Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #3385 üzenetére
Köszi.
Ehhez a megoldáshoz ilyen csati kell ?
A bal oldali csati miatt kérdem, mert abban csak 3 tű van a jobb oldali 4-hez képest.
Gondolom akkor az nem lesz szabályzott.[ Szerkesztve ]
-
toldy
őstag
válasz RootRulez #7858 üzenetére
Ha jól tudom a 955 csak 125w tdp-s van. Nem hivatalosan talán működne, de a lap táp ellátása nem erre van kitalálva, hivatalosan max 95w tdp-ig kezeli a procikat. Valamint mivel ezen so-dimm van így értelem szerűen a ramoknak is búcsút inthetsz. nem tudom mennyire "sűrgős", késöbb hátha lesz am3+ lap ( ez nagyon nagy találgatás, de sose lehet tudni) illetve ott lesznek az fm1 lapok amd-s részről.
Szóval, azt mondom, nem.
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
válasz RootRulez #7864 üzenetére
A h60 kb 15-18 k és gondozás mentes. Azért javasoltam ilyet mert a 125w amd ha jól tudom igen melegek tudnak lenni, míg az itx házak igen zsúfoltak emellé. A shuriken egy i3-ra, kisebb i5, phenom II x2 és athlon II-re elég lehet, de zsúfolt házban, melegős "nagy" procin nem hiszem hogy megállná a helyét ( tudom mert nekem volt ilyen hűtőm). Amíg egy h60 a borda beszerelhető egy 12cm venti helyre így kab friss levegőt és a tápventi is hűti a lapot, de nincs fölösen megterhelve a táp ( q08,q11, sg05/06) esetén.
Megnéztem mennyi lenne a mutatvány így hirtelenjében.
Amit venned kellene
Ház: pl q08 18k
Lap: sapphire 25k
Cooler: h60 17k
Minden más maradhat, ez így 60K, régi lapot,házat, coolert el tudod adni , így 45k ba megálna.( természetesen ezt csak javaslom, így kellene a legkevsebb dolgot cserélned, és így a hűtés is jól megoldható, kezelhető).
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
toldy
őstag
válasz RootRulez #7866 üzenetére
Egyébként én a helyedben, ezt a konfigot nem fejleszteném. Félraraknám a rá szánt összeget és nyáron eladnám ami nem kell és vagy 1155 vagy FM1 rendszert raknék össze. Az új A8 LIanok elvileg az 1155 i3 akkal lesznek egy szinten ( esetleg lehet megcsípik a kisebb i5). Ez szerintem megfelelő lenne neked mivel az x4 általánosan az i3-2100 egy szinten van. Így jobb lenne a fogyasztás, és a melegedés miatt sem kellene annyira agódnod.
Az élet nem habostorta.
-
atom360
tag
válasz RootRulez #7866 üzenetére
A q7 be csak 18 centis vga megy nagyobb nem, pont ezzel szivok most nekem asus deluxe van q7-ben nagyon jó lap de ha vársz most jönnek amiben már nincs megszabva mekkora lehet a proci tdp-je. pont feljebb linkelték ennekk az asusnak az utodját. Ugyis akartam képet hová tudtam rakni a vinyót a q7 ben, itt láthatod mekkora hely van benne.
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7858 üzenetére
Szia!
Nem tudom nálad mi az "átlagos" de valóban azt írja az Asus cpu lista hogy a Phenom II X4 955-ös proci még támogatott (Bios frissítéssel 0901 kiadás) mivel ez a max. teljesítményű ami beletehető a mostani lapokba. (95W TDP)
Shuriken rev.B-t nem ismerem de az tuti hogy a Big típusú hűtő nem tartózik a jók közé csak muszáj-ból használjuk.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7875 üzenetére
Akkor az valamelyik Deneb magos lehet amit ugyan támogat a másik kiszemelt Sapphire lap
csak megjegyzéssel amit én nem tudok szóról szóra értelmezni.
"- 125W CPU’s at consistently more than 60% loading for extended periods of time will require appropriate attention to thecooling solutions and air flow in the case"
"- 95W CPU’s will require appropriate cooling / air flow for the CPU, Chipset and MOSFET to be run under significant load forextended periods of time"
Viszont ennél a Sapphire lapnál csak a DDR3 1333/1066 memóriák támogatottak!
Szóval drága mulatság lesz.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #7879 üzenetére
Valahol mintha olvastam volna az új lapok közt hogy (up to 125W tdp) csak épp nem találom.
Tegnapi hírek közt van egy ilyen például.
Persze noti memós és tuti nem lesz olcsó mert a Zotac mindig drága volt és még rossz is.
Reméljük rám cáfolnak a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz RootRulez #7879 üzenetére
az a helyzet, hogy szerintem már csak azért sem erőltetik a 125W ot ilyen kicsi lapban, mert vízen kívül nem sok minden férne rá ami lehűti
nekem egy I7-870 van a mini-ITX-ben(95W) egy kis gányolással ráment egy freezer 7 pro rev2, de még az sem tudja lehűteni mikor teljesen le van terhelve, ilyenkor turbo 3,2Ghz-re nyomja fel mind a 4 magot meg ugye a HT is rátesz egy lapáttal,
szóval le kellett vinnem a gyári feszt 1,2026V-ről 1,15V-re, így már ok63-64 fok a max prime alatt és hangsúlyozom ez egy 95W TDP-s prociEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #7899 üzenetére
Most alulfeszelve 1.2V-on megy a procim. 1.1V-on is menne, csak akkor lejjebb véve az órajelet is 3GHz-re... Szóval lehet akkor nem melegedne annyira a proci...
mod: Ez lenne az a hűtés, akkor talán nem kéne víz sem.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
RootRulez
félisten
válasz RootRulez #7900 üzenetére
És még az érdekelne, hogy a ZOTAC 890GX-ITX WiFi és a ZOTAC 890G-ITX WiFi alaplapok között az a különbség, hogy az előbbibe notebook ramok rakhatók?
═════════════════════════════════════════
-
Hurkaleves
őstag
válasz RootRulez #14764 üzenetére
ha itt egy pár hsz-el visszább olvasol akkor szerintem képe kerülsz! nekem is 120 elite házam van egy athlon 750K procival és egy régi gyári hőcsöves amd hűtővel hűtöm úgy, hogy a ventilátrot megfordítottam a proci hűtőn így szív róla, valamint a tápot ventilátorral lehfele raktam a házba így azon keresztül távozik minden hő a házból.
a ház első ventija fúj befelé az oldalsó 8-as is fúj befelé, a procijé szív és egyből továbbítja a tápba. nagyon jól működő így a rendszer a procim loadnál 56 fokos 4x4.2Ghz-en! -
mrbig25
őstag
válasz RootRulez #14905 üzenetére
AMD vonalon a hűtés rögzítése AM2-től / AM2+ / AM3 / AM3+ / FM1 / FM2-ig megegyezik, szóval igen, jó lesz FM2-re is.
Erre nem tudok válaszolni...
Webshopoknál betudható annak, hogy ritkán frissítik a termékleírást, viszont a hivatalos oldalakon tényleg odafigyelhetnének ilyesmire.[ Szerkesztve ]
...
-
Goose-T
veterán
válasz RootRulez #14905 üzenetére
Nekem ilyenből van Rev.B az FM2A85X-ITX lapomon, és teljesen jó. Egy kis szivacslevágással még az alaplap hátoldalán lévő alkatrészeket is ki tudtam kerülni a merevítőjével, ami így rendesen felfekszik.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
törölt tag
válasz RootRulez #14956 üzenetére
Szia!
itt vannak méretek is hozzá:[link]
És a lap:[link] kinagyítod akkorára hogy a képernyőn 17*17cm-es legyen
Hátlapi merevítő alapból bukó, ez tuti. A hátlapon lévő alkatrészek miatt.[link]
[link] Itt van az instal guide.
E szerint csak a hátlap vagy a sata portok felé tudod felszerelni a hűtőt!Ezekből már ki lehet centizni hogy el fér-e rajta.
-
szente
addikt
válasz RootRulez #15179 üzenetére
Köszönöm!
Bár szerintem ez így fals eredmény lett, a 740-em kapott 2,67-et TC nélkül.
Arra keresem egyébként a választ, hogy teljesítményben hol helyezkedik el a leggyengébb i3-hoz képest.
Az A10 5800 kap kicsivel 3 pont felett. Azt hittem, hogy ez is fog annyit kapni. -
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #19442 üzenetére
Proci pontos típusával közelebb lennénk a kompatibilitást illetően.
Amit hirtelen találtam a AIMB-273 lap 7 támogatott procival.
Itt pedig egy hazai oldal a laphoz (ugyanitt találsz egyéb PGA988 foglalatos lapot is), viszont az árakat nem tüntették fel.
(gondolom nem éppen az az árfekvés lesz mint amire számítanánkkb. €243.00 láttamde egy telefont megérhet) -
Mercutio_
félisten
válasz RootRulez #19442 üzenetére
Add el a procit és az árat forgasd be asztali cuccba, tisztább egyszerűbb megoldás, mint valami egzotikus lapot keresni, és időtállóbb is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
shteer
titán
-
HookR
addikt
válasz RootRulez #21411 üzenetére
Itt középtájt találsz alacsonyabb ventilátorokat felsorolva 120 és 140 mm-es méretben. Ezek közül mindnek a 120mm-es ventilátornak megfelelő 105 x 105 mm-es a furatközéppont távolsága.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ukrajnai háború
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- LEGO klub