- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
canniball #15087 üzenetére
"Van arról valahol infó hogy ez melyik szériákat érinti pontosan?"
Coolmat cikkében fel vannak tüntetve két csillaggal azok, amelyeket érint a fejparkolás.
Én tegnap a Toshiba MQ01ABD050-n OpenSUSE 12.2-n kikapcsoltam ezzel a paranccsal a teljes APM-et, ami a fejparkolást teljesen kikapcsolja:
hdparm -B 255 /dev/sda254-es értéket is meg lehet adni, az nem teljesen tiltja le az APM-et. Ha jól emlékszek, a spindown-n engedi, de az APM-et tiltja, de lehet fordítva.
Minden bootkor be kell állítani, ezért fenti parancsot OpenSUSE esetén ide be kell tenni:
/etc/init.d/boot.localCsekkolás linuxban (nagy i betű, nem kis L):
hdparm -I /dev/sda -
törölt tag
válasz
canniball #15087 üzenetére
Semmi reprodukálhatót nem találtam, ami 100%-os lenne és véglegesen megszüntetné. Azt kell mondjam -sajnos-szerencse kérdése. Legalább is fél éve amikor hdd-t kerestem még nem volt ilyen.
Nekem két kék-el "nem volt szerencsém", utána vettem egy olyan blue-t amire nem notivinyó-FW-t rakott a gyártó.
A lemez pörgése hangosabb mint egy ugyan ilyen felépítésű blue-nak, közben a teljesítménye picivel jobb.
Mindezt azért, mert ki van benne kapcsolva a fokozott energiatakarékosság, és ezzel együtt a parkolgatás, és a kényszerített lemezleállítás is. Engem iszonyatosan idegesített a parkolgatás/akadozás így ennyi kompromisszumot hajlandó voltam kötni.Az idő 95%-ban nem megy a HDD, abban az 5%-ban meg el tudom viselni, nappal, nyitott ablaknál, utcazaj mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged