- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
uhulinux0203 #33799 üzenetére
mondjuk, ha i7-6700-ra lenne pénzed, akkor egy i5-6500+ gtx 750ti/gtx 950 kijönne az árából
ASROCK H110M-ITX
ASUS H110I-PLUS
MSI H110I PRO -
kisza25
félisten
válasz
uhulinux0203 #33797 üzenetére
ehhez az alaplapnak semmi köze nincsen, mindegyik ugyanúgy használja ki, arra figyelj, hogy 2db egyforma memóriát rakjál bele, pl. 2x4GB 2400Mhz, mert ezt fogjy használni az IGP. Az alaplapnál arra kell csak figyelni, hogy milyen kimenetek vannak rajta, pl HDMI, DVI, DP....
-
uhulinux0203
csendes újonc
sziasztok!
tudtok olyan alaplapot, ami jól, vagy nagyon jól használja ki a i7-6700, vagy i5-6600 GPU-ját?
sajnos grafikus kártyára mostanában nem nagyon lesz pénzem.
szükség esetén tudok várni.köszönöm a segítséget
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
cinemazealot #33786 üzenetére
Na igen, emlékszem.
De a 1340Mi-ben nincs (!) mozgó alkatrész. Csak négy mag, SSD és 8GB dual.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #33789 üzenetére
Én is parázom, hogy jövőre lejár a GA-B85N Phoenix garija, na nem mintha bármi baja lenne, csak nálam a gari amolyan fixáció
és már nem lehet újonnan boltban megvenni, emiatt meg platformot váltani
...pláne, hogy az utódról lehagyták az USB DAC-UP csatit
-
Patice
nagyúr
válasz
scream #33790 üzenetére
Intel NUC-ok 100.000 Ft környékén mozognak SSD és RAM nélkül (pölö1, pölö2)...
és általában miniDP csatlakozó van a seggükön, ha ez is megfelel neked.
Ma láttam viszont, hogy az Asrock a Braswell-es BeeBox miniPC-k után színre lépett a BeeBox-S szériával, amikben ugyan az a proci lesz, mint a fentebb linkelt NUC-okban. A nagy kérdés az ára lesz. Én olcsóbbra saccolom, bár Mo.-on még nem kaphatóak (zöld leveles boltban szvsz. idővel meg fog jelenni).
Sima BeeBox-okon és az új BeeBox-S-eken is 2xHDMI + rendes méretű DisplayPort van.
Szerk.:
Hoppá, van már nálunk is Beebox-S: link1, link2 --> hát mégsem olcsóbb a NUC-nál...
-
cinemazealot
addikt
válasz
kisza25 #33787 üzenetére
Sajnos nem sokra mész a proci hűtő lecserélésével ha a táp 8 cm-es kavarója még mindig visít, mint a hülye, a vinyó meg búgatja a házat.
Uhh... az szép, nem is figyeltem. Mázli, hogy egy hónapja bevásároltam.
(#33788) Iscariah
Engem az bosszant nagyon, hogy a 2010-ben összerakott LGA1156-os i5-ös konfigomhoz már csak memóriát kapok, alaplapot meg nem. Pedig már az is defektes, hogy egyem a szívét. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Nirvanus #33783 üzenetére
Hála égnek vége annak a korszaknak. Főleg hogy megvette az ember a legzsírújabb atomdrága konfigot, és nem nagy túlzással fél év alatt elavult az egész.
Most meg kommentek tömkelege a 6950X topikban, hogy az 5 éve vásárolt i7 még mindig bőven jó...
Legalábbis én örülök annak, hogy nem kell többé folyamatosan fejlesztgetni, hanem hosszú évekig jó lesz a kis itx konfigom .)
-
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #33786 üzenetére
nekem a 478 idejében ez hozta meg a megváltást
1-2 héten belül indul nekem is a mini-ITX project, nem semmi a memória árak pár hét alatt, hogy felmentek -
cinemazealot
addikt
válasz
Nirvanus #33783 üzenetére
Persze, és ne felejtsük a hangjukat sem! Akkoriban nagyon terveztem, hogy bedugom a gépet egy kisszekrény méretű hushbox-ba, mert elviselhetetlenül hangos volt, nekem meg videókat kellett renderelnem 8-10 órán keresztül, néha éjszakába nyúlóan. Na, az ilyen mellett aludj nyugodtan, ha tudsz!
-
rbalint88
addikt
válasz
scream #33778 üzenetére
Intel nuc, gigabyte brix es egyeb hasonlo gepek. I3 procival eleg lesz mindenre. Mehet bele m.2 ssd es 2,5" hdd a "nagyobbakba"(ertsd nem 4, hanem 5cm magas), csendes notiszeru hutes van bennuk. Oke, van hangja, de kb semmi. Es nem rezegteti ugy a tartoalkalmatossagot, mint egy rendes pc. Nekem is a lian li hazas csudafasza itx gep helyett most lett egy ilyen+kulso hdd haz, mert rezgett tole a tvszekreny az alaszivacsozas ellenere is. Most is van alatta szivacs (kupos zajelnyelos, mint eddig), SEMMI hangja nincs, pedig a hatlapot ki is kaptam kozben a szekrenybol -regi geppel visszatesztelve az hangosabb lett.
-
scream
veterán
válasz
#16939776 #33777 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, tényleg mSATA, köszönöm.
Igazából a célom egy 0 dBA-s konfig összerakása, amivel tudnék alapdolgokat (böngészés, HD videó (YT, Vimeo), FullHD filmet nézni 1440p-n.
CPU-nak egyelőre egy Pentium G1610-est néztem ki, az elég lehet ezekhez? Lehet néha lenne esetleg kis programozás, de nem 3D-s játékfejlesztés... Vagy ehez erősebb proci kéne?
Házban nagyon tanácstalan vagyok, mivel félek ventilátort berakni, mert a mostani házam is már hangszigetelt + nagyon halk ventik, azok is leszabályozva és így is zavar.
És ezek a Mac Mini alike házak megfizethető árban vannak?
-
törölt tag
válasz
scream #33776 üzenetére
Szia!
Az alaplap alsó felén az m.sata port, nem M.2
A Processzor kérdéses milyent választasz hozzá. Az eredeti pico-psu jó választás, mégis azt javasolnám legalább egy 12 cm-es 500rpm-es ventilátort képzelj még hozzá, teljesen zárt és szellőzés menetes házba ne tedd.
Amit linkeltél az: 1 Tömb a cpu-ra, 3db vékony heat pipe, és még 3 db tömb a borda és a heatpipe közé, kiegészítő a ... házhoz.
Ezen a kompatibilitási listán már szerepel a Z77e-ITX is:[link]Mac-mini-like méretben elég nagy választék van.
-
scream
veterán
Hali!
mITX konfigot szeretnék építeni és keresnék házat hozzá. M2-es SSD lesz (alaplapon), PicoPSU-val (így a tápnak sem kell hely). A lap egy AsRock Z77E lesz, esetleg ez jó lehet hozzá? És ilyen megoldással a CPU fanless hűtése is megoldható, ez igen tetszik. Vagy ha ez nem kompatibilis, akkor van alternatívája olyanra, amivel kompatibilis?
Persze nyitott vagyok más megoldásra is, a lényeg, hogy keskeny legyen (idealizált méret -> Mac Mini).
-
mrbig25
őstag
-
sb
veterán
válasz
cinemazealot #33739 üzenetére
Köszi, a 2 év valóban bíztató.
Mondjuk ennél nagyobb kéne. Pentiumhoz elég az 50-60W, de i3 csúcsban elérheti alulfeszelve is az 50-60W-ot HDD-vel és kellene némi tartalék.Hangtalan, nem túl drága SFX tápra nincs valakinek tippje?
-
kisza25
félisten
-
eight
senior tag
Nagyon szépen köszönöm, de sajnos mikor írtál, már megrendeltem mindent
Azért legközelebbi gépnél már ezt a tudást is fel fogom használni, napi 2-3 órát olvasgatok, mindenfelé szakmai fórumokat kb. amióta léteznek, és mégis van ott a listában olyan ház, amiről még nem is halottam
@Duracellm... A GV-N960WF2OC-4GD-ről van szó, az nem kék, de azért köszönöm. Egyébként a fehér verzió mellett döntöttem, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
eight
senior tag
Mivel még sem Evolv sem Metis nem volt a közelemben (csak fórumokon és cikkekben láttam), ezért nem tudom. Jobb a Metis?
Ha jól látom, kellene vennem egy új CPU hűtőt, mert a tervezett nem férne bele, és a videókártyából is kicsi kellene, bár tényleg aranyos kis háznak tűnik.
Evolvot Duracellm... ajánlotta, topicgazdaként, gondolom csak nem ajánl rossz házakat, vagy víz nélkül talán nem érdemes foglalkozni vele?Egyébként még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a mai segítséget
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33760 üzenetére
Sajnos ennek meg kell épülnie, megígértem
PHANTEKS Enthoo Evolv ITX Window fekete-piros (IPON / keddre)
ASUS B150I PRO GAMING/AURA (IPON / keddre)
BE QUIET! Pure Power L8 400W (IPON / keddre)
Intel i5-6500 (PH-ról / keddre)
GIGABYTE GTX960 4GB GDDR5 WF2 OC (PH-ról / keddre)
Kingston DDR4 2x8GB 2133 HyperX Fury Black (PH-ról / keddre)
Alpenföhn Brocken 2 (megvan)
Samsung 850 EVO SSD (megvan)Szerintetek? Tudom a piros/ablakos ház az elég gáz, dehát gyereknek lesz
A cooler sem valami odavaló darab, de hát van egy a polcon, itt ajánlották a PH-n de nagyon gyenguska szegény, úgyhogy nem használom (remélem jó skylake-hez is) -
törölt tag
-
MrDerekas
addikt
Nincs is ezzel semmi gond. Csak hát "sürgős" és "ajánlat" jelzésű volt a hsz-od. Kapásból én is a "nagyobb" házakat ajánlanám, nem tudván mi, mekkora lesz benne neked. (Sharkoon C10, CoolerMaster Elite 120 vagy a 130, stb). Nemrég egy Raidmax Atomic házba cuccoltam be, csak ott az integrált és passzív hűtésű cpu miatt, dvga hiányában táncteremnyi helyem maradt
Az a házikó, a kicsi és a nagy mini pc közé sorolható szerintem. 265 mm-es dvga fér el benne.
-
cinemazealot
addikt
-
eight
senior tag
válasz
cinemazealot #33756 üzenetére
Az a baj, hogy elvileg 2 hét múlva mentem volna szabira, amikorra berendeltem volna mindent, de ez az "ötlet" most kukázva lett sajnos. Nem tudom mit csinálok, az elite 110 nagyon nem tetszik.
Lehet akkor inkább matx és Enthoo Evolv, mert szvsz nem éri meg az itx/sfx felár ha nem pici a gépMost viszont akkor megint tervezés és ma még ugye rendelnem is kell
-
cinemazealot
addikt
Én is pont így kezdtem (SSD, bill, egér, monitor). Aztán egy menetben vettem meg az alaplapot, procit, memóriát, további 2 hét alatt futott be a többi aprólék (sőt, jó pár még mindig valahol érkezőfélben van), most meg ott tartok, hogy a házat én fogom megépíteni. Ha nem vigyázol, Te is így jársz.
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33752 üzenetére
Jézusom ezek hatalmasok:/ Csak egy egyszerű kis gépre gondoltam, nem erőműre meg uber-OC-ra. Azért az szomi, hogy nincs sehol egy bolt ahova bemegyek és megveszek minden -az aktuálisan legnépszerűbb termékekből - egy itx-es géphez. Hát most bajban vagyok, mert mint kiderült csak szerdára fogok szabit kapni
Azért köszönöm szépen még egyszer!
-
eight
senior tag
válasz
#16939776 #33750 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor viszont tanácsot szeretnék kérni, mit kell mostanában a gyorsan kapható típusokból rendelni, ami kicsi, aranyos, jó ár érték arány, stb; tehát amibe kapok mindent és bele tudom rendesen rakni az alábbiakat:
i5-6500
GTX960
2x8GB RAM
850EVOTáp és a CPU-hűtő lehet képlékeny, csak ne legyen nagyon drága és/vagy hangos. Igazából most megrendelném, és szerdán szeretném összerakni a gyerekkel.
Nagyon köszönöm!
-
törölt tag
Német ebay-ról is 5-10 nap, korábbra nem vállalják.
(#33744) energy4ever: A radiátort beteheted az alaplap/VGA mögé a hátlapba, kicsit elemelve tőlle, ha a táp, szivattyú egyéb úgy is az alsó részben lesznek.
Az alsó lemezt lecserélném perforált lemezre vagy méhsejt lapra, nem ül rá látványosan a por, mint a bútorlapra ha megvilágítod. Alulról, ezen a rácson keresztül világítanám be, úgy hogy ne látszódjon a fényforrás, és ne tükröződjön az üvegen vagy a falakon, csak a hardver látszódjon benne. -
eight
senior tag
Üdv
Szeretném megkérdezni, olyan van nálunk, hogy 1-2 napon belül kapok SG13-at valahol, vagy reménytelen?
Köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #33747 üzenetére
Gyakorlatilag egy hangfaldoboz aminek a belsejébe egy PC kerül, ahogy a hangfal a hangszórók hangját (főleg a mélyebbeket) felerősíti úgy itt is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
energy4ever #33744 üzenetére
Nekem is volt egy időszakom, amikor a tévészekrényben tároltam a lejátszóként szolgáló gépet, de nekem még az az 1 db 12 cm-es ventije és 1 db vinyója is hangosnak tűnt, ezért kibéleltem (beburkoltam hullámos szivaccsal):
Valami hasonlót (nyilván esztétikusabban) Neked is javaslok, mert egy szilárd falú, téglatest alakú dobozban olyan hangreflexiók (búgás) alakulhatnak ki, amik az őrületbe kergetnek. A szellőzés persze legyen meg (én is kiütöttem a szekrény hátulját, az a fehér háttér a képen, az már a fal), de valahogy oldd meg, hogy ne működjön úgy a cucc, mint egy rezonátor doboz.
Mondjuk a kétoldali üveg nem túl szerencsés ilyen szempontból, de ha a belső fa felületeket már be tudod burkolni, az már segíthet.
A táp az üveges rész alatti "dobozban" lesz elhelyezve? Ha annak továbbra sem lesz hátlapja, az jót fog tenni a szellőzésének, de én annak a falát is beburkolnám ilyen szivaccsal (de ez lehet fekete filc is, a lényeg, hogy kevésbé verje vissza a hangot), elvégre ott is búgni fog egy ventilátor, a fal felé pedig ott is kialakulhat a búgás.
-
energy4ever
addikt
válasz
Pete55555 #33745 üzenetére
Az az also venti foleg az alaplap szellozteteset fogja ellatni. Azok az uvegek nyithatoak lesznek, igy nem lesz olyan nagyon zart a rendszer, hogy hezitaljanak a kimeneti levegoert felelos ventik.
Kek folyadek lesz, valamint alul-felul hideg-feher ledszallag, ami befele villagit, igy nem fog a feny annyira kivillagitani belole.
"Egyébként pofás terv, jól néz ki szerintem." Jo ezeket a szavakat olvasni!
-
Pete55555
addikt
válasz
energy4ever #33744 üzenetére
Szerintetek meg min kellene rajta csiszolni/hogy nezne ki jobban?
Attól függ, mi a cél. Led hegyek, piros, kék, zöld hűtőfolyadék - vízhűtéssel ugye.
Egyébként pofás terv, jól néz ki szerintem. Ahogy látom a szellőzésre is gondolsz, bár azon még esetleg lehetne csiszolni, mert az az 1 12-es venti lehet kevés lesz befújóra. (Gondolom a radin kifele fújó venti lesz)
-
energy4ever
addikt
Reg jartam mar errefele. Elkezdtem gondolkodni masik gephazon. Nagyon szeretem a mostani qb one-om, semmi bajom sincs vele, de szeretnek valami stilusos, latvanyos gephazat. valamint szeretnem ha az asztalon tobb lenne az ures ter, de azert megse a foldon legyen a gep. Igy arra jutottam, hogy megy majd a tv melle, jo dolga lesz ott.
Nekialltam osszeszerkeszteni(eddig meg csak digitalis formaban), egy butorlap gephazat:
Szerintetek meg min kellene rajta csiszolni/hogy nezne ki jobban?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
shteer #33731 üzenetére
Ja hogy ez egy 500W-os táp... Mondjuk a 1080-ból gondolhattam volna
Más: Kinéztem egy nekem nagyon tetszetős kialakítású házat, már biztos ezt fogom venni: [link] Elég olcsó és ebbe simán megy ATX méretű táp. Amivel csak az a baj, hogy 300W-os a minimum, pedig 250W-ból simán kijönnék.
-
-
cinemazealot
addikt
Whitenergy külső kockákkal még nem volt dolgom. Az alacsony ár nekem is furcsa volt, de a 2 év garancia meggyőzött. Jelen terhelés mellett épp hogy érezni némi melegedést, és egyelőre semmi panaszom nincs rá. Azt viszont nem tudom, hogy az eltérő feszültségű tápok is hasonló árban vannak-e, ez most 16 V-os és viszonylag kis (55 W) teljesítményű.
-
törölt tag
válasz
Tenken #33736 üzenetére
A két oldalra kiálló fülét le lehet vágni, a megmaradt keretet fel tudod szerelni két vastagabb habszivacscsíkkal gyakorlatilag bárhova.
Ebből a 2 egységest vettem, egyedüli problémája hogy 2mm-el szeszélesebb mint a meghajtó.
A csavarokhoz raktam 1-1 alátétet összeszerelésnél a drive és a keret közé így se nem feszül, se nem lötyög, meg lehetett húzni a csavarokat rendesen.4,5K volt hajózva, valamint "random színben küldik", de megúsztam a lilát.
-
sb
veterán
válasz
cinemazealot #33701 üzenetére
Saját konfig nálam is paneltáppal fut.
Az lenne az ideális ehhez is, de most a költségminimalizálás jegyében csak házhoz adott paneltápban gondolkodtam.Viszont amit írtál az elég jó áron van. Ez a Whitenergy kocka mennyire megbízható? Régebben 8-9k között láttam csak külső kockát is, így a panel+kockára 20k körül számoltam... ez meg így majdnem a fele.
-
sb
veterán
Köszi.
Néztem ezt is, meg a manualokat, de nem tudtam melyiket higgyem el. Képek alapján ott figyel a panel a 03-ban. Plussz az opcionális AC-DC+DC-DC linkjére kattintva is egy AC-DC-t dob ki csak a kép alapján.Kisebb és hangtalan tápra valami javaslat?
ATX-ből van jobb a BeQuiet-nél a 10-15k ársávban? SFX-ből vmi néma? -
Ribi
nagyúr
-
Tenken
őstag
Olyan 2.5-es racket nem tudtok esetleg, ami kis helyet foglal? 3-4-5 kis vinyóm van és a pico táp miatt felszabaduló helyre pont faszán fel lehetne fogatni valamivel. Napok óta túrom már ali-t, meg ebay-t, de nagyon nem találtam meg az igazit még. Esetleg valami ötlete lenne valakinek örülnél.
-
Apollyon
Korrektor
Jaj de jó hogy mindent faxbúkra raknak fel. Nincs fent valami normális oldalon?
Érdekesnek tűnik. Az a GTX1080 kb akkora mint az a ház amibe bele akarja tenni. Moduláris táp, meg valami skullos intel ssd. Ami szerintem amúgy gaming pc-nél sem éri meg a felárat, de hát mindegy, ott van péz
A ház+táp kombó engem érdekelne.
-
burny
aktív tag
Érdemes lesz Linus-t figyelni [link]
-
UdVi86
aktív tag
Köszi!
Igen, ez is elég tetszetős ház. Ami tetszik ebben is, úgy mint a Lian Li-ben, hogy eszközök nélkül szerelhető. A Raijinteknél a két gondom a szerelés és a táp, szerintem nagyon nem jó, hogy a cpu-ról húzza le a meleget és ráadásul a padló felé távozik a gép alján. Az U2-nél igaz ugyanúgy behúzza a táp belsejébe a cpu hőjét, de legalább hátrafelé távozik.
A Raijintek előnye valóban a kisebb méret, de ezzel kompromisszumot tudok kötni.http://pcdvd.com.tw/showthread.php?t=1028099 - találtam egy ilyen tesztet és ebből pedig Lian Li felé hajlok, elég durván összeér az U2-ben a táp és a proci hűtő. A Lian Li pedig nem tűnik vészesen nagyobb háznak. Sajnos elég drága, de azt hiszem egy ilyet fogok beszerezni.
És köszönöm mégegyszer a tippeket mindenkinek. Örülök, hogy mégis akadnak jó elrendezésű házak, ha nem is sok.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
AxBattler #33716 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Ezek a Lian Li házak eléggé szimpatikusak és tényleg nincs túl sok felesleges hely, így elég kicsik.
Mo.-on ezek beszerezhetőek valahol?kisza25:
A TT a két 80mm-es venti miatt nem szimpatikus, de amúgy nem rossz.
A másik jól néz ki, talán a táp elhelyezése jobb a Lian Li-ban. -
kisza25
félisten
válasz
UdVi86 #33714 üzenetére
tt core v1
nem kell egymás fölé akkor RAIJINTEK Metis
ebbe belefér jó nagy CPU hűtő -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Tud nekem mondani valaki olyan számítógép házat, ami megfelel a következő paramétereknek?
- ATX táp belefér és alul van
- a táp felett van vízszintesen vagy függőlegesen a mini-ITX lap
- van annyi hely a lap felett, hogy egy Scythe Ninja 2 hűtő elférjen (kb. 150mm)
- a ház lehetőleg kicsi legyen, mert a tápon, alaplapon, hűtőn és 1-2 ventilátoron kívül nincs benne más (mSATA SSD lapon van, külső vinyó és APU)Az nekem a megdöbbentő, hogy ez egy elég egyszerű és logikus elrendezés és azt gondolom, hogy sokak gépében van mostmár SSD, ami alig foglal helyet, valamint kevés, nagy tárkapacitású merevlemez. Sőt szerintem sokan használnak külső 1-2-4 TB-os merevlemezeket. Mégis azt látom, hogy legtöbb házban kismillió HDD hely sorakozik feleslegesen. Emiatt pedig a tápot berakják az alaplap felé, mellé, így nem lehet rátenni egy értelmes hűtőt. Pedig az is logikus lenne, hogy aki mini-ITX gépet rak össze, valószínűleg csendes gépet akar és így nagy hűtőt vagy vízhűtést használ, de a ház kialakítások ezt nem teszik lehetővé.
Előre is köszi az infokat.
-
HookR
addikt
"Ott nem volt világos, hogy az az IX-03/05-höz jár-e a paneltáp. A képek alapján a 03-ban benne van... És csak a külső kocka az opcionális?"
Az IX-03 Datasheet és az IX-05 Datasheet szerint mindent, vagy semmit:
"Power supply: Optional AC-DC adapter with DC-DC transformer (CDP-085ITX-85Watt)"
Bizonyára azokra is gondoltak, akik PicoPSU-ban gondolkodnak. -
válasz
Tenken #33708 üzenetére
Tekintve, hogy 19V-os adapter is jó hozzá, amit jóval olcsóbban lehet beszerezni nagyobb teljesítménnyel, én simán rendeltem volna már belőle.
A gond ott van, hogy sima ATX táp méretű a lemez, a legtöbb kis házba pedig SFX tápot lehet csak szerelni.Szóval pont oda nem jó, ahol lenne értelme.
-
Tenken
őstag
Ilyet használ valaki?
Kicsit drága, de itx-nél mérete miatt sok új opciót tudhat megnyitni. -
SQX_Barto
addikt
Na, csak sikerult befejezni a mini PC-met.
A hutessel volt egy kis "kerulout", mivel Kelvin T12-ot rendeltem, nem is gondolva arra, hogy esetleg nem fer be. Szoval kuldhettem vissza, es az arabol megrendeltem a Kraken x31-et.
KepekKonfig:
Antec ISK 600|Gigabyte GA-B150N Phoenix-WIFI|Intel Core i7-6700|XFX Radeon RX 480 8GB|Kingston FURY 16GB (2 x 8GB) DDR4-2400|Kingston HyperX Fury 240GB 2.5" SSD|Cooler Master G550M|SteelSeries Rival 100|Steelseries QcK+|Kingston HyperX Cloud II 7.1 HeadsetGondolom a kepek latszik, hogy csapnivalo fotos vagyok
-
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #33701 üzenetére
Csinos
-
cinemazealot
addikt
Hasonlóan kis fogyasztású konfiguráció mellé én egy PicoPSU-t használok (~17,3e Ft, de a 12 V-os csak 10,7e Ft), amihez ma kaptam meg a Whitenergy 04100-as (16V/55W) kockát (~2,6e Ft), így üresjáratban 9-10 W a teljesítményfelvételem.
Sőt, most ráakasztottam a PicoUPS-t egy 12 V/2,3 Ah-ás akkumulátorral is, és így (töltési fázisban) 18-19 W-ot eszik a rendszer üresjáratban. Gondolom, amint az akksi fel lesz töltve, ez visszaesik majd a fentebb mért érték környékére. Jelenleg így nézünk ki:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- Futás, futópályák
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen videókártyát?
- TV antenna és jelerősítés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest