- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
surami
tag
Inkább az ASUS MAXIMUS VII Impact alaplapot preferálom, egyrészt a tudása, másrészt márkahűség miatt is. Igaz, hogy jóval drágább és ennél is csinál a rendszer egy redukálást ("*1: Az M.2 bővítőhely osztozik a sávszélességen a PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahellyel. A PCIe 3.0/2.0 x16 kártyahely sávszélessége x8-ra csökken az M.2 eszköz behelyezése után."), viszont nyitva marad az összes SATA III-as port és nem számottevő ez a sávszélesség változás a videókártya teljesítmény terén (nem ilyet tervezek venni, csak összehasonlításként linkeltem).
Újragondoltam az egészet. Így hogy tudok már erről az M.2 portról (nem ismertem, köszi az infót + a SATA Express még nagyon gyerekcipőben jár ahogy nézegettem.) és felszínre tört az a gondolat is, hogy egy új gépre sem ártana beruháznom teljesen megváltoztatott mindent.
Egy olyan duál boot-os rendszer jutott eszembe, ami 2 funkciós lenne: 1. felvétel, 2. munkaállomás.
Mindkét funkciónál adott lenne a következő:
0/A; Alaplap: ASUS MAXIMUS VII Impact (TDP ~30W)
0/B; Processzor: Intel Core i7-4770K 3.5GHz (TDP ~84W)
0/C; Hűtő: Noctua NH-L9i (TDP ~10W)
0/D; Memória: Kingston Fury Black Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 (TDP ~18W)
0/E; SATA III/1-es porton (2 partíció a 2 rendszernek + egyéb programoknak): Samsung 840 EVO 250GB SSD (TDP ~5W)
0/F; SATA III/2-as porton (adattárolás): Seagate Barracuda 3TB 3.5" 7200RPM (TDP ~20W)
0/G; M.2 porton (felvétel módban buffer, kb. 6-7 percnyi 4K [UHD] RAW 50fps anyagra elég + munkaállomás módban cache és aktuális utómunka anyag): Samsung XP941 256 GB (TDP ~5W) reviewaz 1. funkciónál (felvétel):
1/H; PCIe x16-os porton (adatfogadás, max. 700 MB/s sávszélesség): Magewell XI200DE-HDMI (TDP ~6W)
° van alaplapi videókártya, a felvételhez nem szükséges extra grafikus teljesítmény
°kb. egy 250W-os táp ide bőven elég lenne + akkumulátor megoldás (1 óra folyamatos üzem, csere akkumulátorok)
° kezeléshez valami HDMI-s kisméretű (max. 7”) érintőképernyő. Ezt majd még ki kell gondolni és utána kell járni, hogy milyen csináld magad megoldások léteznek, netán HDMI inputos tablet vagy egyéb készre szerelt rendszereka 2. funkciónál (munkaállomás):
2/H; PCIe x16-os porton (videókártya): MSI GeForce GTX 760 2GB ITX Video Card (TDP ~170W)
° 500W-os táp hálózati áramról működtetve
° egyéb eszközök adottak márAz egésznek egy olyan 2 funkciós időjárásálló ház kéne, amivel könnyen megoldható a tápcsere és a PCIe x16 porton a kártyák cseréje. Itt szempont az, hogy a PCIe port ne használódjon el az alaplapon (valami gyorscsere megoldás kéne ide), valamint az is, hogy felvétel módban zárt legyen a ház, viszont munkaállomás üzemmódban átjárja a levegő. Nyilván való, hogy egyedit kell gyártani.
Sokat tudna ez a gép így, főleg hogy tele lesz a apertus° AXIOM Beta a Magic Lantern-es srácok által már lefejlesztett dolgokkal (csatlakoztak ehhez a projekthez
).
Költséget lehet, hogy tudunk faragni ebből, egyenlőre csak elképzelés. Direkt írtam számokat és betűket (azonosítóként), hogy könnyű legyen jelezni, hogy hol kéne a változás.
-
McSzaby
őstag
válasz
#16939776 #25179 üzenetére
Nem kötekedni akarok, nehogy félreérts, de akkor mi a hímvesszőnek árulnak PicoPSU-t DC csatlakozóval? Ezeket elvileg erre tervezték, plusz nekem elég kis fogyasztású gépem van. Egyedül a vinyók felpörgése az, ami komolyabb energiát fogyaszt el.
De én már semmit sem tudok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #25183 üzenetére
Mi ez a monstrum?
És grat, jól átgondoltad, nem öncélú a hűtő csere, hanem valós funkciója vanIspy:Ha a házban amibe kerül van egy kellő legaramlast biztosító légcsatorna, és a hűtő is megfelelő formájú /lamella kialakítású és irányban elhelyezhető akkor egy lehetséges megoldás, de ha nem, akkor szimpla e-penis
-
shteer
titán
arra lennék kíváncsi, hogy a hirdetett Scythe Orochi-m hogy mutatna rajta
már a HR-02 is monstrum
-
Ispy
nagyúr
válasz
Qkackca #25182 üzenetére
Nekem BT-02B volt ilyen VGA-val, 1 db SSD-vel, i3 3220-al.
Szerintem a 750ti nem fér be ebbe a házba.
(#25183) Patice
Az hűtő über brutálul néz ki azon a pici lapon
-
Patice
nagyúr
válasz
Patice #25030 üzenetére
Megérkeztek a cuccok a gépem frissítéséhez.
Terv: Node 304-ben kicserélni az első ventiket Noctuákra + stock Intel CPU hűtő passzív bordára cserélése.
A kiindulási képek:A proc ihűtő a ház mellett:
Noctuák beszerelve:
Alaplap kiszerelve:
Akadtak azért gondok a túloldalon. Valaki nem tartotta be a szabályokat! Egy kicsit faragtam rajtuk:
A hűtő a lapra szerelve:
A lapot ilyen nagy hűtővel már nem volt olyan egyszerű a házba rakni. Először a HDD tartók keresztmerevítőjét kellett kivennem, aztán a tápot is. Viszont a hűtő olyan magas, hogy a hátsó 14-es venti előtt van pont:
Mindent visszarakva, beszerelve, bekötve már korántsem olyan szellős a helyzet:
Kíváncsi voltam hány fokon tartja a procit, mert a hűtőre a ventit nem igazán lett volna helyem előre felrakni, hátra meg nem láttam értelmét + a két venti szerintem nem örült volna ilyen közel egymásnak.
HWInfo-val megnéztem a művelet előtt a hőmérsékleteket: 1000-es fordulat körül (elég csendesen) a stock hűtő 34-35 fokon tartotta. Ezzel a nagy bordával 30-32 fok venti nélkül.
A Noctuák elöl tökéletesen teszik a dolgukat. Azt hittem márként kell majd bekábeleznem őket, de gondolkoztam: a ház venti vezérlője csak két pines és 12V --> 7V --> 5V feszültségeket ad nekik. A noctuákat bekötöttem a gyáriak helyére, gondoltam kipróbálom, működik-e ugyan úgy. És igen! Legalacsonyabb álláson is felpörög mindegyik venti (a gyáriak nem akartak elöl elindulni legkisebb fesszel) és a Noctuáknak még alacsonyabb fordulaton is nagyobb a légszállításuk, így elég jó lett a szélcsatorna a házon át.
Mission completed.
-
Qkackca
őstag
Üdv, egy kis támogatást kérnék.
Tervbe van egy mini itx gép összállítás, de van pár kérdésem amire nem biztos hogy magamtól is rájövök hamar.
Ha játék is szempont, akkor inkább mondjuk amd apu esetleg diszkrét vgával vagy intel apu vgaval?
Pl: Giga GA-F2A88XN + A10-6800K (6700) vagy GA-B75N (B85N) + Pentium G2(3xxx) mellé mondjuk egy NV 750Ti? Illetve ha számít a fogy/telj akkor mi?Másik konkrét kérdés hogy a Chieftec BT-02B ill BT-04B házakkel mik a tapasztalatok, mekkora vga férne bele, a táp nem túl zajos-e, a táp bírná a 750Ti-t?
130mm magas (széles) házra valami jó tippet tud-e valaki? Fektetve lenne elsősorban.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #25180 üzenetére
LED-es cuccokhoz ezeket árulják a helyi villanyszerelő boltban, az ip65-ös átlag 2x annyiba kerül mint a nyitott. 5K-nagyon-nagyon-nagyon jó ár lenne érte.
-
flashpointer
őstag
-
törölt tag
válasz
McSzaby #25169 üzenetére
Ezeknek annyira gyenge a hatásfokuk és alul méretezett a hűtésük ennyi idő kellett, még bemelegszik 70-80C°-ra a belseje, és a szekunder kondi belsejében meg lesz a 100-110C°, el kezd forrni az elektrolit.
Olyan 8-10K körül már vállalható hatásfokú tápot lehet kapni, amiből egy "150W"-osat választva valószínű el fogja bírni a NAS-odat folyamatos üzemben -
shteer
titán
-
McSzaby
őstag
válasz
flashpointer #25174 üzenetére
Kb. 20-22 nap.
(#25176) shteer: Köszönöm!
-
McSzaby
őstag
válasz
patomi #25170 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/AC-DC-12V-6A-72W-Power-Supply-Charger-Adaptor-For-LED-Strip-Light-CCTV-Camera-/310992921377?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item48689f6321
Bocs, de nem működik a Link beágyazás.
Nagyon durva egyébként. Szétkaptam erre azt látom, hogy szétgányolták az egészet. Szóval, valaki egy jó minőségűt tud ajánlani? Azt már oda se írom, hogy olcsón..
-
McSzaby
őstag
Rendeltem ebayről egy 12V-s adaptert egy Pico-hoz. Nagyjából 25 perc után azt hallom, hogy újraindul a vinyóm, megy egy percet és buuummm leáll az egész "NAS", sült kacsa az adapter körül. Éljen mondom, éljen.
Hol kapok értékelhető 12V-s adaptert, ami 75W+ ? Ezt ebayről küldte a ferde szemű, nagy hiba volt.
Ez 72W-s volt elvben, megy rajta egy Asus Q1900-ITX, ram, egy sima 80-s venti és 2 HDD. (Samsung HD103JS vagy mi, meg egy WD RED.)
Nagyon nem hiszem, hogy alapvetően 72W-nak nem kéne elégnek lennie alapesetben, szóval ez a talicska lócitrom kb. az 50%-t se adta le a 72W-nak ezek szerint.
-
KISDUCK
addikt
válasz
shteer #25162 üzenetére
Van benne ram, nem sípol semmi, speakeres madzag nem volt. Most nézegettem raktam rá egy ventit, bekapcsolom táp felpörög venti is, csend, venti leáll, pár sec és elindul és alacsony fordulaton pörög kép sehol.
De még ram nélkül is kéne lennie képnek nem?Azt a mocskos sarkon álló pénztkéregető juharfaszirup áruló rézangyalát!!!! Áttettem a ramot egyik slotból a másikba és van kép. LOL kísérletezek megnézem lesz-e rendszer belőle.
Úgy néz ki ennyi volt a baja, és ez kb 3 órámba került majdnem. :@
-
KISDUCK
addikt
Ide is beírom hátha,
Van egy asrock q1900-itx alaplapom, és nem ad képet, új a lap új házba van új táppal. A táp jó működik teszteltem más gépbe, a ház madzagjait (power/reset/led) jól dugtam be, de indításnál nem ad képet a gép, se vga-n, se hdmi-n. A cmos jumper a short pozicn van tehát 1. és 2. tűt fogja az úgy korrekt nem? Ötlet mi lehet a baj? -
jNk
senior tag
válasz
rewolt #25154 üzenetére
Elvileg nem, de gyakorlatilag több gyártó (köztük az MSI is) bios frissítéssel lehetővé tette hogy a H97, H87, B85 és H81 sorozatú alaplapjain is lehessen tuningolni az arra képes processzorokat. Ez az opció eddig a Z szériás alaplapok kiváltsága volt és továbbra is csak azokon lesz hivatalosan támogatott, a fent említett lapokon opcióként jelen lehet, de nem garantált.
-
rewolt
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég érdeklődtem hogy milyen deszka lenne jó egy i5-4670k -nak , és írtátok hogy pl: msi b85i gaming lap.
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a b85 ös lapkakészlettel lehet a szorzót változtatni ha k-s a
processzor? Sajnos nem vagyok jártas az intel terén , amd-s voltam eddigVálaszotokat előre is köszönöm
-
Xantor
tag
Köszönöm a segítséget, megpróbálom az ASROCK B85M-ITX + G3220 felé a projektet.
-
patomi
őstag
válasz
Xantor #25150 üzenetére
nem is néztem b@kker, de közben Mercutio_ megmondta frankot, lapnak jó ez is:GA-B85N PHOENIX
(#25151) giorgio ,, de csak x1
-
Goose-T
veterán
válasz
Xantor #25144 üzenetére
Minél gyorsabb RAM legyen benne, és párban. Ha csak 4GB-ra van pénz, akkor 2x2GB DDR3-1866, de a mai igényeknek ez elég soványka, főleg, hogy 1GB-ot ajánlott lecsípni az IGP-nek amúgy is. Nekem volt ASRock FM2-A75M-ITX lapom, abban ment az 1866-os HyperX, és megy most is az FM2-A85X-ITX-ben.
Szerk.: most látom, hogy lesz mellé egy GTX is, akkor minek az A4? Pár ezrest hozzátesznek, és egy kétszer olyan erős X4 860K mehetne helyette, ha úgyis lesz VGA mellette. Sőt, ha nem kell APU, akkor az eredeti elképzelés költségvetéséből egy Pentiumos gép is kijön, mert az A4 is csak kétmagos, ha az számít, a Pentium meg még gyorsabb is jóval az A4-nél.
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Készülvén a karácsonyra, ismerős segítségemet kérte egy ITX gép összerakásában és emiatt fordulnék hozzátok némi segítségért. Egy COOLERMASTER Elite 130-ba fog menni egy ASROCK FM2A78M-ITX+ egy AMD A4-7300 3.80GHz FM2+ BOX-szal,HyperX 4GB FURY DDR3 1600MHz CL10-zel. EVGA GTX 750-nel.
Kérdéseim:
1.) Az alaplap, proci és memória fog-e passzolni egymáshoz? Természetesen a lap esetében megnéztem a kompatibilitási listát, de konkrétan a típusszámok alapján egyiket sem dobta ki, de mégis proci esetén ott vannak a FM2-es A4-esek és a magasabb TDP-s társai. Memóriánál pedig ugyanez a HyperX, 1866Mhz-en, ugyanennyiért van, de ott a támogatási listán csak egy AMD-s memóriát ír, ezért inkább 1600Mhz-en gondolkodtam, mert ott többet ír támogatottság szempontjából. Esetleg menne a HyperX 1866MHz-es is a lapban? BIOS frissítésre kell számítanom?2.) Kell-e majd az általános ATX-hez képest valamire ügyelnem majd az összerakáskor? Természetesen igyekszem majd a legjobbakat kihozni kábelezés szempontjából.
Köszönöm a segítséget!
-
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler #25136 üzenetére
Nem ezt írtam?
(#25137) Polllen: csak rá kellene szánnom magam. Normál szélességű? Mármint a vastagságára gondolsz? Amúgy az nem probléma, max. tényleg kívülre teszem.
(#25138) shteer: mióta meg van a gyerek én csak éjszaka tudok magán jellegű dolgokkal foglalkozni és magán munkákat elvégezni, ezért lett mostanában kardinális kérdés az "éjszakai zaj".
-
HookR
addikt
Igazad van. ASRock Z97E-ITX/ac user manual 32. oldal:
"Please be noted that the M.2_SSD (NGFF) Socket 3 is shared with the SATA Express connector; you can only choose either the M.2_SSD (NGFF) Socket 3 or the SATA Express connector to use."Illetve ez is érdekes lehet:
"*The M.2_SSD (NGFF) Socket 3 supports SSD drives. Please note that the WiFi or other non-SSD M.2 modules are not supported." -
A gyártói oldalon ez áll:
- 1 x SATA Express 10 Gb/s Connector (shared with SATA3_4, SATA3_5 and M.2 Socket)*
- 1 x M.2_SSD (NGFF) Socket 3, supports M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen2 x2 (10 Gb/s)(#25135) imibogyo
Venticsere esetleg? Valami yóféle Yate-Loon-ra? -
imibogyo
veterán
válasz
shteer #25130 üzenetére
+ radi8tor1
Köszi mind a két ötletet. Az a baj, hogy úgy egyébként a mostani FSP is nagyon-nagyon halk nappali használatkor, csak éjszaka van egy "kicsit" zavaró hangja. Olyan, mint ha a venti lapátja beleérne valamibe, de nem állandóan, ha megfeszítem a kis dobozkáját, akkor csökken, vagy abbamarad a "zaj". Szóval nem maga a "hűtése" a hangos, hanem ez a kis abnormális hang az ami baromira zavaró. Van tartalék ventim, ami papíron mindenben legalább olyan jó, mint ami most benne van, lehet kicserélem, de legalábbis szétszedem a tápot és megnézem mi zörög benne.
Első körben nem szeretnék "feleslegesen" költeni, ha meg tudom oldani házilag, viszont ha meg már költök, akkor valami minőségi passzív, fél-passzívra gondoltam. Mert ha már kiadok 20-30k-t tápra, akkor inkább még teszek hozzá egy 10-est és veszek valamit, amit nem kell mókolnom, hogy csendes legyen. Zárójelben, ha teljesen passzív tápot veszek az is kap majd egy 500-on pörgő ventit, csak éppen ez ebben az esetben "plusz" és nem "alap", így nem kell felpörgetnem teljes terhelésen sem.
Amúgy a ház újramarása sem nagy ördöngösség, kb. 2 óra alatt meg van a marón és minden alapanyagom van hozzá. Szóval még ez is egy alternatíva továbbra is.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #25128 üzenetére
Az alaplap 4db csavarját, I/O-shild-et, vga fémfülét, és a táp legalább egy csavarját fémesen össze kellene kötni, ESD és EMI/RF sugárzás ne okozzon nagyobb problémát, a plexi amúgy is hajlamos statikusan feltöltődni.
Ha a csatlakozók így helyezkednek el, akkor érdemes lehet a VGA-val felfelé elhelyezni az alaplapot.
Vagy az alaplap mögött hagyni helyet a cablemanagment-nek.Ezek a nyers színű profilok érdekes állatok, minél többet használsz belőle annál jobban magára tereli a figyelmet. Érdemes lehet a sarkokkal megegyező színt választani nekik, hogy ne a keret legyen a fő látványosság.
-
HookR
addikt
válasz
surami #25127 üzenetére
Szögezzük le, hogy az Asus Maximus VII Impact és az ASRock Z97E-ITX/ac azért került a képbe, mert már van rajtuk M.2 és/vagy SATA Express foglalat, amik a 600MB/s-nél lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet képesek nyújtani, feltéve hogy a rácsatlakoztatott eszköz képes azt kihasználni. Ezen alaplapok nagyjából az adott gyártó esetében az aktuális mini-ITX generáció csúcsfelszereltségét testesítik meg, hozzá igazodó árazással. Vélhetően a következő generációban már a középkategóriás példányok is megkapják az említett foglalatokat.
Személy szerint a Maximux VII Impact-ot kihúznám a listáról, mert az a számodra felesleges extrák miatt feleslegesen drága. A Z97E-ITX/ac már sokkal érdekesebb, hiszen egyrészt 60+e helyett 'csupán' ~40e Ft, másrészt egyszerre található rajta M.2 és SATA Express csatlakozó, azaz elvileg akár 1-1 SSD meghajtóval is meglehet az áhított 620MB/s. Kérdés, hogy mi a helyzet SATA Express-es SSD fronton? Na meg hogy ez jelent-e egyáltalán valós előnyt számodra, vagy a tárhely mérete miatt amúgy is inkább 4db meghajtó kellene?mSATA foglalattól független 4db SSD porttal természetesen más mini-ITX lap is fel van vértezve (például a H87, Q87, Z87, H97, Z97 chipsettel szereltekre jellemző), a lista közel sem ilyen rövid. Az általam javasolt alaplapok érdekessége abban rejlik, hogy Thin Mini-ITX formátumú mivoltuk ellenére megfelelnek az elvárásaidnak. Előnyük, hogy hozzájuk külön DC paneltápra, vagy picoPSU-ra nincs szükség, csak a stabil 19V-os áramellátásról kell gondoskodnod. Aztán hogy azt pontosan mi módon érdemes, azt tápos topikban kérdezd. Ez esetben az eredeti felállásnak megfelelően 2-2db közönséges SSD meghajtót kellene RAID tömbbe fűzni a kívánt tempóhoz.
Megfelelő sebességű tárhely szempontjából a harmadik variáció az általad is említett PCIe SSD, ám ez esetben a 2db bővítőkártyához 2db PCIe sínre van szükség. A probléma nem is annyira a méret, mert mini-DTX szerű, ahhoz hasonló méretű alaplap akad néhány (jellemzően belépő, alacsony felszereltségűek közt), sokkal inkább az, hogy ami most hirtelen eszembe jut, az a PCIe x16 mellett csupán x1-es foglalattal rendelkezik (A PCIe 2.0 x1 csak 500MB/s-re képes. A PCIe 3.0 már 1000MB/s sávonként). Például:
- Gigabyte GA-H81M-S
- Gigabyte GA-H81M-S2VLinux-os kérdéssel meg Linux-os topikban érdemes próbálkozni.
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #25128 üzenetére
Simán jó ötlet és terv. Vágj bele.
Én is újra fogom marni a mostani házat, mert az SFX tápom jóval hangosabb, mint azt szeretném (éjszaka), így tervben van egy passzív Seasonic táp beszerzése (vagy egy félpasszív másik típus, még nem tudom). A lényeg, hogy az SFX helyére jelenleg nem fér be úgy egy nagyobb ATX-es példány, hogy ne kelljen teljesen kukáznom a VGA lehetőségét. Azt pedig nem szeretném.
-
flashpointer
őstag
Sajnos nem vagyok teljesen elégedett a mostani házammal (cpu hűtés hangos és nem fér el nagyobb, táp is erősen hallatszódik, és több házventi sem fér el), úgyhogy eljátszottam a gondolattal hogy érdemes lenne építeni egy ilyet (~chieftec bt04 ami sajnos pont megint nem kapható
), amibe ebbe belefér egy bazi cpu hűtő,a félpasszív silverstone sfx táp a , házventi és egy plusz venti a vga mellé . A nagy tégla a vga
A hornyokba meg plexilapok.
-
surami
tag
Köszönöm a tanácsokat, szóval egyenlőre úgy állunk, hogy:
- Asus Maximus VII Impact
- Asus Q87T
- ASRock Z97E-ITX/ac
- Gigabyte H87TN
- Gigabyte Q87TNLinux támogatás van mindegyikhez vajon, vagy külön kell összebuherálni a számomra szűkséges eszközökhöz majd a drivereket?
Tényleg jó áron van az a Supermicro X8SIL + a Xeon, az a gond vele hogy csak a SATA II-t támogatja (igaz mehetne bele PCIe SSD is akár) + 24cm x 24 cm (túl nagy).
-
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #25123 üzenetére
Írd bele az aláírásodba, azt szabad!
-
shteer
titán
válasz
fórumellenes bűntett!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Aki házat keres biztosan látja.
Amúgy nem.
-
flashpointer
őstag
Nem emlékszem pontosan a szabályokra de fel lehet hívni a figyelmet egy szuper eladó itx házra az apró rovatból? : >
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #25121 üzenetére
De ezen csak 2db SATA csatlakozó van és abból is csak az egyik SATAIII-as.
-
viperabácsi
addikt
-
HookR
addikt
válasz
surami #25088 üzenetére
Alaplapnak ezeket is érdemes meglesni:
- Asus Q87T
- Gigabyte H87TN
- Gigabyte Q87TNAz Intel H87 és Q87-es chipset 6db SATAIII-as eszközt támogat, így a fenti lapokon az mSATA nagy valószínűséggel független a 4db SATA porttól.
Házkonstrukciónak meg a HDPlex H1.S (további képek) szolgálhat jó kiindulási alapként - [kép]. A 4db 2.5"-es SSD-t az alaplap alá raknám 2-2-t egymás fölé, amihez az alaplapot megemelném 30mm-es távtartócsavarral, ami a ház egészére nézve kb. 20mm magasságnövekményt jelentene. Lényegében 2db bordaprofil, 4db 2mm-es lemez és a hőcsövek a procifelfogatással. Fidomaster csinált is hasonlót, hátha tud segíteni.
-
surami
tag
válasz
Goose-T #25114 üzenetére
Köszi ismét a linkekért srácok! Jókat mulatok...
De ha már így légtelenítésre/párátlanításra terelődött a szó, akkor beleaggatok egy silico gel zacskót teafilter módjára, fogom édesanyám konyhai vákuumozó rendszerét, szétkapom az egyik tálfedelet, ráépítem az egyedi zárt dobozra a szelepet, aztán kiszívom belőle a levegőt.
Ez nem is hülyeség...
-
válasz
Balázs0916 #25115 üzenetére
Pedig szvsz nem árt 1-2 venti, legalább nagyon alacsony fordulatszámon, pl. Swif2-800.
-
burny
aktív tag
És ha az egész olajban van?
-
-
Goose-T
veterán
válasz
Pista0001 #25113 üzenetére
Sokkal egyszerűbb a megoldás: lezárás előtt belehajintasz egy zacskó ilyet, és kész.
-
Goose-T
veterán
válasz
surami #25107 üzenetére
Mindig olcsóbb piaci elemekből összerakni egy gépet, mint sajátot tervezni és gyártani, még ha emiatt a legdrágább alaplapot is kell megvenni. Egyébként szerintem minden alkatrész lehetne bolti kommersz benne, elég egy speciális házat tervezni hozzá, amit le lehet zárni légmentesen, és hőcsövekkel ki van vezetve a hűtése a külsejére. Sőt, még ilyen hőcsöves passzív házakat is lehet kapni, csak a szigetelést kell utólag megoldani: szellőzőket leragasztani, illesztéseknél sziloplaszt, az alaplap hátlapi csatlakozósorát meg ki kell önteni műgyantával, és kész.
Persze érdemes jóval a házak hőleadó képessége alá lőni, de egy 35W-os Intel procival szerintem még így is megbirkózna egy passzív hőcsöves ház.
-
válasz
Balázs0916 #25108 üzenetére
Beraknék oda egy 80mm-es ventit, ami hátrafelé fújna, a jobb oldalsó rácshoz meg egy befelé fújót, és meg is van a kereszthuzat.
-
shteer
titán
válasz
Balázs0916 #25108 üzenetére
Racs, lemez, plexi.
-
Sziasztok!
Összeraktam egy htpc-t, melyet egy Silversrtone ML06-os házba raktam. Ebbe SFX táp való, de én DC táppal hajtom az alaplapot, így a táp nyílása üresen maradt a házban.
Hol tudnék vmi sfx méretű és csavarhelyű lapot venni oda, vagy Ti mit szoktatok ilyen esetben alkalmazni? Maradjon esetleg így nyitottan?Köszönöm
-
surami
tag
válasz
#16939776 #25105 üzenetére
Jó hogy említed, elég valószínű, hogy mindenképpen egyedi dobozt kell gyártatni hozzá, mert a piacon található ITX lapok összes funkcióját biztos nem fogom kihasználni, de hogy milyen anyagból és hogy hogyan oldom meg a páralecsapódás-mentesítést/időjárás-védelmet lövésem sincs... sosem csináltam ilyet.
Egyébként nem tudom, hogy lenne-e olyan mérnök/programozó csapat ebben a csodás országban, aki érezne ehhez affinitást, hogy megtervezzünk, aztán legyártassunk ehhez a rendszerhez PCB lapokat, berendeljük a szükséges chippeket, csatlakozókat stb., hogy egy céleszköz születhessen. Nem kis pálya és nem is olcsó ez biztos...egy ilyenbe belefogni... főleg kis mennyiségben.
Amúgy valószínűsítem, hogy lenne rá bőven kereslet, abból kiindulva, hogy mennyi emberke nevezett be az említett kamerára + ha más hasonló képességű kamerákkal is használható lenne, na akkor ...
-
surami
tag
válasz
Mercutio_ #25102 üzenetére
Ezek túl nagyok sajnos (a kamera paraméterei: 10,8cm x 6,9cm x 3,7cm) és valószínű redukálnom kell az elvárást arra, hogy csak simán tudja fogadni az adatot (ne kelljen bika proci hozzá), aztán le tudjam menteni munkaállomásra és kezelni (videókártya, monitor, bill. + egér) is tudjam valahogyan a gépet.
Nézelődök tovább és köszi a hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest