Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

Félig összeállt az új rendszer:
    Cooltek Coolcube
    Asus H81I-Plus
    G3420
    2x2GB
    Sapphire 7750 1GB GDDR5

Egyelőre még csak ATX táppal tudtam kipróbálni. A fogyasztás sajnos nem olyan mint vártam.
    A G2020-ra (paneltáppal, SSD-vel) alapon 35W körül mértem Prime95-ben.
    Ez HDD-vel, a 7750-nel, ATX táppal 73W.
    - A vga kb. +10W lehet idle, talán még annyi sem.
    - HDD: +3-4W.
    - ATX táp: +10-15W lehet kb.

Szóval ez így is kb. +10-15W fogyasztás a procira. Persze sok az eltérő faktor, de az idle-load különbségek is ezt engedik sejtetni. G2020-nál ez +18-20W volt, itt +30-33W.

A tesztekkel ellentétben, ahol nem látszott szinte semmi különbség (2.9 vs 3.2GHz a két proci) ez elég jelentős különbség.

Ettől eltekintve a vga viszont hozza amit vártam. 100-105W körül mértem terhelve játékban. Paneltáppal ez becsúszik 80-85W-ra. A további lehetőségek viszont korlátozottak így, a prociból alulfeszeléssel 5W jöhet kb. Bár a nagyobb fogyasztás miatt talán több is. Sajnos a vga-t sehogy nem tudtam alulfeszelni, valószínűleg nem fog menni. Pedig abban is benne lenne -5-10W.

Gondoltam érdekes lehet, ha valaki hasonló konfigot tervez paneltáppal. Persze még így is belefér, de az látszik, hogy a 120W-os külső kocka csak úgy lenne elég (kényelmese), ha az alulfeszelések sikeresek lennének és nem enne a proci ennyivel többet az Ivy-s változatnál.

szerk: Ami még felmerült bennem: Lehet, hogy a lap eszik többet/eteti jobban a procit. H81 létére elég sok cpu, VRM feszállítási, stabilitási beállítás van a lapon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés