Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77879) galaktikus


galaktikus
aktív tag

Sziasztok!

Tavasszal úgy néz ki költözés lesz falura, így elkezdtem végiggondolni az informatikai rendszert, de elég hamar elakadtam, mert elég speckó tulajdonságokra van szükség esetemben, illetve eléggé vakon vagyok a hálózatokkal.

Az internetet a HWR fogja szolgáltatni, optikai 500-as net (NET500).
Lesz két vendégszoba ami távol lesz a routertől, a mi életterünk szintén távol lesz, vastagok a falak is, ezért összesen 3 db power on lan wifi erősítő dóm kerül felszerelésre, tehát fontos, hogy el tudja látni LAN-on keresztül árammal az erősítőket.

Továbbá lesz még rákötve egy NAS is biztosan. Tehát minimum 4-5 darab LAN kábel menne majd rá, plusz a bejövő net kábele ugyebár, illetve a saját asztali gépem stb. Lesz nyomtató is a hálózaton és ez valószínüleg ott lesz majd a router körül, szóval kezelnie kellene majd azt is.

Fontos még, hogy gyakran kompetitív játékokkal játszom, ezért a késleltetés és a saját részre használt sávszélesség nem szenvedhet csorbát, tehát pl. lehessen azt megcsinálni, hogy a sávszélesség pl. 90%-át mi kapjuk, a fennmaradót pedig a vendég hozzáféréssel rendelkezők kapják.

Én az Asusokat néztem első körben, de nem igazán tudom, hogy melyik lenne a legjobb vétel erre a célra, de majd Ti megmondjátok :R

Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.