- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
Ok említetted is a furmark csak nekem nem esett le akkor. Úgy teljes rendszer szintén már mindjárt más az szám.
Amíg nem nyomtam a rendelés gombra még lehet variálni, most első körben táp jön a jövőhéten, aztán valamikor a lap majd legutolsó lesz a proci a sorban. Hátha addig is javulnak árban. -
Enton
addikt
Egész soknak hangzik az a "390 körül", eleve én nagyon hajlok a sima nem k verziók felé is, nem baj az ha nem meg 5.5 ghz meg miket ha nem is eszik sokkal többet ezért vagyis inkább ugye kevesebbet.
Azt jó hallani hogy nem rossz a teljesítmény alapon se, mostani(8700) meg az előző(2700) is mind alap verziók voltak, mire elévültek jön a kövi megéri váltani teljesítményben új generáció.
Szerintem itt is jó leszek egy sima 13700-al, kap egy blokkot ha nem megy rá a mostani azt csak el lesz valahogy egy tripla-radival.
Csak jó lenne már látni mit tud ez a 3090! Amit még ősszel újítottam, 1080ti-ről adott egy rúgást de az platformváltás többet kell hogy hozzon. -
Enton
addikt
Tényleg ilyen gyatra lett ez a téglalap kialakítás és van ilyen szórás az összes i5-i7-i9 lapkán hogy megéri delid nélkül is ilyen lefogatót hozzá?
Hasonló alaplap proci kombóra tervezek váltani nemsokára, nálad azt a 13700k-t meddig lehet elengedni illletve mennyit eszik maxon ezen a szimpla 8pines csatin?
Eddig amit olvastam a lapról tesztet ott mindenhol a gyenge tuning opciót említik legnagyobb negatívumnak, de a z790-es másik opciók meg nem érik meg azt a felárat hogy csak pár plusz tápvezérlőért mert másban nem igen tudnak többet.
Ahogy nézem nem nagy választék most így, matxben már lenne pár plusz tippem de szerintem maradok itx-en.
-
Enton
addikt
válasz
viperabácsi #45970 üzenetére
Usb csati a hátlapon lehetne több, plusz én személyesen a ps2-egér bill csatit is hiányolom, de asrock verzióban már elég "baráti" áron is hozzá lehet jutni.
Sebaj ezekről lemaradtam, akkor csak annak örülök hogy további 2 lappal színesedik ezen paletta. -
Enton
addikt
válasz
Mclovin #45938 üzenetére
Nekem így ténylegesen semekorra, én alaplaptálcát kerestem és végül lett olcsóbban egy sg13. De ugyebár ugyan így ahogy a vga elnyúlik a táp is el tud, kérdés úgy milyen cpu hütő ami befér alá, mert annak nem sok hely marad sima atx táp alá.
Esetleg sfx táppal nyersz pár plusz mm-t. -
Enton
addikt
Hi.
A két lap között mi lenne a lényegi eltérés:
Gyari oldal specifikácios füleket átfutva sem leltem igazán nagy különbséget. Egy i7-8700 alá keresgélnék, kéne egy kis vérfrissítés így 5 év után.
-
Enton
addikt
válasz
#16939776 #31830 üzenetére
Fentebb 2-3 db képen látszik ugyenez a bevágás a VGA tápdugónál ha azt mondod, valószínűleg gyárilag rajta van hisz így pár miniméterrel nagyobb VGA is berakható, csakugye a takarólemezt pancserkodta le emberünk a végső fotókhoz. Meg egy picit a VGA csavarrészét is meghajlítgatta a végére valahogy.
-
Enton
addikt
Esetleg egy egész kiegészítő csere a lapon. Ha úgy is csinálja csak akkor vinni gariba, hisz úgyis jóidőt eltöltenek vele, hogy kiderítsék a hibát.
Mondjuk a hangprobléma annyira nem elfelejthető, tehát arra jó lenne megoldás.
Esetleg régebbi driver mintsem legújjabb. Nem mindig a legfrissebb a legtutibb mindenhez. -
Enton
addikt
Hát ilyen szoktak jönni még a nem kompatibilis egymással valami, de ezesetben kizárható, hisz csak a lap csinálja.
Esetleg a hangnak lehet a táp is ludas. De ha az is új akkor passz.
Windows,ban és bios-ban a beállítások gondolom már átnézve, egyszer volt régen egy ilyen gép a közelemben de az állandóan nem állt le meg hasonlók. -
Enton
addikt
válasz
Andrewhouse #20940 üzenetére
Nekem assziszem pont egy shuttle ház hozta meg a kedvem az ITX-hez, rögtön tudtam hogy ez az én méretem még kompromisszummentes játékgépépítésre.
Mire meglett így ezek után a mostani kiskonfig addigra már jóval elterjedtebb lett hétköznapi használatra is a Mini-ITX méret, így meg tudtam töredék árból építeni a gépet, mintsem vettem egy shuttle-t, mint ahogy a legelején kigondoltam.
Ha tud MSata SSD-t kezeni akkor végülis már csak a 250-es táp az ami kevésnak mondható egy izmosabb VGA-hoz, sajnos a 500-as táppal elkérnek még egy plusz 20-ast kb, a régi szériáknál ennyi volt a különbség árban, csak 500-as idehaza szinte sehol nem is árultak.
80000-es ár meg 500w-os SFX "halk" táppal meg már annyira nem éppen kecsegtető, hiába a kompakt méret, ha ezt már külön házakban meg lehet oldani, picivel nagyobb méretben jelentősen olcsóbban.
Amúgy ha megengedhetném magamnak már rég lenne egy ilyenem, de havi 100e-ből meg kell nagyon fontolni mire mennyit költ az ember, sajnos. -
Enton
addikt
Ilyet lehet itthon kapni valahol:
-
Enton
addikt
válasz
Mercutio_ #19550 üzenetére
Először ezt a BTX szabványban kezdték el használni, de az nem lett elég sikeres, de a mai napig vannak gyári gépek amik ilyen felépítéssel jönnek ki, hisz ott annyira nem alapkövetelmény az a nagyfokú bővíthetőség, mint egy costum gépnél.
Viszont sokan átvették ezt a 180 fokban forgatott alaplapelhelyezést, ami elvileg jobb hőleadást eedményez.
-
Enton
addikt
válasz
radi8tor #19536 üzenetére
Az oldalon van ilyen support féleség skípe meg miegymás ott biztos tudnak neked segíteni beszerzésben, asszem régebben egy darabot is szívesen küldtek volna csak a szállítás miat nem érné meg.
De az nagyobbacska házikó volt, ez meg azér annyira nem méretes, mondjuk súlya, az van ennek is ahogy írja. -
Enton
addikt
Corsair obsidian 250D review:
-
Enton
addikt
Szép választék.
Ezekközül ez még tetszene is ha alsótápos lenne, akkor talán nem a földröl szipákolna levegőt a phantom hűtés.Maradok szerintem a saját faháznál ahogy terveztem is, nyárra talán kész is lesz, csak még kell előbb egy új táp mert a jelenlegi kölncsönbe van. Aztán faanyag keresés majd farigcsálás.
-
Enton
addikt
válasz
Mercutio_ #19410 üzenetére
Annyi a baj ezzel hogy a táp felfogatás lóg ki, ami tartja a tápot, kéne egy jó erős fémlemez felfogatócsavarhelyekkel meg szellőzéskivágással hogy bentebb kerüljön a táp a házban, ami modding.
Akkor már még mindig inkább megycsinálom az egészet magamnak ahogy tervezem is, és akkor minden olyan lesz amilyet akarok. -
Enton
addikt
Ilyen kialakítású házat tudunk ami nem matx-es hanem itx-es lenne, csak annyi hogy legyen két bővítőslottal kevesebb, meg pár centivel alacsonyabb:
Az úgy tetszene nagyon.
-
Enton
addikt
-
Enton
addikt
Hali.
egy gigabyte ga-b75n alaplap i7 2600 proci 4 GB ddr3 1600 MHz cl9-9-9-24 1.5v teamgroup inc. (proci+memória Lec kollegától a hardverapróról, lap m
eg focuscamera.hu-gól való).
nv gtx 560 ti oc Vega, gigabyte színtén.BIOS/boot menü vàlasztóképernyője után, 10 mp se telik el néha, folyamatos jelleggel újraindul az egység, bootmenüre ha akarok még át tudok menni de ha választanám a dvdromot ahol a win CD várná a telepítést. de addig el sem jut. :-(
Valakinek bármi ötlet mitől lehet ez és mi lehetne a megoldás rá, ha létezik???
-
Enton
addikt
válasz
viperabácsi #17902 üzenetére
Hát a kettő közt marha egyszerű a választás, 6 sata port kell vagy wifi+dual lan.
Esetleg procihűtő a foglalat elhelyezkedés miatt.
-
Enton
addikt
válasz
#90996736 #17804 üzenetére
PL, ha nem ragaszkodsz a b77-es chipset-hez, vagy asrock márkához:
Gigabyte b75n alaplap 19e-ért amit meg megspórolsz a lapon azt lehetne ebbe invesztálni:
Vagy csak az alaplapot veszed egy kicsit már olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest