Mindenki őrize meg a nyugalmát, mert: 960pro 512-es M.2-es SSD árában mérik, és magyarországra 26-30 nap míg ideér.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #37435 üzenetére
Ha ez valami soc egy csatornás vezérlővel akkor nem fog jószántából két-különböző csipp kiosztású modult kezelni.
Ha asztali cpu, 2 csatornával azt mondanám olvasd ki aidával az időzítéseket, és a két eltérő érték közül a nagyobbikat állítsd be kézzel a biosban és próbáld újra.Szerintem ne ... magad vele, később ha lemerül az elem, le kell reszetelni a bios-t, újra kezdheted...
(#37439) Nirvanus :
-
shteer
titán
válasz
enginev3.0 #37435 üzenetére
Probaltad esetleg fordítva?
-
enginev3.0
félisten
Ide is feltenném a kérdést
Két 1.5v-os ram van a gépben, 1 és 2GB, DDR3, az AIDA program látja mind a kettőt, a gép viszont csak 1GB-ot használ (windows)
Bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy két különböző modul van benne, F2 bios, F1 tovább... F1-re indul a windows, de még is a fentebb leírtak mellett, miért?
Az alaplap weboldala ezt írja:
*If only one SO-DIMM module is installed, please install it into DDR3_A1.De akkor milyet tehetek bele kettőt?
-
-
Grave_444
nagyúr
Lehet előbb a házat veszem meg, méregetek aztán utána választok kártyát.
kisza25 Láttam
Cooltek U2-vel sokat szenvedtem én is. Az alaplap alatt elvezettem a kábeleket úgy, hogy ATX táp mellett rajt volt egy Mugen 3.
Ja és elöl-hátul venti, a kezem meg gipszben..
A végeredményről talán tettem fel képet csak kártya nem volt már benne. -
válasz
Buckey #37408 üzenetére
Ami még eszembe jutott: LC-Power 1350mi (szigorúan az USB3-as változat) - ennek előlapi csatlakozói vannak, és olcsóbb valamivel a Chieftec-nél. Nyilván a Csifi jobb minőségű, de ezzel sincs gond, van már tapasztalat a topikban.
ITTEN egy 65W TDP-s A6-5400k konfigot pakolnak bele (fényképalbum).
-
-
Buckey
őstag
válasz
#16939776 #37410 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de én sem működés közben gondoltam a feszültségállítást, nem labortáp ez.
Amúgy mikor szereltem a LED-eket, akkor alig terheltem és úgy állítottam be, de amikor meg volt a terhelés, akkor is ugyanannyi maradt a feszültség, elég jól tartotta.
Igen, tudom, hogy nem szabad 12V-nál nagyobb feszültséget adnom, viszont találtam 12 V-os laptoptápot is, ezért írtam. [link]
De ezek után csak 12V-os tápegységként fogom emlegetni a félreértések elkerülése végett. -
törölt tag
válasz
Buckey #37400 üzenetére
Természetesen pontosan 12V-ra beállítva? 12.00V a Sata/molex csatlakozón mérve legyen teljes terhelés alatt, ez azt jelenti hogy a AC-DC-t ~12.20-12.50V-ra kell beállítani "üresjáratban" mérve.
Fontos: bekapcsolt, beterhelt PC mellett, lehetőleg nem tekergetjük a feszültség-beállító potit olcsó kínai tápon.
Megj.: Laptopok ált. 18-21V közötti feszültségről "töltenek" 12V-os táppal nem helyettesíthetők a "laptoptápok".
-
Buckey
őstag
válasz
AxBattler #37407 üzenetére
Mert ez lesz az első passzív gép, amit összerakok.
No, és nem szeretnék villanyrezsót a szobába.Akkor lehet, hogy mégis csak az lesz.
Annak idején összeraktam a gépemet FM1 -es, 100 W TDP-s AMD procival, de a hőmérséklete a 27 °C-os szobában 100%-os terhelésnél nem volt 50 °C. Átlagos használatnál 30-40 °C. Mondjuk a gépben minden hőtermelő egységet ventilátorok hűtenek.
No, meg láttam én már érdekes dolgokat a villannyal kapcsolatban, csodálatos dolgokra képes 1-2 A is.
-
Buckey
őstag
válasz
cinemazealot #37405 üzenetére
Akkor még nem felejtettem el a tanultakat, ha más is ilyent használ.
-
Buckey
őstag
válasz
AxBattler #37403 üzenetére
No, akkor már alakulok.
Akkor veszek valami pofás álló mini ATX házikót (hogy valemennyire passzoljon a szobához is), amiben kényelmesen, fektetve elfér az alaplap és a többi alkatrész. Valahogy ebben ( [link] ) nem bízom, a proci fölött vannak a HDD-k, amiknek szintén hűvösnek kellene maradniuk. Mondjuk biztos nem lesz nagyon meleg a hűtőborda, de ezt még majd kiderül. Ventilátort nem szeretnék belerakni, ha már passzív a hűtése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Path of Exile (ARPG)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest