- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
Alien4 #84586 üzenetére
Elöljáróban. Lehet csak én nem értem a végén a 'MOD' írásodat - ez azt jelenti, hogy kedden nem gyújtogatsz? ...
Az AX73 -al a leírt környezetben nem fogsz csalódni. Ahogy írtam korábban is legyen a lakás középpontja környékén lehetőleg.
Ugye írtál: "2 telefon, 1 laptop, 1 pc kabelen es nehany "okos" eszkoz ". USB/WiFi -s nyomtatót - vagy hogy ezt kellene router -re kötni azt nem. Ugyanakkor így sem érzem "katasztrófának", hogy AX73 lett. Ui. ennek akkor lenne relevanciája egyáltalán, ha a routert a nyomtató mellé szeretnéd tenni. A WiFi része működni fog továbbra is - miért is ne működne.
Én a helyedben úgy állítanám be a WiFi hálózatot, hogy a két sávra két SSID (jelszó lehet ugyanaz - nem érdekes) - ez TP-Link -nél az alapbeállítás is egyébként (pl.: "valami" és "valami_5G"):
- 2.4 GHz -re: OkosTV (legyen kábelen, ha lehetséges), nyomtató - továbbá okosvillanykörte, okoskapcsoló, okoskonnektor stb. stb. Ez utóbbi okoseszközök (meg valószínűleg a nyomtatód is) leginkább csak 2.4 GHz -es N -es WiFi -t támogatnak és bőven elég is nekik ez a sávszélesség,
- 5 GHz -re: laptop (ha WiFi -n van használva), mobiltelók és tabletek ilyesmi.Egyébként hasonló megfontolásokból kifolyólag (legyen kábelen a nyomtató - ugyanakkor ne a router környékén valamint ne száradjon be a festék) van nekem UTP -s lézernyomtatóm ...
A "tűzrakást" ne kapkodd el. Egyfelől az AX73 tényleg jó lesz - másfelől, ha nagyon "nem tetszene a banán", akkor 14 napon belül vissza is tudod küldeni ...
@mastodon
Így van - csak átkötöd és megy is:
- fekete/sárga UTP (IPTV) marad a Huawei ONT -ban,
- a szürke UTP kihúz a Huawei ONT -ból.
- egy másik UTP kábel egyik fele mehet a kihúzott kábel helyébe - a másik fele a TP-Link router -ed WAN csatijába,
- a szürke UTP (amit a Huawei ONT -ból húztál ki) mehet a TP-Link router -ed egyik LAN csatijába.Főleg az utolsó ponttal kapcsolatban amennyiben rövid lenne a falból kilógó rész, akkor kellhet olyan UTP toldó, mint ami a #84565 hsz -ed alsó kép közepén látható (ne innen vedd ki
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest