-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
Sziasztok, mi lehet a problémám..
Van egy kb 3 évet állt blokk. Sikerült elinditani, de olyan mintha nem tudná magàt kipörögni. Kicsit lusta is. Kezdésnek a szíj és a kuplung környékén keresgessek? Egy tartozás végett került hozzàm a technika. Kb. 20km van a blokkban. Nem nem felújított, tényleg annyi van benne.[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
Sziasztok, mostanaban vennek 50-es robeszt.
Kerdesem lenne csak en latom ugy, hogy kb 50-80e ft-al tobbe kerulnek a robogok mint mondjuk tavaly?Mik az ajanlottak jelenleg?
Kinezettek aprilia sr 50, piaggio nrg, gilera runer.
Ezek kb a le nem strapaltak mo-n vasaroltak 2008tol kb mibe fájnak?
Talatam patika allapotut keves garantalt km-el de az ara 400+ ezer forintba fájna. Ez mondjuk egy runner (750be vette szamlasan)
Ezek realis arak? Vagy en maradtam le az arakkal?
Koszi a valaszt. -
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #36461 üzenetére
Ilyen esetekben a femszorast tudnal javasolni mi a cegnel par alkatreszt megtudtunk igy menteni.
-
Motaba78
addikt
válasz DonThomasino #34107 üzenetére
alapjáraton 12V felett kellene, illetve fordulaton 14V fölé ne menjen.
a töltö áramot nem tudom.
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #33424 üzenetére
annyira nem néztem meg, mert sokkolt a látvány hirtelen, de most hogy mondod, home made
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #33421 üzenetére
ilyent sem láttam még, hogy ennyire elkopott volna.
-
Motaba78
addikt
válasz DonThomasino #33399 üzenetére
"Alap műszaki érzékkel is kiveszem beteszem dolog"
De ha már szét van szedve a szíj szélességét is mérd meg, lehet az is cserés lehet.
-
Motaba78
addikt
válasz molnarpeter #33225 üzenetére
5km van a gyertyaba, azzal nincs gond, kiprobalom a fecskendos megoldast,utanna okosabbak leszunk
-
Motaba78
addikt
Üdv a társaknak.
Lenne egy olyan gondom, hogy tavaly ősszel eltettem a robogót, a mai nap gondoltam kitolom lemosom előkészítem a szezonra.
Egyszerűen nem tudom elindítani, rugásra sem önindítóra sincs semmi, még röffenés sem.
A gyertya új, az akksi is, most töltöttem fel fullra benzinnel is, de semmi, teker az önindító, ennyi
Mit tudnék tenni vele ? vegyem ki a gyertyát és egy kis benzint adjak neki a hengerfejen keresztül?
előre is köszönöm.
-
Motaba78
addikt
válasz -Mosquito- #32080 üzenetére
köszi holnap hívom
-
Motaba78
addikt
sziasztok, ha már szerelő kérdés, szfvár környékén megbízható robogószerelőt ismer valaki ?
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Lenne egy olyan dolog, hogy ha rendesen rárántom a gázt a robogónál akkor megy mint a szél rendesen végig, de ha kisebb gázzal indulok akkor egy bizonyos sebesség tartományban 50-55km/h "megtorgyan", mintha befulladna és onnantól lassan pörög tovább, mintha egy lyuk lenne benne, ezt okozhatja ha előző tulaja esetleg a karbiban nagyobb fuvókát rakott ?
(annyit tudok még, hogy sport kipu volt a robogón, de a gyárival vette haver, és esetleg a karbi nem lett visszaállítva)
(szíj cserélve, görgők, kuplung, kontrasztrugó hibátlan) -
Motaba78
addikt
Holnap ha nem esik, fel kell rugdalni téli álmából a kis motort.
Remélem indulni fog. -
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
az első hozzászólásba, hogyan lehet kérni, hogy az én szekerem képe is ott lehessen ?
(malaguti f15 2008évj.) -
Motaba78
addikt
-
Motaba78
addikt
Én idén a robival kemény 380 km-t mentem
Már átlépte a 3000km-t 2008.05 óta.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #29666 üzenetére
csak a levegős china, a vizes ugyanaz a minarelli mint ami pl. a malagutiba, benellibe, aeroxba stb van.
Nekem volt Mala F12 Ducati replikám, már az új kasztnis.
Sőt a vizes fekvő minarelli blokk másolata van az új vizes motowell magnet rs, crogen márkákba, a héten láttam mondom de ismerős, a vizes rész felőli blokk.
-
Motaba78
addikt
Hello
ismerosom most hivott egy olyan kerdesel, hogy allohelyzetbol indulva minden tokeletesen mukodik jol gyorsul mint eddig, de olyan hiba lepett fel, hogy haladva es kicsit vissza lassitva pl auto utoleresekor ismet gyorsitva mintha a variator nem "valtana" es nem tud kigyorsitani, ellenben allohelyzetbe megallva kis gazfroccsre minden a regi.
Mi okozhatja ezt ket hete kezdte elmondasa szerint, a szij, kuplung, gorgok ujak.Elore is koszi a valaszt
Ez egy yamaha super jog zr 3kj blokkos robogo
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz molnarpeter #29331 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz vicces #28977 üzenetére
igen az az egyik megoldás,de csak miután szét lett szedve kipucolva új tömítések bele majd zsír, esetleg a króm becsuszószárat polírozni, és méret helyes tömítést gyártani bele.
Ez az úgymond helyreállítás.A másik módszer amikor már fémes munka (forgácsolás) is van végezve, na ezután lesz nem kevés időre le a gond vele.
Itt nem csak a henger végén lévő "fej" van kicserélve.Mennyibe kerül az első zsíros telók cseréje olajosra ?
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #28871 üzenetére
nem tudom miért jó ez a repülő méhecske hang szerintem szörnyű rossz.
-
Motaba78
addikt
válasz horvathkrisz #28870 üzenetére
super jog zr ami nekem volt (már haveré) szerintem 50ig is megfogná, és persze semmi tuning.
-
Motaba78
addikt
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #28780 üzenetére
az első képen szereplő aprilia, pápán van, a tulaj szerint már átfestett, elöl nem gyári hanem ilyen kéken világítós "tuning" lámpa van, csak adásvételivel van semmi más papír nincs hozzá.
Mikor haver keresett robit én hívtam a tulajt.
Valamint az ülés hátulján a sarok ki van szakadva, a tulaj azt mondta ez betegsége, mert keményre van feszítve a bőr rajt. -
-
Motaba78
addikt
válasz Kolondrum #28709 üzenetére
szia
zárt bukóban valóban máshogy hallod a dolgokat, nekem is furcsa volt nyitott után, mert az egyém csak zümmög, és a külvilág elég tompa számomra.
A mai robogásban tetszett hogy simán tartottam a forgalommal a tempót (55-60), tetszett, hogy végre úgy megy a moci, ahogy kell, mindenféle tuning nélkül. -
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #28707 üzenetére
Én toltam ma neki derekasan, megvolt hétvégén a szíjcsere, 15.2 volt a mérete a 16,5mm ről
Mai adag 60,2 km városban. a mai időjárást nagyon szerette.
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #28620 üzenetére
ez az amit meg fogok nézni, mármint gyertyát megtudom nézni, a szíjon nem láttam semmit, a hétvégén kitakarítottam a környékét, volt benne gumipor rendesen.
-
Motaba78
addikt
Új "hibára" lettem figyelmes 60km/h környékén ha ráhúzom a gázt a mocira akkor, mintha kicsit megfulladna a gépezet, lassan de gyorsul. Ez mitől lehetséges ?
A benya benne kagylós nitro+ 95-ös, ezt szerintem felhígítom benne, mert tisztán nitro95+ a vízhőmérséklet is magasabb mint sima 95-el.
Esetleg ez is lehetséges mármint, hogy ez fajta (nitro 95+) benzint nem szereti ?Elméletileg lehet ettől magasabb az égési hőmérséklet is.....
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
az mitől van, hogy nem érzem olyan fickósnak a mocit ? gyorsul meg minden,de kicsit mintha lomha lenne.
Szíj, vagy kontrasztrugó, esetleg még valahol lehet fojtás ?
mondhatni új a moci
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #28502 üzenetére
köszi, jó gazdija próbálok lenni,
holnap egy alap javítás lesz rajt (hajtómű olajcsere, légszűrő tisztítás+spray, variátor oldali takarítás, szíj ellenőrzés és gyertya csere), ismerkedni kell a technikával.
Úgyis jó időt mond holnapra, jó lesz a kinti levegőn kicsit a műhely előtt.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #28486 üzenetére
igen ezt vettem meg
utaztam is érte szépen
runner 125 de az a példány, csak én lecseréltem a gyári tükröket rajta, a gyári meg ment a szekrénybe hogy egybe legyen, mert a gyári tükör nagyon sérülékeny, így kapott fémalapú tükröket.
-
Motaba78
addikt
Nem tudom volt-e már, de játszótéren a robogó hasznosítása.
CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #28459 üzenetére
Hát igen, azért egy két nyom látszik rajt , de semmi olyan ami nem orvosolható.
Eredeti számla a vásárlásról, garifüzet, workshop manual, és Mo-i, nem külföldről összelapátolt.
Ma kapott is egy castrol scooter 2T olajat + shell nitro+ benzinkét, majd 20km-t szaladtam vele a városban, nézegették a járókelők
-
Motaba78
addikt
Sziasztok
Költséghatékonyság tekintetében visszatérek közétek robogósok közé.
A szerkezet amivel rohangálok egy Malaguti F15 Firefox (2008.05 havi gyári felszereltség kokányolás nélkül). Képek ha gondoljátok a holnapi nappal lesznek elérhetőek.
-
Motaba78
addikt
válasz Tothgera30 #13934 üzenetére
300e Ft felett kelt el, pontos adatot nem publikálnék, esetleg priviben ha tényleg nagyon érdekel.
-
Motaba78
addikt
elvitték a malaguti f12r ducati replikás robogómat, így esetlegesen megint robogót keresek.
-
Motaba78
addikt
válasz atesz174 #13795 üzenetére
az enyém hátul is tárcsás, nincs bowden, de megnézem jobban, hátha valahol a tárcsa környékén van valahol elrejtve.
Én ilyen olajra gondoltam, és pont elég a mennyiség hozzá nekem, 0,11 ccm. -
Motaba78
addikt
egy kérdés, fekvő minarelli blokknál, hol lehet leengedni a hajtűműből az olajat ?
a betöltő csavart megtaláltam, de a leengedni hol lehet ?[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz V.Stryker #13782 üzenetére
természetesen a benzint leengeded, vagy kiszívod, a nyílást leragasztod zacsival meg celuxal, vagy valami rossz rongyal betömöd a nyílást, és ha még mágnesed is van valami erős akkor azt a közelbe rakod és az összeszedi az esetleges forgácsot is.
miután végeztél, átöblíted a tankot, kiszárítod, és élvezed munkád gyümölcsét.
-
Motaba78
addikt
-
Motaba78
addikt
válasz Topiccsendőr #13776 üzenetére
ő kérdezett, mi próbálunk segíteni neki.
mivelhogy fordulatszám függő a feszültség, ebből gondoltam, hogy magasabb fordulaton 70km/h-nál magasabb fordulaton nem veszi annyira észre, ha esetleg egy-két szikra kimarad, míg alacsony fordulaton, mikor a nyomaték sem akkora, már jobban észrevehető.
Autónál is észrevehető, kis fordulaton esetleg alapjáraton, hogy az egyik dugó nem mindig úgy dolgozik, míg magas fordulaton ez eltűnik.(ott is lehet gyújtókábel, esetleg gyújtáselosztó amennyiben rotoros, ott is egy kis érintkező csiszolással ideiglenes javítható a probléma.)
-
Motaba78
addikt
válasz sz_abika #13774 üzenetére
én tippelnék esetleg még gyertyapipa, kábel, gyertyára is.
esetleges kontakt hiba is lehet, mikor nekihúzod áthúz és nem érzékeled a hibát.pl.átmosni sima benzinnel, karbi levesz, fúvóka kifújat, átmosod, esetleg benya tartályt is nézd meg nincs-e benne valami uszadék a tartály alján.
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #13750 üzenetére
köszönöm, így már könnyebb lesz.
-
Motaba78
addikt
válasz r-chee #13746 üzenetére
általában szokott lenni valamilyen szövet is a dobokba, ha azt nem szeded ki, akkor elméletileg nem lesz "olyan" fazék hangja.
De én semmiféleképpen nem cserélném a malámon a gyári dobot, nekem nagyon tetszik a gyári dob hangja, ha gondolod felveszem a hangját, és megosztom itt.
Mennyit megy, hogy esetlegesen többet szeretnél tőle tuning nélkül ? (a malám kb 75-80 a vége teljesen tuning mentes állapotban), szerintem egy 50-es tuning néküli robogónál bőven elég, a tartós 60-65km/h, de lehet, hogy csak én vagyok így vele.[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz runner 125 #13742 üzenetére
a maxi olajoson mit értesz, pontosan ?
-
Motaba78
addikt
Gilera runner-en mennyire javítható a zsíros első teleszkóp, ha esetleg úgy alakul, hogy javítani kell ? újonnan valami horror árat kérnek érte.
(átalakítás megoldható ha úgy alakul, munkahengereket gyártunk a cégnél) -
Motaba78
addikt
Szfvár környékén nincs valakinek kedve és ideje, mocizni kicsit ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával