Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b_b1
csendes tag
válasz Pyttawrx #66295 üzenetére
Köszi! Közben én is 73TBW-t találtam az intel 535-höz. Ehhez képest a 150 hiba nélkül igen szép teljesítmény. Közben már nézem az utódot. A WD Blue az egyik,ami szimpatikus is, 200TBW-t tud az 500-as. Kérdezem,hogy van-e még ennél is jobb terhelhetőséggel rendelkező SSD a piacon, nem aranyáron.? Akár kisebb,250-es is elég lehet.
-
-
hajraolaj1
tag
Üdv.
Gondolkodom 500GB-os SSD vásárlásán, amire programokat raknék, esetleg ha az időm engedi, a Windowst is arra raknám, most egy 120 Gb-os Kingston Fury-t használok ötödik éve.
Ilyen alaplapom van, 20k-nál többet nem szánnék rá, Samsung EVO 860-at néztem ki, van ettől jobb választás?
Illetve olyan kérdésem van, ha a vásárlás mellett döntök, van-e arra lehetőség, hogy a jelenlegi SSD tartalmát teljes egészében átrakjam az új SSD-re és az új SSD legyen a C meghajtó, így elkerülve az újratelepítést? -
PROTRON
addikt
válasz hajraolaj1 #66307 üzenetére
Laikusként:
Mivel hosszútávra keresed a legmegbízhatóbb megoldást, így a választott típus teljesen jó.
Ajánlják itt még a Crucial MX500-at is a srácok, no meg WD blue 3d-t is, de tény hogy az adott kategóriában ilyen kicsi árkülönbözet mellett az EVO a top.Van többféle program is amivel el tudod kerülni az újratelepítést,
ha lenyitod az összefoglalót, a végén vannak az egyéb, kezeléssel, telepítéssel kapcsolatos anyagok, tanácsok.De egyébként lehet az SSD gyártója is fog ajánlani saját programot a dobozban.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
HARDVERAPRÓD
válasz hajraolaj1 #66307 üzenetére
A legjobbat választottad. A progi pedig a macrium reflect.
[link] -
b_b1
csendes tag
válasz Raymond #66305 üzenetére
Köszi. Ez igen értékes info,bár azt hiszem nekem már túl késő. Érdekes,hogy többet tudsz róla,mint az intel support. Anno,mikor észleltem,hogy relatíve gyorsan csökken a %, hosszasan leveleztem velük,de nem tudtak segíteni. Annyi kérdésem maradt,hogy ez kizárólag intel specifikus dolog-e,azaz számítanom kell-e arra, hogyha WD Blue v. Samsung EVO-t veszek,akkor ugyanez fog az újjal is történni pl. a gépem miatt? A másik gépünkben a 7 éves Intel 520 95%-on van.
[ Szerkesztve ]
-
laci503
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni 1 terrás SSD-t. A kiválasztottam az egy samsung 870Evo lenne.
Van a gépemben egy kingston sv300s37a amin a windows fut. Az EVO-t arra szeretném használni hogy esetleg játék fusson rajta. Gondoltam esetleg egy olyat hogy az EVO-t partícionálnám meg és azon lenne a rendszer is. Ez vajon hülyeség avagy nem? Az alaplapom egy Asus P6T ami nem mai darab ezt tudom is. Szerintetek az én alaplapommal az a megoldás lenne-e jobb hogy a Kingston-on marad a windows az EVO-t meg használom a programokra játékokra a sima HDD-t torrent stb.-re? Ne haragudjatok ha kesze kusza a dolog de vásárlás előtt is állok és tervezgetés előtt. Ha van jobb megoldásotok szívesen meghallgatom és előre is köszönöm. -
Raymond
félisten
Ez specifikusan Intel SSD problema azokkal a modellekkel amik a linken emlitve vannak. Par eve volt tema amikor ezeket meg arultak. Sokaig csak egy Intel forum thead volt amire hivatkozni lehetett es firmware fix se volt hozza anno csak valami SATA deep sleep-el kapcsolatos funkciot kellett a Windows-ban kikapcsolni (mar nem emlekszek a reszletekre). Nincs per pillanat ismert problema a WD vagy Samsung SSD-kel.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam semmit erről az ssd ről GIGABYTE SSD 256GB,van valakinek tapasztalata véleménye esetleg ajánlása,teszt stb..?
Megéri nem éri?
Köszönöm
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #66316 üzenetére
Szia. Válasz inkább azok közül amik vannak az összefoglalóban.
Amúgy nemrég tárgyaltuk itt ki, hogy bár 1-2 tapasztalat van vele, ami ugyan pozitiv, de amúgy felejtős ssd! -
TXT
őstag
Mi most a best buy SSD?
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz isti732712 #66316 üzenetére
Én is várom a választ jokeph-től. [link] [link] , hogy mit mond, és az itteni szakik mit mondanak rá.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Kérdésem az lenne ,hogy egy"INTEL SSDSA2BW120G3" ssd-t érdemes lenne e lecserélni egy "Samsung 250GB 860 EVO SATA 3 2.5" MZ-76E250B/EU vagy pedig egy Crucial 250GB MX500 SATA 3 2.5" CT250MX500SSD1 ssd re..
Csak rendszer alá kellene, éreznék e bármi difit? Elég régi már a mostani,talán 6-7 éves lehet.
-
sz.j
nagyúr
Lenne egy láma kérdésem ...
Miben jobb (legalábbis sokan jobbnak tartják) a Samsung 860 EVO 2.5" mint a Crucial MX500 vagy mint a WD Caviar Blue?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lithium86
csendes tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem NVMe kontra SATA 3 témában.
Többen írtátok, hogy általános használatra nincs értelme NVMe SSD-t venni, mert nem
profitálnék a magasabb szekvenciális sebességéből, mivel nem másolok gyakran és nagy file-okat SSD-ről SSD-re.
Gigabyte B365M D3H alaplaphoz venném általános felhasználásra (op. rendszerhez, általános programokhoz), kis játékra és néha videovágásra, 500 GB kapacitással.Ahogy láttam régebben olcsóbbak voltak a SATA 3-as SSD-k, így jobban megérte megvenni azokat dupla olyan tárolókapacitással, mint NVMe-s társaikat, ugyanazon összegért.
Úgy látom, hogy mostanában ez a különbség kezd elenyésző lenni. Pl. egy Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500B nagyjából egy árban mozog a Kingston A2000 500GB SA2000M8/500G -vel. Ennyivel jobb a Samsung, hogy inkább azt érdemes venni, mint a Kingston-t?
Az alaplapomnál melyik portot nem tudnám használni, ha NVMe-s SSD-t tennék bele?
Nincs hűtőborda hozzá az alaplapon, így külön hűtés is kéne az NVMe-s SSD-re?
Türelmetek és segítségeteket továbbra is köszönöm!
-
HARDVERAPRÓD
Értem, 2,5" sata3 m.2 sata, m.2 pcie is van. Mindbe van bestbuy.
Pl wd blue 3d crucial mx 500 is jó neked. De nem tudjik mekkor kell stb
Samsung evo 860 a legjobb, de ha nincs kihasználva akkor felesleges.
ami jó árba szokott lenni, nevezzük best buy-nak az a kingstom A2000 m.2 pcie ssd-je.
Ha átolvasod az össze foglalót mindent megtalálsz, ami szimpi lesz neked gugliba beütöd, és amelyik best buy áron lesz azt veszed meg.
Amúgy is úgy látom az összefoglalót nem olvasted el -
HARDVERAPRÓD
válasz lithium86 #66327 üzenetére
Szia. Igen minőségibb nyilván a samsung, de a te esetedben is ajánlott, amit írtál kingston A2000, mert jó áron van, és ez jól sikerült ssd a kingston-tól. Stabil, nem melegszik, és tudja mait kell. Talán csak videóvágás esetén, ha nagy file-okkal dolgozol, akkor fog kijönni a sebesség különbség a sata3-hoz képest.
A korlátokat, meg amit linkeltél a user manualban megtalálod, ha egyátalán van. -
lenoma
aktív tag
válasz lithium86 #66327 üzenetére
NVMe jobb mint a Sata3.
Azért érezhetően, gyorsabban reagál a gép!
Hűtő kell rá! Mert ha elér egy hőfokot akkor belassulhat. Egy egyszerű Jonsbo borda is képes 30C-t csökkenteni.
Nálam az első M2 port használatakor a Sata 5-6 inaktiválódik, ha a második M2 portot is használnám akkor a PCI-e x16 csak 8x-os sebességre lenne képes. /B450-F lapon/
Nézd meg az alaplapod gyártói oldalát a specs résznél le van írva.
Én Kingston A2000-et vennék Jonsbo bordával.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Pyttawrx #66332 üzenetére
Olvastam, de egy kihagyhatatlan ajánlatban Sata3-ról NVMe-re váltottam és érezhető a különbség program indításnál 550Mb/s vs 2200Mb/s miatt. Igen lehet, hogy csak a másodperc tört része de akkor is észrevehető, hogy gondolkodás nélkül reagál. Tudom játék alatt 0-3s lehet max a különbség.
-
HARDVERAPRÓD
válasz lenoma #66333 üzenetére
Tehát ha nem stopperrel ülsz ott, akkor érzetre ez szinte semmi. Max megnyugtatod magad. Mi is ezt mondjuk, h csak akkor kell megvenni ha ki lesz használva!
És nem véletlen mondjuk a kingston a2000-et, mert közel a sata3-asik árában van, ha tudja az eszköz az m.2 PCIe-t akkor az elegendő. -
Graphics
Jómunkásember
-
lithium86
csendes tag
válasz Pyttawrx #66330 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek!
A Users's manual -ban nem teljesen igazodtam el. A 16. oldal alján van egy táblázat, amiből nekem úgy tűnik, hogy a PCIe csatlakozó esetében megmarad az összes SATA 3 lehetőség. Gondolom ebben az esetben ugrik egy PCIe csatlakozóm, de igazából csak a videokártya van azon (a hangkártyám sima PCI).
Az megoldás lehet a hűtésre, hogy - mivel jól szellőző házam van - megpróbálom hűtő nélkül, ha meg szükséges, akkor később veszek hozzá?
-
Csaby25
őstag
Sziasztok! Tudja valaki mi a jelentősége a v2-nek a WD Green 2.5"-es SSD-nél?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
®abstract®
őstag
-
Raymond
félisten
válasz ®abstract® #66340 üzenetére
"Host Writes" vs. "NAND Writes"
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
HARDVERAPRÓD
válasz isti732712 #66342 üzenetére
Szuper választás!
-
HARDVERAPRÓD
válasz gyulazsolti #66346 üzenetére
Jó a PNY, mostanság sokat építek be
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest