- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
A kínaiakra még a mai napig sem igazán jellemző a nyugati szintű részletes tájékoztatás és terméktámogatás. A japánokra annál inkább, úgyhogy szerintem ez nem annyira meglepő.
============================================
MSI Z87I review - anandtech.com
Bitspower AIZ77ITXD hűtőblokk Asus P8Z77-I Deluxe-ra - facebook.com
-
siti
őstag
válasz
Grave_444 #17572 üzenetére
jogos, elnéztem egy sort
-
matta2003
tag
Köszi a választ.
Nem tudom mik lehetnek az elvárásaim - a wifi a szimpatikus benne, ha már kicsi gépet akarok, akkor ne lógjon belőle se USB adapteres Wifi meg se vezeték...Meg még az is szempont, hogy DUAL HDMI, monitorra meg tévére akarom kötni.
miniATX is lényegA Gigabyte is olyan valami kattanás, mint az AMD A10. Nem tudom megmondani, hogy miért, de csak ezek között keresgéltem az FM2-es lapokat.
-
matta2003
tag
-
HookR
addikt
Szerintem kevered a házat egy másikkal. Az általa linkelt BT-02B-be elfér a teljes magas, single slotos VGA.
(#17575) Mercutio_: Párdon, GDDR5-öst akartam: VX7750 1GBD5-2DH HD7750 1GB GDDR5
(#17577) sb: Igen, neki kell eldönteni mit tart fontosabbnak.
-
Mercutio_
félisten
Legyen inkább ez a HD7750 ez olcsóbb és DDR5-ös, bár ennyiért ha nem ódzkodik a "használt" garis kártyáktól 7770-et is lőhet, ami 30%-kal erősebb
Hopp most látom, valszeg az 1 slotos volta miatt linkelted a kártyát, akkor stornó, ezek mind 2 slotosak ami abba a házba már nem fér be
-
HookR
addikt
válasz
matta2003 #17570 üzenetére
Az APU koncepciója ígéretes és előremutató, de ha mégis inkább az ár/érték arányt tartanád fontosabb szempontnak, akkor összességében valószínűleg egy kisebb Intel procival + HD7750-nel jobban járnál és kb. ugyanannyit kóstál.
A Gigabyte F2A85XN-WiFi 28e.
Intel proci alá a Gigabyte H77N-WiFi 26e. Nem ismerem az alaplappal szemben támasztott elvárásaid, ezért linkeltem a H77-es Gigabyte-ot. Van kevésbé felszerelt olcsóbban, illetve más márka is. -
siti
őstag
válasz
matta2003 #17570 üzenetére
ez egy 100W TDP-s proci (az 5700 "csak" 65W), táp elég lesz, szellőzés meg hát véleményes. amire figyelj, hogy a házban van egy merevítő borda. Szerintem nem túl szerencsés elhelyezésű, de talán elfér még a proci hűtő mellette/alatta. ha meg nem, akkor egy flexel meg kell alakítani.
-
matta2003
tag
Sziasztok.
Egy mini gépet szeretnék összerakni. Abszolút nem vagyok szakértő, 2 napja cikkeket, leírásokat olvasgatok. Megmagyarázhatatlan okokból vonzódom az AMD A10es processzorokhoz, az 5 éves laptopom ment tönkre {(Intel® Core™2 Duo Processor T7250 (2M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB), 2GB ram, 128 MB VGA}). Ehelyett szeretnék valamit, ami kitart a következő 5-7 évre, és elfér az asztalon, a hordozhatóság nem lényeg!
Ezeket a komponenseket néztem ki:
AMD A10-6700 3.70GHz FM2 BOX VAGY AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
CHIEFTEC BT-02B 180W
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1866C9B
GA-F2A85XN-WIFI (ehhez még nem találtam árat...)
A laptopból megmaradt:
WD Blue 500 GB SATA Hard Drives ( WD5000BPVT)Egér, billentyűzet, monitor van
ez így, az alaplap nélkül kb. 74K, gondolom azzal 100K körül állhat meg a végösszeg.
Segítsetek, mire kellene odafigyelni egy ilyen gép összeállításakor? A 180 W táp elég? Mit javasoltok?
Mi kellene még bele?előre is köszi!
-
Destloler
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni. Vásárolni szeretnek az intel d525mw lapomba egy mpci-e wifi kártyát. Ebben kellene nekem segíteni hogy milyet. Ami fontos:
- debian rendszerrel kompatibilis legyen
- dual-band et tudja
- half-Mini pcie kivitelű legyen
- nem szeretnek ra 10e költeniElőre is köszönöm a segítséget
-
PeterPH
senior tag
-
baloo-
csendes tag
Sziasztok!
Létezik thin itx laphoz 4 hdd-s nas ház?
(nem kell táp, odd hely semmi... csak lap+hdd)üdv.
baloo
-
Ispy
nagyúr
És hol lehet belerakni a dévédét?
-
HookR
addikt
Lian Li PC-Q33 (prototype) - [link]
(#17524) orbano: Esetleg Silverstone ML04?
Vagy ha ez is vastag, akkor pl. Silverstone LC19. Mondjuk ez sem sokkal olcsóbb.
-
Ispy
nagyúr
Tudom, és ebben egyet is értünk. Én csak egy reagálásra reagáltam.
Egyébként meg nem akartam én rugózni ezen az ár témán, csak azt gondolom jó hogyha le van írva mindenféle szempontból a dolog, mert ha valaki most akar összerakni mitx-es kofigot nem árt ha tudja, hogy bizony lehetnek nem várt költségei a dolognak.
-
sb
veterán
Igen, erről beszéltem én is.
De ez természetes. Nem várható el, hogy egy 8 magos proci + SLI ugyanolyan hűtéssel és paneltáppal elmenjen. Ott kemény felárat kell fizetni. De akinek van esze nem lehetetlent próbál mITX-be zsúfolni, egy átlag konfig meg bőven elfér és ott már alig van felár.- Eleve 90%-ban nem kell dVGA, amit te költségként írtál.
- Házban emellé kb. bármi jöhet. Vannak kisebbek és kicsit nagyobbak is igény szerint. A lényeg, hogy a hűtéshez, teljesítményhez kell méretezni ezt is.
- Egy megfelelő háznál pedig az hűtésre sem kell extrát költeni, ezt is ki lehet húzni a listáról. Egy 4 magos proci mellett is.Méretezés és optimális választás kérdése. Ha ez nincs meg akkor mással is lehet szívni. Egy ATX midi házban is ugyanúgy lehetne probléma és extra költség, ha pl. quad SLI-t próbálnánk beletömni. Méretfüggetlen, hogy mennyi extra kell árban/teljesítményben az adott kategóriához.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mercutio_ #17543 üzenetére
Hát ja, de én a hely miatt vettem itx-et, oda ezek nem fértek volna be.
Persze igazad van, hogy lehet összerakni itx-be is ugyanolyan áron gépet, csak akkor vagy a teljesítményről, vagy a méretről kell lemondanod.
Tehát az itx konfig lehet kicsi, erős vagy olcsó, de ebből csak 2-t lehet választani
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mercutio_ #17541 üzenetére
Pedig ez még a nagyobb házak közé tartozik.
Annak meg nem látom értelmét, hogy vegyek egy ennél nagyobb házat, mert akkor ennyi erővel már ATX is lehet. Ráadásul az első ház amit vettem még ennél is kisebb volt, de valami gáz volt vele, ezért cserélték gariban és ezt kértem helyette.
Lehet egy bitfenix prodigy-ben jobb lenne a hűtés, csak az egy 2x ekkora ház, 2x ennyiért.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Mercutio_ #17504 üzenetére
A VGA az LP miatt +5k, a proci hűtő a méret miatt szintén nem sok van, a noctua az +10k az előd Artic alpine-hoz képest (ami nem fért be rendesen), a lap, ház, cpu, ram ugyanaz, de nekem nem szellőzik ki rendesen, szóval ház ventit is vennem kell, ez szintén +8k.
Szóval nekem egy ATX konfighoz képest, ami tudásban ugyanez +23k.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #17529 üzenetére
Rémlett, hogy vmi márkás táp van benne.
A venti (és egyáltalán a táp) kis mérete miatt viszont nem lehet csodákat várni. Nálam legalábbis nem járt még igazán halk SFX táp. Azért is írtam, hogy ott 50% feletti terhelésen valószínűleg nem lesz halk... de talán más SFX táp sem.TXF-ből a jelenlegi Seasonic-om viszont egész halk. Azon meglepődtem.
-
<MZ/X>
őstag
Az új Prodigy-ről mi a véleményetek? Miben változtattak, hogy tudjon fogadni M-ATX-et, és így van-e bármi értelme venni a régebbi verziót? Mondjuk én a nagyobba is mini itx-et tennék, valahogy jó érzés, hogy nincsenek fölös foglalatok, és úgyis csak 1 VGA, 2 RAM, 1 proci megy bele
-
SQX_Barto
addikt
válasz
bandras0226 #17532 üzenetére
Nagyon tetszik ez a ház, már a hivatalos linken láttam ezt a videót, de újra megnéztem.
Az egyetlen hiba, amit nem sikerült kijavítani szerintem, azok a merev lábak, de ha jól látom fentről van becsavarozva, ezért nem nehéz megszabadulni tőlük, a vicc, hogy lehet a Lian Li lábak tényleg jobbak lennének rá.
Itt a párja is a kicsomagolás.Nekem egy DVDRW-BR combo, egy SSD és egy 2.5" HDD bőven elég az igényeimnek, úgy tervezném, hogy az SSD menne a DVD alá és az alatta lévő nyíltabb részre pedig a 2.5"-os SSD. (Mindig képes voltam elférni bármilyen kis helyen, még 20 vagy 60GB-n is mint pl most, szóval egy 500GB/1TB-s 2,5"-os HDD bőven elég lenne nekem).
A kábelek mind feketén le vannak szigetelve, ez is nagyon tetszik, meghajtókhoz vannak rezgéscsillapítók. Nagyon összerakták ezt a házat!
Mennyire lehet "túlzás" ez a RoG lap, bár ha külön PCB-n van az a hangkártya? Bár biztos jóval jobb, mint az integráltak. De tuti ez az egyik legdrágább ITX lap. Meg gondolom az EVGA is, de az meg szentségtörés lenne egy AMD VGA-val és ahhoz ragaszkodom
Bár nekem alaplapban az Asrock kínálata a szimpatikusabb, hangkártyának meg esetleg egy USB-set választanék és talán valami elektromos szakival megoldanám, hogy rá lehessen kötni egy alaplapi USB 2.0-ára és rákötni az előlapi audió kimenetre. (X-Fi GO Pro-ra vagy esetleg egy USB-s Asus Xonar U3-ra gondoltam)
Majd egyszer ha lesz pénzem rá, megvalósítom, de mindig másra kell...
-
Pista0001
addikt
válasz
orbano #17524 üzenetére
Streacom F1C (90€), F7C (100€) és FC8 (170€) kapható nálunk webshopban (ezekre 10-15 € itteni kiszállítás jön, plusz még 10€ lenne részemről a hazafuvar), szept. közepén megyek haza kocsival, akkor tudnám vinni.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
orbano #17524 üzenetére
Olyan lapos kell, vagy jó az erősítő méretű pl. Thermaltake DH-sorozata? (Ne tévesszen meg, hogy az ikonoknak csak a helye látszik, az egyes típusokra kattintva bejön a termék oldala)
sb: Az SG05 300W-os tápja FSP, a 8 centis venti miatt hangosabb mint egy Seasonic S12 II (mondjuk az egyébként is igen csendes a 12-es tápok között is) és persze attól is függ milyen távol és hol van az SG05. Nekem előttem 40 centire az asztalon
-
sb
veterán
válasz
saturn27 #17527 üzenetére
Eszerint nincs sok különbség a sima és OC között, sőt: [link]
Amint írtam, szerintem 250W körül lehet a max, de akkor kb. mindent fullra kell terhelni a gépben. Csak cpu terhelésen szerintem 100W körül lesz a fogyasztásod, cpu+gpu valós terhelésnél (pl. játékban) pedig valahol 180-220W körül lehet). Netes tesztek is ekörüli értéket mutatnak, emlékeim szerint én is ilyesmiket mértem a saját i5-2500 (95W) + 7850 1GB-tal (kb. 10-20W-tal fogyaszt kevesebbet a 660-nál).
Szóval biztos elbírná a táp. A kérdés, hogy ilyen 60-70% körüli terhelésen mennyire marad halk. De ez csak másodsorban függ a terheléstől, elsődleges a táp minősége/márkája. Nem hiszem, hogy a Silverstone rossz lehet ilyen szempontból... de itt a topicban volt már akinek volt ilyen. Ők többet tudnak segíteni ebben.
-
saturn27
tag
Az az igazság, hogy nem tudtam, hogy mennyi a VGA fogyasztása, de akkor ezek szerint annyi, mint a referenciának? Vagy csak engem tévesztett meg az OC a kártya nevében (MSI N660 TF 2GD5/OC) és ezért becsültem kicsit fölé? No mindegy...
Tehát szerinted a Silverstone SG05-ös 300W-os tápja - ami 80+ bronz - elegendő lehet az általam tervezett konfighoz?
- asrock b85m-itx
- intel i5 4570 (84W TDP) vagy esetleg a 4570S (65W TDP) -> ezek egy árban vannak kb
- 2x4 gb corsair xms3 2000mhz (ez adott)
- samsung 840 120 gb SSD
- samsung 1 terrás vinyó (később ez WD red 2-3 terrás lesz)
- MSI N660 TF 2GD5/OC (a ref kártya 140W-os, ez nem tudom)
- proci hűtő + 1-2 ventiEzt tudja a táp:
[link] -
Ant@
senior tag
válasz
Mattanyahu #17501 üzenetére
Amikor nekem kellett volna akkor még nekik is csak előrendelhető státuszban volt.
-
orbano
félisten
Streacom FC5-re létezik valami olcsóbb alternatíva? Nem feltétlenül fontos a fanless kialakítás, csak a hifi méretű, fekete alu előlaos design a lényeg. a 80k már erősen felül van az ingerküszöbömön
-
Pista0001
addikt
válasz
saturn27 #17506 üzenetére
Cubitek Mini Tank. Ha tudsz szerezni...
Szerk.: Bár ez sem kicsi, akkora mint a Prodigy pofára fektetve, tehát alapterületre a Cubitek nagyobb, de alacsonyabb.
-
SQX_Barto
addikt
Köszi szépen!
275 hosszú elvileg a ref 7970, akkor az azért elég necces
A táp pontos méretét nem mondta el, de gondolom ott azért lehetnek még problémák, főleg a moduláris tápokkal (ezért volt bukó nekem az SG08 is)
Szépen jönnek azért az alternatívák a komolyabb ITX konfigokhoz.AMD oldalon még mindig semmi megoldás, egy komolyabb procihoz, ami partiban lenne 7970-nel?
Egy 8350-et sajna semmibe sem lehet bevarázsolni mini ITX méretben -
SQX_Barto
addikt
ISK 600 talán nem is lehet egy rossz alternatíva, bár a fehér csíkot az előlapon kapcsiból lefesteném vagy feketére, vagy esetleg pirosra. De kíváncsi vagyok, milyen hosszú VGA mehet bele.
Az SD1 eleje nagyon nem tetszik...130-at addig nem lehet venni, amíg hivatalosan nem jelenik meg (kivéve talán ha puszipajtás vagy a CM vezérkarával
De akkor meg már lehet, hogy rég lenne egy beta példányod
)
-
HookR
addikt
válasz
saturn27 #17508 üzenetére
Amúgy a Cooler Master Elite 130 mellett várható még Antec ISK-600 és Thermaltake SD1 is. Utóbbi belsejéről még eddig nem találtam képeket.
-
Kreash
aktív tag
válasz
saturn27 #17506 üzenetére
Na ezzel én is valahogy így vagyok,sg05 ből az atx táp helye hiányzik, nem akarok lemondani a moduláris tápomról, meg a némaságáról.
Szomszédnak van egy Bitfenix Prodigy -jede az eleje szinte üres,felét le lehetne vágni...Más:
CM ELITE 130 Advance engem érdekelne,de lehet már valahol kapni?120 on is gondolkoztunk anno mikor vette a prodigy-t de az 120 eleje nem tetszett. -
SQX_Barto
addikt
válasz
saturn27 #17508 üzenetére
Még sehol. Elvileg még nem adták ki.
A "szerény meglátásodat" elég sokan osztották
Nem véletlen, hogy a 130-nak ez a legfontosabb újítása.
A 120-ban meg a legtöbbet alkalmazott moddolás az előlap "rácsozása"
Másik nagy mod volt még a HDD keret kiszerelése, amit szintén megoldottak a következő változatban.
Jó látni, hogy egy cég figyel a visszajelzésekre -
saturn27
tag
válasz
saturn27 #17444 üzenetére
Na megint előjött a tavalyi problémám: nincs megfelelő méretű és képességű ITX ház a piacon.
Mivel most egy komolyabb konfigot szeretnék összerakni (i5 4570, vagy a 65w-os 4570s, msi gtx 660 twin frozr 2gb), ezért figyelnem kell olyan tényezőkre is, mint például a ház szellőzése, a szokásos igényeimen túl.
1-es eset: a számomra tetszetős Silverstone SG05-ből valószínűleg ehhez a konfighoz a 450W-os kellene, amit én aránytalanul drágának tartok. Ráadásul levegőzés szempontjából ehhez a konfighoz szerintem kicsi. Pedig majdnem tökéletes ház: azt tudja amit akarok, se többet se kevesebbet (1 HDD hely, 1 SSD hely, egyszerű, semmi csicsa és felesleges világítás, van reset gomb
). Ha mondjuk egy öt centivel magasabb lenne, hogy tudjak a tetejére tenni egy kifúvó ventit, akkor már nem sírna a szám, csak az ára miatt...
2-es eset: a szintén tetszetős Bitfenix Prodigy-t én feleslegesen nagynak tartom. Nyilván ettől jobb a légáramlás a házon belül, meg rendes ATX tápot lehet beletenni, meg nem kell low profile proci hűtőkkel vacakolni. De a feleslegesen sok vinyó helyen spórolhattak volna például, meg úgy összességében lehetne valamivel kisebb a házikó.
Tehát mindig van miért elégedetlenkedni.
Vagy túl kicsi, vagy túl nagy a ház.
Másik topicban mondták, hogy hagyjam az ITX-et (mert drága, de igazából csak az alaplapok kerülnek többe pár ezerrel, meg a házak), de egyrészt tetszik, másrészt tényleg nincs sok helyem, ahova pakolhatnám a gépet, hacsak nem szerzek egy bazi hosszú monitor kábelt, meg tápkábelt...
A legjobb az lenne, ha összegyúrnák az SG05-öt meg a Prodigy-t valahogy így:
- ATX méretű táp alul (mint Prodigy)
- felette az alaplap (mint Prodigy)
- kb 5, max 10 centivel magasabb ház, mint az SG05
- alul lábak a táp szellőzése miatt
- porszűrők
- 1 vagy max 2 HDD hely meg 1-2 SSD hely (a táppal egy síkban, mint a Prodigynél, illetve az ODD helyén)
- no ODD
- reset gomb!
- hátul és felül kifúvó ventiknek hely, elöl és esetleg oldalt szívók (elöl a ház szélessége miatt akár egy nagyobb, 20 centis venti is mehetne)Ha láttok ilyet jó áron, szóljatok rögtön!
-
TomiLi
addikt
válasz
viperabácsi #17500 üzenetére
igaz, de végeredményben teljesen mindegy!
-
Mercutio_
félisten
Ne viccelj már, egy olyan gép amiről te beszélsz (m) ATX méretben mennyi is?
Ahhoz képest %-osan - vagy akár forintban - mekkora az eltérés?
Alaplap esetén 2-5k ház esetén 3 körül (core 1000 vagy Vaya vs. CM Elite 120 advance) táp proci memo ssd/hdd vga ugyanaz, még esetleg a proci hűtőre lehet + néhány k-t elverni a 65mm-es magasság limit miatt, de normál házakban kialakitott konfigok esetén is lehet szórni a pénzt gondolkodás nélkülEgyébként az '' általános pc'' és WOT-ot közepes grafon futtató az csak ph-s fejjel gondolkozva ugyanaz, az átlag pc használó az dolgozik + filmez + közösségi oldalakon van jelen és max flash-es vagy régi játékokkal játszik hébe - hoba arra pedig bőven jók a mai integrált VGA - k is.
-
jilian
addikt
válasz
viperabácsi #17500 üzenetére
-
Mattanyahu
tag
mini-itx vásárlási tancsadó @bit-tech
zotac zbox nano id65 plus teszt @hothardware
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Túra és kirándulás topic
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amazon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest