- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #25797 üzenetére
nekem még az sg-05 is nagy
ettől függetlenül most 2ház fogott meg
az egyes számú
és a kettes számú versenyző -
HookR
addikt
Thermaltake Core X1 hivatalos oldal - [link] / thinkcomputers.org review
- 426 x 280 x 471 mm (56,18l)===========================================
EK Water Blocks Vulture - thinkcomputers.org
===========================================
Silverstone CS01 és CS01-HS - thinkcomputers.org / linustechtips.com / youtube
Silverstone CS02 és CS03 - computerbase.de / linustechtips.com
-
Marko_
tag
válasz
flashpointer #25783 üzenetére
Asszem akkor még átgondolom ezt az lc power-t. A kis randaságot meg inkább meghagyom másnak.
-
mrszitya
senior tag
Nos, én is csatlakoztam a "mini"-itx táborhoz a Zalman M1 révén.
Csak az a baj, hogy még legalább egy hónap, mire meglesz minden hozzávalóm. Ráadásul pl. a kiszemelt alaplap (MSI B85i Gaming) árát is pont most emelték meg nem kevéssel.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
flashpointer #25783 üzenetére
+1
ilyen Wavy-szerű házat kerestem mióta -
flashpointer
őstag
válasz
Marko_ #25779 üzenetére
Lc power nem a minőség szinonímája, iponos kommentek között hasonló tápos háznál írta valaki hogy 2 lapot kinyírt mire rájött hogy a táp a ludas
Szerintem azért vállalható, olcsóbb megoldás nincs, a dc tápos j1900 majdnem 40k, esetleg ha zavar a tápellátás apróról valami picopsu+adapter kombó 5-8k +egy táp nélküli ház.
vagy 15-ért kompetten ez a kis randaság -
Marko_
tag
válasz
flashpointer #25770 üzenetére
Ez az lc-power nem is rossz. Ezeknek mennyire megbízható a tápja?
-
CO2
csendes tag
Üdv!
Ma meghozták az új asrock am1b-itx lapomat 5350 cpu 2 gb 1333-as ram
összerakom a monitor nem kapcsol, se dvi ,se d-sub-on.
Most ilyen ki********* ku*** nagy balszerencsém van és rossz a lap, vagy valami más lehet a gubanc.
Előre is köszi az észrevételeket... -
Ombre85
tag
válasz
#16939776 #25740 üzenetére
Nekem ilyenem van:
És a mini-box.com-ról származik, tehát egy az egyben a linkelt példány. Ennél külön nem emelik ki, hogy lenne rajta bármilyen védelem az "overload protection"-ön kívül, de minőségi alkatrészeknek tűnnek az összetevői. Szerintetek?
HookR tapasztalatai alapján pedig egyébként sem aggódom túl a dolgot
Köszi!
-
flashpointer
őstag
válasz
Marko_ #25769 üzenetére
Sajnos igényes, igazán jó házakból ekkora méretben kicsi a beszerezhető választék. Vagy csúnya és olcsó, (de van csúnya és drága is) vagy nincs +port elöl, esetleg ami kinéz valahogy az meg klasszikus tápegységgel van -.-
Ezért is ajánlottam a barebonet, mert messze sokkal jobban mutatnak, persze ha kevés a kimenet akkor nincs mit tenni.
talán ez még vállalható lc póver, kb 13 -
Marko_
tag
Ezt (GIGABYTE BRIX GB-BXBT-1900) én is nézegettem már, csak az a baj, hogy 1 db digitális video kimenet van csak rajta és 2 db full hd ips monitort szeretnék egyszerre használni vele. A következő brix meg már 85 ezer, amin van 2 digit video kimenet.
-
flashpointer
őstag
válasz
Marko_ #25766 üzenetére
A második jóval erősebb (de azt sajnos nem tudom számodra elég-e )
Ház meg igény és pénz kérdése
De mindenképpen paneltáposat nézz ehhez ne olyat amit linkeltél, meg az amúgy is óriási.
Esetleg érdemes barebone-okat is nézni, pl j1900-al GIGABYTE BRIX annyi kb mintha külön vennéd a lapot+házat, cakpakk 45 az egész csak memória kell bele meg ssd -
Marko_
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy minél kisebb méretű, kis fogyasztású, hangtalan, vagy nagyon halk gépet.
Két db full hd-s hdmi-s monitorral használnám, leginkább java-s progikat futtatnék vele, böngészésre használnám, youtube, esetenként hd filmekhez. Szerintetek alkalmasak lennének erre a célra a következő alaplapok?Milyen teljesítményük van ezeknek a prociknak? Illetve melyik lenne jobb választás?Asrock AD2550-ITX
Asrock Q1900-ITXSSD-t tennék mellé, illetve 4GB ramot.Tudnátok esetleg ajánlani egy pici házat (minél kisebbet
a rendszerhez? Én ezt találtam egyelőre, gondolom beleférnek ezek a lapok simán:
Előre is köszi,
Márk -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#22145024 #25759 üzenetére
Ha gyártani akarnék, akkor formfactors.org oldalon kezdeném a keresést, ahol ott van a szabvány: 11-15 oldalak
-
törölt tag
válasz
AxBattler #25751 üzenetére
szerintem nem lehet huszonegynéhány milinél magasabb. Ha azt veszem, hogy a hátlapi csatik max 16mm-esek lehetnek, akkor szemre ennyi jön ki.
De mégis kéne tudnom pontosan, mert eléggé alacsony lett a doboz amibe kerülne és kérdéses, hogy befér-e a nagyvinyó alá, vagy csak a szokásos noti-HDD.
Az átszellőzés oldalról lesz megoldva, így az sem dráma, ha épp hozzáér a tetőhöz a borda, legalább az aktív hőátadó részen nagyobb lesz az áramlási sebesség... -
válasz
mrbig25 #25748 üzenetére
Talán azért van bennem ez, mert párszor már olvastam a fórumon, hogy valakinek 3 év után behalt a beQuiet tápja, de akkor lehet hogy csak a kirívó esetekkel találkoztam.
FSP300-60GLS van most a gépemben, de a jövőben bővíteni szeretnék, és kell a több kakaó, viszont maradnék az SFX formátumnál. A 350-es Chieftec is jó lenne, de sajna nagyon kevés rajta a csati...
(#25750) mintAdarab
A 6cm-ert kizártnak tartom, a képek alapján olyan 3-4cm-re saccolnám. Persze nem árt egy kis plusz hely, hogy a légáram elvezethesse a hőt a bordákról - már ha ez egyáltalán számít. -
törölt tag
Urak,
Akinek van ASROCK Q1900TM-ITX deszkája, megmérné, hogy milyen magas a legmagasabb alkatrész rajta a PCB-hez képest? Gondolom a hűtőborda áll ki a legjobban. Csak kevés infót találtam erről, amit mégis, az hülyeségnek tűnik (6cm) egy thin-ITX-hez -
mrbig25
őstag
válasz
AxBattler #25747 üzenetére
"A BeQuiet cuccaiban valahogy nem bízok..."
Nagy vonalakban; BeQuiet SFX = FSP SFX
Az FSP300-60GHS óta toldozzák-foltozzák ezt a "platformot", így járnak most 80plus gold-nál. Szóval megbízhatsz benne. Ugyanez az FSP alap van a Silverstone SFX cuccaiban is (kivéve a moduláris 450-es és 600-as Silverstone SFX-et). -
Nirvanus
aktív tag
Volt már valakinek tapasztalata ezzel a kuckóval?
InWin BQ 656, nekem volt már BP 671-em, szerettem is nagyon, de ez kisebb, olyan egyemmeg kategória.
-
HookR
addikt
válasz
Ombre85 #25739 üzenetére
Ha ez jelent valamit, az enyém most március/április körül lesz 2 éves és ez idő alatt kvázi non-stop ment. Egy HDD-m sem halálozott el, bár az eleinte használt 2db régebbit időközben felváltotta 1db nagyobb tárhelyet és csendesebb működést nyújtó újabb példány.
(#25741) zed1983: "Pico psu 160xt-t honnan érdemes rendelni?"
Hacsak nem tudod szállítással, magyar sarcokkal együtt számottevően olcsóbban kihozni, akkor szerintem vedd itthonról, hazai garanciával."Illetve Dell DA-2-t az ebayről melyiket érdemes esetleg rendelni a sok százból?"
Szerintem elég nagy a választék ahhoz, hogy találj jó áron olyat, ami új állapotú. Ettől függetlenül passz. -
Látott már valaki itthon webshop-ban Chieftec SFX-450BS tápot?
Mert én csak 350-esből találtam, de annak kevés a csatlakozója... -
zed1983
őstag
Sajnos lejárt a szerk idő
Illetve Dell DA-2-t az ebayről melyiket érdemes esetleg rendelni a sok százból?
2k-tól 8k-ig terjedő árban vannak! -
zed1983
őstag
Pico psu 160xt-t honnan érdemes rendelni?
Egyet szeretnék rendelni, esetleg más valaki? -
törölt tag
válasz
Ombre85 #25739 üzenetére
160xt-ben alul-és túlfesz védelem van a 12V-os bemeneten, 10,5 és 13,5V alatt/fölött letilt. (kipróbáltam)
3,3 és 5V -os kimeneten van túlterhelés védelem a manual szerint.
Egy DELTA ADP-150BB szintű AC-DC-vel párosítva nem aggódnék hogy kárt tenne bármiben is egy kis feszültség ingadozás/tüske.Villámcsapás?!: az ellen nem véd
-
Ombre85
tag
Ha már így szóba került a tápok megbízhatósága, egy ideje motoszkál bennem a kérdés, hogy a PicoPSU ilyen szempontból mennyire szerencsés választás. Tudtommal azon semmilyen védelem nincs a normál kockákkal szemben, és a hozzá kapcsolt AC-DC adapter sem szűr semmit, így különösképp a feszültség ingadozásokat, tüskéket sem. Nem hal meg rajta hamarabb a vinyó?
-
törölt tag
Ha ragaszkodsz ehhez a táphoz legalább egy szakival nézesd át, tényleg kár lenne ha emiatt menne tönkre a géped, az "eddig semmi baja nem volt"-ot sokat hallottam már, szervizesként is dolgozom
Amúgy ilyen kicsi terhelés (40-50W) mellet, rettentően rossz ezeknek a tápoknak a hatásfokuk. 60-70% -
HookR
addikt
Nox Lanbx - [link]
-
-
Goose-T
veterán
Ránézésre nekem nem úgy tűnik, hogy ATX12V 2.x kompatibilis lenne, ami azért nem árt, ha mondjuk öt évesnél újabb alaplapot szeretnél róla üzemeltetni. Sőt, utoljára én a kilencvenes években láttam ilyen tápot, amin külön 230V-os aljzat volt beépítve a monitornak.
-
CO2
csendes tag
Üdv!
Akinek van tapasztalata evvel a házzal http://www.coolermaster.com/case/mini-itx/elite-120-advanced/
légyszi írja meg hogy 1 ilyen régi típusu táp passzol-e hozzá?Köszönöm.
-
flashpointer
őstag
Lehet csak rosszul tették bele, mivel az eleje a műanyag burkolat lyukacsos szerintem arrafelé is állhatna a beszívó venti, habár a táp mögé nem látni hogy lyukacsos a lemez ami a kettő között van vagy nem,
Biztosan lefelé fújja, a ház aljáról készült képen látszik direkt van neki kivágás.
A cpu feletti rész meg lehet az odd tartó elölre ,+mintha egy 3,5 méretű hdd pont passzolna oda hátra.
Hátha egy jobb minőségű gyártó lemásolja őket -
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #25705 üzenetére
Ezt én is néztem, elég érdekesnek tünt elsőre, de:
- táp belülről szívja a levegőt lefelé fújja ki a meleg levegőt? Fektetve van akkor nem nagyon gáz, de ha állítva...
-alaplap felett lévő lap annak mi a célja? légmozgást, cpu hűtő magassát borzalmasan gátolja. -
-
shteer
titán
válasz
idle lehet halk már most is - terhelés alatt meg.. nem érdekel
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Még a végén én is építek valamit.
-
válasz
flashpointer #25703 üzenetére
Hmm, ez tetszik!
Kár a 0,4mm-es lemezvastagságért, így alig nyom 2 kg-ot, és kb. a karton jobban tarthat, amibe becsomagolják.
-
flashpointer
őstag
Sőt van ott még az a másik egyedi elrendezésű is:
A mostani sfx tápomba szerelmes lettem annyira nincs (semennyi) hangja, sőt a nemrég linkeltek is modulárisak, 90+ úgyhogy mostmár azoknak sem lesz, végre lehet zúgás nélküli gépet sfx táppal, jó lesz ez az év itx szmepontból érzem
-
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #25703 üzenetére
Ez meg olyan szíp mint egy új traktor!
-
HookR
addikt
Spire PowerCube 712 hivatalos oldal - [link]
-
Nirvanus
aktív tag
Spire Power Cube 501 300W (SPM501B-300W-PFC-2U3)
Táppal ~15k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Videó stream letöltése
- Magisk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest