Új hozzászólás Aktív témák

• nitro16

senior tag

válasz nitro16 #84201 üzenetére

Végül megérkezett hozzám is az ax56u pár napja. Beüzemelés marha egyszerű nagyon jó a böngészős felülete, amit váltott az egy tp-link archer c5 ac1200 router (asszem v2 modell).

Kezdeti adatok ezek voltak (régi modem régi router):

speedtest:
    Le: 48mb/s
    Fel:52mb/s
    torrent alatt: max 6mb/s tudtam tölteni

(Új modem régi router)
    speedtest:
    Le: 360mb/s
    Fel:300mb/s
    torrent alatt: max 40mb/s tudtam tölteni

(Új modem új router)
    speedtest:
    Le: 400mb/s
    Fel:400mb/s
    torrent alatt: 60-70mb/s tudtam tölteni

Láthatóan azért javult a speedtest-es le/fel töltési arány illetve torrent alatt is +20-30mb/s tudok kapásból többel tölteni. Ami még feltünt, hogy alacsonyabb a ping a weboldalak is gyorsabban töltenek be, ha megy a letöltés 1-2 gépről az mellet a 4k videok is látványosan gyorsabban töltődnek be és mindig tud annyit előre tölteni, hogy ne kelljen megállnia. Ha rajta lóg a 3 mobil 3 laptop meg egy oled tv akkor is sokkal stabilabb az egész hálózat (később még jönni fog ezek mellé egy ps5 is). Lefedettség is nagyon jó a felső szinten van a router, az alsó szinten is azonnal bejön minden speedtest-el mérve 5ghz 200mb/s mértem, az udvarba ha az utca felé megyek akkor konkrétan az útig simán kijön az 5ghz jelle mint a ház alsó szintjén, ha hátra fele megyek akkor pedig a 2,4ghz még a kertben is van.

Összeségében elégedet vagyok az ax56u-val, úgy gondolom amit elvártam azt teljesítette maximálisan. Nem bántam meg, hogy nem az ax92u-t vettem meg, igaz látom most 55k akciósan de mint látva, hogy itthon mit tud az ax56u 33k-t, bőven bestbuy volt számomra.
    Most 4-5 évig remélhetőleg letudva a router vásárlás.

Új hozzászólás Aktív témák