Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterPH
senior tag
Nekem hasonló volt a célom, tehát egy normális saját építésű NAS, megfejelve HTPC funkciókkal.
Az alapötletet a homesys mybox mininas adta. De az alaplapja nekem nem volt megfelelő, a házat külön nem adják.
Úgyhogy keresgéltem, és mégis ráleltem a neten a CFI A7879 házra, ami ugyanaz.
4 db 3.5" HDD + 1db 2.5" HDD fogadására alkalmas.
ASRock E350M1 alaplap került bele, 4 GB RAM társaságában.
Fogyasztása a gyári tápegységgel 29-31W körül van, mikor a 3.5"-os HDD-s standby-ba mennek.
Sokallottam ezt úgyhogy picopsu-ra cseréltem, így 22-23W ugyanez. (Nagy winyók nélkül 18-19W).
Kapott még egy USB-s DVB-C tunert is, így már teljes a rendszer.
Ha RAID is kell, akkor ez az alaplap persze nem megfelelő, csak bővítőkártyával.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
Miért lenne titok? A homesys-nél rendeltem.
Anysee DVB-C USB tuner[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
A picopsu-t gyakorlatilag az alaplapi 20p vagy 24p tápcsatlakozóba kell bedugni.
A hátlapon a bemeneti 12VDC kör alakú csatlakozójának kell helyet kialakítani, ezt én egy kártyahely takaró lemezen oldottam meg..
A kimenetét Y tápkábelekkel el lehet osztani megfelelő mennyiségben a SATA eszközök között.
Az általam mutatott házban 150W-os SFX táp volt, de mint a mellékelt számok mutatják, a hatásfoka ennek sem a legjobb. Drágább, de hosszú távon gazdaságosabb egy 60-150W között megfelelően kiválasztott picopsu. -
PeterPH
senior tag
-
PeterPH
senior tag
válasz zhagyma #6967 üzenetére
Azért az FSP-k nem olyan horror áron vannak (bár a szállítás meg tudja dobni nagyon).
150W
180W
De a brick-et én nem mindenáron a picopsu-hoz méretezném, hanem inkább a rendszer teljesítményfelvételéhez. A nagyobb teljesítményű brick-ekben már ventillátor is előfordul.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
Aki NAS építésén gondolkozik gondolkozik annak javaslom ezt a házat.
Mintha végkiárusítás lenne hybridboxéknál.
Én még külhonból rendeltem ilyet, ahol szállítás nélkül is lényegesen drágább volt.
1., 2.
Anno kérdeztem hybridboxékat, de akkor elzárkóztak a ház árusítása elől, csak NAS-ként árulták.
Nekem egy ASUS E35M1-I DELUXE lakik benne. -
PeterPH
senior tag
válasz radi8tor #17566 üzenetére
A rendszer már SSD-na van, a másik 3-at meg csak akkor hallom meg amikor éppen felpörögnek. Pedig egyik sem mai darab. A 12cm rendszer ventillátor a leghangosabb elem.
1. Samsung SSD PM810 256GB
2. Samsung HD154UI 1.5TB
3. WDC WD10EACS 1TB
4. Samsung HD501LJ 500GB[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz Mercutio_ #21189 üzenetére
Na ez végre mondhatni kifogástalan felszereltségű darab (HDMI, optika, 4 SATA, 4 USB3).
Szinte már csak a 19V DC tápbemenet, és az integrált WIFI hiányolható, de csak szőrszálhasogatóknak.
Ha nem lennék teljesen megelégedve a GA-J1800N-D2H-val, akkor le is cserélném erre. -
PeterPH
senior tag
válasz shteer #21346 üzenetére
Itt és itt több fotót láthatsz.
Annó a megboldogult Hybridbox árult ilyen házban NAS szervert, de a házat külön nem adták, így külhonból a linitx-től rendeltem méregdrágán.
Tűrhető minőségű, vasteg lemezekből. Hátul 12cm házventi van, én már lecseréltem halkabbra. A reset gomb érintkezője gyárilag elengedte magát, de sosem éreztem hiányát.
Nem sok hely van benne a HDD RACK-ek mögött/alatt, de egy átlagos miniITX lap+proci elfér. Nekem korábban kétfajta Brazos (Asrock, Asus deluxe), és most egy Giga Bay-Trail van benne.
A hozzáadott tápot nem használtam, csak rövid ideig, mert PicoPSU-t is vettem.
Összességében meg vagyok vele elégedve.
Küldök pü-t is.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz Remlali #23835 üzenetére
Ha meglévő noti tápegységet (~19VDC) akarsz használni, akkor ne 12VDC bemenető tápegyéget, hanem valami wide input-os verziót válassz.
A linkelt tápegység nem PicoPSU, csak formára hasonlít rá (sötét szobában, hunyorítva).
Nem ismerem a konkrét típust, elképzelhető, hogy jó minőségű, de ajánlani semmiképpen nem merném senkinek. Árban valószínűleg nem véletlenül van távol egy valódi PicoPSU-tól. -
PeterPH
senior tag
J1800 fogyasztás
A linkelt tesztben az alsó grafikon a "load delta", tehát az idle és terhelt állapot közötti különbség, nem pedig a pillanatnyi fogyasztás. -
PeterPH
senior tag
válasz Mercutio_ #24841 üzenetére
Hasznos kis teszt amit linkeltél
Gondolkodtam a J1800 lecserélésén egy J1900-ra vagy J2900-ra, de így már teljesen biztos vagyok benne hogy teljesen felesleges, csak a fogyasztást növelném vele, viszont amire nekem szükséges, semmi többletet nem nyújtanak.
Az viszont meglepett, hogy a J2900 a J1900-hoz képest milyen minimális pluszt ad, főleg az árához képest. A J2900 helyett már mindenképpen érdemes inkább AM1-ben gondolkodni. -
PeterPH
senior tag
válasz surami #25238 üzenetére
Egytalán miért Mini-ITX? Nagyon sufni szagú így.
Nem sokkal praktikusabb lenne egy megfelelő teljesítményű laptop (máris nem kell ehhez külön kijelző és akksi). Ha mindenáron az a Magewell kártya kell, és nincs erre külső eszköz, akkor csak azt a kátyát elhelyezni egy külső házban megfelelő, pl. thunderbolt illesztéssel? -
PeterPH
senior tag
válasz taranis #28407 üzenetére
Nekem egy GA-J1800N-D2H megy egy WD 3TB Red és egy Samsung SSD társaságában több mint egy éve passzívan egy SilverStone ml03b házban PicoPSU-val. Köszönik jól vannak, és hangtalanok.
A letöltés az SSD-re megy, nem árt neki az a havi 20-30 GB írás, az olvasás meg pláne.
Én ezzel oldottam meg a letöltőgép és HTPC kombót egyben.[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz taranis #28412 üzenetére
Igen, nonstop.
Bár épp a múlt héten újraindítottam, de amúgy hónapokig elvan anélkül.
Bő egy hét alatt a következő min-max hőmérsékleteket jelzi (a lakásban 30 fok felett volt a hét közepén):
-Processzor 49-66 fok
-HDD 42-46 fok
-SSD passz, nem jelzi az Open Hardware Monitor[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz canniball #28414 üzenetére
Részben igazad van, HDD nem lehet hangtalan működés közben, ellenben nem hallható lehet.
Vidéken, ahol a madár sem jár, éjszaka, csukott ablaknál, fél méterről, lehet hogy hallanám is, de ezek együttállása nem fenyeget. Amikor meg üzemel, akkor vagy a tartalmat másolom rá az SSD-ről, vagy filmet nézek róla, esetleg melóhelyről FTP-zek rá. Egyik esetben sem hallom ki a környezeti zajból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest