- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Gurulunk, WAZE?!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17895 üzenetére
1920x1080, vsync on, élsimítás on és közepes beállításokkal teljesen élvezhető a játékmenet,nem szaggat vagy ilyesmi.Ennél komolyabb játékkal nem játszok,úgyhogy én teljesen elégedett vagyok a hd4000-rel.
-
-
-
viperabácsi
addikt
válasz
Grave_444 #17892 üzenetére
A mostani lapom ( adatlapomnál) tudásával megegyező itx lap kb másfélszerese árban.Ha csak a lapot cserélném is minimum egy 20 -as árban.Váltás csak úgy érné meg , ha haswell-re történne , úgy meg már alap és a proci is cserés az meg már rengeteg.
(#17893) Gaben01 girs of war hogy fut hd 4000 -en?
-
pils00
tag
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17891 üzenetére
Én meg pont anyagi megfontolásból váltottam ATX-ről ITX-re, illetve a géphasználati szokásaim megváltozása miatt.Gyakorlatilag lapot és házat cseréltem (meg most ramokat), eladtam a vga-t, és simán elvagyok a hd4000-rel azóta is.Filmeket,sorozatokat nézek,net, office és néha Gears of war.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #17891 üzenetére
Szerintem nem sokkal drágább egy Mini-ITX konfig se ha nem kell vízhűtés stb..
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17889 üzenetére
Köszönöm, értékelem a szándékot.
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17887 üzenetére
A legelső Noctua (NH-U12S),amire kattintottam nem kompatibilis a lapommal(Components at the back prevent installation of the backplate.).
Köszönöm a linkelt írást,ismerem és olvastam is már.A helyzet az,hogy a hűtő már megvan, a ramjaim lecserélve normál méretűekre és a probléma megoldódott. -
viperabácsi
addikt
Ja és a Noctua oldalán minden toronyhűtő kompatibilitási listájában benne van a te lapod.A hátlapi merevítőknek elvileg nem szabad zavart okozni a kompatibilitásban.
-
Gaben01
őstag
A H77-I lapom hátulján a cpu foglalat környékén van jópár alkatrész,ezért a hátlapi merevítős hűtők közül sajnos jópár kiesik (többek között ezért is adtam el a CM Hyper 212 hűtőmet),így leginkább a bepattintós rögzítéső hűtők között nézelődtem.Aztán megláttam az AXP-100-at,amit hátlapi merevítő nélkül is lehet rögzíteni,volt már thermalright hűtőm is hosszú ideig (egy TRUE),amivel nagyon elégedett voltam és nem utolsó sorban beleszerettem.Azóta egyébként sikerült elcserélnem a ramokat normál méretűekre,így már nincs semmi gond, a problémám megoldódott. Egyébként nagyon gondolkodok rajta,hogy valami kisebbre cserélem a házat,így a jövőben még jól jöhet az alacsony méretű cpu hűtő.Az Antec ISK110,ami elgondolkodtat,de abba sajnos nem fér be az AXP-100.De mindenképp ilyen irányba szeretnék downgradelni, a 2db 3,5"-es hdd-met pedig egy NAS-ba bedobni,kirakni a garázsba a router mellé és tökéletesen elégedett leszek.
-
HookR
addikt
(#17794) ceaser: Biztos vagyok benne, hogy az NCASE M1 féle megrendelés hatása a Lian Li termékpalettájára.
(#17807) Gaben01: Prodigy-be toronyhűtő is elfér. Milyen megfontolásból vettél alacsony, szűk helyre való AXP-100-ast?
(#17822) mgzsolt: "Gigabyte GA-B75N-re NEM megy fel a Scythe Ninja 3 rev. B
"
Vásárlás előtt érdemes rákérdezni itt a topikban. -
zodo
nagyúr
válasz
radi8tor #17880 üzenetére
Persze hogy az, tisztában vagyok vele de úgy értettem hogy a nagy többség sajnos nem találja meg a minden tekintetben, kompromisszummentes (full konfig) összeállítását ami elsősorban nem csak a borsos pénzösszegeken múlik.
d@minator
2.5 cm csak elmélet de drukkolok neked hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd. Éljen a diy!
pl. Elfér a proci hűtő felett, kábelek sem okoznak problémát és a ház/hardverek szellőzése sem okoz gondot. -
d@minator
addikt
2,5 cm van a proci fölött és a lapot le is lehet még ültetni. Fölé beférne a LP VGA még egy SSD is. Utána a ház 1/3-át le is lehet vágni.
Még talán egy single slot VGA is beférhet bár abból nincs telítve a piac. Így van. Rögzítési hely is kell de a fémmegmunkálás már nem az én asztalom. Egyelőre keret híján marad a tervezés.(#17877) radi8tor1: Itt a kis méret és a hordozhatóság volt a fő szempont na meg az ár. Sajnos egy nekem megfelelő házat sem találtam (olcsón). Így is túlléptem a keretet. De élvezem a dolgot, mert ebben van kihívás.
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17875 üzenetére
Értem. GLS tényleg egy gyengébb típus épp ezért ajánlottam a (#17872) írtakat mert azzal kb rendben lenne a cucc, modding nélkül és 25,5k lenne a végösszeg de bírom a diy cuccokat szóval hajrá.
radi8tor1
Részben igaz csak az sem egyszerű, kinek milyen igényt kellene kiszolgáljon és persze mennyiért pláne a hazai viszonylatban és kínálatban.
-
pils00
tag
Egy ilyenem van, csak ezen nincs pci-e csati, meg a mini kalkulált fogyasztása 153W , ami cirka 13A a 16-bol. Elég cinkes.BE QUIET! SFX Power 350W ipon: 17K
Silverstone SST-ST45SF PcGear: 27K
Silverstone SST-ST45SF-G PcGear: 36K
Silverstone SG 05 450W Merlin: 40KEzért akarnám az enermax-ot behajtogatni.
Maga az SG 05 LITE 13.5K-------------
(#17873) radi8tor1Kőbányai panel.
Por be, meleg ki. -
d@minator
addikt
Így van. Az SS-300TFX-en van egy kiemelkedés ami 6-7mm. Így most nagyon lehet, hogy nem férne be a VGA a helyére. Legalábbis a linkelt képed alapján nem, amit köszönök! Majd holnap ha nappali fényviszonyok lesznek csinálok az enyémről képet mobillal, mert a fényképezőm lefolyt rózsaszín képeket csinál.
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17870 üzenetére
Igaz, elnézést nem néztem meg az adatlapodat hogy "mini" GTX 670-ről beszélünk mert így valóban elfér.
Tudom hogy sokak hangosnak vélik az sfx tápokat de a sg05 gyári FSP300-60GHS 80+ tápja is elegendő lehet amit 12k -ból megvan és nem kell módolni a házat.
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17868 üzenetére
Nem gond a késés viszont ahogy a képen illusztrálták úgy biztosan nem lehet felfogatni (ha csak nem lesz vga és egyeznek a furattávolság amit kétlek) mivel belelógna a vga kártyába.
-
pils00
tag
-
zodo
nagyúr
válasz
pils00 #17865 üzenetére
Megkerestem a táp méreteit mert szívesen segítek ha tudok de attól tartok, kivitelezhetetlen az elképzelés.
Power/reset panel rögzítő csavarja és lap eleje közt 85mm a távolság ami 1mm kisebb mint a táp magassága.
Ha valamilyen ügyes megoldással kiküszöbölöd az 1mm távolságot (pl. lapos fejű csavar) akkor még ott van az usb/audio panel amit tutira ki kell vegyél és új helyet keresve, rögzítened.
Tápot ugye csak a 140mm oldalára tudod állítani mert a tápkábel különben kilógna a ház tetején vagy alján.
Ha mindez megvan és szeretnéd használni a T3 hűtődet akkor már csak a odd vagy ha nem lesz akkor hdd/ssd -nek kell helyet és rögzítési módot találnod mert ezek gyári tálcáit (ház és hdd keret alja közti távolság: 10.2mm) is ki kell vedd a táp 150mm (jelenlegi felvázolt helyzetében) magassága végett. -
zodo
nagyúr
Szaggatott vonalak a ház szélei.
Usb/audio panel kb egy síkban van a függőleges szaggatott vonallal így onnan 76mm a lap eleje.
Vga távolsága szintén a ház külső élétől (kék) kb 160 mm. Jelenleg nincs ebben a házban vga ezért kb.
Sárgával szintén a külső éltől mérve 40 mm nyúlik a pover/reset panel. -
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #17848 üzenetére
Az előlap és az alaplap eleje között nagyjából 90mm van, a tápegység pedig 86mm magas, szóval nem sok helyed van játszadozni
Ettől függetlenül ez a 3-4mm elég lehet, hogy a bekapcs-reset + ledek vékonyka kábeleit eligazítsd ott.Sajnos az enyémnek már nem gyári az előlapja, így nem tudom pontosan megmondani, hogy beférne-e, de ebből a képből kiindulva annyira nem lóg be az alsó bekapcs-reset panel.
-
Pista0001
addikt
válasz
Gaben01 #17858 üzenetére
Egy "átlagos" Inteles ITX lapon középen van a procifoglalat (emiatt méretesebb hűtőt nem lehet dVGA-val alkalmazni), attól lap széle felé a VRM, amellett a tápcsati, szintén a procitól a lap széle felé a PCH, amellett a SATA és USB aljzatok. Az Asrock a lap szélére tette a procit, ezért a másik két rész került a lap közepére, ennyi. Az Asus-ok általában a hagyományos építést követik, a csúcslapoknak meg külön NYÁK-on van a VRM, így tudták az alaplap szélén tartani. A tápcsati minden alaplapon (kicsin és nagyon is) a VRM mellett van, a SATA és USB aljzatok pedig mindig a PCH mellett. Nem lehet egy NYÁK-on sem büntetlenül keresztül-kasul vezetékezni mindent.
-
Gaben01
őstag
válasz
Pista0001 #17856 üzenetére
Köszönöm a választ.Nálam a H77-I-n a lap szélén vannak,illetve az újabb Z/H87-eseken is elég jól sikerült elhelyeznie az Asus-nak,ebből gondoltam,hogy nem jelenthet nagy gondot a lap szélére tenni.Egy vga és egy méretesebb cpu hűtő esetén gondolom problémásnak az elhelyezést,de ez nyilván csak az én elképzelésem és ezek szerint a gyakorlat mást mutat.
Valószínűleg ugyan ez a helyzet a lap "belsejére" elhelyezett 2x4pin tápcsatlakozóval is (megvan rá az ésszerű magyarázat,csak nekem fura). -
Pista0001
addikt
válasz
Gaben01 #17853 üzenetére
Azért, mert így a PCH (amiben a vezérlő van) közelében van. Már így is baromi sok rétegből áll a NYÁK, nagyon bonyolult lenne az alaplap szélére vezetni. Az ASRock hozott egy döntést, hogy inkább a procifoglalatot teszi az alaplap széléhez, hogy nagyobb levegős hűtőket is lehessen rájuk szerelni, és szerintem jó döntést hoztak. Amúgy nem olyan nagy probléma hogy ott vannak a SATA csatik, teljesen használható szerintem (az enyémen is ott vannak).
-
akom
őstag
Van e itt olyan akinek Silverstone ST45SF-G tápja van?
Lenne hozzá pár kérdésem. -
Mattanyahu
tag
gigabyte ga-z87n-wifi teszt @bit-tech
-
pils00
tag
válasz
mrbig25 #17847 üzenetére
Az elképzelés annyi, hogy már elérhető a sg05 lite nálunk is.
Van egy fsp 300w sfx tápom , de az karcsú a gtx670 minihez.
Egy erősebb sfx táp horror áron van, és mint írtad is nem igazán csendesek.A másik ATX modnál kicsit macerás és költséges a CPU hűtés megoldása.(Ja és nem szeretek maradandó átalakításokat csinálni a hardvereimen
)
Az előző esetben maradhatna a tx3 evo a procin, hátra és/vagy fentre raknák valami ventit kihúzni a levegőt.
Annyit még megnéznél, hogy annyira hátratolható a táp valami távtartóval az alaplap felé, hogy elférne a panel előtt. Gondolom te fejből vágod, hogy hány mili van az előlap(i panel) és az alaplap széle között.
köszi
-
mrbig25
őstag
válasz
pils00 #17846 üzenetére
Szia!
A házhűtés (és a tápegység ventilátorának a) furatai 105mm távolságra vannak egymástól. A tápegység 140mm hosszú.
Tehát a házhűtés furatain nagyjából 17-18mm-rel lógna túl a tápegység mindkét irányba.Nagyjából ennyi a hely:
Szóval az USB,-és audio kimenetek elférnének, de a bekapcs-újraindító gombpáros panelja már nem. Szerintem...
De ha nem használsz dedikált VGA-t, akkor nem tart sokáig a lyukakat 1 centivel távolabb fúrni az előlapi csatlakozóktól.
-
mrbig25
őstag
Kis méret, kevés borda és csak a venti felől nyitott a tápegység burkolata /+ természetesen a hátulja/, így akármilyen jól szellőzik a házad -> nem igazán befolyásolja a tápegység hőmérsékletét. 80Plus Bronze hatásfok mellett kétlem, hogy többet le tudna adni 90-100W-nál, anélkül hogy bekapcsolna a venti.
(#17844)
Mercutio_
Ami itthon beszerezhető:
BeQuiet SFX Power 300/350W -> ugyanaz az FSP belső, ugyanolyan hangos venti
Silverstone ST45SF -> emlékeim szerint ugyanaz a 80x15mm-es Protechnic venti van benne, mint az FSP/BeQuiet tápokban
Silverstone ST45SF-G -> moduláris, Enhance belső, de ugyanúgy 80x15mm-es venti van benne, habár más a típusa, de a méretéből adódóan kétlem, hogy sokkal halkabb lenne.
Valószínűleg ez a leghalkabb, mivel a 80Plus Gold minősítés miatt ez a táp termeli a legkevesebb hőt.Egy szó, mint száz -> az összes SFX tápnak a 80x15mm-es venti a problémája, mivel a méretéből adódóan ez egyszerűen hangos...ennyi.
-
mrbig25
őstag
A termék oldalán azt írják, hogy akkor kapcsol be a venti, ha a táp eléri az 55°C-ot. Gondolom a gyártó ezt már próbálta és nagyjából ez 40%-os terhelés körül következik be.
"Ez azt jelenti, hogy 90W fölött kapcsol csak be a cooler?"
Elvileg igen."Esetleg van valakinek ezzel a táppal tapasztalat?"
Nagyon új típus, így egy darab teszt sincs és még nem is igazán kapható. -
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem passzív tápom van, bár nem SFX.
Seasonic Platinum Series P400 -
mrbig25
őstag
Nem.
Passzív SFX-ről nem tudok és modulárisból is csak egy van: Silverstone ST45SF-G
Ez a típus állítólag ~40%-os terhelésig passzív, de közel sem moduláris. -
akom
őstag
válasz
jilian #17837 üzenetére
Ez a legújabb driver: Intel_USB3(v1.0.9.254)
Nekem is lenne egy kérdésem:
Létezik passzív hűtésű moduláris SFX táp?
300-400W elég lenne. -
jilian
addikt
Asrock H77M ITX
Melyik drivert kell telepítenem, hogy a belső USB 3.0 is hajlandó legyen 3.0 ként dolgozni?
-
zodo
nagyúr
válasz
d@minator #17835 üzenetére
Bocs de nem igazán értem.
Vettél egy Chieftec Fi-01B házat amiben lecserélted a tápot egy Seasonic SS-300TFX -re így az eleve neccesen elhelyezhető egy slottos vga (pl sapphire hd 7750) kártya lehetőségét is kilőtted? -
d@minator
addikt
Szia! Még ez a nagy kérdés. A táp ugyanis nem Chieftec lett hanem Seasonic SS300-TFX Bronze ami a ventinél kiemelkedik ezzel is csökkentvén a helyet a VGA-nak.
VGA-ból meg van egy HIS 7750 LP ami olcsóbb (24ezer) a Sapphire-nál és két ventis ellenben széles. De már felmerült bennem egy normál méretű VGA behelyezése is.Távolabbi terv, hogy a ház lyukacsos lesz, mint itt:
-
zodo
nagyúr
válasz
shteer #17831 üzenetére
Nem az én világom de kérésre teszteltem mit tud ez a szar a megjelenéskori Medal of Honor Warfighter alatt.
Én speciel meglepődtem, kíváncsiságból megnéztem a hétköznapjaimat kitöltő rFactor-al.
Beállítások a videó alatt részletezve amihez min. 70 avg 100 fps társul egy 24 fős bolyban.
Nem érdekel a miértje de ha szerinted szar akkor legyen úgy és játsszál a zöldek oldalán. -
zodo
nagyúr
válasz
d@minator #17824 üzenetére
Szia!
Fél szemmel követem a topikot de végül milyen vga lesz a Chieftec Fi-01B házba hogy riser kell hozzá?
7750 befér a kép alapján. -
-
Tutti-amigo
tag
Hali!
Szerváltam egy SFX szabványú tápegységet de mivel ATX házba szeretném beépíteni ezért kellene egy adapter hozzá. Nem tudja valaki hol vagy honnan lehetne beszerezni. Illetve ha valaki csinál ilyet Pesten akkor dobjon már rám egy privit.
Köszi
Tutti
-
törölt tag
heheheh
mindenki okulására
Gigabyte GA-B75N-re NEM megy fel a Scythe Ninja 3 rev. B
túllóg a 120mm-erével, majd 5+ mm-nyire belóg a PCI-E slot érintkezőinek a síkjába ...
nos, az intel dobozos hűtő sacc/kb 95mm széles, és négyzetes. A Scythe Ninja 3 rev. B is négyzetes, 120mm hosszú négyzet oldalhosszakkal. tehát 105 (110?) mm volna a max, négyzet oldalhossz, ami még befér a PCI-E slot mellé (úgy hogy középen van a proci, és nem asszimetrikus a hűtő/CPU felvekvőfelülete)
és akkor még nem beszéltem az olyan VGA hűtőkről, amiknek a bordái ugye mindkét oldalra lelógnak ....
namost vagy marad a mod ... (levágok 5-10mm-t szépen addig amíg a VGA belóg ... mind a 20 lemezen
) ... vagy valami más hűtő kell ... irgum-burgum.
Fractal Design Node 304-be néhány tápnak gondja lesz beférni. A Be Quiet 400Wos L8-asa pl, mivel a tápkábel profilja pont úgy áll, ahogy (szétszedni még nem akarom, hogy megfordítsam), ezért a Node 304-hez adott táp-hosszabbító-kábel profiljából adódóan pont a ház elülső paneljának feszül a vezetékével ... kicsit erőltetni kell hogy beférjen. Érdekes, a Codegen MX31nél két irányú profillal adtak belső tápkábel hosszabbítást. Ez itt hiányzik (arra is gondoltam hogy a használaton kívüli Mx31ből kiszedem... ).
-
mrbig25
őstag
válasz
radi8tor #17816 üzenetére
Lehet nem volt teljesen egyértelmű, de a beszerezhetőséget úgy értettem, hogy magyar bolt nem forgalmazza.
A "beszerezhető" szó helyett a "kapható"-t kellett volna használnom.
Azzal tisztában vagyok, hogy külföldről meg lehet venni és rendeltem is már a linkelt boltból...csak van, akit ez elriaszt. -
anytime
őstag
válasz
mrbig25 #17814 üzenetére
Szia!
Ha jól látom, az egyes hangszigetelő elemek méretre vannak vágva és felcímkézték őket. Gondolom, ezeket az elemeket a megfelelő helyre lehet felhelyezni?
Keresgéltem videót, de egyenlőre nem találtam
Kíváncsi lennék, mint ahogyan arra is, hogy mennyit lehet az alkalmazásával a ház szellőzésén bukni?
Szerk: ha én rendelem, csak 20EUR a szállítási költség
-
mrbig25
őstag
válasz
anytime #17812 üzenetére
Szia!
Van speciálisan Prodigy-hez való hangszigetelő kitt is, de nálunk egyelőre nem beszerezhető.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
anytime #17812 üzenetére
Lehet kapni univerzális csomagokat, abból kell vágni magadnak valót.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tudomása hangszigetelő KIT-ről, egy Bitfenix Prodigy részére?
Köszi,
A -
törölt tag
-
Enton
addikt
válasz
#90996736 #17804 üzenetére
PL, ha nem ragaszkodsz a b77-es chipset-hez, vagy asrock márkához:
Gigabyte b75n alaplap 19e-ért amit meg megspórolsz a lapon azt lehetne ebbe invesztálni:
Vagy csak az alaplapot veszed egy kicsit már olcsóbb.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #17806 üzenetére
szia Pista0001 - köszi a választ!
Proci végül olcsóbban is van az Aquánál (Intel Core i5 3.1 GHz dobozos Socket 1155 i5-3350P /BX80637I53350P/, 42690 HUF
), az átlalad ajánlott táp egy kb 5e Ft-tal drágább, viszont nem moduláris, amit persze nem soroltam fel a szempontok között, viszont helyszűke miatt észben volt az eredeti kiválasztásánál.
Előfordul a memóriaigényes alkalmazások futtatása (több kliens egyszerre, ami egyenként 2-3 GB-ot képesek lefoglalni), ezért a 16GB ram.
mégegyszer köszi a javaslatokat
esetleg hasonló kaliberű ITX-es alaplap? VGA helyett egy PowerColor HD 7850 SCS3 lett volna, de bluechip és computer emporiumnál láttam csak, ott is 64e FT-ért,és kiírták hogy nem rendelhető ... korábbi passzív (oké, félpasszív, ha házhűtést figyelembe veszem) alternatíva volt a szintén powercolor HD6850 (szintén SCS3-as hűtéssel), vagy a 2*HD7750 CrossFire-ben passive-ban, de ez a technológián okozott veszteségek, és a speciális alaplap (min 2*PCIe 8x, megfelelő slotszám (4PCIe slot a hűtésnek) miatt végül nem került figyelembe vételre.
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.Adott az adatlapomon is látható konfig,amihez nemrég sikerült >Deego.. kollégától beszereznem egy AXP-100 hűtőt a gyári ventijével és egy 12-es Be Quiet ventivel.A beszerelésnél jöttek a gondok.Ha úgy szereltem fel a hűtőt,hogy az párhuzamos (a heat-pipeokat viszonyítom) a ram slotokkal,akkor belóg a cpu foglalathoz közelebbi foglalat fölé,így az egyik ramot nem tudom használni.Ha a ramslotokra merőlegesen szerelem föl,akkor vagy megint csak belóg (mindkét slot fölé) vagy a házban levő hátsó 12-es venti miatt nem megy rá a bordára még a gyári vékony venti se. Próbálom elcserélni a ramjaimat low-profile kitre,de nem túl sanszos,az eladást meg hanyagolnám (9K-ért viszem és társai...). Jelenleg 3 megoldáson gondolkodok: 1) eladom az AXP-100-at és veszek egy kompakt Corsair csodát, 2) kiszedem a hátsó 12-es ventit és így már be tudom tenni akár a 12-es Be Quiet ventivel is (túl nagy hőt egyébként se termel az i3 3225, van mellette 2hdd, a ház elejében pedig egy 20-as CM venti tolja be a levegőt), 3) visszarakom a gyári hűtőt az i3-ra. Ti mit javasoltok?
-
Pista0001
addikt
válasz
#90996736 #17804 üzenetére
Táp javaslat: Seasonic G-360 mert 80+ goldos, kevesebb hőveszteség -> kevesebb zaj.
Proci javaslat: Ivy Bridge, tehát i5-3xxx, mert minimális az árkülönbséggel kicsit jobb a teljesítménye
RAM javaslat: szerintem a 2×4 GB is bőven elegendő, ezen meg lehet spórolni a fenti két többletköltséget. -
törölt tag
válasz
GNKING #17799 üzenetére
Short pin2, pin3 to enable (see p.10 No. 1) +5VSB (standby) for PS/2 or USB wake up events.
Note: To select +5VSB, it requires 2 Amp and higher standby current provided by
power supply.annak tűnik. Viszont a táp felé támasztott igények biztosan fontosak. Esetleg az alaplap supportosainak megér egy emailt a kérdés, hogy mire is gondoltak pontosan.
-
törölt tag
sziasztok, engedelmetekkel, kérhetek commenteket a következő összeállításra?
Jelenleg egy fekete Lian Li Q07-esben van egy J&W Minix 780G-128MB (első legéett ... második meg pár hónap után elkezdett cincogni
)/AMD 235e/single slot xfx HD5670 512MB/4GB DDR2/Intel SSD 80GB config, egy samsung syncmaster 2243-as megjelenítőt meghajtva. Ezt szeretném leváltani.
cél: relatíve kicsi, erős, lehetőleg minél halkabb (minél kevesebb számú ventilátor a házban, jó helyen elhelyezve a megfelelő levegőáram céljából), designos kinézet (ami nem rondítja el egy nappali kinézetét),
ár: mondjuk jó minőség/teljesítmény/ár arány
lista (passzív CPU hűtő széles lamella-közökkel amin a házhűtők könnyedén keresztültolják a levegőt még kerestetik)(tegnap esti árak):
Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 (11199-16-20G) // 53975 HUF // hardverker
Fractal Design Node 304 táp nélküli fekete ház (FD-CA-NODE-304-BL) // 20390 HUF // bluechip
2x 8GB 1600Mhz DDR3 RAM Samsung // 33780 HUF // AQUA
ASRock H77M-ITX alaplap // 25290 HUF // AQUA
Intel Core i5 3GHz dobozos Socket 1155 i5-2320 /BX80623I52320/ // 47390 HUF // AQUA
Samsung SSD 840 EVO 120GB (MZ-7TE120BW) // 25000 HUF // AQUA
Be Quiet! Pure Power 400W BQT L8 tápegység // 14990 HUF // AQUAzusammen kb 220e HUF.
nagyon elrugaszkodott a fenti config vagy lehet valahol jóárasítani mondjuk nem funkció/teljesítmény rovására?
tuningolva nem lesz. Ha hangos lesz, lehet hogy kap egy Twin Turbo II-t a VGA - és a CPU is egy nagy széles lamellaközű hűtőt a dobozos hűtője helyett.
előre is köszönet!
-
RudiSteel
tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszettek a Jonsbo kocka házai (főleg a V6 és V3)..ezeket vagy ezekhez hasonlót be lehet itthon szerezni?
-
Mattanyahu
tag
intel bay trail elemzés @hothardware @anandtech, további infók itten
akasa newton v teszt @spcr
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- Formula-1
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest