- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
válasz
szente #16697 üzenetére
Noha, a "házak Urának" ShellKretornak tetszett az N200, véleményt lásd itt - kontra én véleményem - és a válasza.
Emiatt váltottam mATX-re, mITX-ről, szóval eléggé elpattant a cérna, amikor közel 3 órán át szereltem... Nem az első gépösszerakásom, és elég pörgősen tudom csinálni, de ezt áááh, rémálom volt szerelni.
Vegyük sorban a dolgokat:
Külsőre tetszik, rácsozott előlap, mondjuk 3,5" hely teljesen felesleges, és ha abba a részbe rakod a hdd-t akkor látszik az előlapon... az 5,25" helyre elég fura bármit is tenni, révén az előlap jobb oldalán a díszítőcsík elfogy hirtelen... aztán folytatódik, szóval oda nem raktam semmit.
Belső... az a hdd keret ugyan kiszedhető, de full lemez az egész rezonál a fenébe, úgyhogy kikaptam gyorsba' és a 3,5" helyre raktam be a vinyót. A gyári ventik még level 1-es fordulaton is hangosak voltak... nem kicsit... aztán a rémálom ott kezdődött, amikor a 2 db 2,5" helyre, amit 2 db ssd-vel hirdetnek, beraktam én is, de kábelezni nem lehet egyszerűen szépen, sehogyse... nincs kivágás a 12V vezetéknek felül, így az alaplap alá kell bejátszani, ha nem akarod áthúzni az egész házon... a kábelmenedzsment meg baromi kevés... úgy pajszeroztam fel szinte az oldallapot... -
Rypejakten
addikt
-
Rypejakten
addikt
válasz
szente #16407 üzenetére
az a75-os chipsetu lapot ne vedd meg, ez az egyetlen asrock lap, ahol mar a gyarto is elismerte, hogy gazos a hutese. egy PH-s sracnal meg is porkolodott, pedig csak egy 65W-os A8 volt benne.
szoval a 85-os chipsetut vedd, azzal nincs ilyen gond.haz: Bitfenix Prodigy. barmekkora huto befer, en is a Thermalright HR-02 Machot javaslom, azt is tudod passzivan jaratni.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
szente #16407 üzenetére
Fractal Design Node 304- ezt fogom használni Macho 120 HR-02-vel.
■Tower CPU coolers, up to 165 mm tall
-
Gaben01
őstag
válasz
szente #15826 üzenetére
Volt már rá példa,hogy visszamondták a rendelést.Ha jól emlékszek 2 éve jártam úgy,hogy valamelyik 5850 (ebben nem vagyok biztos,a lényeg,hogy egy vga volt fél vagy harmad áron) ára volt átmenetileg nagyon alacsonyan,gyorsan be is rendeltem egyet,visszaigazolták,aztán pár órával később visszamondták készlethiány vagy valami hasonló indokkal.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szente #15586 üzenetére
Ja, hogy ilyen fekvő hifi-be illeszkedő jellegű házat keresel csa kisebb mélységgel
-
mrbig25
őstag
válasz
szente #15582 üzenetére
Fractal Design Node 304, duplaáron
Vagy átfaragod a CM Elite 120 belsejét, hogy beférjen egy toronyhűtő. -
sb
veterán
válasz
szente #15185 üzenetére
A Trinity magasabb órajelre lett tervezve tehát normális, hogy jóval magasabb magasabb órajelen hozza ugyanazt a teljesítményt (legalábbis pár tesztben, mert van amiben javult, pl. tömörítőkben egyértelműen erősebb, mint a Llano az órajelnek köszönhetően).
Az összes netes tesztben ugyanez van: Egy 2.5GHz körüli Llano 2.9-3.1 pont körül hoz, ahogy a 4GHz-es Turbo-s Trinity-k is. Tehát kb. itt vannak egálban, legalábbis a Cinebench-ben és átlagosan a többi tesztben.
Ha ezt visszaosztod (mivel a fenti tesztben ki volt kapcsolva a Turbo és csak 3.4-en ment), akkor szerintem teljesen reális a 2.50 körüli pontszám: 3/4*3,4=2.55.
Ahogy nálam is ugyanúgy megvan a 2.2GHz: 2.70pont és a 2.5GHz: 3.03pont közötti arány.
-
RootRulez
félisten
válasz
szente #15178 üzenetére
Szia
Kikapcsoltam a TC-t.
64bit-es Win7-tel csinálom alap órajelen, úgy, hogy az AM3-ról való átállás óta még nem raktam újra a windows-t.
Emellett nem zártam be semmilyen alkalmazást, ami futott korábban, ezt a hozzászólást is a teszt alatt írom.
Szóval az eredményem lehet nem épp hiteles...
Meddig tart egy ilyen teszt? VGA mennyire szempont?
mod:
Na végzett, 2.50pts lett a vége. -
batagy
őstag
válasz
szente #15080 üzenetére
Szerintem 24 dBA hangos. Egytányéros notebook vinyókat érdemes venni, amik 17 dBA körüliek.
Én most egy Toshiba MQ01ABD050-et vettem, ami elvileg 17 dBA-s készenléti módban, máshol 19 dBA-t olvastam. Elég halknak tűnik, de közelről még ennek is hallom a susogását.
A másik amit ajánlani szoktak, csendesség szempontjából, WD Blue, WD5000LPVT, amire szintén 17 dBA zajt ír a gyártó az idle módra, de ezzel nincs személyes tapasztalatom. -
Patice
nagyúr
válasz
szente #15076 üzenetére
Igen, 5400-as notivinyók.
A ventik viszonylag csendesek. Az SFX tápot nem hallom, a Procin egy Scythe Kozuti van, + felette egy 10 centis Slim Sycathe venti. 16 dB(A) max. zajszinttel. Amikor csak a procihűtő + a táp venti volt a gépben, akkor jóval csendesebb volt, de még akkor is csak a proci ventijét hallottam, a vinyókat nem.
-
Patice
nagyúr
válasz
szente #15072 üzenetére
Szerintem a játékokat tedd az SSD-re (ha fér), a többinek meg elég egy 5400-as notivinyó is. Az legalább nem rázkódik annyira, mint egy 7200-as. Hangban túl nagy különbség talán már nincs a 7200-as és az 5400-as notivinyók között, de zenékhez, filmekhez, letöltéshez elég az 5400-as. Szerintem.
-
RootRulez
félisten
-
Goose-T
veterán
válasz
szente #14633 üzenetére
Január vége felé állítólag már kapható lesz az FM2A85X-ITX is, aminek elég combos a VRM-je. Én visszamondanám a helyedben a rendelést, és várnék 1-2 hetet az új lap megjelenéséig.
-
Goose-T
veterán
-
canniball
nagyúr
válasz
szente #14587 üzenetére
"Anno, az integrált Atom procis ITX deszkámon" valóban katasztrofális hűtés volt, de a szóban forgó lapon szerencsére le lehet szabályozni a kis ventit és így elég korrekt értéket tud produkálni.
"Én a helyedbenolyan házat választanék, amibe belemegy minimum 8 centis venti..."
Pont akkora megy bele. -
Pista0001
addikt
válasz
szente #14447 üzenetére
"Teszt" eredmények. Valóban nagyon kis fordulatú a gyári venti, de amit produkál az továbbra is katasztrofális. Zalman Fan Mate 1-et használtam a próbához, az azzal elérhető min és max fordulatokon füleltem és kézzel közel azonos távolságról "vizsgáltam" hogy mit fújnak a próbadarabok. Az alanyok: Bitfenix Prodigy gyári ventije (ha Bitfenix Spectre akkor elvileg 1000 rpm max), GlacialTech Silent Blade (1. generáció, 9 lapátos, 900 rpm max), Arctic F12 PWM (1350 rpm max). A fordulatszámokat nem mértem eszköz hiányában. Oldalukra állítva, asztalon végeztem a vizsgálódást, így a rezonanciáról is lettek benyomások.
Bitfenix: Motorhang minimum és maximum fordulaton is jól hallható kb 30 centis távolságból, maxon messzebbről is. Légszállítás elenyésző, emiatt szélzaj sem hallható (kb 30 centiről) rezonancia nagyon kevés.
GT: Motorhang nem hallható, légszállítás közepes, maxon szélzajjal. Ha a gyári adatokból indulunk ki akkor elég gáz a Bitfenix-nek hogy 100 rpm-el kisebb fordulaton érezhetően erősebb áramlást kelt a GT. A legerősebb rezonanciát ez produkálta, de a másik kettővel ellentétben egy sok éves, sokat futott darabról van szó (a másik kettő gyakorlatilag új).
Arctic: Motorhang nem hallható, maxon a trió legerősebb szélzaja (a legmagasabb fordulatszám miatt nem meglepő), amit abszolútban is erősnek tartok, és a legnagyobb légszállítás (szintén nem meglepő). Minimumon kb akkora szelet kelt mint a Bitfenix maxon (!), szélzaj nem hallható ebben az esetben. A rezonancia nagyon kevés, szerintem nem rezonál jobban mint a Bitfenix.
Ha valaki használja a Prodigy gyári ventijét/ventijeit megírhatná hogy mennyi a max fordulat.
Szerintem emiatt nem érdemes másik házat keresgélni, az Arctic ventik nagyon jó árban vannak (ez volt talán a fő okom a választáskor), mellesleg a fehér változathoz színben is nagyon illenek
. A tudásuk is kielégítő, leszabályozva elégséges a légszállításuk zajtalanul, ha szükséges akkor (némi zajongás árán) elég jól tudnak fújni. Van PWM-es és normál változat is, kifújásra lehet a dupla keretes - a kettő között gumis felfüggesztésű - Pro-t is választani, utóbbinál a vastagságra is oda kell figyelni, közel 4 centis(!). A TC változatot nagyon nem ajánlom.
Szerk.: A leírt tapasztalatok teljesen szubjektívek, felelősséget vállalni értük nem tudok mivel mindenkinek más az ízlése és a tűréshatára.
-
Pista0001
addikt
válasz
szente #14425 üzenetére
Hát, szó mi szó baromi háklis vagyok rá. Nagyon csendes környezetben lakok, így egy kicsit hangosabb holmi nálam már "dübörgés". Leszabályozva minden venti tud csöndes lenni, úgy csak a morgás a kérdés. Holnap szakítok rá időt és előszedem a két Bitfenixet és meghallgatom hogy milyenek.
-
Müszi
senior tag
-
Pista0001
addikt
válasz
szente #14418 üzenetére
Igazából már nem is emlékszek rá, csak a benyomás maradt meg mert hamar kicseréltem másra. Nekem vízhűtés van a gépben, elöl 20 centis Bifenix Pro ventivel (szerintem morgós, más szerint nem az), a radiátorokon 3 db Arctic F12 PWM van. Azokkal sem vagyok maradéktalanul megelégedve, de alig több mint 1000 forintos ventik, emellett elfogadható.
xtevo: Nem lett végül garis ügy, mindkét gép működik. A P55/i5 maradt az asztali gép felülírott vízhűtéssel, a Z77/Celeron HTPC.
-
Müszi
senior tag
válasz
szente #14414 üzenetére
Én A10 5800K APU-t használok alulfeszelve 4,1GHz-en ugyanezzel a lappal 2x4GB 1600-as Kingmaxal, egy SSD-vel, egy 3,5"-os 1Terrás WD HDD-vel és egy ODD-vel FSP400-60APN 80+ táppal ellátva. A winyó hangját hallani amikor működik a legerősebben. A ventiket frankón le lehet szabályozni ezzel a lappal, de egyébként sem hangosak egyáltalán. Hüvös, csendes, igen gyors es kis fogyasztású a rendszer. Idle Kb 27-32 Watt fogyasztással a konnektornál mérve attól függően, hogy pörög vagy nem a winyó. Mos tervezek egy procihűtőt beépíteni a táp alá, passzívan mert a gyári zajos lessz mikor felpörög. Szerintem egyáltalán nem hangos a kicsi 8cm-es sem oldalt.
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14418 üzenetére
Azért pörög rajta a venti, de egyáltalán nem hangos, sőt. Bios szinten leszabályoztam Level 1-re, és asszem 46 foknál pörgeti fel, normál használat mellett (net, filmezés stb.) nem pörög fel. Renderelésnél, viszont megjön a hangja, tiszta sor.
Hú, most megfogtál, már nem emlékszem rá...
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14414 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem a hangosak a CM Elite 120 ventijei, én mondjuk a 80x10-est nem kötöttem be, tudtam pörögne, mint az őrült.
Az előlapi viszont csendes jószág, a vga-m hangosabb nála. Mondjuk azóta beszereztem egy Sickleflow-ot, kb. zajban hasonlít rá, mondjuk légszállításban azért elmarad.
Ha ezt a házat választod ajánlom a hdd blokk utáni venti beszerelését, úgy a kis ventit elhagyhatod, szerintem. Én legalábbis így csináltam(Profilomban konfigom)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EA Sports WRC '23
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Linux Mint
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest