Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Sziasztok!
Beruháznék egy Intel 665P 1TB M2 kütyüre, de kissé zavarbaejtő, hogy a legtöbb hazai cég 1 év garanciával forgalmazza, csak néhányan kínálják a gyári 5 év garival. Előbbi cégek esetén ez szürkezónás vagy teljesen hivatalos dolog?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
chopin42
addikt
válasz Pyttawrx #66955 üzenetére
Több, mint egy éve használok intel 660p-t, játékra, torrentre, adatra. Semmi gond vele, hdd után hiperugrás. Nem biztos, hogy az a2000 érezhetően jobb +6k-ért az új 665p-nél, általános használatnál szerintem ZÉRÓ a különbség, amikor pedig kijönne, azt megvárja az ember. Munkára más tészta, de a 600gb-ot annó egész hamar átmásolta, mikor költöztem.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Bobcat35
csendes tag
Sziasztok!
Asztali gépem:
MSI B450-A PRO MAX
MSI 1660 GTX Ti VENTUS XS
RYZEN 5 3600
KINGSTON HYPERX FURY 2x8 GB DDR4-3200
SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD
TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
OPTIARC DVD-RWM2 SSD-t szeretnék venni 1 TB-t, kiszemeltek:
Kingston A2000
Crucial P1
Western Digital SN550Melyiket javasolnátok, kompatibilis a géppel?
Melyik ssd-re kerüljön majd a windows, érezhető lenne a gyorsaság a mostanihoz képest?Előre is köszi a válaszokat!
-
demmer123
őstag
Van értelme lecserélni a jelenlegi ssd-met (Adata sp920 550 MB/s olvasás) egy Kingston nvme A2000 -re? Vagy esetleg 970 EVO Plus? Érezhetően gyorsabb lenne a rendszer? Alap felhasználásra használom a gépet, napi 1-2 óra játékra.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
-
Bobcat35
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, akkor az lesz amelyikre több a garancia..
Külföldről szoktatok rendelni? Olcsóbb? Melyik megbízható? -
looser
addikt
válasz Graphics #66954 üzenetére
(#66954) Graphics, (#66955) Pyttawrx: köszönöm a válaszokat, utánanéztem, ez jobb ajánlatnak tűnik. Egy Samsung 850 Pro 250GB mellé kerül; annakidején a TLC-től is ódzkodtam (úgy 4 éve), de úgy tűnik, ebbe az irányba mennek a dolgok, vagyis lehet, hogy 2-3 év múlva a "quint (penta) level cell" ssd-k jönnek, az lesz a kevésbé ajánlott a QLC-hez képest
Más. Az van a deszkám specijében (Storage bekezdés), hogy:
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_2), support M Key type 2230/2242/2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s)***
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), support M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s)***
***If you install CPU with 28 lanes, the M2_1 only supports SATA type M.2 module.
Supports NVMe SSD as boot disks.
Supports ASRock U.2 Kit.Ez az utóbbi bekezdés aggaszt, mivel lövésem sincs, miről van szó. A cpu egy E5-2618L V3, amelynél a következő szerepel: "Max # of PCI Express Lanes: 40"
Ez okozhat gondot? Ha jól veszem ki, akkor csak SATA sebességen (max. 6GBps) fog kommunikálni?[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz PROTRON #66970 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Az alaplapot illetően: itt vettem, használtan, mivel a régebbi Xeon procik elég erősek; egy P35-ös deszka + E5450 kombót váltott. 100e alatt volt egy remek hűtővel (10e) és 32GB ECC DDR4 rammal (20e). Szóval igazán nem volt sok
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
1TB-os NVME SSD-ket nézegetem. Jelenleg a Crucial P5 és a WD SN750 vannak terítéken. A Crucial P5-ről mindenhol megemlítik hogy melegedős. Kérdés hogy az alaplapi M2-sloton lévő borda elég lehet-e ennek a throttling-mentes hűtéséhez?
-
PROTRON
addikt
válasz joysefke #66973 üzenetére
Elvileg elég kell legyen, mivel nem csak "lap" hanem azért némi bordázást is kapott. Nem cél 25 fokon tartani az SSD-ket, mert van egy üzemi hőfok tartomány, tehát ha 40-45 fokon üzemel az még jónak kell legyen.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
joysefke
veterán
válasz tothjozsi96 #66981 üzenetére
A 840 EVO tervezési hibás volt, ha azzal nem volt bajod akkor bármi lehetett volna helyette.
-
joysefke
veterán
válasz Pyttawrx #66982 üzenetére
-840 BASIC 120GB : egyszer csak tönkrement, cserélték, a cseredarabot bontatlanul továbbadtam másnak, nála is tönkrement
-840 EVO 256GB : Céges darab volt, hihetetlenül belassult nem volt rá firmware ami orvosolta volna a hasznos élettartamán belül. Mindig valami optimizert kellett vuttatni, akkor egy időre "megjavult" aztán ismét egy 5200-as notebook vinyó szintjére süllyedt.
Tehát kettő meghajtó áráért kaptam három szart...
Mint mondtam más nem-SSD Samu termékekkel is hasonlóan negatív tapasztalatokat szereztem.
A Samu Basic helyére egy Crucial MX100 250GB került, a review-k szerint kicsit alulmarad a 840EVO 250GB-vel szemben. A személyes tapasztalatom ennek a tökéletes ellentéte. Pedig a Samuval szemben ezt ténylegesen terheltem is.
[ Szerkesztve ]
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Tervezek egy M2-es SSD-t vásárolni. (elolvastam az összefoglalót)
Jelenleg egy Samsung PM830-as 128GB-on van a rendszer ezt cserélném le.
1TB WD EZEX van még mellette de amikor futtatom róla a NOX emulátort (3db egyszerre) akkor a kiterheltség úgy megnő, hogy már hallom sírni a winyót. Ezért gondoltam a bővítésre, hogy ezt a terhet levegyem a sima vinyóról.1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 30e amit rá tudok szánni.
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500GB vagy 1T mert akkor a Game ek is erre mennek.
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali M2.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? ASUS PRIME Z270-A
[kép] Elvileg ez az M2 specifikációja.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? 5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Általános, több program egyszerre (3 Emulator, zenehallgatás, zene szerkesztés)QLC vagy TLC?
A2000, Samsung 970 EVO és WD SN750 nézegetem.
Kell ezeknek plusz hűtés?
Mennyit számít, hogy egyik 2000 másik meg 3000 feletti olvasással van megadva a paramétere.Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Gregman
tag
válasz Raymond #66905 üzenetére
Szia!
Az összefoglalóból én azt szűrtem le, hogy a Crucial BX500 működési hőmérséklete magasabb mint a többi SSD-nek.
Ez az MX500-ra is igaz? Ott ez nincs kiemelve.
Csak azért rugózok ezen mert egy viszonylag vékony laptopba (Lenovo Flex 2 14") tenném bele és ott talán fontosabb szempont a hő mint egy PC-ben.Üdv,
Greg. -
HARDVERAPRÓD
válasz Gregman #66990 üzenetére
Szia.
Pont amire válaszoltál ott az mx500 szerepel, nincs kiemelve, mert nem vészes, csak sokan rugóznak rajta, hogy pár fokkal melegebb lehet, ahogy írod ez a környezettől is függ.
Oda én WD Blue 3D vagy Samsung evo 870, patriot burst vagy pny cs900 közül választanék. Mi lenne a felhasználás? -
Raymond
félisten
válasz Gregman #66990 üzenetére
Az MX500 is melegebb de igazabol nem veszes foleg a 2.5" kivitelnel csak arrol van szo hogy magasabb mint a tobbi ezert enyhe panikot szokott kelteni a felhasznalokban. Ha teljesen eliminalni akarod ezt akkor vegyel egy WD Blue 3D-t Kb ugyanaz az ar, naptol/eladotol fuggoen epp picit tobb vagy kevesebb mint az MX500.
Szerk: latom mar leirtak ugyanezt
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Gregman
tag
válasz Pyttawrx #66991 üzenetére
Köszi Pyttawrx!
Általános, office, böngészés, levelezés, játék nem jellemző.
A jelen helyzetben főleg távoktatáshoz volt használatban.
Az 500GB-os Seagate SSHD lassú, Win frissítéskor már szenved, és egyébként is rá férne egy kis gyorsítás a gépre.Köszi Raymond neked is
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
WD Blue 3D 500GB-osra hol adnak most 5 év garit? A zöld manóéknál vettük a múltkor, most nem látom a honlapon.
Let the Zone take me if I am.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs