- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Én január 27-én vettem az alapokat, akkor ezek voltak az árak, a ramok mentek le, más ment fel, igazán nagy csodák nincsenek. Utána volt még a ház (thermatake the tower 100) 44K, meg a vga (inno 3d 3060 twin x2 12G) 140K.
Szerintem kb ugyanott jön ki most is.A VGA önmagában 170 watt, a többit ki tudod te is számolni, nem olyan sok az. viszont ha megnézel egy passmark benchark eredményt a 13700 és a 13700K között, megérted, miért is ér meg pár ezrest pluszban a K.
-
Rick4
félisten
A húgom tegnap rendelte meg a 4070ti-t, nézegettem utána, elvileg egy ryzen5-5600-zal is ki lesz tekerve, szóval annál feljebb lévőknek nem fog gondot okozni, de egy ilyen 13700-hoz kell a ddr5, meg a jó hűtés... A K változat ugyanott ugyanannyit eszik, húzva lesz több a fogyi, szóval 6-7 ezret nem biztos, hogy megéri spórolni a K nélküli miatt.
A 3060-as fogyasztása is benne volt a 390-ben, mivel ugye azon épp furmarkoztam...
-
Rick4
félisten
Ez még a 12-es széria baja volt, maga a lefogató is azé lenne, még a rajta lévő felirat is ezt hirdeti, csak ettől még passzol a 13. generációra. De pl a gyárihoz képest abszolút stabilabb megoldásnak érzem, az amd féle tüskés proci- gagyi foglalat abszolút nem jött be, egy sima hűtő leszedés nálam mindig így végződött..
Pár napja is leszedtem egy ilyen am4-est, ott is kiszaggatta a procit a foglalatból...
De ha végigolvasod amit írtam, eléggé egyértelmű lesz számodra is, hogy nem a procimmal volt gond, hanem mind írtam, egy tüske 1mm-rel hosszabb volt, az 1151-1155-ös 14mm-est tekertem be az 1700-as foglalathoz való helyett, így nyilván nem feküdt fel a hűtő. És ha erre rájövök még az elején, lehet a lefogató keret se kellett volna, hiszen innen már elég nyilvánvaló, hogy nem a gyári lefogatás hajligatta meg a procit, hanem a hosszabb tüske miatt nem volt rendes fekfekvés, ezért volt féloldalas a lenyomat is.
Mivel hamarosan jön a módosított hátlan a cpu blokkhoz, úgyis le kell megint szednem, akkor vény derül rá, a jó tüskékkel milyen lenyomatot produkál. Hőmérsékleti szempontból egyébként nem volt csalódás, a 120-as aio, ami befér a házba, nem fog elvezetni 250w-ot, de biosban max 90°C-ra limitálva, normál körülmények között amúgyis csak pár %-on, használva elég jól elvagyok ezzel a géppel, jelenleg is 37°C-on van a proci, pedig a pumpa kb 30%-on megy, a nentik 800-as fordulaton, ha kicsit feljebb veszem, normál használat alatt gond nélkül 30°C alat tudja a procit tartani...
Én nem azért vettem a k végűt, mert huzigálnám, pár ezressel volt több a sima k-nál, a h760i lapom amúgyse enged tuning opciót (bios trükkel lehet undervolt, de azzal se foglalkoztam még) hanem mert majd idővel piacképesebb lesz a K-s végű proci. Ezáltal tuningról se tudok nyilatkozni, talán 250W körül képes enni prime alatt, meg 390 körül furmark+prime egyszerre, ez a max.
Én igyekeztem a lehető legjobbat kihozni, mindenből olyat vettem, amilyet szerettem volna, és nem csalódás, jó kis cucc ez, a mindennapokban elég jó előrelépés egy rízen7 5700g-hez képest. -
viperabácsi
addikt
ASUS ROG STRIX B450-I GAMING neem most ő van R5 2600 és 2x8 gb corsair lpx 3000 társaságában . Ez mire nem elég ?
-
Z406
tag
Hát, lehet, hogy az lesz. Csak sok-sok mindent kell próbára keríteni, de mondjuk ha úgy lesz, lehet, hogy leadom így is, aztán meglátjuk. Vagy kerítek egy ilyen lapot és abba kipróbálom a dolgokat. A drivert meg cserélem, hátha! Bár, a régebbi lapomon is ilyen hangkártya volt, ugyan ezzel a driverrel és ott nem csinálta. Sebaj, egy próbát megér!
Köszönöm a segítséget! -
Z406
tag
Minden új, igen. Átnéztem mindent, bios-t is visszaállítottam alapra, de úgy is csinálja, ha beállítom, akkor is. A hang nem mindig akad és általában kikapcsol, de néha megáll a "Leállítás" résznél és ott is marad. Windows 7-nél is csinálja, 8.1-nél is. Kissé kezd idegesítő lenni és főleg úgy, hogy mikor leadom, tuti, hogy nem fogja csinálni és visszakapom úgy, hogy a "jelzett hibákat nem tapasztaltuk".
-
HookR
addikt
Ha jól értem, akkor ilyet szeretnél:
- Abee acubic T20Érdemes meglesned a Lian Li kínálatából ezeket is:
- PC-Q08
- PC-Q18
- PC-Q28
- PC-Q35 - Talán ez áll még viszonylag közel az elképzelésedhez.Vagy kiállításon már belengették ezeket is:
- Rosewill Neutron
- Nanoxia Mini-ITXVagy itt van még ez az óriás is:
- Caselabs Mercury S3 -
Pista0001
addikt
Két 5.25-öst tudtommal egyik itx ház sem ad, csak 1-et vagy annyit sem. A Bitfenix Prodigy/Phenom egész közel van az elképzelésedhez, de ezek nem túl kicsik.
HookR: A paneltáp szép izmos, kár hogy nem 12V a bemenete, ellenben a Mac pro replika eléggé vérszegény belsőleg (az eredetihez képest) .
-
tlac
nagyúr
-
törölt tag
-
Pista0001
addikt
Az MSI-n legalább 1 centivel odébb van
Összességében az ASRock-é jobbanak tűnik, főleg azért mert messzebb van a PCI-E slottól a proci foglalat.
MSI-n vicces a HDMI matrica a D-sub csatin
saturn27: "A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek." link
-
Samanbacsii
őstag
-
HookR
addikt
Közvetlen a gyártótól. Maga a ház arcpirítóan olcsó, de az 1 darabra eső, ilyen ház méretének és súlyának megfelelő csomag szállítási költsége Kínából letörölheti a mosolyt az ember arcáról. Infó morzsákért erre tessék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest