- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
MrDerekas #38583 üzenetére
Ezeket a pico psu-kat nem ismerem, én paneltápot vettem egy itteni kedves fórumtárstól. Már csak abból a megfontolásból is, hogy jobb, ha nagyobb, távolabb vannak egymástól az alkatrészek, így jobban is tud hűlni. Nálam elfért, volt helyem.
Annyi a közös a picopsu-ban és a paneltápban, hogy mindkettőnek 12V kell (általában), illetve a kimeneti feszültségei a szabványban megadottak.
Vannak itt, akik pico psu-t használnak, ők többet tudnak mondani. -
törölt tag
válasz
MrDerekas #33663 üzenetére
tobb olyan lapot is lattam mar, ahol nem a 'befejezett' vegu pcie csati volt, tehat bele lehetett tenni gyarilag x16-os kartyat is pl egy alaplapi x8 csatlakozoba.
tehat nyilvan kevesebb pcie csatorna elerheto, viszont nem kell annyira varialni a kartya kivalasztasanal. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
MrDerekas #33630 üzenetére
Minecraft, Diablo 3 - az se zavar, ha virágbolti. FullHD, HD, vagy ablakban, vagy amilyen kijelződ van. Hőmérséklet is és ha lehet, hogy mit használsz a doboz belsejének hűtésére. Böngészés (Facebook, YouTube (teljes képernyőn is), PH lapcsalád, egy-két online napilap párhuzamosan). Persze RAM mennyisége is fontos ez esetben, ha nem titok. Office-t is használok, de ez nem lényeges. USB-s filmlejátszás se akasztja meg, ha nem tévedek. Esetleg egy Live Linux Mint hardverkompatibilitás. Nekem ennyi lenne a fontos.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
MrDerekas #33574 üzenetére
Köszönöm, nagyon várom az eredményeket!
Amikor nem irodai, vagy netezős gépként üzemelne (alkalmi játékokról nem is beszélve), szedett-vedett NAS-ként funkcionálna egy külső merevlemezzel.@radi8tor1 (#33573)
Neked is köszönöm a tapasztalatod megosztását! Alaposan utána kell járnom, mert a pénz és a méret jobban korlátoz, mint a Diablo 3 igénye. -
cinemazealot
addikt
válasz
MrDerekas #33501 üzenetére
Ó, jó lesz ez!
A vinyónál a motorhang erős vagy búgatja a házat? Mert utóbbira vannak házilagos megoldások. Én pl. anno (még egyik nagy ATX házamnál) egyszerűen kifeszített gatyagumikra ültettem rá a HDD-t, így a csavarozással megjelenő rezonanciát seperc alatt letudtam. A ház persze így nem nagyon volt mozgatható, de ez nem volt gond.
-
cinemazealot
addikt
válasz
MrDerekas #33495 üzenetére
Zsííír! Szólhatsz is az ASRock-nak, hogy vegyék fel ezt a típust a RAM-kompatibilitási listájukba. A lógó kábelek miatt ne fájjon a fejed, nekem a gépem a mai napig is úgy fekszik az asztalon, ahogy múlt héten összedobtam.
-
cinemazealot
addikt
válasz
MrDerekas #33446 üzenetére
Megnéztem egy a lap támogatási listájában lévő, hasonló méretű példányt (KVR16LS11/8), ami a Te választottadhoz (HX316LS9IB/8) a FEATURE-öket és a külső kialakítást is tekintve (a hűtőbordát kivéve) tökéletesen egyezik. Én lehet, hogy adnék neki egy esélyt.
Az persze más tészta, hogy a lap specifikációjában csak 1333/1066 MHz-es modulok támogatása olvasható...
-
válasz
MrDerekas #32785 üzenetére
Jogos, nagyon mélyre (a sokoldalas cikk túlsó vége) ásták a speckókat, a lényeg, hogy egy megfelelően visszafogott asztali T-s proci már egy energiatakarékos izzó szintjén húz áramot a konnektorból, egy 7200rpm-es 3.5"-os winyó eszik még ennyit, ergo az áramszámla nem igazán tétel (NAS-szolgálatnál többre mész, ha a winyókon spórolsz), melegedésnél se kell aggódni, ha a normál 50W-os i3-akat is simán behűtik passzív bordákkal, akkor egy visszafogott, alulfeszelt "35W-osnak" se kap hőgutát
#32784: igaz nem rézből van a borda, de jó húsos darab, ventit ráhúzva tuti elég nyáron is
-
válasz
MrDerekas #32781 üzenetére
Braswell "teljesítmény"-szinten dolgoztatva (=alulfeszelve, downclockolva, max ~30%-os kihasználtsággal egy i3-6300T sem eszik lényegesen többet. Csak kb 10 hsz-t kell visszanézni, ott linkeltem, mennyit eszik az asztali i3-t az u-sorozatú mobilhoz képest, a TDP kb "házszám" relevanciájú infó ebben a kategóriában.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MrDerekas #32781 üzenetére
HTPC topik tele van ilyen infókkal.
-
válasz
MrDerekas #32779 üzenetére
"8th generation intel cpu (N3150)"
Ne haragudj, tényleg jó az alapdolgokra a Braswell, de azért erősen behatárolt platform, ha tényleg szuperül kalppol minden szoftver-driver-komponens, akkor megy rajta a 4k. Bár nem tudom, hogy az én uilyen generációjú de erősebb grafikával megáldott Broadwell i7-u-m ventije miért pörög maxra, ha a 4k videóimat (ok, saját készítésű 100Mbps) visszanézem. Lehet, hogy a kommersz anyagokat viszi. Ha komoly médiafogyasztás a cél, mindenképp bővíthető platformot ajánlanék, uis hamarosan jön a youtube-ra a vp9 - amit semmilyen jelenlegi igp nem támogat (AMD Carrizo-t nem tudom), ahogy a 10bit HEVC-et sem. Ez nem távoli, hanem közeljövő.
-
Benőke
őstag
válasz
MrDerekas #32675 üzenetére
Nem vitát akartam, csak belefutottam már párszor ebbe hogy az intel ilyen meg olyan faja aztán a marketing duma mögött nincs tartalom. BSD -vel nem sokat dolgoztam, de sosem volt gond egyik gépen sem. Nyilván GUI -ra gondolok, nem parancssorra
(#32681) imibogyo
Oké ez teljesen rendben van, csak nem biztos hogy felmerülne ez gondolat bennem így elsőre, egy ilyen kombóban -
Benőke
őstag
válasz
MrDerekas #32668 üzenetére
"A jobb driver támogatottság miatt is előnyösebbnek érzem az intel platformot."
Ezen besírtam. Még hogy intel meg drájver támogatás....
Ez a része pont hogy igencsak gyenge lábakon áll már évek óta, vagy lehet sosem volt jó.
Nyilván processzorban jobbak... Fogyasztásban nincsen hatalmas különbség a kettő között.Azért a 4 magtól ne szállj el. 4 db van valóban de harmatosak.
-
Benőke
őstag
válasz
MrDerekas #32656 üzenetére
J1900 erősebb és picit többet eszik. N3150 és most már a J3160(Inkább ezt), kevesebbet fogyaszt de kicsit gyengébb is, viszont újabb. Ha nem kell a GPU és nem számít annyira a proc erő akkor N3150/J3160. Kicsit kevesebbet fogyaszt és modernebb ha még is kéne a GPU
Vagy veszel egy AM1 -es AMD -t ami elkeni a szájukatFogyasztásban is.
(#32657) imibogyo
Kicentizted a fogyasztást.
-
-
HookR
addikt
válasz
MrDerekas #32448 üzenetére
Szerintem egy ilyen kis fogyasztású rendszerhez és 1-2db 2,5"-es merevlemezhez bármelyik ATX/SFX/TFX táp ágyúval verébre. De persze a szempontokat végül neked kell mérlegelni.
Már a Cooltek U1-et is csak az SFX táphely miatt írtam, az is kongana az ürességtől. Ha netán mégis a méretcsökkentés élvezne prioritást, már egy Chieftec IX-01-be, vagy IX-03-ba (2,73l) is elférne, amit szeretnél.Sharkoon Shark Zone C10 fellelhető még Enermax Minimo.Q / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans neveken, különböző előlapokkal (maga a házszerkezet ugyanaz).
Ha van kedved és időd, végignyálazhatod a házlistát* is.
* Ideje már azt is aktualizálnom.
-
HookR
addikt
válasz
MrDerekas #32444 üzenetére
"A sharkoo házba belső táp kell a leírás szerint. Na az micsoda?"
Belső elhelyezésűt ír, ami jelen esetben annyit tesz, hogy a táphely nem a ház hátfalán van, hanem mélyen a belsejében. Így a tápkábel csatlakozója is külön hosszabbítóval van a hátfalra kivezetve."A kifogásom, hogy picit nagynak érzem ezeket a házakat. Viszont ebben az árkategóriában nem nagyon találok kisebbet."
Cooltek U1 - Mindössze 8,5l, ráadásul eldugni sem kell, mert formás kis alu kuckó (történetesen a hardveraprón is van egy eladó). Alapértelmezésben SFX tápot fogad, de ha DC tápcsatis alaplapot veszel (és azt ugye külső AC adapterrel - mint a notebook-oknál - használod), akkor az SFX táp helyén is ki tudsz alakítani 2db 3,5"-es rögzítőhelyet (például az SFX táp rögzítési pontjait felhasználva)."A cél tehát, egy lehetőleg néma konfiguráció, kis költségvetéssel."
2,5"-es HDD-k között könnyebb csendesebbet találni. -
jim bcs
nagyúr
válasz
MrDerekas #32444 üzenetére
Egy Pentium neked elég lesz, én vennék egy alaplapot és hozzá egy procit + hűtést, de megfelelnek a kinézettek is.
A kinézett házak mind megfelelnek hacsak nem akarsz ténylegesen te magad építeni egyet fából aminek nincs akadálya. A belső táp az maga a normál táp tehát nem panel, tehetsz bele atx-et és sfx-et is, egyedi gépház esetén tfx-et is, neked egy jobb 300W-os rogyásig elég mindenre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest